Şimdi Ara

Çizik CD/DVD lerden Dosya Kurtarma Yöntemleri ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
57.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle burdaki anlatımım film CD leri için geçerlidir Ama siz normal kopyalama işlemi içinde kullanabilirsiniz.. Çizik bir Cd den bir programı kurmaya kalktığınızda programın herangi bir yerindeki hasar nedeniyle doğru çalışmayacaktır.
    Film gibi medya dosyaları için tabi bu geçerli deyil. Sadece hasarlı kısmı göremezsiniz o kadar.

    Dün elime 40 civarlarında film CD si geçti. Başladım bunları bilgisayara kopyalamaya. Bazı güzel filmlerin Cd lerindeki çizikler nedeniyle windowsun normal kopyalama işlevi sayesinde bunları kopyalayamadım. Bende başladım biraz araştırmaya ve araştırdıkları sizlerle paylaşmak istedim.

    1. İlk denemeniz gereken Medyayı temizlemek. Bu konuda internette bir çok bilgiye ulaşabilrsiniz. Bazıları diş macınundan, ciladan, temizleme aparatlarında bahsediyorlar.
    Benim kullandığım yöntem ise kolanya ve yumuşak bir peçete. Peçete yerine pamuk, yumuçak bir bezde olabilir.

    2.
    Eğer Film Medyasındaki sorun en son kısımdaysa bunu mozilla firefox gibi bir programla bile kopyalayabilirsiniz. Sadece o film dosyasını mozillanı içine sürüklemeniz yeterli.
    Sorunlu kısma gelince indirme başarısız gibi bir uyarı gelecektir ama kopyalanan kısım silinmeyecektir. İndirdiğiniz yerde iki dosya olacaktır. Mesela Medyasından AVSEQ01.DAT film dosyasını kopyalıyorsak, mozillanın indirdiği yerde AVSEQ01.DAT ve AVSEQ01.DAT.part adında iki dosya oluşacaktır. AVSEQ01.DAT dosyası hiç bir işimize yaramayacaktır. Onu silebilirsiniz. Diğer dosyadaki .part kısmın silip kullanabilirsiniz...

    3. Medyayı komple kopyalama yolunu izleyebilrsiniz. Yani medyanın imajını bilgisayara çekebilirsiniz. Ben bu işler için Alcohol %120 programını kullanıyorum. Tabi siz bu iş için başka bir programda kullanabilrsiniz.
    Nero yu hiç denemedim. Belki o da bukonuda başarılıdır. Tabi sonra bir sanal cd rom emulatörü ile bu imajı mount ederek kullanacaksınız.. Alcohol %120 bu işide görüyor..

    4. Kopyalama işleminde bir program kullanmak. Ben Roadkil's Unstoppable Copier programını kullandım ve gayet de başarılı. Lakin bozuk kısmı okumak için çok zaman harcıyor. Bunuda Ayarlar kısmındaki resimde işaretli olan kısımdan ayarlayabilirsiniz. Eğer vakitle ilgili bir derdiniz yoksa hiç kurcalamayın.....
    Programın Tükçe desteği olduğu için kullanması çok kolay.
    İlk kutudan kapyalayacağınız dosyayı veya dizini, bir alt kısımdan kopyalanacak yeri seçip kopyla tuşuna basıyoruz....

    http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29
     Çizik CD/DVD lerden Dosya Kurtarma Yöntemleri ...

    Sizde bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Ne demişler bilgi paylaştıkça çoğalır...
    Hadi Sağlıcakla kalın......

    Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Sadece resimler düzenlendi!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 4 Ağustos 2010; 12:23:59 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinan-kaytan

    Herkese Mrb. Geçenlerde Bi tane Dvd yazdırdım. En önemli Arşivim sayılabilecek değerde. Tam yazdırma işleminden 2 gün sonra harddiskim Arıza yaptı ve yenisi ile değiştirildi. Bende Allahtan yedek almıştım diyerekten seviniyordum. Harddisk geldikten sonra DVD yi DVD-RW ıma bi taktım İçi boş Görünüyor. Ama DVD nin arkasından bakınca dolu olduğu anlaşılıyor. Niiçin böyle bir durum Oldu anlamıyorum.
    Lütfen arkadaşlar Ben bu DVD deki Tüm arşıvimi nasıl Pc ye tekrar atabilirim. DVD yeni yazıldığı için ARkasında Çizik dahi yok. Harhangi Kolanya ve benzeri şey sürmedim. Çünki Bilirimki Dvd ler Hassastır. Lütfen Bu konuda yardımcı olun.


    Bazen bunun gibi bir takın sorunlar çıkıyor malesef. Ama dvd de sorun olduğunu sanmıyorum.
    İlk once Isobuster programıyla dvd nin içeriğine bak bakalım. Senin dosyalar görünüyor mu?
    http://www.isobuster.com/isobusterdownload.php




  • Burdaki program veya programların yaptıkları anladığım kadarıyla;

    Arızalı medyadaki veri windows ortamında yani windowsun normal kopyalama vs. gibi özelliğiyle okunurken okuma hızı belli bir hızın altına düşünce hata verebilir ve okuma sonlandırılır.
    Böyle olunca arızalı medyadaki veri tam hasarlı olmasa bile olumsuz sonuç alabiliriz. Gerçekten okunamayacak kadar hasarlı bir kısım varsa bu kısımdan sonraki kısım hasarsız olsa bile windowsun normal okumasıyla bu hasarsız bölüme geçmeden işlem sonlandırılmaktadır.

    İşte burdaki programlar o hasarlı kısmı atlayıp devamındaki hasarsız kısmıda okumak yani kapyalamak için kullanılmaktadır. Tabiki bu tip programlar windowsunkinden daha düşük hızlarda veri okuması gerçekleştirebildikleri için olumlu sonuç alabilmekteyiz. Lakin böyle olunca bu medyayı okuma süresi çok artmaktadır.....

    Ama medya gerçekten okunamayak derecede hasarlı ise veya okunacak dosyanın ufak bir kısmının düzgün okunamaması bazı dosya türlerinde olumsuz sonuç verebilir....

    @darkjaden
    Isobuster programıyla iso dosyası elde ettiysen büyük ihtimal winrar ile bu iso dosyasını açıp bilgisayarındaki belli bir konuma çıkartman ve büyük ihtimal setup dosyasını çalıştırman sorunu çözebilir.
    Tabi bazı oyun dosyaları korumalı olabiliyor. Yani sadece medyadan düzgün kurulabiliyor. Eğer sendeki oyununda böyle özellikleri var ise;
    Alcohol %120,Neronun Sanla CDrom özelliği,Daemon Tools gibi bir çok program ile bilgisayarına sanal cdrom kurabilir ve bu iso dosyasını bu programlar vasıtasıyla bu sanal cdroma takıp normal dvd gibi oyununu kurabilirsin.

    Nasıl yapabileceğini googlede ufak bir araştırma yaparark bulabilirsin.... Mesela.....
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&hs=l1j&q=Daemon+Tools+resimli&btnG=Ara&meta=
    Kolay gelsin.........




  • @Racer_ali
    Ne demek istediğini tam analamadım :( Neyi silince geridönüşüm kutusunda kalıyor.
    Benim o aralar inan çok işime yaramıştı.

    Bu arada programı yüklemeye gerek yok. Portable olarak çalışabiliyor.
    Ben setup linki vermişim.... :) Programın portable linki..
    http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29&Action=NewOSID&DownloadVersion=6&Installer=NO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 18 Ağustos 2009; 18:14:02 >
  • @SuRRoUnDeR

    Veri kurtarma hizmetleri veren firmalar, kurtarılacak bilginin zorluk derecesine ve kapasitesine göre fiyat alıyorlardır.
    Fiyat konusunda gözüne kestirdiğin firmayı arayıp bilgi almalısın. Tabi sana tavsiyem birden fazla firma ile görüşüp fiyat alman olacaktır.

    İlgili hizmeti veren firmalara googlede arayarak ulaşabilirisn...
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&hs=emr&q=veri+kurtarma+hizmeti&btnG=Ara&meta=&aq=1&oq=veri+kurtarma+hizm
    http://tekniknokta.com.tr/VeriKurtarma.aspx

    Tabi son karını vermenden ilgili firmayıda araştır... Kolay gelsin...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.