USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik

sozkarabacak -> USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (25 Nisan 2008; 9:58:45)

Selamlar,
Aşağıda resmini göreceğiniz pic programlayıcıyı uyguladım ve çalıştırdım çalışması gayet güzel. İhtiyacı olan arkadaşlar gönül rahatlığı ile yapabilirler uygulamaya ait dökümanları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Benim yaptığım uygulamaya ait örnek resim:
[image]http://i9.photobucket.com/albums/a74/sozkarabacak/DSC02579.jpg[/image]

Uygulama için gerekli dökümanlar:

http://rapid_share.com/files/110226953/USB_P__304_C_PROGRAMLAYICI.rar.html

Hertürlü sorularınız için bana sukruozkarabacak@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

belal01 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (25 Nisan 2008; 10:25:10)

ELİNE SAGLIK HOCAM BU LETTOPTA İŞ GÖRÜRMÜ Bİ ARKADAŞA LAZIM DA YA BİDE BU PİC ENTEGRE ÇOK PAHALI GELDİ SEN KAÇA ALDIN ONU AMA GÜZEL VE TEMİZ YAPMIŞSIN[:'(]

sozkarabacak -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (25 Nisan 2008; 10:45:31)

Kardeş teşekkürler ilgi alakana. Bu programlayıcıyı birkaç arkadaşın laptopunda denedim sorunsuz çalışıyor. Birde AMD işlemcili bilgisayarlardada sorun çıkarmıyor. Entegreye gelince gittigidiyorda 15 tane alırsan adedi 10 lira elektrodepo adlı sitede ise 15 lira tek tek alabiliyorsun. Maliyeti yani 25 lirayı geçmiyor.

vedo35 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (25 Nisan 2008; 16:44:09)

sozkarabacak, basarili bir calisma.. Tebrik eder paylasiminin devamini dilerim.[:'(]

nicaleus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (25 Nisan 2008; 21:34:35)

güzel olmus abi en kısa sürede yapacağım projelerden biri de bu olacak[:'(]

bjk_yusuf -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (25 Nisan 2008; 21:39:15)

sozkarabacak teşekkür ederiz böyle bir paylaşım yaptıgın için güzel paylaşım tamda ihtiyacım vardı. ilaç gibi geldi

erroraesthumanum -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 0:37:57)

Rapid kedili versiyona geçmiş! Karakterler resim formatında ve net değil! 3 kez denedim indiremedim!

İcadeden sivriyi kutlarım!!! [:-][:-][:-]

Hazar -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 1:00:08)

Farketmez, bu projenin esas sahibinin sitesinden tüm dosyaları indirebilirsiniz.

Brenner8 USB Programlayıcı
http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm
(Brenner8-P (rev 5) yazısından itibaren dosyalar başlıyor.)

dojge -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 1:03:42)

hocam resimdeki kedilere dikkat edersen 4 tanesi orjinal ötekileri çakma :) oluyo orjinal kedilerin olduğu harfleri gireceksin.
hocam devre içinde tesekkurler...

erroraesthumanum -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 4:15:39)

Onu anladım da, resim flu, kediciklerin hangisi istenen, hangisi çakma anlaşılmıyor!

Hazar'ın verdiği link daha çok işe yaradı, teşekkürler.

Rapid'e bir kez daha saygılar!!!

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 10:56:05)

ELİNE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER SORUN ÇIKARSA SİZE ULAŞIRIM

KATADE -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 12:05:25)

Hocam eline sağlık güzel olmuş,yanlız kulanılan pic sanırım 18f2550 idi bunun ve soketin fiyatı hakkında bilgi verebilirmisin?
Ben en son 18f2550 nin 18 ytl filan olduğunu duymuştum sonrada bunu yapmaktan vazgeçmiştim[:@]

Hazar -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 12:14:40)

18 lira değil. 10 doların YTL karşılığının üzerinde para vermeyin derim. Bu aletin fabrika çıkışı 4.5 dolar. Ona göre.

eloko -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 13:22:48)

soketin fiyatı 4-5 milyon.
quote:

Orjinalden alıntı: KATADE

Hocam eline sağlık güzel olmuş,yanlız kulanılan pic sanırım 18f2550 idi bunun ve soketin fiyatı hakkında bilgi verebilirmisin?
Ben en son 18f2550 nin 18 ytl filan olduğunu duymuştum sonrada bunu yapmaktan vazgeçmiştim[:@]

KATADE -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 13:53:16)

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar hala junior ile programlıyorum[;)] ve bazı pic leri programlayamadığı için kullanamıyordum.
Malzemeleri alıp yapıcam hemen,tekar teşekkürler...

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 21:57:40)

Arkadaşlar ortalama ne kadar bir maliyet çıkar bize

nicaleus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 22:04:44)

20 25 arası max

__EFENDİ__ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 22:05:22)

PIC16F84 ile başladım evimde herhangi bir pic programmer yoktu,bu gerçekten iyi oldu...
Teşekkür ederim...

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 22:09:45)

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

20 25 arası max

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama aşağıdakileri bana açıklamanız mümkünmü?

IC1 PIC18F2550SP PIC18F2550-I/SP
28-polige IC-Fassung GS 28P-S

IC2 40-poliger Testsockel TEX 40

nicaleus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 22:44:43)

quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

20 25 arası max

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama aşağıdakileri bana açıklamanız mümkünmü?

IC1 PIC18F2550SP PIC18F2550-I/SP
28-polige IC-Fassung GS 28P-S

IC2 40-poliger Testsockel TEX 40

IC1: sabit olan pic bacak sayısı ve kullanacagın soket türünü vermis
sen 28 pin ent. soketi diceksin vericek

IC2 ise zif soket denen yeşil dalya resimde görünen

strykr -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 22:59:37)

ayrıca, PIC18F2550SP; pc ile kartın usb den haberleşmesini sağlayan entegre[:'(]

nicaleus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (26 Nisan 2008; 23:24:03)

quote:

Orjinalden alıntı: strykr

ayrıca, PIC18F2550SP; pc ile kartın usb den haberleşmesini sağlayan entegre[:'(]

o yüzden sabit pic dedim, biliyosunuz ki 18F2550 nin USB HID Device Özelliği vardır. yani bağlıyosunuz usb den yeni donanım bulundu diyor. Süper bi olay[:)]

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 0:21:57)

Teşekkürler arkadaşlar

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 2:28:43)

Devre çok güzel. Paylaşımın için teşekkürler. Piyasada 60 ytl den başlayan usb programlayıcılarından daha az maliyete yapılabilen bir programlayıcı. Sormak istediğim bu progrlamlayıcı acaba hangi pic leri destekliyor. İşimize yarayacak kadar kısmını desteklese yeterde yinede sormak istedim.

erroraesthumanum -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 4:00:50)

· alle PIC18Fxxx und PIC18Fxxxx (keine PIC18FxxJxx)
· alle PIC16Fxx und PIC16Fxxx
· alle PIC12Fxxx
· alle PIC10Fxxx
· alle dsPIC30Fxxxx

90alper90 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 10:42:55)

Tabi bunu yapmamız için öncelikle elimizde 18f i programlayan bir programlayıcı olmalıdır.[:'(]

lakiska -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 11:23:36)

Arkadaşlar bir kaç sene önce yine bu sitede verilen Multi Pic Programmer'ı yapmıştım.

Yalnız bu programlayıcı 18F2550 yi programlamıyor. 18F2550 yi Nasıl programlayacağız.
Bİlgisi olan var mı? [X(]

Hazar -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 11:24:12)

quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Tabi bunu yapmamız için öncelikle elimizde 18f i programlayan bir programlayıcı olmalıdır.[:'(]

En basit seri port JDM programcı bile 2550yi programlayabilir. Nereden mi biliyorum, şu an kullandığım Brenner8in içindeki 2550yi JDM ile programladım da ordan.

Hazar -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 11:45:44)

quote:

Orjinalden alıntı: lakiska

Arkadaşlar bir kaç sene önce yine bu sitede verilen Multi Pic Programmer'ı yapmıştım.

Yalnız bu programlayıcı 18F2550 yi programlamıyor. 18F2550 yi Nasıl programlayacağız.

Ben nasıl programladım acaba. Sana farklı programlarla denemeni tavsiye edebilirim. Bir de PICi doğru takıp takmadığını, switchlerin konumunu doğru ayarlayıp ayarlamadığını kontrol etmeni.

lakiska -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 15:22:13)

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

quote:

Orjinalden alıntı: lakiska

Ben nasıl programladım acaba. Sana farklı programlarla denemeni tavsiye edebilirim. Bir de PICi doğru takıp takmadığını, switchlerin konumunu doğru ayarlayıp ayarlamadığını kontrol etmeni.

Sağol Hazar kardeş,

Ben programlayabildiği picler listesinde göremeyince programlamıyordur sandım. Yani denemedim.
Eğer programlıyorsa harika. [:)]

thenoone -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 22:09:42)

Bu programlayıcı harika bir şey kesinlikle yapın derim. Üzerindeki malzemeleri çok kolaylıkla bulursunuz. Bir arkadaşın dediği gibi max. 15 liradır pic18f2550. Zif sokette max 7 liradır. geriside zaten pek para tutmuyor. Birde arkadaşın bahsettiği gittigidiyorda ki siteye baktım evet orada 15 tane alırsan 10 liraya geliyor. 1 tane alırsan 15 liraya satıyor. Birde bu cihazın kutulu versiyonu satılıyor 49 liraya.
Ben satış yapan arkadaş ile görüştüm. Bana tüm malzemeleri demonte şekilde verecek. Baskı devre ve malzeme arama derdi olmadığından kolay olacak sanırım. Toplu olarak alacağım.
ihtiyacı olanlar ve irtibata geçmek isteyenler için gittigidiyor da usb pic programlayıcı diye aratın (memox nickli) çıkar zaten.

muuzoo -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (27 Nisan 2008; 23:30:21)

Brenner8 serisi programlayıcı. Ben hazır olanını satın almıştım. Son derece kullanışlı tavsiye ederim. Dizüsüt bilgisayarımda kullanıyorum. Hiç bir sıkıntısı yok. Özellikle ICSP programlamayı öğrenince daha da kullanışlı oldu.

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (28 Nisan 2008; 9:42:00)

quote:

· alle PIC18Fxxx und PIC18Fxxxx (keine PIC18FxxJxx)
· alle PIC16Fxx und PIC16Fxxx
· alle PIC12Fxxx
· alle PIC10Fxxx
· alle dsPIC30Fxxxx
bunlarıda programlıyorsa ne güzel
Yapmak gerek.Bursada malzeme alımında önerebileceğiniz bir yer varmı;?

lakiska -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (29 Nisan 2008; 11:26:30)

Arkadaşlar alttaki sitede aynı programlayıcının 5. revizyonu da verilmiş.
Şükrü arkadaşımızın paylaşım yaptığı 4. revizyon.

4. revizyonu mu yapsak yoksa 5. revizyonu mu? Karar veremedim. [sm=s19.gif]

http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/

nicaleus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (29 Nisan 2008; 19:11:41)

anca pcb de veya programda değişiklik yapılmıştır, yoksa programlayıcı kısmında pek değişiklik olacağını sanmam

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (29 Nisan 2008; 20:41:19)

Sezer abi bu devreyi yapmak istiyorum ama baskı devreyi nasıl çıkartacağımı bilemiyorum.Hangi metodu önerebilirsin?

Agent_WD40 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (29 Nisan 2008; 23:05:36)

C serisini programlamaz bilginize. Programlayıcı gayet güzel ve başaralı oldukça da hızlı bu arada Vista sürücüleri de çıktı ama tam stabil olup olmadığı belli değil ama sanırım 1 aya stabil vista sürücüleri de çıkar.

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (3 Mayıs 2008; 1:05:53)

ben az önce bitirdim usb pic proglamlayıcımı. Herşeyi doğru yaptığıma inanıyorum ancak çalışmıyor. bilgisayara takınca hiç tepki yok. Acaba bilgisayardanda ayar yapmak gerekiyormu?

Az önce çözdüm problemimi. Birkaç lehimleme hatası yüzünden çalışmamış programlayıcım. Ancak şimdide programlamıyor.[sm=s20.gif] Bilgisayar tanıdı ancak hex file seçip proglamlayamıyorum. Birkaç yabancı sitede kalibrasyon yapılmasından bahsedilmiş acaba çalışmama sebebi bumudur? Yapıpta sorunsuz kullanan arkadaşlardan rica ediyorum nasıl sorunsuz çalıştırdıklarını anlatıversinler.[X(]

sozkarabacak -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (3 Mayıs 2008; 21:36:44)

Selamlar,
Cihazın montajdan sonra çalışması için şu yolu izliyoruz. Önce devredeki pic18f2550 işlemciyi elimizde bulunan başka bir programlayıcı ile programlıyoruz. Devredeki yerine takıyoruz daha sonra usb girişine taktığımızda devredeki iki ledde direkt olarak yanıyor devrede bulunan iki adet pinden devreyi resetliyoruz daha sonra bu ledler sönüyor ve bilgisayar yeni donanım bulundu diye bir uyarı veriyor ve devre için gerekli olan sürücüyü gösterip programlayıcıyı bilgisayarımıza tanıtıyoruz. Sonrasında ise devre için yayınladığım arayüzü kullanarak istediğimiz yazılımı istediğimiz pic serisi işlemcilere atıyoruz ben bu şekilde yaptım. Devrenin çalışması çok güzel şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.

yalcinaygul -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (3 Mayıs 2008; 23:43:34)

pici programlarken bu iki pini sürekli kısa devre mi ediyoruz? eğer öyleyse 18f2550 sürekli reset olarak kalıyor,
devrede 18f2550 nin MCLR ucu sürekli sıfırda kalıyor

_KARDELEN_ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (3 Mayıs 2008; 23:48:43)

Arkadaşlar bende yapmak istiyorum fakat baskı devreyi nasıl çıkartabilirim?
Yardımcı olmanız mümkünmü?

yalcinaygul -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (4 Mayıs 2008; 0:02:28)

ben bu mclr logic sıfır yapan ikili pini çıkarınca pic çalışmıyor? sizce de garip değil mi? yani pic mclr ucuna logic 1 veriyorum bilgisayar program kartını görmüyor

schumi42 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (4 Mayıs 2008; 22:19:49)

çok sağol proje için

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (5 Mayıs 2008; 2:14:58)

Ben devreyi yaptım önce hiç çalışmadı. Daha sonra lehim yerlerini biraz daha sağlamlaştırdım çalıştı. Pc ye taktığımda senin dediğin gibi bir resetlemeye gerek kalmadan direkt yeni donanım bulundu uyarısı geldi. Driverleri yükledim ve programda brenner 8 olarak donanımı gördü. Ancak herhangi bir hex dosyası atmak için kullanılan buton tıklanacak hale gelmedi. Yani detect programmer yazısı gitti butonlar geldi ancak birkaçı aktif değil. 18F2550 nin içine yazılım klasöründeki hex dosyasını aktardım. Ancak klasörlerin içinde bootloader, b8 firmware gibi dosyalar ve bunların içindede hex dosyaları var. Bunlarımı yuklemem gerekirdi acaba önce? Yoksa onlar orda niye var? Biraz daha yardımcı olursanız çalıştırmayı becericem şu mereti.

yalcinaygul -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (5 Mayıs 2008; 17:14:31)

quote:

Orjinalden alıntı: pegassus

Ben devreyi yaptım önce hiç çalışmadı. Daha sonra lehim yerlerini biraz daha sağlamlaştırdım çalıştı. Pc ye taktığımda senin dediğin gibi bir resetlemeye gerek kalmadan direkt yeni donanım bulundu uyarısı geldi. Driverleri yükledim ve programda brenner 8 olarak donanımı gördü. Ancak herhangi bir hex dosyası atmak için kullanılan buton tıklanacak hale gelmedi. Yani detect programmer yazısı gitti butonlar geldi ancak birkaçı aktif değil. 18F2550 nin içine yazılım klasöründeki hex dosyasını aktardım. Ancak klasörlerin içinde bootloader, b8 firmware gibi dosyalar ve bunların içindede hex dosyaları var. Bunlarımı yuklemem gerekirdi acaba önce? Yoksa onlar orda niye var? Biraz daha yardımcı olursanız çalıştırmayı becericem şu mereti.

bak işlem sırasını şöle yap: önce jumperli birşekilde usb u ye tak pc kartı görsün ses çıkarsın sonra
jumperi çıkart ondan sonra ok butonu ve ok üstünde bi buton daha var ona tıka burdan hexe dosya yükleyeceksin, sonra ekran değişiyor,ondan sonra programlayacağın pici tak sol üsttte pici tanıtma butonu var. picini tanırsa olay hallolmuşdur demektşir.

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (6 Mayıs 2008; 17:07:54)

Hangi jumperdan bahsediyorsun? Birçok pin var üstünde.

yalcinaygul -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (6 Mayıs 2008; 20:16:28)

ikil pin var yan yana ondan bahsediyorum,zaten o ikili uç pici resetlemek için kullanılıyor

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (8 Mayıs 2008; 19:06:41)

piclerin zif soket üstündeki konumu nasıl olacak program içinde konumunu gösteren bir kısım bulamadım. Başka usb den programlayıcılar için olanlarla aynımıdır acaba yoksa farklılık gösteriyormu? Çokmu soru soruyorum ne?[;)]

yalcinaygul -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (8 Mayıs 2008; 21:48:59)

picin çıkıntılı tarafı örneğin 1. ve 40 .bacak zif soketin kouna yakın kenara takılacak..

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (10 Mayıs 2008; 21:46:45)

yalcinaygul arkadaşım sağolasın çok şükür çalıştırdım şu mereti.

Ancak söylenmesi gerek birkaç nokta var onlardan bahsedeyimde yapacak diğer arkadaşlar daha hızlı çalıştırsınlar aletlerini.

Arkadaşlar aslında iş devreyi yaptıktan sonra başlıyor. Tabiki herşeye başlamadan önce tüm lehimleri ve bağlantı noktalarını test edin. Hatta imkanınız varsa uzun yolları bir multimetreyle kısa devre testine tabi tutun. Sonra nerde olabilir bunun hatası diye düşünmessiniz.

Çok önemli bir noktada aletin kalibrasyon ayarı ve güç seçeneği. XP default olarak tüm usb aygıtlarını 100mA lik bir akım sınırlaması koymuştur ve aşan cihazları otamatik olara kapatıyor. Brenner 8 de böyle bir sorun var. Driverları kurduktan sonra alet pc ye bağlı durumdayken aygıt yöneticisine girin ve brenner 8 bulun. Özelliklerinde güç seçenekleri var. Oradan bu aygıt için güç tasarrufu uygulansın gibi bir seçenk var ordan tick i kaldırınki programlayıcınız herhangi bir durumda kapanmasın.

Diğer bir önemli nokta ise kalibrasyon ayarları. Arayüz programını açtıktan sonra options sekmesinde kalibrasyon kısmı var. Orada Vpp ve z değerini doğru olarak ayarlamalısınız. Hatta önce oradaki menunun solundaki vpp ve vdd testini yapınki eğer direkt güçte bir sorun varsa hatayı baştan anlayabilesiniz. z gerilimi 3.3 v lik diyodun bacağındaki değerdir. Önce orayı ölçün ve ayarlayın.Vpp yi ise herhangi bir yerden ölçebilirsiniz. U değerini ise ölçtüğünüz Vpp değeri ve programdaki Vpp değerinin aynı olması için kullanın. tüm Kalibrasyonları doğru yaptığınızı düşündüğünüzde Vpp ayar kısmında grafik butonu var. Oraya basın ve bir süre bekleyin. Program bir grafik çizecektir. Grafikteki 2 işaretinde 15 V yi aşmaması gerekiyor. Eğer aşmışsa veya çok altında kalmışsa kalibrasyonda sorun var demektir. Eğer aşmamışsa büyük ihtimal programlayıcınız artık kullanıma hazırdır. Ana sayfasına geri gidin pici tanıması için butuona basın. Program açıklama olarak programlayıcının kullanılabilir olacağınıda yazacaktır. Burdanda işinizi doğru yaptığınızı anlarsınız.

Çok yazmış olabilirim ama bunların hepsi tek tek benim başıma geldi[sm=s19.gif]. Bunları anltattımki ben yandım diğerleri yanmasın diye[sm=s16.gif]. Herkese kolay gele...[sm=s15.gif]

pisiko__ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (10 Mayıs 2008; 23:12:16)

bende yarın 3 arkadaşımla birlikte bu devreyi yapıcaz. bende 1-2 fotoğraf çeker koyarım.[:'(]

pegassus -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (10 Mayıs 2008; 23:48:01)

Hadi hayırlısı o zaman. Benim lehimler biraz kötü oldu ondan koymaya utanıyorum[;)]

pisiko__ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (13 Mayıs 2008; 21:37:31)

bizde arkadaşlarla pazar günü buluştuk ve 4 adet pic programlayıcı yaptık. montaj sırasında fotoğraf çekemedim ancak montajı bitmiş halinin fotoğrafını çekebildim bunlarda resimler.

[simage]http://img132.imageshack.us/img132/7559/dsc00102xj7.jpg[/simage]
burada plaketin kenarlarında sorun yaşadık kalemle düzelttik
[simage]http://img132.imageshack.us/img132/7795/dsc00103ke7.jpg[/simage]
tuzruhu+perhidrol karışımından çıkmış plaketimiz
[simage]http://img297.imageshack.us/img297/6947/dsc00104zc9.jpg[/simage]
arkadaşlar ütü yapıyor 1-2 gömlek vardı onlarıda çıkarttırdım aradan[8D]
[simage]http://img137.imageshack.us/img137/2538/dsc00105gy9.jpg[/simage]
[simage]http://img132.imageshack.us/img132/2695/dsc00106wf1.jpg[/simage]
plaketimizin tuzruhu ve perhidrol karışımına atıldıktan sonraki hali.
[simage]http://img297.imageshack.us/img297/3841/dsc00107ca5.jpg[/simage]
[simage]http://img132.imageshack.us/img132/9440/dsc00108ah1.jpg[/simage]
1-2 tanede manzara fotoğrafı çektim
[simage]http://img297.imageshack.us/img297/9528/dsc00111ns1.jpg[/simage]
[simage]http://img297.imageshack.us/img297/5093/dsc00114nd8.jpg[/simage]
[simage]http://img132.imageshack.us/img132/2603/dsc00118jc8.jpg[/simage]

ütü yönteminde ve çözeltide biraz sorun yaşadık benim plakette 30 saniye içerisinde yollar da çözülmeye başlamıştı. ama yinede güzel bir gün oldu iyide bir iş başardık kanaatindeyim.

diablo_3535 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 16:26:02)

herkese selam
Bizde universitede pic18f2550 kullanarak usb pic programlayici projesi yapiyoruz.Ancak bazi sorunlarimiz var.Baski devresi,hex kodlari var ama calisiyormu bilmiyoruz.Birde programlanacak entegrenin karti var bu kartta entegre icin 40 delik var.Mesela pic16f84 20 bacakli.Bu entegreyi programlayabilecekmiyiz_
Yada daha az bacakli entegreleri programlayabilecekmiyiz_
Birde sizin yaptiginiz devrede mavi bir sey var 3M yaziyor ustunde.O nedir acaba_Bu yaptiginiz devrenin hex kodlari ve baski devresi varmi elinizde_
saygilar

BİLÂL85 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 17:42:18)

pisiko
çok güzel iş becermişsiniz bir devrenin maliyeti ne kadar oldu merak ettim de lettoplu bi arkadaşa yapıp satayım diyorum[8D]

pisiko__ -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 19:00:20)

@diablo_3535 yukarıda @sozkarabacak ın vermiş olduğu linkte gerekli dosyalar var 170 adet pic programlaya biliyosunuz. ben şuana kadar 18f2550, 16f877 ve 16f84 programlamladım ve sorunsuz bir şekilde. 3m yazan zif sokettir. bütün piclerin 1. numaralı bacağı 3m yazan tarafa bakıyor ve o şekilde programlama yapıyorsunuz.

@bilal01 hocam ben izmitte ahmet elginkan mesleki ve teknik eğitim merkezinde mikrokontroller ve pic programlama kursuna gittim orada toplam 9 kişi bu devreyi yaptık. malzemeleri istanbuldan ben temin ettim. tuz ruhu perhidrolü ütü yöntemi için fotokopisi hepsi içinde kişi başına 30 ytl gibi bir meblağ çıktı.

önemli not: unutmadan söyliyeyim @sozkarabacak ın eklemiş olduğu dosyaların içirisinde eagle da kendi çizdiği baskı devre değilde, diğer baskı devrenin boyutları olması gerekenden daha büyük ben %10 küçülterek öyle baskı yaptım dikkatinize.[sm=s16.gif]

BİLÂL85 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 20:37:33)

teşekkür ederim[:'(]

muuzoo -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 21:19:44)

Küçük bir bilgi. PDF dosyasından pcb baskısı alacaksanız baskı sırasında otomatik boyutlandırmayı iptal edin. Acrobat dosyayı yazdırırken ,otomatik boyutlandırma etkin olursa sayfa yapısna göre büyütebiliyor ya da küçültebiliyor devreyi.

diablo_3535 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 21:48:11)

selam
Bu zif soketin tam gorevi nedir_
Normal soket bu isi gormezmi_

diablo_3535 -> Cevap: USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (19 Mayıs 2008; 21:50:55)

sanirim link calismiyor.sayfa goruntulenemiyor diyor
http://rapid_share.com/files/110226953/USB_P__304_C_PROGRAMLAYICI.rar.html

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.140625