Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Multi System Inverter mi yoksa Tekil mi ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Multi System Inverter mi yoksa Tekil mi ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aLLyC

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008; 0:43:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar, Bu konularda fazla yazmasamda uzun suredir takip ediyorum ve Isin ehli arkadaslarin surekli ziyaret ettigini goruyorum, simdi bu arkadaslardan asagidaki ev icin bana alternatif cozum uretmelerini rica edecegim.

Yeni yaptirmakta oldugumuz 1 Bahce 1 Cati 2 ara kat olmak uzere her katta 40m2 sogutulacak alan icin, kesif yaptirilmis ve sonuc 24.000BTU her kat icin onerildigini bildigim bir eve ne gibi iklimlendirme cozumu onerirsiniz?

a. Multi System yabancisiyim acikcasi Borulari Farkli midir, Uniteler arasi mesafelerde enerji kaybi cok olur mu, Multi System Onerirmisiniz Nedir / Ne Degildir?

b. Tekil Olarak Forumda Mitsubishi Electrics tavsiye edilse de Ben Iklimsa'nin getirdigi Mitsubishi Heavy I. den SRK-71ZE-S 24.200Btu Sogutma kapasiteli A sinifi icin icin 2.980 YTL fiyat aldim, 4 adet uygulanacak Onerir misiniz ve bu secimi lutfen degerlendiriniz?

c. Kisisel Fikir ve Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

P.s. Sadece Duvar Tipi Split Dusunuyoruz,

Ilgi ve alakaniz icin simdiden Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLLyC -- 25 Nisan 2008; 0:45:42 >

Little Less Conversation, Little More Action Please...
siskebap

25 Nisan 2008; 12:03:12 

Multi System en onemli avantajlari borulama mesafesini arttirmasi ve ayni dis uniteye birden fazla ic unite baglayabilmek. Dogru anladiysam sizin evde zaten 4 kat olacak ve 4 kat icin de ayri ayri 24K sogutma ihtiyaci bulunmakta. Split klima konusunda zaten karar verdiginiz icin benim kisisel fikrim her kat icin normal 24,000 BTU luk klima kurmaniz ve dis uniteleri de her kat icin ic unitelere yakin olacak sekilde konumlandirmaniz. Split sectiginiz icin zaten Multi sistem icin Mit. Heavy de maksimum SCM80ZG-S kullanabiliyorsunuz , onun da sogutma kapasitesi 27300 BTU, bundan 3-4 tane koymak maliyet acisindan digerine gore cok dezavantajli olacaktir.
Kisisel fikrim 4 tane multi olmayan 24,000 .

Ümit
aLLyC

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008; 12:28:28 

siskebap;

Tesekkur ederim, bahsettiginiz Multi maliyeti nedir acaba ve yukaridaki SRK-71ZE-S icin 2980 YTL fiyati hakkında bir fikriniz var mı ?

Diger arkadaşlar da değerli yorumlarını katarsalar cok memnun olurum.

siskebap

25 Nisan 2008; 14:14:31 

multi inverter dış ünite fiyatları için iklimsa web sayfasına bakabilirsiniz.
http://www.iklimsa.com/TR.asp?iklimsa=klima&sub=KlimaListe&Grup=25&Marka=1

SRK-71ZE-S icin de bence iyi bir fiyat almışsınız. Yalnız 24,000 lik klimaları taktırırken önündeki duvarla arasında geniş bir mesafe olmasına dikkat edin.

Ümit
mbirol

25 Nisan 2008; 15:19:24 

Sayın aLLyC her kata 24 lük diye yola çıkarsanız yanlış olur,sonuçta katlarda odalar var yada bölümler.1 tane 24 lük koyalımda katlara her yer ısınsın soğusun yanlış olur.Multi sistemler müstakil evler için gerçekten süper bir çözüm ama mutlaka ve mutlaka keşif ve bir projelendirme çalışması gerektirir.Ayrıca altyapısınında inşaat aşamasında yapılması dekorasyon açısından mutlaka şarttır.Fiyata gelince projelendirmeden fiyat verilmesi çökta inandırıcı hatta yanlış olur.Ama şunuda unutmayın 1e 1 uygulamadan en az %20 -30 pahalıya mal olur.Detaylı bir kroki veya binanın bir projesi varsa iletin 3 aşağı 5 yukarı bir fiyat analizi çıkarabiliriz.

!! DR. KLİMA !!

aLLyC

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008; 0:16:43 

Yardimlariniz Icin Tesekkur ederim Yarin size evin Krokisini Cikartacagim. Ev Insaat asamasinda degil dekore edildi ancak daha montajlar yapilmadi, Multi sistemler ile hicbir bilgim yoktu yazdiktan sonra biraz daha arastirdim bugun gorusmeler yaptim ve Tekil sistemlerin daha uygun oldugunu gordum.
Acikcasi Ben yok iken bir firmadan Gelmisler ve ev daha insaat asamsindaymis ancak bugun 2 firma ile gorustum ayri ayri saatler de iki firmada kesife gelecek ve servis kagidi alacagim kendilerinden daha net bir maliyet cikacagini umuyorum... Ancak yine de bir suru mumkun model arastirdim ve fiyatlar aldim fiyatlari gorusunuze sunuyorum degerlendirirseniz sevinirim....

Sharp

Ay-xp12fr - 1880YTL (sadece 30 m2 icin)
AY-XP24GR 3.300 YTL

Mitsubishi Heavy I.

SRK52HE 1790YTL(r22 gazli olmasi nedeniyle pek sicak degilim Inverter degil Misafir salonu(40) icin kullanilacagindan dolayi)
SRK71ZE-S1 2950YTL(en guclu 24.000 adayi)

Mitsubishi E.

MSZ-GA35VA- 1890 YTL (Sharp Ay-xp12fr arasinda kaldim Sharp daha iyi galiba)
MSZ-GA60VA- 3100YTL (24.000 BTu MHI rakibi)
MSH-GA50VB- 1.920YTL(MHI ile arasindaki fiyat farkina deger mi?)
MSH-GA60VB- 2.250 YTL( Misafir salonu icin 18.000 btu yetersiz ise aldigim fiyat)

Su anda yaptigim konusmalar sonucu
Bahce ve tavan kati icin 24.000 BTU Inverter
Sadece bir yatak odasi icin 12.000 BTU Inverter
Misafir Salonu icin 18.000 BTU Klasik
dusunmekteyim.Buradaki degerli ustatlardan Fiyatlari ve Ayni kapasitedeki modelleri incelemenizi rica edecegim

Ancak yinede yarin size evin Krokisini becerebildigim kadar cikarip buraya yuklerim eger degerli goruslerinizi bildirirseniz sevinirim.

Tesekkurler...

aLLyC

Sisteme Gözat

28 Nisan 2008; 10:57:56 

Ev icin Servis Geldi kullannım sartları ailece belirlendi sonuc olarak 3 tane 24.000BTu Inverter Bir adet 1 18.000 normal Kararı alındı Ne düsünüyorsunuz? (yukarıdakı urun ve fiyatlardan)

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Multi System Inverter mi yoksa Tekil mi ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Point of View 9600GSO vMod
Bir direncin neler yapabildiğini görünce şaşıracaksınız!
MSI S300 dizüstü video inceleme
Dünyanin ilk 13.3 4 hoparlörlü dizüstü bilgisayari

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir