Arkadaşlar yazın yurtdışından laptop almak istiyorum fakat hangi markayı seçeceğime henüz karar veremedim.Ben başından beri Toshiba en iyisidir diyordum ama Sonylerde tasarım olarak çok şık mesela keza Delller fiyat ve performans olarak iyi.Siz olsaydınız ne alırdınız?Fiyat önemli değil.Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar yazın yurtdışından laptop almak istiyorum fakat hangi markayı seçeceğime henüz karar veremedim.Ben başından beri Toshiba en iyisidir diyordum ama Sonylerde tasarım olarak çok şık mesela keza Delller fiyat ve performans olarak iyi.Siz olsaydınız ne alırdınız?Fiyat önemli değil.Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Dell fiat olarak bence en uygunu hatta fiat-performans olarak 1.sıradadır diyebilirim.Helede yurt dışı olursa daha heaplı olur. Dell 1520 veya 1530 serisi yada tasarım,incelik diyorsan Dell XPS serisi ...
Sony vaio adı var.gösterişi var.Ama ne Dell ne de Toshibanın performans olarak yanına yaklaşamaz.hemde gereksiz çok para..Adamlar marka satıyor zaten...
Toshıba ve Dell kalite olarak iyi bir bilgisayar. Ben Toshıba,Dell,Sony,Asus modellerini sevdıgım ıcın yakından takıp ederım. Yalnız Sony'nin kalitesi ve performansı kesinlıkle tartısılmaz. Sony'i kullan o zaman inan bana arada ki uçurumu farkedeceksin! Dünya’nın ilk (Audio-Video –Integrated - Operation) İlk hafıza kartı İlk 1 kg altında Notebook İlk dahili Bluetooth'lu dizüstü bilgisayar İlk 17"'de Blu-ray disk surucu İlk LED ekran Notebook saymama gerek var mı? Karizması da cabası. Dell'in kasası sağlam ama çok hantal. Bi Sony'i yanında taşıması var bir de Dell hayal et! Hangisi tabi ki Sony. Fiyat önemli değil diyorsun zaten. Yine de cebine zarar gelmesin tabi ki iyi araştır, Sony eskisi kadar el yakmıyor.
Toshıba ve Dell kalite olarak iyi bir bilgisayar. Ben Toshıba,Dell,Sony,Asus modellerini sevdıgım ıcın yakından takıp ederım. Yalnız Sony'nin kalitesi ve performansı kesinlıkle tartısılmaz. Sony'i kullan o zaman inan bana arada ki uçurumu farkedeceksin! Dünya’nın ilk (Audio-Video –Integrated - Operation) İlk hafıza kartı İlk 1 kg altında Notebook İlk dahili Bluetooth'lu dizüstü bilgisayar İlk 17"'de Blu-ray disk surucu İlk LED ekran Notebook saymama gerek var mı? Karizması da cabası. Dell'in kasası sağlam ama çok hantal. Bi Sony'i yanında taşıması var bir de Dell hayal et! Hangisi tabi ki Sony. Fiyat önemli değil diyorsun zaten. Yine de cebine zarar gelmesin tabi ki iyi araştır, Sony eskisi kadar el yakmıyor.
hocam bazı arkadaşlar sony sorun çıkarabilir diyorlar,çok hassas vs.ayrıca uluslararası garantisi varmı acaba?çünkü yurtdışından alacağım.Ve hangi modeli tavsiye edersin?En az 2.0 ghz core 2 duo düşünüyorum en az 3gb ram ve sağlam bir harici ekran kartı
Yurtdışından alınacaksa veya Türkiyeden alınacaksa, kullanım kolaylığı, yarın öbürgün 2.ci elde satarken diğer markalara göre daha az zarar etmek istiyorsan, Garanti, Servis ve Destek açısından her zaman TOSHIBA. Şu an kullanıyorum. Alsam yine Toshiba alırım.
Fiyat/performans olarak kullanılacaksa DELL veya ASUS, Dell'in Garantisi ve servisi hakkında pek bir bilgim yok. Asus da burda iyi bir tercih olabilir. Kullandım, iyidir.
Laptopu veya bilgisayarı doğru dürüst kullanmasını bilmiyorsun fakat işin gücün hava atmak ise SONY. Servis konusu, garanti ve tamir sorunu max olan bir laptop bence.
not: yukarıdakiler sadece şahsi gözlem ve tecrübelerimdir, 3.cü şahısları bağlamaz, istisnalar da kaideyi bozmaz. Ayak takımı, kendini bil yoksa, yok sana Taksim, maksim. 1. Mayısta gösteririm ben sana ! Al ananı ! De get !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 26 Nisan 2008; 15:19:35 >
Teknoloji bu, sorun yaşamayacağız diye bir kural yok! Sağlamlık ve perfomans olarak Sony'e aşırı derece de güvenirim. Diyorum yha kullan ozaman anlarsın diye. 1 ay önce Sony'i yanımda taşırken askısı koptu kesin parçalanmıştır diye korkumdan 1 saat çantanın fermuarını açamadım Açtım baktım,hiç bir sorun yok.Aynı şekilde 3 yıl önce kullandığım Toshıba'ı düşürdüm, çok ağır bi darbe olmasa da ekran kırıldı, harddisk bile zarar gördü. Dayanıklılık konusunda o yönünüde test etmiş oldum İkinci tercihin Dell olmalı. Kasa hantal gelebilir fakat sağlam bir kasa...
VGN-FZ490NFB VGN-FZ440E/B(yüksek özelliğine göre fiyatı cazip)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspirin8 -- 26 Nisan 2008; 16:54:42 >
sony modası geçmiş 8400 Nvidia kartlarını hala daha yeni modellerinde kullanmaya devam ediyor.oyun tutkunları bence En az 8600 M GT veya ATI HD 2600 kartları içeren Toshiba,Dell veya Asus u tercih etmeli.Vaioların ekran kart performansları beş para etmez. Ama 4000 dolar verip AR serisi 17 inçlik vaio dersen ona bişey demem tabi..
Öğrenci olduğum için ve yurtdışından iyi bir modeli gayet uygun bir fiyata bir kere alabilceğim için takdir edersinizki çok sık soruyorum ne alayım diye,çünkü sorun yaşamak ve pişman olmak istemiyorum.çünkü o aleti alabilmek için aylarca çalışacağım bu yüzden bir kere alayım en iyisi olsun mantığındayım. Herkese yanıtlar için çok teşekkürler.
Evet sonyler çok şık duruyor açıkçası estetik olarak çok cezbediyor beni.Ama Toshibanında adı var keza Dell de öyle bu firmalar sanıyorumki Sony den daha önce laptop üretmeye başladı.Ve ben Toshiba adını ilk olarak laptoplarda duydum bu yüzden Toshibaya hep sıcak baktım.Ama sonylerde çok şık insanı cezbetmiyor değil.
Alcağım ürünün özelliklerine bakarsak en az 2gb ram en az core 2 duo 2.0 ghz en az 300gb hdd en az 512 mb paylaşımsız ekran kartı
Öğrenci olduğum için ve yurtdışından iyi bir modeli gayet uygun bir fiyata bir kere alabilceğim için takdir edersinizki çok sık soruyorum ne alayım diye,çünkü sorun yaşamak ve pişman olmak istemiyorum.çünkü o aleti alabilmek için aylarca çalışacağım bu yüzden bir kere alayım en iyisi olsun mantığındayım. Herkese yanıtlar için çok teşekkürler.
Evet sonyler çok şık duruyor açıkçası estetik olarak çok cezbediyor beni.Ama Toshibanında adı var keza Dell de öyle bu firmalar sanıyorumki Sony den daha önce laptop üretmeye başladı.Ve ben Toshiba adını ilk olarak laptoplarda duydum bu yüzden Toshibaya hep sıcak baktım.Ama sonylerde çok şık insanı cezbetmiyor değil.
Alcağım ürünün özelliklerine bakarsak en az 2gb ram en az core 2 duo 2.0 ghz en az 300gb hdd en az 512 mb paylaşımsız ekran kartı
A300 ler henüz Türkiye ye gelmedi ama bu makinayı heralde Türkiye de 2000 dolardan aşağı alamayız. Bir kere ATI HD 3650 ekran kartı çok iyi bir ekran kartı. NVidia nın 8600M GT sinden daha iyi..Yeni nesil DirectX 10.1 destekli bir kart
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mybo37 -- 27 Nisan 2008; 23:55:33 >
Toshiba: En sağlam laptop yapan üreticidir.Oyun oynamaya el verişli değildir.Oyun oynamak için bütçeyi arttırmak gerekir.Ama kalite A+'dır. Sony: Lapop piyasasındaki en pahalı aletleri yapan marka.En büyük özelliği "boş" aletlere süper ekranlar koymasıdır.Ekranının kalitesi diğer markalara gerçektende fark atmaktadır.Fakat 100$'lık bir Sony'nin donanımı, 100$'lık başka bir markanınkinden her zaman daha vasattır. Dell: Eskiden ekranlarına 0 puan verdiğim marka.Şu anda eski Samsung ekranlar yerine, LG ve Çin'li bir firmanın ekranlarını kullanmaya başladırlar.Dell'de, Sony'den sonra piyasadaki en pahalı 2. laptop satıcısıdır.Sony'e göre oyun performansı çok daha üstündür.Eğer ABD'den laptop alacaksanız, Dell'in kampanyaları ile 1100$'a 8600GT, T8XXX/2.4Ghz, 160GB 5400rpm HDD, 4GB ram, Intel WiFi-N, HDMI port, 1680*1050+2 megapixel kamera'sı olan laptopu alabilirsiniz.Ayrıca bu aletin şarjı oyun ve film olmadan 3 saatin üstünde gitmektedir.Aynı paraya Sony'de satılan ürünün özellikleri:
FZ4 serisi: -T8XXX serisi, 2.0Ghz -Intel WiFi-N -320GB 5400 HDD(genelde 4200rpm satarlar) -8400GS ekran kartı -3GB ram -Şarjı film ve oyun olmaksızın 2 saati görmez.Hem de ayarları kısınca.Biraz daha kısarsanız alet kullanılacak hale gelmez.
Bu özelliklerde bir Toshiba'nın fiyatı 1150$'dan başlar.İşlemcisi daha zayıftır.1250$+'ya yukarıdaki Dell'in ATI Radeon HD3650 olan versiyonunu(SatalliteA305-S6845 modeli) bulabilirsiniz.
mybo37: evet hocam şuan tr de yok ve gelinecede eminim pahalı olur.kasası biraz hantal ama performansı çok iyi gibi,donanımı oldukça sağlam.Zaten amerikadan alacağım ve şuanda orada 1300 dolar civarında bu alet.
Ata: hocam aslında Toshiba dediğiniz gibi uzun ömrü ve sağlamlığı yönünden beni cezbediyor,yani bir kere alacağım bunu alıp bir 3 yıl değiştirmem sanırım.Fakat ne yalan söylüyeyim bir crysis oynayabilmeyi çok isterim şöyle arkama yaslanıp:)Yada en azından menejerlik oyunları tycoon oyunlar vs. sanırım toshibanın ekran kartları en azından bu a300 modelinde olan kartlar buna izin verir gibi. Sonylerde dediğiniz gibi çok şık,ekranları bile cezbediyor insanı,ama ben şıklıktan önce performansa bakıyorum sa