Şimdi Ara

Herkes Nasıl Zayıfladığını Yazsın - Fazla Kilolara Ölüm ! -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
460
Cevap
19
Favori
118.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Giderek teknolijinin gelişmesi, daha az hareket, beslenme alışkanlıklarının değişimi vs.vs.
    Pek çok kişinin derdi fazla kilolar.
    Her gün gazetelerde boy boy diyet listeleri, klasiklemiş laflar, tavsiyeler, bir sürü tv programı, bir sürü internet sitesi, bir sürü kaynak.
    Aslında yapılacak şey belli, bu işin bir sırrı filan yok,
    Belli bir sürede harcadığın kaloriden daha fazlasını alırsan bu bize fazla kilo olarak geri dönüyor.
    Ya daha fazla hareket ile daha çok kalori yakmak,
    Ya da daha az yiyerek harcanandan daha az kalori almak.

Tüm bunları hepimiz biliyoruz da uygulama meselesi var işte. Olay tamamen beyinde bitiyor ve kişisel motivasyon ile bire bir alakalı.
    Hazır yaz geliyorken burada kilo vermekte başarılı kişiler nasıl başardığını paylaşsın. Ama klasik şeyler yazmasın, pratik beslenme metotları ve motivasyon vs. ile ilgili paylaşımlarda bulunsun, birbirine destek olsun, bildiklerini aktarsın, sıradan olmayan kilo vermeye yönelik yazıları buraya alıntılasın vs.
    Şahsen benim 7 kg.fazlam var.
    Atalım şu fazla kiloları artık.

• Spor.spor. spor.. Her ne şekilde olursa olsun mutlaka bir aktivite ile uğraşmak. En büyük zevkim bisiklete binmek. Her sabah düzenli yaklaşık 25 km bisiklet ile dolaşıyorum. Şu sıralar salonda da ayrıca çalışmaya başladım belirgin bir şekilde dinçleştiğini ve yağların eridiğini hissediyor insan. Beslenmeye elbette dikkat etmek lazım fakat boğazdan keserek öğün eksilterek değil. Vücut anında bunun için önlem alıyor. İleride tekrar normal öğüne geçtiğinizde size kilo olarak dönüyor bu yanlış diyet.
    Haftada 4 gün, 1,5 saatten az olmamak kaydıyla spor salonuna gidiyorum.
    Kızartma, hamburger, ağır tatlılar, yağlılar falan 2 aydır hiç yemedim.
    Haftada bir kez tavuk döner ya da lahmacun, pide vs. yiyorum.
    O da motivasyon sağlıyor.
    Diğer türlü hayat ottan ibaret oluyor.

Orjinalden alıntı: albati

Yaklaşık 2 aydır spor ve diyet yapıyorum.
    94'ten 87'ye düştüm.
    Haftada 4 gün, 1,5 saatten az olmamak kaydıyla spor salonuna gidiyorum.
    Kızartma, hamburger, ağır tatlılar, yağlılar falan 2 aydır hiç yemedim.
    Haftada bir kez tavuk döner ya da lahmacun, pide vs. yiyorum.
    O da motivasyon sağlıyor.
    Diğer türlü hayat ottan ibaret oluyor.

Yani hep sebze ile mi beslendin ? (haftada 1 kaçamağın dışında)
    Kırmızı eti de sadece yağsız kıymadan yapılan köfte şeklinde yedim.

Orjinalden alıntı: taskebabı

Giderek teknolijinin gelişmesi, daha az hareket, beslenme alışkanlıklarının değişimi vs.vs.
    Her gün gazetelerde boy boy diyet listeleri, klasiklemiş laflar, tavsiyeler, bir sürü tv programı, bir sürü internet sitesi, bir sürü kaynak.
    Belli bir sürede harcadığın kaloriden daha fazlasını alırsan bu bize fazla kilo olarak geri dönüyor.

Tüm bunları hepimiz biliyoruz da uygulama meselesi var işte. Olay tamamen beyinde bitiyor ve kişisel motivasyon ile bire bir alakalı.
    Hazır yaz geliyorken burada kilo vermekte başarılı kişiler nasıl başardığını paylaşsın. Ama klasik şeyler yazmasın, pratik beslenme metotları ve motivasyon vs. ile ilgili paylaşımlarda bulunsun, birbirine destek olsun, bildiklerini aktarsın, sıradan olmayan kilo vermeye yönelik yazıları buraya alıntılasın vs.

arkadaşım ben 25 nisan 2006 günü tam 141 kiloydum...
    neden 25 nisan? bir gün önce gece artık vücut iflas etti.sınıra dayandı.sol kolda müthiş bir uyuşma,terleme üşüme... gece saat 4. sonrası acil servis,kalp grafiği,filmler vs. vs.
    bugün 1 mayıs 2008 ben şimdi 81 kiloyum...
    ilk önce parpıyı yemek lazımmış diye düşünüyorum ben. çünki çocuklugumdan beri aşırı kiloluydum ben. 25 yaşındayım. 2 sene öncesine kadar belki 500 sefer diyete başlamışımdır.ama sonuç hep hüsran. 3 gün diyet yapıyorum,4. gün hurra kıtlıktan cıkmış gibi ne varsa yiyorum...
    dediğim gibi illaki bence birşeyler olması lazım...
    hayatta yerinden kalkmayan, aferdersiniz tuvalete bile ............. gitmek isteyen, hergün gece çorbacılarda, pidecilerde fink atan, sanki kolanın formülünü bilen adam ölecekmiş gibi düşünüpte, eve kola stoğu yapan, normal çay bardağına 5 tane şeker atan, tatlı krizi tuttuğu için gecenin bir yarısı annesine tatlı yaptırıp sabaha kadar o tatlıları,ertesine güne kalırsa sanki günah olacakmış gibi düşünüp hepsini yiyen, annesi kızıdğı için çikolataları ilk önce balkona atıp,sonra içerden alıp gizli gizli yiyen ben;

25 nisan 2006 dan beri; hergün 2 saat yürüyüş yapan. ayda bir çorbacılara ve pidecilere uğrayan, kolanın tadını unutan, şeker ve tuzu sıfıra indiren, ayda bir 2 dilim baklava yiyen, çikolatalara verilen paraları biriktirip daha hayırlı şeylere yatıran, afedersiniz inek gibi yeşillik yiyen ben
    bugün itibari ile ((60 kilo)) Verdim.. rüyamda görsem inanamıyacağım, kendimce çok büyük birşey başardım..
    yeter ki isteyin. amaa; dilinizin ucuyla değil, gerçekten içten, kalpten isteyin.
    bakın nasıl da oluyor...

Haaa, bu arada, uygulayacak arkadaşlar için;hergün sabah aç karnına bir su bardağı ılık (limonlu su), günde 3 dilim(sigara paketi kalınlığında)kepek ekmeği, mümkünse yemeklerde veya başka şeylerde zeytinyağı,sıvıyağ, bol bol yeşillik, bol bol meyve, (2günde bir haşlanmış yumurta, 2 günde bir 1 bardak yarım yağlı süt,haftada bir balık veya tavuk)>>> parantez içindeki yazdıklarım diyet süresince vücudun (protein)siz kalmaması için, veee kesinlikle SPOR, SPOR,SPOR. en iyi ve en basit spor yürüyüşünüz olacaktır...

• X-PLOD seni kesinlikle tebrik etmek ve örnek göstermek gerekir kendimce büyük birşey başardım demişsin bence çok büyük bir şey başarmışın özellikle sağlığın için , bizde burda 7 kg vericez diye kendimizi kasıyoruz ki nasıl verileceğini çok iyi bildiğim halde bu iş kesinlikle beyinde bitiyor senin yaşlarında kilom çok iyiydi düzenli spor yapardım yüzme ve yürüyüş, ama şimdi yaş ilerleyip iş güç stres insan ister istemez kilo alıyor tabi bunlar bahane değil düzenli spor yapmak istedikten sonra.

Orjinalden alıntı: kermo

X-PLOD seni kesinlikle tebrik etmek ve örnek göstermek gerekir kendimce büyük birşey başardım demişsin bence çok büyük bir şey başarmışın özellikle sağlığın için , bizde burda 7 kg vericez diye kendimizi kasıyoruz ki nasıl verileceğini çok iyi bildiğim halde bu iş kesinlikle beyinde bitiyor senin yaşlarında kilom çok iyiydi düzenli spor yapardım yüzme ve yürüyüş, ama şimdi yaş ilerleyip iş güç stres insan ister istemez kilo alıyor tabi bunlar bahane değil düzenli spor yapmak istedikten sonra.

Teşekkür ederim kermo;
    seninde dediğin gibi herşey beyinde bitiyor.gerçekten beyinde bu olayı bitirip,ilk 1 ay aynı düzende gidilirse, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. benim ilk 3 aydan sonra, tamm;2 - 2.5 ay duraksama dönemi oldu.burası çook önemli!!! bu duraksama döneminde 1 kilo dahi veremedim.
    ama yılmadım.neden durdu cünki; aşırı kilolu olduğum için ilk 2 ay vücuttan sadece (su) gitti! yani yağ değil... işte bu arada vücut kiloya alışık olduğu için vermemekte direniyor bu 2 -2.5 ay içerisinde... ondan sonra vücut bakıyor ki; papuç sağlam. artık yavaş yavaş yağlar dökülmeye başlıyor (tabii ki SPOR da işin içinde)...

=kafasına birşey takılan, sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım... bana inanmayan olabilir. normaldir. resim koyabilirim...

Sağlıklı günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mori -- 1 Mayıs 2008; 15:00:53 >

• Koy bakalım resmini, iradesizlere ibret olsun.

Nereden bileceksin hak sandığın şeylerin koca bir yalan olduğunu? Ve nereden bileceksin yüz çevirdiğin şeylerin aslında hakkın ta kendisi olduğunu?!...
  • .,...................

............................

............................

[simage].......[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mori -- 20 Aralık 2009; 23:42:25 >

Helâl olsun...

Cümle alem delikanlı görsün! Delikanlı kendine verdiği sözü tutan, iradesine sahip olan, kararlı ve istikrarlı insandır. Delikanlı, hedefine varmak için elinden geleni yapandır...

Nereden bileceksin hak sandığın şeylerin koca bir yalan olduğunu? Ve nereden bileceksin yüz çevirdiğin şeylerin aslında hakkın ta kendisi olduğunu?!...
  • hocam naptin sen ya valla helal olsun ibreti aleme ornek olsun dur ben iyice bir karar vereyim tekrar tekrar okuyacam ve gaza gelecem insallah

Necip Fazıl Kısakürek
  • Arkadaşlar bende bundan 1.5-2yıl önce 110kiloya yakındım şu an80 kilodayım zayıflama süreçlerinde dikkat ettiğim bir şey var 6 haftalık bir süre içerisinde memleketimde dağ bayır demeden geziyordum 10-15 kilo sırf bu süre içerisinde 4-5 öğün(Bahçelerde meyve sebze yağsız yemekler) yiyordum araştırdıgım kadarıyla en fazla kilo vermenizi olanak veren şeyler arasında belirli bir hızda yürümektir

Orjinalden alıntı: x-plod

quote:

Orjinalden alıntı: taskebabı

Giderek teknolijinin gelişmesi, daha az hareket, beslenme alışkanlıklarının değişimi vs.vs.

arkadaşım ben 25 nisan 2006 günü tam 141 kiloydum...
    neden 25 nisan? bir gün önce gece artık vücut iflas etti.sınıra dayandı.sol kolda müthiş bir uyuşma,terleme üşüme... gece saat 4. sonrası acil servis,kalp grafiği,filmler vs. vs.
    bugün 1 mayıs 2008 ben şimdi 81 kiloyum...
    ilk önce parpıyı yemek lazımmış diye düşünüyorum ben. çünki çocuklugumdan beri aşırı kiloluydum ben. 25 yaşındayım. 2 sene öncesine kadar belki 500 sefer diyete başlamışımdır.ama sonuç hep hüsran. 3 gün diyet yapıyorum,4. gün hurra kıtlıktan cıkmış gibi ne varsa yiyorum...
    dediğim gibi illaki bence birşeyler olması lazım...
    hayatta yerinden kalkmayan, aferdersiniz tuvalete bile ............. gitmek isteyen, hergün gece çorbacılarda, pidecilerde fink atan, sanki kolanın formülünü bilen adam ölecekmiş gibi düşünüpte, eve kola stoğu yapan, normal çay bardağına 5 tane şeker atan, tatlı krizi tuttuğu için gecenin bir yarısı annesine tatlı yaptırıp sabaha kadar o tatlıları,ertesine güne kalırsa sanki günah olacakmış gibi düşünüp hepsini yiyen, annesi kızıdğı için çikolataları ilk önce balkona atıp,sonra içerden alıp gizli gizli yiyen ben;

25 nisan 2006 dan beri; hergün 2 saat yürüyüş yapan. ayda bir çorbacılara ve pidecilere uğrayan, kolanın tadını unutan, şeker ve tuzu sıfıra indiren, ayda bir 2 dilim baklava yiyen, çikolatalara verilen paraları biriktirip daha hayırlı şeylere yatıran, afedersiniz inek gibi yeşillik yiyen ben
    bugün itibari ile ((60 kilo)) Verdim.. rüyamda görsem inanamıyacağım, kendimce çok büyük birşey başardım..
    yeter ki isteyin. amaa; dilinizin ucuyla değil, gerçekten içten, kalpten isteyin.
    bakın nasıl da oluyor...

Haaa, bu arada, uygulayacak arkadaşlar için;hergün sabah aç karnına bir su bardağı ılık (limonlu su), günde 3 dilim(sigara paketi kalınlığında)kepek ekmeği, mümkünse yemeklerde veya başka şeylerde zeytinyağı,sıvıyağ, bol bol yeşillik, bol bol meyve, (2günde bir haşlanmış yumurta, 2 günde bir 1 bardak yarım yağlı süt,haftada bir balık veya tavuk)>>> parantez içindeki yazdıklarım diyet süresince vücudun (protein)siz kalmaması için, veee kesinlikle SPOR, SPOR,SPOR. en iyi ve en basit spor yürüyüşünüz olacaktır...

Yürekten tebrik ediyorum seni. Demek ki sende çok az insanda bulunan bir irade var. Harbiden takdir ettim. Burada bir şey soracağım senin kadar olmasa da kilolu bir annem var, ona da yürüyüş yap diyoruz ama 2 dk. yürüyor haklı olarak kilosu fazla olduğundan hemen sırtı ağrıyor, sen 140 kg iken nasıl 2 saat yürüdün merak ettim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mori

141 kilo...

17 gün önce, 82 kilo...

arkadaş tebrikler kendine güvendin ve başardın.bende yazin istanbuldaydim masabaşa çaliştim orda ve babamla kaldığım için cogunlukla abur cubur yedim ve önceki kiloma göre fazla kilo aldım 55 den 75 civarı ama trabzona geldiğimde 3 ay sonra normal kiloma geldim (60) diyet filanla hiç uğraşmadım sadece spor yaptim.. akşamları yürüyüşü herkese tavsiye ederim kilo vermek için önemli bir nokta

• bende kendime şişmanım diyom helal valla hocam. ayda 1 kaç kilo verebiliyordun?

• quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

bende kendime şişmanım diyom helal valla hocam. ayda 1 kaç kilo verebiliyordun?

kanka sen kaç kilosun .

• Orjinalden alıntı: taskebabı

Yürekten tebrik ediyorum seni. Demek ki sende çok az insanda bulunan bir irade var. Harbiden takdir ettim. Burada bir şey soracağım senin kadar olmasa da kilolu bir annem var, ona da yürüyüş yap diyoruz ama 2 dk. yürüyor haklı olarak kilosu fazla olduğundan hemen sırtı ağrıyor, sen 140 kg iken nasıl 2 saat yürüdün merak ettim.

Sağol arkadaşım...
    tabii ki, zannetmiyorum dünyada 140 kilo olan hiç kimse 2 ssat boyunca durmadan yürüyemez...
    ben ilk rejime başladığım zaman yani 140 kilo iken, ilk 15gün yürümedim(yürüyemedim!!!)...başladıktan 15gün sonra ilk olarak 30dak... ama annen haklı! dayanılamaz müthiş bir sırt ağrısı.inanın; yarım saatlik yolu yürürken gözümden yaşş geliyordu..1 ay 2 ay böyle, ondan sonra artık vücut yavaş yavaş alışma dönemine giriyor. daha sonra 1 saate cıkardım.uzun bir süre 1 saatte devam ettim. bu arada sırt ağrılarım biras hafiflesede gene devam ediyor.1 saatlik yuürüyüşe devam ederken, bu sefer tempoyu arttırarak önceki 1 saate gittiğim mesafeyi uzattım.rejimin 1. yılına kadar böylee devam ettim...
    1.yıldan sonra süre 1.5 saate cıktı.tempo aynı arttırdığım gibi devam.artık sırt ağrısı biras daha azaldı 1 ayda böyle devam1.5 saat yürüdükten sonra kendime güvenim ve dışardan gelen olağanüstü tepkiler sayesinde hemen hemen 1 yıldır hiç durmadan aksatmadan,yağmurda,çamurda,fırtınada tam 2 saat yürüyorum.çokk acil işim olmadığı sürece kesinlikle otomobile binmek yok,asansör yok...
    ama dediğim gibi annen çok haklı o kiloyla ilk zamanlarda o yürürüşü yapmak, çin işkencesinden farksız

benim annemde biras kilolu ve oda biras yürüyünce hemen sırtında ağrı başlıyor...
    sağlıcakla kal

• quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

bende kendime şişmanım diyom helal valla hocam. ayda 1 kaç kilo verebiliyordun?

Arkadaşım hemen hemen ortalama 2.5- 3kilo veriodum ayda.ilk aylarda kilo vermem biras daha azdı dediğm gibi 2.5-3 kilo felen.ama son 7-8 aydır 3.5-4 kilo veriyorum.
    sağlıcakla kal...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.