Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ECS A780GM-A 5200 MT Ayrıntılı İnceleme

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ECS A780GM-A 5200 MT Ayrıntılı İnceleme Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_vitaly_cl

24 Nisan 2008; 17:43:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

CPU AMD Phenom™ işlemcisi (Soket AM2+)
AMD Athlon™ 64 X2 Çift Çekirdekli/ Athlon™ 64 / Sempron işlemcisi
Yüksek performanslı HyperTransport 3.0 CPU Arabirimi
Saniyede maksimum 5200 mega transferlik hızı destekler

YONGA SETİ AMD® 780G & AMD® SB700
North Bridge: AMD® 780G
South Bridge: AMD® SB700

GRAFİKLER Yonga üzerinde (ATI™ Radeon HD3200 grafikli AMD 780G-tabanlı)
Tümleşik DirectX10 grafik işlemcisi

BELLEK Çift kanallı DDR2 800 bellek mimarisi
4 x 240-pin DDR2 DIMM soket 32GB'a kadar destekler
Destek DDR2 1066/800/667/533/400 DDR2 SDRAM
* (DRAM'den dolayı maksimum boyut, şu anda 2 GB'dır, test ettiğimiz belleğin maksimum boyutu ise 8GB'dır)

GENİŞLETME YUVASI 1 x PCI Express x16 yuva
2 x PCI Express x1 yuva
3 x PCI yuva

DEPOLAMA AMD SB700 ile desteklenmektedir
2 x Ultra DMA133/100/66 cihazları
5 adet Seri ATA 3.0Gb/s aygıtı
RAID0, RAID1, RAID10 yapılandırması

SES HD ses spesifikasyonu ile uyumlu
IDT 92HD206 8-kanallı ses ÇÖZÜCÜSÜ

LAN ATHEROS L1 Gigabit Fast Ethernet NIC

ARKA PANEL I/O 1 x PS/2 klavye & PS/2 mouse konektörleri
1 adet Harici SATA portu
6 adet USB portu
1 adet Gigabit Ethernet Portu
1 x Ses portu (Hat girişi, Hat çıkışı, Mikrofon girişi)
1 x VGA portu
1 adet HDMI Portu

İÇ I/O KONNEKTÖRLER & BAŞLIKLAR 1 x FDD konektör
5 x Seri ATA konektörler
1 x 24-pin ATX Güç Kaynağı konektörü
1 x 4-pin ATX 12V konektör
CPUFAN/PWRFAN/SYSFAN konektörleri
1 x IDE konektör
1 x Hoparlör başlığı
1 x Ön panel düğmesi/LED başlığı
1 x Ön panel ses başlığı
1 x SPDIF çıkışı başlığı
1 x CD girişi başlığı
3 x USB 2.0 başlıklar 6 adet ek 6 USB portu destekler
1 adet COM1 başlığı

SİSTEM BIOS'u 8Mb SPI ROM'lu AMI BIOS
Tak ve Kullan, STR/STD, Donanım monitörü, Multi Ön Yükleme, DMI,HDCP özelliklerini destekler
ACPI revizyon 3.0 özelliğini destekler

BİÇİM KATSAYISI ATX Boyutu, 305mm*220mm

KUTU İÇERİĞİ :

Kutu İçeriği Oldukça Zayıf 2 Sata Kablosu, 1 İde , 1 Tane Anakart Aynalık, 1 Tane Anakart Kurulum Cdsi.

ECS A780GM-A 5200 MT ANAKART GENEL BAKIŞ :

1 Adet HDMI çıkışı, ATI Radeon HD3200 destekli tümleşik grafik işlemcisi ve 2 adet DDR2 RAM desteğine sahip anakartta bir adet PCI-E16X yuvası bulunuyor. Eğer kart üzerindeki grafik işlemci sizi tatmin etmezse, harici bir ekran kartı için bu yuvayı da kullanabilirsiniz.

Ürün ATX biçiminde olduğundan büyük kartlara da açık. 5 adet SATA yuvası sayesinde RAID 0, 1 ve 10 kurmanıza izin veren anakart, soğutmayı kuzey ve güney köprüleri üzerindeki pasif soğutucuları ile sağlıyor. Ürünün arka tarafında bir adet D-Sub girişi bulunuyor. Ayrıca 6 adet USB, 1 adet E-SATA, ses çıkışları ve mikrofon girişi de burada. Dilerseniz USB girişlerini 3 adet dâhili yuva ile 12 adede kadar çıkartabilirsiniz. Ürün 8 kanallı HD ses çıkışını destekliyor.

ECS A780GM-A 5200 MT BİOS :

Bilgisarımızı O.c Yapmak İçin Bios Menüsüne Giriyoruz.

Advanced Chipset Setup Bölümüne Girip Dram Menüsünden Raminizin Mhz ve Timinglerinizi Ayarlamınız Mümkün (200.266.333.400.533) Mhz.Eğer Çarpanı Düşük İşlemciye Sahipseniz Fsbsiyi Artıracağımız İçin Ramin Mhzde Artacaktır Buda Sizin Yüksek O.c Yapmanıza Engel Teşkil Edecektir.

Share Memory Auto Detection Seçeneği İle Onboard Ekran Kartınızın Ram Boyutunu Seçebilirsiniz

Frequency/Voltage Control Menüsünden İşlemci Ram Voltajını Fsbyi Ve IGP O.c yi Yapabiliyoruz.İşlemci Voltajı 1 Den 63 Kadar Kademeli Olarak Artırabiliyoruz. 1= + 4 mv / 2 = + 8 mv 63 = 225 mv. Eğer mvnin ne olduğunu ve hesaplamasını bilmiyorsunuz İşlemci ve Ram Voltajını Görebilmek İçin PC Health Status Menüsüne Giriş Yapın 1-63 Kademeli Olarak Arttırın Saveleyin Tekrar Biosa Girip PC Health Status Menüsünden Ne Kadar Voltaj Verdiğinizi Öğrenin.

DIMM voltage Seçeniğinden Ram Voltajını Yine 1-63 Kademeli Olarak Artırabiliyorsunuz.Default Olarak İlk Açtığınızda 12. Kademe Olarak Karşınıza Çıkıyor Eğer Yanılmıyorsam Defualt Olarak 1.8 v Denk Geliyor.

Cpu O.c Seçeneği İle Fsbyi Artırabiliyorsunuz GFX Engine Clock Seçeneği İle Onboard Ekran Kartınızın IGP sini 999 Mhz Kadar Çekmeniz Mümkün.

ECS A780GM-A 5200 MT O.C :

Test Sistemi : İşlemci - AM2 X2 4400 CPU
Anakart-ECS A780GM-A 5200 MT
Ram-2x1 GB TEAM DDR2 800 MHZ
Hdd-SEAGATE - 250 GB SATA2 16 MB NCQ (ST3250410AS)
Psu-TAGAN 480W
Bios Sürümü-08/03/07
İşletim Sistemi-Windows Vista 64 Bit Ultimate SP1

Fsbyi 260 Ye Çıkardım ( Anakart 270 Fsbden Sonra Çalışmıyor ) Cpu Voltajı 1.4v Olarak Ayarladım.

Ramleri 1000 Mhz Olarak Çalıştırdım.Ram Voltajı 2.2v Timingler 5-4-4-13.

GFX IGP Default Olarak 500 Mhzde Açılıyor 999 Mhz Kadar O.c Yapmanız Mümkün Yalnız En Stabil Olarak 625 Mhz Olarak Çalıştarabildim.625 Mhz Bile Benim İçin Çok İyi Bir Değer Yabancı Forum ve İnceleme Sitelerinde 600-625 Zor Yapan Var.Bu Sonuca Genel Olarak Bakılırsa Tam Anlamıyla Ecs İçin Fiyasko Çünkü Gigabytenin S2 modelinin 750 Mhz Rahat Çalıştığını Ve Hatta DS3H Modelinde 1300 Mhz Münkün.Yinede Karamsar Olmamak Gerekiyor Yeni Bir Bios Sürümü İle IGP Daha Fazla O.c Olabilir Tabi Rakip Anakartlarada Yeni Bios Sürümlerinin Geleceğinin Unutulmaması Gerekiyor.

*İşlemci Sıcaklığı Yeni Bios Yüklemesine Rağmen 40 Derecede Çakılı.İşlemci Sıcaklığını Malesef Göremiyorsunuz.
*İşlemci Defualt Voltaj Olarak 1.36 İle 1.39 Arasında Değişiyor Ne etiysem İşlemcinin Gerçek Default Voltajına Geri Dönemedim.Voltajın Sürekli Değişmesi Anakartta Voltaj Dalgalanması Olduğunuda Gösterir.
*Yerel Ağ Sürekli Gidip Geliyor Bunuda Onarmayı Bir Türlü Beceremedim.
*Bilgisayar Kendi Kendine Resetleniyor Ve Sürekli Anlamadığım Ekran Hatası Alıyorum ( Ati 8.4 Driver Yüklü)
*Yukarıda Bahsettiğim Sorunlar Default veya O.c li Olsun Aynı Problemleri Veriyor.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

OYUN TESTLERİ :

Crysis :

* 2x Anti-Aliasing
*Ayarlar Mediumda

Oyunda Alınan En Kötü Fsb 5

Knights of the Sea :

*Ayarlar Highda AA Kapalı

Oyunda Alınan En Kötü Fsb 6

Bioshock :

*En yüksek Ayarlar V-Sync off

Oyunda Alınan En Kötü Fsb 12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _vitaly_cl -- 25 Nisan 2008; 20:08:25 >

sarppy

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 17:47:35 

Bunun neresi ayrıntılı inceleme? Bir resim ve teknik özellikler var sadece.

Sony Bravia KDL-40D3550 Full HD || 40GB Sony PlayStation 3 PAL Black || Logitech Z-5500 Digital THX

Gigabyte P35-DS3R ||Intel Core 2 Duo E6550 || 2x1GB Kingston HyperX DDR2-900MHz || 320GB Seagate ST3320620AS || Palit 8600GT Sonic
Asus DRW-1814BLT || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || Logitech Cordless Desktop Wave || Toshiba Satellite A100-003
radikal1

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Nisan 2008; 17:51:09 

quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

bundadamı satadan 4 lü porta elektirik dönüştürücüsü yoq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radikal1 -- 24 Nisan 2008; 19:33:01 >

_vitaly_cl

24 Nisan 2008; 17:51:39 

quote:

Ekliyorum Hocam 1 Saate Tamamem Hazır Olur Konu Baya Uzun Olacak Ve Bol Resimli

sarppy

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 17:59:02 

quote:

Orjinalden alıntı: _vitaly_cl

quote:

Ekliyorum Hocam 1 Saate Tamamem Hazır Olur Konu Baya Uzun Olacak Ve Bol Resimli

Baştan belirtseydin keşke daha sonra ekleyeceğini. İncelemeni bekliyoruz o zaman.

Sony Bravia KDL-40D3550 Full HD || 40GB Sony PlayStation 3 PAL Black || Logitech Z-5500 Digital THX

Gigabyte P35-DS3R ||Intel Core 2 Duo E6550 || 2x1GB Kingston HyperX DDR2-900MHz || 320GB Seagate ST3320620AS || Palit 8600GT Sonic
Asus DRW-1814BLT || 500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || Logitech Cordless Desktop Wave || Toshiba Satellite A100-003
musandia

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 18:29:38 

Bu 780G anakartlardaki ses yongaları, dahili (ac3,dts) ses çözücüsüne sahip mi?

Yeşil Kulüp
Göktuğ AYAS

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 18:50:54 

hayırlı olsun

_vitaly_cl

24 Nisan 2008; 21:49:12 

Tanıtım Bölümü Bitti Şimdi Kullanıcı Ve Oyun Testlerine Geçiyorum

_vitaly_cl

24 Nisan 2008; 23:04:17 

O.c Testleride Geldi Oyunlarda Yarın artık Umarım İşinizi Görür

spekulatif

1 Mayıs 2008; 11:04:28 

Dostum incelemen için teşekkür ederim ellerine sağlık. Özellikle igp overclock performansını objektif biçimde ele alman çok iyi olmus bu bilgiyi türkçe kaynaklarda bulamamıstım. umarım yeni bios updatelerle kartın oc performansı daha artar, yeni haberleri beklıyoruz. Bende bu kartın peşindeyim çünkü gigabyte'a oranla çok güzel fiyatı var biostarın ise hdmi cıkısı olmaması onu listemden cıkardı umarım ecs den yeni bioslarla iyi gelişmeler gelirde bu kartı alırım.

_vitaly_cl

4 Temmuz 2008; 14:03:00