Şimdi Ara

2. El Araç Alımında Başımıza Gelenler Sizce Güvenmeli miyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
4.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda 2. el araç almak çok kolaymış gibi gösteriliyor.
    0 a ne gerek var deniyor.
    Aldığımız 2. el araçların başından neler geçtiğini ve ne kadar güvenilir olduklarını düşünüyoruz.
    Önceki araçlarımdan birini tanıdığım olan ve görüştüğüm bir arkadaşımın galerisinden almıştım.
    Satarken problem çıkmıştı ve O bana utanmadan bu araç boyalıydı şu kadar eder vs. demişti.
    Onu defterden sildim ama olan bana olmuştu.
    Ne kadar baktırsakta bazen birşeyler atlanıyor.
    Sadece para değil güvenlikte de tehlikeli durumlar ortaya çıkıyor.
    İnsanları biraz daha bilinçlendirmek adına başımıza gelenleri paylaşalım.
    SAYGILAR

• önemli olan aracın kontrollerinin bakımlarının yetkili servislerde yapılması...böyle bir raç bulduğunuzda aracın tüm tarihinin bulunması ve araştırılması daha rahat olur...serviste usta ile birlikte boya ölçümünü bile yapabilirsiniz, usta ile birlikte aracı kullanabilirsiniz...aracın tüm kontrolleri yapılır, geçmişinde ne olmuş size anlatılır...değişeni boyası hemen görülür....satıcının iddia ettiği gibiyse herşey, servis ücretini ödeyip aracı alırsınız, değilse servisi, aracı ve satıcıyı orda bırakıp cepten hiçbir şey çıkmadan gidersiniz...
  • Anlaşılan herkes 2. elde aldığı araçtan memnun
  • quote:

Orjinalden alıntı: wm1tr

önemli olan aracın kontrollerinin bakımlarının yetkili servislerde yapılması...böyle bir raç bulduğunuzda aracın tüm tarihinin bulunması ve araştırılması daha rahat olur...serviste usta ile birlikte boya ölçümünü bile yapabilirsiniz, usta ile birlikte aracı kullanabilirsiniz...aracın tüm kontrolleri yapılır, geçmişinde ne olmuş size anlatılır...değişeni boyası hemen görülür....satıcının iddia ettiği gibiyse herşey, servis ücretini ödeyip aracı alırsınız, değilse servisi, aracı ve satıcıyı orda bırakıp cepten hiçbir şey çıkmadan gidersiniz...

Keşke her zaman böyle olsa.
    Öyle aracın tarihini yazan ustalar çok defa yanıldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan1095 -- 24 Nisan 2008; 13:33:17 >

• O işler o kadar kolay değil arkadaşım en azından her servis ve her usta dürüst değil değil.Forumda okumuşsunuzdur.Yetkili servisten orjinal denilen aracın km'si oynanmıştı hemde epey bir oynanmıştı.
  • Aldatılmak çok çok kolay.
    Tanıdığınızı sandığınız usta galericinin de tanıdığı olabiliyor.
    Alırken süper dediği arabayı satarken gösteriyorsun bülbül kesiliyor.
  • Güvenilir bir servise göstermek lazım ama masrafa girmeden önce bir kaç pratik bilgiyle aracın hikayesi ortaya çıkabilir diye biliyorum.

Mesela kazası varmı anlamak için kaportaya parmak ortalarıyla çıtlatarak sesleri dinlemek ve orjinalleriyle kıyaslamak bir yöntem.

Kaporta civarını göz hizasına almak ikinci bir araç. Tamponun arkasından silahtan nişan alır gibi gez göz arpacık yapın. sağ ve sol taraf arasında bir uyumsuzluk varmı?

Motor üstünde kahve yanığına benzer tortu arayın. muhtemelen adam yok etmiştir ama iyice bakın. Motor arızaları kendini ele verebilir.

Yani adamla değil araçla konuşmak lazım. Bu yöntemlerle anlamak için bayağı kabiliyetli ve fotoğrafik zihne sahip olmak lazım.

Bunlardan geçerse tanıdık bir servise gitmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı sizce ?
    6 ay önce açıldı
    Bu araç bu fiyata alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Sizce bu araç pert olur mu?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eskiden beri tanıdık olan ve güvenilebilecek ustalar.

Yetkili servislere her zaman çok fazla güvenmeyin diyorum, çünkü İzmir 3.sanayi'de yüksek modelli iki ayrı aracın arka ve ön tarafları alınarak birleştirilen bir otomobil yetkili servisten hasarsız ama boyalı diye rapor aldı. Bilginize...

En güzel geçmişini bildiğiniz bir otomobil almak, ama her zaman istediğiniz otomobili bir tanıdıkta bulamayabilirsiniz, tanıdık ustalar da burada devreye giriyor
  • Kanimca 2.el araba alirken de baya bir arastirmak gerekiyor, 1 ay oldu arastirmaya baslayali ama hala kararsizim 2. ellerde. Bir de güven meselesi hele galericilere hic güvenenem bu zamanda, eh tanidikta az bizim gibi garibanlar icin gösterecek bir usta bilen yoksa, hele bu devirde kazik yememek akilda bile degil.
    Binbir emekle biriktirilenin kazik yemeden araba sahip olmak herkesin istegidir...
  • şimdi bakın, satıcınız dürüst değilse her servis yanılır, mesela bir parça değiştirmiştir, üzerinden de vakit geçmiştir, bu işi yetkili serviste yapmadığı için kimsenin ruhu bile duymaz....boyayı boya aleti olan herkes anlar, değişeni yetkili serviste yapılmadıysa kimse anlamaz, kilometre sayacı düzeltme işi özellikle eski model araçlarda çok kolaydır, dijital olanların da zor olduğu söyleniyor ama tabii bu bir söylenti, ne kadar doğru tartışılır...eğer kötü niyetli bir satıcı iseniz değişen her parçada yalan söyleyebilirsiniz, dediğim gibi işin ustası bile anlayamaz, tabii pasların ve tozların ortasında pırıl pırıl parlayan bir parça durmuyorsa ...

burda anlatmak istediğim yetkili servisler pek çok şeyi görebilir, araç bilgisayara sokulur, bozulmuş ya da tahrip olmuş parçaları anlar (ya da bu işi çok iyi bildiğini düşündüğünüz ustalar yapar bu işi, ama hem alıcı sayısı fazladır hem de bu işin ustalarını pek bilmezler yani herkes gitmez ama yetkili servisi herkes bulabilir), boyası varsa hemen anlar, istanbulda satışa sunulan 40bin kmdeki aracın 90bin bakımının erzurumdaki serviste 3 ay önce yapıldığını anlar, anlar da anlar...

can taşıyan alet satıyorsunuz ya da alıyorsunuz, taşıdığınız başta siz olmak üzere muhtemelen hayattaki en değerli varlıklarınız, eşiniz çocuğunuz teyzeniz amcanız minicik bebeğiniz...ona göre karar verin, ilk mi yoksa ikinci el mi alacağınıza...

• Evet hocam wm1tr kardeşimin dediği doğru. araba.com a bakıpta çok sevdiğimiz bir aracın tamamen değişmemiş olduğunu anlamak için dahi cambaz olmak lazım. Kaldıki cambazlık bu insanların meziyeti.

sahtekarlık yapmamak araba piyasasında enayilik sayılıyor. Üniversitede okurken bir arkadaşım diğerine arabayı birine 13 e kakalayacaktım ama adam sıkı bir ustaya gösterdi çaktılar kaza yaptığını dedi. bunu diyende saygı değer bir insan dışarıdan bakınca.

Bir tek çare kalıyor ya mazisi bilinen bir araba almak yada ucuz markaların sıfırını.
  • uff , yazilanlari okuyunca keyfim gitdi yaw... Milletin dini imani para olmus. 2 el almak bu kadar zormuymus...
    O zaman kaldi Logan-tata yada diger ucuz arabalarin sifiri... Birinin forumda yazdigi gibi Arabayi ben binmek istiyorum, o bana binsin istememistim ama gelis gidis bankayla beraber onlar bana binecek gibi gözüküyor... Yada sen takil yine IETT yada dolmuscuya...
  • İETT ci Dolmuşçu daha Allahsız. Bankaların simsar tefeciliğine sığınmak daha mantıklı. Ziraat bankası gibi dürüst çalışan bankalardan belki. Ziraatte herkese kredi vermiyor buyur işte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Toygarabi

Evet hocam wm1tr kardeşimin dediği doğru. araba.com a bakıpta çok sevdiğimiz bir aracın tamamen değişmemiş olduğunu anlamak için dahi cambaz olmak lazım. Kaldıki cambazlık bu insanların meziyeti.

sahtekarlık yapmamak araba piyasasında enayilik sayılıyor. Üniversitede okurken bir arkadaşım diğerine arabayı birine 13 e kakalayacaktım ama adam sıkı bir ustaya gösterdi çaktılar kaza yaptığını dedi. bunu diyende saygı değer bir insan dışarıdan bakınca.

Bir tek çare kalıyor ya mazisi bilinen bir araba almak yada ucuz markaların sıfırını.

Ne yazıkki insanlar bunu meziyet sayıyor.
    Kakaladım diyip bide adama gülüyor.
    2. elde bu araba kötü diye düşünüp bakmak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Keloglan75

uff , yazilanlari okuyunca keyfim gitdi yaw... Milletin dini imani para olmus. 2 el almak bu kadar zormuymus...
    O zaman kaldi Logan-tata yada diger ucuz arabalarin sifiri... Birinin forumda yazdigi gibi Arabayi ben binmek istiyorum, o bana binsin istememistim ama gelis gidis bankayla beraber onlar bana binecek gibi gözüküyor... Yada sen takil yine IETT yada dolmuscuya...

Satan kişinin tipine vs. konuşmasına kanmamak lazım.
    İllaki iyi niyetli olan satıcılar da var.
    Ama bence şöyle düşünmek lazım adam bu aracı neden satıyor ? Sormak lazım bence.
    Bakıyorsun adam 2005-2006 model aracı satıyor. Araç canavar gibi görünüyor.
    Artık şu kafama takılıyor ? Ama neden ?

• Güncel.
    Yok mu paylaşım
  • Öncelikle herkese selamlar.
    Ben aralık ayından beri ikinci el temiz araç almak için araştırma yapıyordum.
    Şubat ayında ise almak istediğim araca karar verdim. mitsubishi Colt CZ3. Piyasada fazla yoktu.

Başlıkla ilgili kısma gelirsek ;
    a.... .com da bir tane bulmuştum. 2008 model 7.200 km deniliyordu. Bahçelievlerde bir galeriden satılıktı. (G.... Otomotiv) fiyatı da uygundu.
    Arabayı Florya da ki Yetkili servise götürdüm (M.. Oto). ilk önce aracın km si 7.200 değil 1.800 çıktı ? kaportasında sorun yoktu. sadece arka aksında işlem var dediler. ?? ben daha önce hiç ikinci el araç almamıştım ? araçlardan da anlamam bu arada ? yetkili servis , bu aracın hiçbir Yetkili Mitsubishi servisinde kayıdı olmadığını (1.800 km neredeyse sıfır ?) ama arka aksında bir işlemi olduğunu söyledi ? peki dedim , yetkili servis , benim seçip kontrol için aracı götürdüğüm servis , belirgin bir uyarıda bulunmuyor , çok da uygun bir fiyat da almaya karar verdim.
    Bahçelievler Y.. bankası kredi işlemlerini yapıyordu , kasko yu da onların halletmesini istedim ; tam ödeme yapılacak , aracı alacağız ; Y.. yetkilisi bize ; bu araç , pert e çıkmış , kasko yapılamaz, bu sebeple size bu araç için kredi veremeyiz dedi. Yetkili servise götürdüğümüzde de servis G.... Sigortaya bu araç ile ilgili kasko ile ilgili fiyat almıştı, G... sigorta da plaka ile kontrol yaparak bize fıyat vermişti.
    Ama , Allah bizi koruduğu için , ve Y.. deki yetkili arkadaş işini iyi yaptığı için ; bize pert arabayı giydirip ; tabiri caizse , giydirmeye kalkışan galericilerin oyunundan kurtulmuştum.
    Sonrasında bir sigorta şirketinde ki yönetici arkadaşımın sayesinde , aracın gerçekten de A. S..... dan pert parası aldığını öğrendim.
    (bu arada , ens on geçen hafta bu aracın halen belirttiğim internet sitesinde galeriden satılmaya çalışıldığını gördüm)

bu modelin başka bir yetkili servisin ikinci el bölümünde satışta olan başka bir seçeneğine yöneldim. bu araç 2006 model di sahibi 19.000 istiyordu , yetkili servis de bir iki boyanmış ve değişmiş parçaları gösteren bir rapor vermişti. sadece fiyatı 18.000 ytl ye düşüremediğim için , vazgeçmiştim.Ben sadece bir kez 18.000 verebilirim dedim ; sahibide hayır dedi ikinci kez sormadım bile.
    dediğim gibi , pert aracı almaktan kurtulunca , yine bu aracın sahibini aradık ; aracın o gün 17.250 ye satıldığını öğrendim (iki hafta önce 19.000 istenen ve benim 18.000 lik teklifimi geri çevrilen araç ?) ; sahibinin ağzını arayınca , aracın arkadan kaza geçirmiş olduğu için ancak bu fiyata satıldığını öğrendim.

bu arada , s........ .com da benim aradığım modellerin hemen - hepsi ile telefonda konuşmuştum ; bir tanesi ısrarla bana geri dönüş yapıyordu ; araç ilanda 21.000 ytl gözükmesine rağmen , araç sahibi , ilanı güncellemediğini ama fiyatını 19.000 e çektiğini söylüyordu. bir iki hafta ilanı takip ettim , ama fiyat halen 21.000 gözüküyordu.

bütün bu olayların ışığında benim kendi adıma öğrendiklerim ;

1.galericilerden araç almak çok riskli.
    2.internetde ki fiyatlar gerçekçi olmayabiliyor. bazıları samimi iken , bazıları da , benim gibi çingene pazarlığı yapmaktan hoşlanmıyan insanlar için birer tuzak.
    3.yetkili servisler kontrol etseler bile , çok kısıtlı bilgiler veriyor , kesinlikle yorumda bulunmuyorlar alınabilir veya alınamaz diye. Bence bu da doğru bir davranış. bu onların görevleri değil. Benim gibi araçlardan anlamayan biri iseniz ; servislerin söylediklerinden , aracın ederi hakkında bir çıkarımda bulunamıyorsunuz.
    buna ek olarak , eğer yetkili servise götürdüğünüz araç büyük bir kaza geçirmiş ama tamir işlemlerini yetkili servislerde değilde ; başka bir yerde yaptırdıysa , araç ile ilgili bu bilgilere ulaşamıyorlar.

Yukarıda ki bir arkadaşın söylediği gibi ; ben alacağım araçda sevdiklerimi taşıyacağım.Herhangi bir riski bilerek almam mümkün değil.
    Araçlardan anlayan biri olmadığım ve gerçekten güvenebileceğim, tanıdığım bir servis olmadığı için ; istediğim aracın sıfırını aldım.

Son söz ; gerçekten aracı kontrol ederken , uzman değilseniz , uzman yardımı alamıyorsanız ; mümkünse sıfır araç alın.
    ikinci el alacağınız aracın mümkün ise sigorta geçmişini araştırın.
    alım sırasında çingene pazarlı yapabilen bir tanıdığınızdan yardım alın; yoksa canınız sıkılır.

Herkese iyi forumlar.
    (Biraz uzun oldu ; umarım anlayışla karşılarsınız.)

• quote:

Orjinalden alıntı: mkkinay

Öncelikle herkese selamlar.
    Ben aralık ayından beri ikinci el temiz araç almak için araştırma yapıyordum.
    Şubat ayında ise almak istediğim araca karar verdim. mitsubishi Colt CZ3. Piyasada fazla yoktu.

Başlıkla ilgili kısma gelirsek ;
    a.... .com da bir tane bulmuştum. 2008 model 7.200 km deniliyordu. Bahçelievlerde bir galeriden satılıktı. (G.... Otomotiv) fiyatı da uygundu.
    Arabayı Florya da ki Yetkili servise götürdüm (M.. Oto). ilk önce aracın km si 7.200 değil 1.800 çıktı ? kaportasında sorun yoktu. sadece arka aksında işlem var dediler. ?? ben daha önce hiç ikinci el araç almamıştım ? araçlardan da anlamam bu arada ? yetkili servis , bu aracın hiçbir Yetkili Mitsubishi servisinde kayıdı olmadığını (1.800 km neredeyse sıfır ?) ama arka aksında bir işlemi olduğunu söyledi ? peki dedim , yetkili servis , benim seçip kontrol için aracı götürdüğüm servis , belirgin bir uyarıda bulunmuyor , çok da uygun bir fiyat da almaya karar verdim.
    Bahçelievler Y.. bankası kredi işlemlerini yapıyordu , kasko yu da onların halletmesini istedim ; tam ödeme yapılacak , aracı alacağız ; Y.. yetkilisi bize ; bu araç , pert e çıkmış , kasko yapılamaz, bu sebeple size bu araç için kredi veremeyiz dedi. Yetkili servise götürdüğümüzde de servis G.... Sigortaya bu araç ile ilgili kasko ile ilgili fiyat almıştı, G... sigorta da plaka ile kontrol yaparak bize fıyat vermişti.
    Ama , Allah bizi koruduğu için , ve Y.. deki yetkili arkadaş işini iyi yaptığı için ; bize pert arabayı giydirip ; tabiri caizse , giydirmeye kalkışan galericilerin oyunundan kurtulmuştum.
    Sonrasında bir sigorta şirketinde ki yönetici arkadaşımın sayesinde , aracın gerçekten de A. S..... dan pert parası aldığını öğrendim.
    (bu arada , ens on geçen hafta bu aracın halen belirttiğim internet sitesinde galeriden satılmaya çalışıldığını gördüm)

bu modelin başka bir yetkili servisin ikinci el bölümünde satışta olan başka bir seçeneğine yöneldim. bu araç 2006 model di sahibi 19.000 istiyordu , yetkili servis de bir iki boyanmış ve değişmiş parçaları gösteren bir rapor vermişti. sadece fiyatı 18.000 ytl ye düşüremediğim için , vazgeçmiştim.Ben sadece bir kez 18.000 verebilirim dedim ; sahibide hayır dedi ikinci kez sormadım bile.
    dediğim gibi , pert aracı almaktan kurtulunca , yine bu aracın sahibini aradık ; aracın o gün 17.250 ye satıldığını öğrendim (iki hafta önce 19.000 istenen ve benim 18.000 lik teklifimi geri çevrilen araç ?) ; sahibinin ağzını arayınca , aracın arkadan kaza geçirmiş olduğu için ancak bu fiyata satıldığını öğrendim.

bu arada , s........ .com da benim aradığım modellerin hemen - hepsi ile telefonda konuşmuştum ; bir tanesi ısrarla bana geri dönüş yapıyordu ; araç ilanda 21.000 ytl gözükmesine rağmen , araç sahibi , ilanı güncellemediğini ama fiyatını 19.000 e çektiğini söylüyordu. bir iki hafta ilanı takip ettim , ama fiyat halen 21.000 gözüküyordu.

bütün bu olayların ışığında benim kendi adıma öğrendiklerim ;

1.galericilerden araç almak çok riskli.
    2.internetde ki fiyatlar gerçekçi olmayabiliyor. bazıları samimi iken , bazıları da , benim gibi çingene pazarlığı yapmaktan hoşlanmıyan insanlar için birer tuzak.
    3.yetkili servisler kontrol etseler bile , çok kısıtlı bilgiler veriyor , kesinlikle yorumda bulunmuyorlar alınabilir veya alınamaz diye. Bence bu da doğru bir davranış. bu onların görevleri değil. Benim gibi araçlardan anlamayan biri iseniz ; servislerin söylediklerinden , aracın ederi hakkında bir çıkarımda bulunamıyorsunuz.
    buna ek olarak , eğer yetkili servise götürdüğünüz araç büyük bir kaza geçirmiş ama tamir işlemlerini yetkili servislerde değilde ; başka bir yerde yaptırdıysa , araç ile ilgili bu bilgilere ulaşamıyorlar.

Yukarıda ki bir arkadaşın söylediği gibi ; ben alacağım araçda sevdiklerimi taşıyacağım.Herhangi bir riski bilerek almam mümkün değil.
    Araçlardan anlayan biri olmadığım ve gerçekten güvenebileceğim, tanıdığım bir servis olmadığı için ; istediğim aracın sıfırını aldım.

Son söz ; gerçekten aracı kontrol ederken , uzman değilseniz , uzman yardımı alamıyorsanız ; mümkünse sıfır araç alın.
    ikinci el alacağınız aracın mümkün ise sigorta geçmişini araştırın.
    alım sırasında çingene pazarlı yapabilen bir tanıdığınızdan yardım alın; yoksa canınız sıkılır.

Herkese iyi forumlar.
    (Biraz uzun oldu ; umarım anlayışla karşılarsınız.)

Verdiğin harika bilgiler için çok teşekkürler.
    İşte forumda verilmek istenen mesaj tam da bu.
    İyi kurtulmuşsunuz.

• mkkinay hocam sonsuz teşekkürler. Harika bir tecrübe aktardın bize. Alacaksan temiz bir 0 araba alacaksın paran yoksada çevren olacak oda yoksa bahtına ne düşerse.
  • piyasada içlerinde vijdan duygusu olmayan öyle çok kişi varki,
    2.el araçların nerdeyse yarısı sorunlu oluyor,
    kimisi pert aracı satmaya çalışırken kimiside icralık, borçlu rehinli araçları satmaya çalışıyor,
    servise gidiyorsun şurası değişik diyor ustaya gidiyorsun bişey yok diyor,
    ustaya gidiyorsun burası değişik diyor servis araç temiz diyor
    bu insanlar neye inanacak ev alacak olsan az çok göz kararı anlıyorsun ama araba öyle değilki,
    bence bulabiliyorsanız en iyisi çok iyi tanıdığınızdan almak yoksa piyasa fiyatının 1-1,5 lira fazlası verip 2.el kurumsallaşmış firmalardan almak,
    aksi takdirde 2.ele çok sıcak bakmıyorum,
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.