1 Ay önce 120Gb Maxtor OneTouch 4Mini harici hdd aldım ancak bilgisayarıma formattan sonra çok ama çok üzücü bi olayla karşılaştım.Makıneme formatı attım ılk taktım maxto'ru sag altta MAXTOR USB DEVİCES bulundu yazılım yuklendı kullanabılırsınız ıkonu cıkıyor ve donanımı guvenle kaldır ıkonu cıkıyor ancak bılgısayarımda MAXTOR ıkonu gorunmuyor daha once J: olarak tanımışdı bılgısayarım ancak şuanda J: sürücüsü dıye bısey yok boşta o harf.bılgısayarım sag tıklayıp yonet'e gırıyorum orda dısk yonetımınden bakıyorum ancak HDD gorunmuyor aygıt yonetıcısınden bakdıgımda disk sürücülerinde görünüyor MAXTOR USB DEVİCES diye.forumu alt ust ettım,sürücü güncellemesi yaptım ama sorunuma çözüm bulamadım.LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN hiçbirşey umrumda değil önemli olan tekşey vefat eden anne ve babamla olan tek fotoğraflarım o diskin içinde canım günlerdir çok sıkkın bu işin üstadı olan siz değerli dostlardan ACİL YARDIM'larınızı talep ediyorum.İnşallah bu sorun çözülür...
Başın sağolsun kardeşim... Allah rahmet eylesin ve sanada sabır versin.
bak kardeşim senin bilgisayarında bi problem vardır büyük ihtimalle. önce başlat çalıştırA devmgmt.msc yaz ve kendi usb hddni bul sil. sonra yeniden çıkar tak hddni. tanıması gerekiyor... tanımazsa eğer bilgisayarının gerçekten problemli olduğunu anlamadan önce. şu usb hddni git bi internet cafede dene diyecem virüs falan bulaşabilir. ama buda bir çözümdür. veya başka bi arkadaşının bilgisayarına tak içindeki verileri sağlıklı bi şekilde dvd veya cdye at. sonra kendi bilgisayarına güzel bi format at. tüm sürücülerin sağlıklı çalıştığından emin ol. aygıt yöneticisine bi bak bakalım tüm donanım aygıtları sağlıklı bi şekilde görünüyormu?? hepsi iyi yapılandırılmışsa güzel bi virüs temizleme programı yükle. ve güncelle. en son ama en son kendi usb hdd ni pc'ne tak. bulunmasını bekle. üretici firmanın sağladığı sürücü varsa yükle. ama büyük ihtimalle otomatik tanıyacaktır. en kötü ihtimalle git uzman bir bilgiasarcıya içindeki verileri kurtarsın. bak kardeşim bu olayları yaparken hdd ne bir teknik müdahalede bulunma. bilmiyorsan mutlaka bilen birilerinden yardım al. dediğin gibi canın sıkılır daha beter.
tolgaciik arkadaşımın dediği gibi sakın diski baştan yaratayım deme...
iboera arkadaşım ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim diğer arkadaşların verdiği önerilerin bir çoğunu zaten denemiştim birde sizin önerilerinizi uyguylamaya çalışacağım.Hdd bozulsun yada kullanılmasın önemli değil önemli olan içindekiler.İnşallah bi şekilde yapıcam daha başka sonuçlandırıcı bi bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen benimle paylaşsınlar.
dostum cok önemli fotoraflarsa bence en saglamı bunları profosyenel kurtarma yapan sirketlere başvurman bence daha sağlıklı olur aslında bir kac kurtarma programı var ama sen yinede profosyonel yardım al derim.. yada O&O Disk Revovery diye bir program var ben cok defalar kurtarma yaptım bununla bir dene istersen
Daha bugün 226gb veriyi hatasız olarak kurtaran muhteşem program Get Data Back 3.30'ı tavsiye ediyorum. Ayrıca arkadaşım üzülme hard disk ne kadar bozuk olursa olsun verilerinin gerçekten "silinmesi" için üzerine yeni veri yazılmış olması gerekir. Eğer sen bu arızadan sonra diske bir şey yazamadıysan (ki xp görmediği için yazamadın) verilerin kesin olarak güvende. Get Data Back'i mutlaka kur ve diskini de programın olduğu pc'ye slave olarak bağla.