Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
D-Smart'ın paralı olması hukuksal olarak mümkün mü?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Dijital Platformlar >> D-Smart'ın paralı olması hukuksal olarak mümkün mü? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
vehbi

24 Nisan 2008; 0:53:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar,
Bir kaç gündür D-Smart almayı planlıyorum. Özellikle belgesel kanallar için almayı düşünüyorum bu platformu. Ama kontür sistemine geçeceği söyleniyor. Hukuksal olarak nereye kadar gidebilirler? Sitelerinde ''bazı hizmetler paralı olacaktır'' gibi önü açık olan bir ifade var. Sözleşmede yer alan maddeler onlara paralı yayına geçme hakkı tanıyor mu? Böyle bir durumla karşılaştığımızda neler yapabiliriz?
jujuuu

24 Nisan 2008; 1:38:03 

aciklayim ..

mevcut kanal isimlerindeki kanallar extra ucretle izlenebilecek sekilde duzenlenemez

ama yeni satin alinan bir ornegin lig ihalesi sonucunda eklenebilecek extra kanal ve talep edilen ucret de simdiden aklinizda olsun denmek isteniyor

dilediklerinde yeni filmler satin alip studyolardan "artik beles yok" isimli tv kanalindan yayinlayabilirler isterlerse , programlari da kaydirabilirler

ama tutup da atv deki haber bultenini size izletmiyoruz diyemezler

metalmen

24 Nisan 2008; 1:43:02 

quote:

Orjinalden alıntı: jujuuu

aciklayim ..

mevcut kanal isimlerindeki kanallar extra ucretle izlenebilecek sekilde duzenlenemez

ama yeni satin alinan bir ornegin lig ihalesi sonucunda eklenebilecek extra kanal ve talep edilen ucret de simdiden aklinizda olsun denmek isteniyor

dilediklerinde yeni filmler satin alip studyolardan "artik beles yok" isimli tv kanalindan yayinlayabilirler isterlerse , programlari da kaydirabilirler

ama tutup da atv deki haber bultenini size izletmiyoruz diyemezler

Ewet hocam aynen dediğin gibi ama taaa en başından sözde bu platform bile kurulmayacaktı sözde genel olarak kanallar şifrelenmiyecekti sözde paralı olmayacaktı? ama kontörlü önemli yayınlar ha para ha kontör ne fark varki?

Kim ne derse desin bence d-smart gerek alt yapısı olarak gerek yayıncılık anlayışı olarak şu anki durumundan 1 adım daha ileriye gidemez!

Inpax X-5100 Bir Linux Harikası
jujuuu

24 Nisan 2008; 1:52:04 

normal tv izleyenler icin yeterli bi olay

200 milyonu bi kere verip ama iyi ama kotu biseyler izletiyor , eski de olsa filmler filan

ve hepimizin malumu dijiden ,teknik sebeplerden oturu daha kaliteli yayini var , cift uydudan gecirmiyor cunku kanallari ..

ben o yuzden modullu lig tv alip d smart receiverina taktim , komple onu izlemekteyim , hem ucuz hem hersey dahil sistem gibi , film manyakligim da fazla olmadigi icin bana avantajli , ama herkese ole mi bilinmez

receiveri olan adama d smart icin receiver degistirmek mantiksiz

ama bizim gibi eski diji abonesi olup da evdeki 2 receivera artik kira odemek istemeyip dijiyi birakanlar icin , mecburen receiver alincagindan , bir tanesini d smart almak bir mantikli yol gibi gorunebilir

ertugrulgazi

24 Nisan 2008; 1:57:51 

şahsen ücretli platform tavsiye etmiyorum.
mrsilver

24 Nisan 2008; 10:29:54 

satın aldığınız zaman ki şartlar neyse değişmeyecek deniliyor. yani satın aldığınız zaman hangi kanallar ücretsiz olarak varsa öyle kalacak anacak sonradan ücretli kanallar eklenirse ki eklenecektir o zamanda hani bedavaydı deme hakkımız yok. çünkü en başta satın aldığını zamanki şartlar neyse değişmeyecek deniliyor.

örn: maçları aldıklarını varsayıyorum maçları bedava vereceklerini bile düşünmek zaman kaybı olur.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
gokhansar

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008; 11:25:16 

paralı değilki zaten Kontörlü

AMD Athlon 64 X2 4200+ EE 65W / Asus M2A-VM / Kingston Hyper-x 1X2 GB 800 MHZ DDR2 DUAL / Sapphire 2600XT 256MB DDR4 / 500GB Seagate 32MB SATA2 7200.11 NCQ + 320GB Seagate 16Mb Cache SATA2 NCQ + 160GB Samsung / ASUS TA9A1 350W / 20" Benq FP202W LCD / Technisat SKYSTAR2 2.6D / Creative Inspire™ 4.1 4400 / Microsoft Wireless Optical Desktop 4000 Klavye+Mouse / Us Robotics - 9105

ACER AS5315

bodrumlu2

25 Nisan 2008; 17:05:36 

Aldığınız anda izlemekte olduğunuz kanalları kontör veya başka bir ad altında paralı yapamaz sadece yeni gelen kanallarda durum öyle olabilir..

Nothing lasts forever
Even cold november rain
yavkar@fb

25 Nisan 2008; 17:13:55 

quote:

Orjinalden alıntı: metalmen

Ewet hocam aynen dediğin gibi ama taaa en başından sözde bu platform bile kurulmayacaktı sözde genel olarak kanallar şifrelenmiyecekti sözde paralı olmayacaktı? ama kontörlü önemli yayınlar ha para ha kontör ne fark varki?

Kim ne derse desin bence d-smart gerek alt yapısı olarak gerek yayıncılık anlayışı olarak şu anki durumundan 1 adım daha ileriye gidemez!

iyi ama adam maç yayınlarını alırsa onun parası sadece receiver satarak çıkaramaz ki.mecburen aylık ücret alcak.eğer derse ki tnt'yi,fx'i,d max'i,hipodrom'u şifreli yapıyorum.o zaman haklısınız.ayrıca dava da açabilirsiniz.

funnygirl

26 Nisan 2008; 8:15:52 

yahu bas bas bağırıyorlar aldığınız zama hangi kanalları izliyorsanız ,o kanallar ücretsiz diye. bugün bir d smart alsanız, 55,111,112,113,118,119,120,123 kanalları haricindekiler ücretsiz.yarın öbürgün ihaleyi alır süperligtv kanalını acar onunda fiyatı budur der (izlemek isteyene ) olay bu
quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

quote:

Orjinalden alıntı: metalmen

iyi ama adam maç yayınlarını alırsa onun parası sadece receiver satarak çıkaramaz ki.mecburen aylık ücret alcak.eğer derse ki tnt'yi,fx'i,d max'i,hipodrom'u şifreli yapıyorum.o zaman haklısınız.ayrıca dava da açabilirsiniz.

vehbi

28 Nisan 2008; 22:14:40 

Valla A.Doğan bu ne yapacağı belli olmaz...
mrsilver

28 Nisan 2008; 22:18:31 

hiç bir firma halka hizmet için kurulmaz ilk amaçları para kazanmaktır. O yüzden illaki ilerde paralı veya kontörlü kanalları olacaktır. Tamamen bedava sistem isteyen kesinlikle bir platforma üye olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsilver -- 28 Nisan 2008; 22:23:41 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
bodrumlu2

29 Nisan 2008; 15:31:06 

quote:

Orjinalden alıntı: funnygirl

yahu bas bas bağırıyorlar aldığınız zama hangi kanalları izliyorsanız ,o kanallar ücretsiz diye. bugün bir d smart alsanız, 55,111,112,113,118,119,120,123 kanalları haricindekiler ücretsiz.yarın öbürgün ihaleyi alır süperligtv kanalını acar onunda fiyatı budur der (izlemek isteyene ) olay bu

Nokta

Nothing lasts forever
Even cold november rain
vehbi

30 Nisan 2008; 0:07:27 

Peki şöyle bir şey mümkün mü?
Şu anda izlediğimiz ve ilerde paralı yayına geçse de izleme hakkına sahip olduğumuz kanallardan bir kısmının ismini koruyarak (ya da değiştirerek), ancak yayın frekansını/kanal numarasını değiştirerek, senin izlediğin kanal bilmem ne frekansı bilmem ne bandında yayın yapıyordu, şimdi ise burada yayın yapıyor deyip ücret talep edebilir mi?
bodrumlu2

30 Nisan 2008; 8:49:34 

quote:

Orjinalden alıntı: vehbi

Peki şöyle bir şey mümkün mü?
Şu anda izlediğimiz ve ilerde paralı yayına geçse de izleme hakkına sahip olduğumuz kanallardan bir kısmının ismini koruyarak (ya da değiştirerek), ancak yayın frekansını/kanal numarasını değiştirerek, senin izlediğin kanal bilmem ne frekansı bilmem ne bandında yayın yapıyordu, şimdi ise burada yayın yapıyor deyip ücret talep edebilir mi?