Arkadaşlar, Bir kaç gündür D-Smart almayı planlıyorum. Özellikle belgesel kanallar için almayı düşünüyorum bu platformu. Ama kontür sistemine geçeceği söyleniyor. Hukuksal olarak nereye kadar gidebilirler? Sitelerinde ''bazı hizmetler paralı olacaktır'' gibi önü açık olan bir ifade var. Sözleşmede yer alan maddeler onlara paralı yayına geçme hakkı tanıyor mu? Böyle bir durumla karşılaştığımızda neler yapabiliriz?
mevcut kanal isimlerindeki kanallar extra ucretle izlenebilecek sekilde duzenlenemez
ama yeni satin alinan bir ornegin lig ihalesi sonucunda eklenebilecek extra kanal ve talep edilen ucret de simdiden aklinizda olsun denmek isteniyor
dilediklerinde yeni filmler satin alip studyolardan "artik beles yok" isimli tv kanalindan yayinlayabilirler isterlerse , programlari da kaydirabilirler
ama tutup da atv deki haber bultenini size izletmiyoruz diyemezler
mevcut kanal isimlerindeki kanallar extra ucretle izlenebilecek sekilde duzenlenemez
ama yeni satin alinan bir ornegin lig ihalesi sonucunda eklenebilecek extra kanal ve talep edilen ucret de simdiden aklinizda olsun denmek isteniyor
dilediklerinde yeni filmler satin alip studyolardan "artik beles yok" isimli tv kanalindan yayinlayabilirler isterlerse , programlari da kaydirabilirler
ama tutup da atv deki haber bultenini size izletmiyoruz diyemezler
Ewet hocam aynen dediğin gibi ama taaa en başından sözde bu platform bile kurulmayacaktı sözde genel olarak kanallar şifrelenmiyecekti sözde paralı olmayacaktı? ama kontörlü önemli yayınlar ha para ha kontör ne fark varki?
Kim ne derse desin bence d-smart gerek alt yapısı olarak gerek yayıncılık anlayışı olarak şu anki durumundan 1 adım daha ileriye gidemez!
200 milyonu bi kere verip ama iyi ama kotu biseyler izletiyor , eski de olsa filmler filan
ve hepimizin malumu dijiden ,teknik sebeplerden oturu daha kaliteli yayini var , cift uydudan gecirmiyor cunku kanallari ..
ben o yuzden modullu lig tv alip d smart receiverina taktim , komple onu izlemekteyim , hem ucuz hem hersey dahil sistem gibi , film manyakligim da fazla olmadigi icin bana avantajli , ama herkese ole mi bilinmez
receiveri olan adama d smart icin receiver degistirmek mantiksiz
ama bizim gibi eski diji abonesi olup da evdeki 2 receivera artik kira odemek istemeyip dijiyi birakanlar icin , mecburen receiver alincagindan , bir tanesini d smart almak bir mantikli yol gibi gorunebilir
satın aldığınız zaman ki şartlar neyse değişmeyecek deniliyor. yani satın aldığınız zaman hangi kanallar ücretsiz olarak varsa öyle kalacak anacak sonradan ücretli kanallar eklenirse ki eklenecektir o zamanda hani bedavaydı deme hakkımız yok. çünkü en başta satın aldığını zamanki şartlar neyse değişmeyecek deniliyor.
örn: maçları aldıklarını varsayıyorum maçları bedava vereceklerini bile düşünmek zaman kaybı olur.
Ewet hocam aynen dediğin gibi ama taaa en başından sözde bu platform bile kurulmayacaktı sözde genel olarak kanallar şifrelenmiyecekti sözde paralı olmayacaktı? ama kontörlü önemli yayınlar ha para ha kontör ne fark varki?
Kim ne derse desin bence d-smart gerek alt yapısı olarak gerek yayıncılık anlayışı olarak şu anki durumundan 1 adım daha ileriye gidemez!
iyi ama adam maç yayınlarını alırsa onun parası sadece receiver satarak çıkaramaz ki.mecburen aylık ücret alcak.eğer derse ki tnt'yi,fx'i,d max'i,hipodrom'u şifreli yapıyorum.o zaman haklısınız.ayrıca dava da açabilirsiniz.
yahu bas bas bağırıyorlar aldığınız zama hangi kanalları izliyorsanız ,o kanallar ücretsiz diye. bugün bir d smart alsanız, 55,111,112,113,118,119,120,123 kanalları haricindekiler ücretsiz.yarın öbürgün ihaleyi alır süperligtv kanalını acar onunda fiyatı budur der (izlemek isteyene ) olay bu
quote:
Orjinalden alıntı: yavkar@fb
quote:
Orjinalden alıntı: metalmen
iyi ama adam maç yayınlarını alırsa onun parası sadece receiver satarak çıkaramaz ki.mecburen aylık ücret alcak.eğer derse ki tnt'yi,fx'i,d max'i,hipodrom'u şifreli yapıyorum.o zaman haklısınız.ayrıca dava da açabilirsiniz.
hiç bir firma halka hizmet için kurulmaz ilk amaçları para kazanmaktır. O yüzden illaki ilerde paralı veya kontörlü kanalları olacaktır. Tamamen bedava sistem isteyen kesinlikle bir platforma üye olmamalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsilver -- 28 Nisan 2008; 22:23:41 >
yahu bas bas bağırıyorlar aldığınız zama hangi kanalları izliyorsanız ,o kanallar ücretsiz diye. bugün bir d smart alsanız, 55,111,112,113,118,119,120,123 kanalları haricindekiler ücretsiz.yarın öbürgün ihaleyi alır süperligtv kanalını acar onunda fiyatı budur der (izlemek isteyene ) olay bu
Peki şöyle bir şey mümkün mü? Şu anda izlediğimiz ve ilerde paralı yayına geçse de izleme hakkına sahip olduğumuz kanallardan bir kısmının ismini koruyarak (ya da değiştirerek), ancak yayın frekansını/kanal numarasını değiştirerek, senin izlediğin kanal bilmem ne frekansı bilmem ne bandında yayın yapıyordu, şimdi ise burada yayın yapıyor deyip ücret talep edebilir mi?
Peki şöyle bir şey mümkün mü? Şu anda izlediğimiz ve ilerde paralı yayına geçse de izleme hakkına sahip olduğumuz kanallardan bir kısmının ismini koruyarak (ya da değiştirerek), ancak yayın frekansını/kanal numarasını değiştirerek, senin izlediğin kanal bilmem ne frekansı bilmem ne bandında yayın yapıyordu, şimdi ise burada yayın yapıyor deyip ücret talep edebilir mi?