evet arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var gigibayt 945pl kullanıyom cpu ve hdd ısı değerlerimim speed fan programı ile görebiliyorum ama kuzey ve güney çipset ısı değerini hangi program ile görebilirim çok ihtiyacım var çünkü ikiside yanıyo test ediyorum
Overclok yapmadan yanıyor ise anakartınızın köprüleri problem yok demektir. Bir çok kişi bu köprülerin yanmasından şikayetçi
İlla da görmek istiyorsunuz farkındayım ama donanımsal olarak termometre olmayabilir oralarda... Her anakartta olmuyo malesef. Ama varsada program desteklemediği veya anakartınız için adapte edilmemiş ise oda olabilir...
Siz rahat olun, benim ASUS p5B kuzey köprüsünde geçen urfa yaptık. Adana falan yapıyoruz arada çöp şiş 1 yıl oldu nerdeyse hala yapabiliyoruz yani çalışıyor
Güzelim soğuk AMD artık geride kaldı, napalım iyi olan kazansın :D INTEL C2D E8200 2,66ghz 1333FSB.(4.00 Ghz 2000FSB Overclok), MSI Nvidia 8800GT 512MB, Thermaltake 550 watt power supply, Aplus DACAPO server kasa full alüminyum, 19" Philips LCD, (2x1)+(2x0.5)=3 GB OCZ 5-5-5-15 800Mhz (1000Mhz oc 2.05v) Dual, ASUS P5B Mainboard(500 fsb o.c),Write-Master DVD-RW, 320 GB WD + 320 GB WD + 160 GB Samsung Sata II HDD'ler :)
valla dostum kuzey köprüsünü adamlar almış tam cpu unun dibien koymuş bi ısındımı cpu ısınıyo fan hızlı dönmeye başlıyo ses artıyo aynı zamanda ekran kartıda 2 tane 12cm fan taktık bi tahliye bi içeri hava ama yok illa takıcaz orayada fan
Kuzey köprüsüne fan takabilirsin ufaklardan 5.5v a bağla ama ses yapmasın. KAsanın yan kapağını açık bırakmalısın bence veya benim gibi bir çözüm üretmelisin
Güney köprüsü sıcaklığını ben hayatımda görmedim. Kuzey köprüsü sıcaklığına gelecek olursak: yeni revizyon anakartlarda açıkça belirtilmiyor artık kuzey köprüsü sıcaklıkları. 965P-DS3 kullanırken ben ve bir çok arkadaş merak ediyordu kuzey köprüsü sıcaklığını, fakat kesin sonuca kesinlikle ulaşamadık. Eğer stabilite sorunları yaşamıyorsan, o alanlardaki aşırı ısınmayı problem etme, çünkü kuzey köprüsü ve (yerine göre) güney köprüsünün doğasında var aşırı sıcak çalışmak.
yok sorun yaratmıyoda el deymicek kadar sıcak bundanda rahatsız oluyum kendi kendime aha yavaş çalışıyo kesin ısınmadan diyom halbuki öle değil ama işte aşamıyom bunu
Güney köprüsü sıcaklığını ben hayatımda görmedim. Kuzey köprüsü sıcaklığına gelecek olursak: yeni revizyon anakartlarda açıkça belirtilmiyor artık kuzey köprüsü sıcaklıkları. 965P-DS3 kullanırken ben ve bir çok arkadaş merak ediyordu kuzey köprüsü sıcaklığını, fakat kesin sonuca kesinlikle ulaşamadık. Eğer stabilite sorunları yaşamıyorsan, o alanlardaki aşırı ısınmayı problem etme, çünkü kuzey köprüsü ve (yerine göre) güney köprüsünün doğasında var aşırı sıcak çalışmak.
Abi 12v ta çok ses yapıyor ya, ben hep 5.5v a bağlıyorum fanları yarım devir daha iyi oluyor. Tabi bu kasanın haliyle bişey bağlamıyorum. Ön tarafa voltaj ayarlayıcı tuş koydum çok düşük devirde kullanıyorum fanı. Gayet sessizim yani anlayacağınız.
bende 5v la çalıştırıyom fanları ama ses var donanımda gördüm en cok sesi kasanın ayakaları iletiyo sert plastik sünger koyucam aynı şekilde tespit ettim harddiskler kasada aşırı sesli kılcıkla bağlıcam yani içeride havada durucak kasaya değmicek bazı arkadaşlar yapmış psu nun deyen yerlerinide sünger yapıcam o zman bakalım ne olucak