Herkese selam, Bir arkadaşım bana next 9500 cis uydu alıcısı verdi, Kendisi D-smart için kartlı sistem alacakmış banada bunu verdi , Şimdiye kadar hiç uydu hakkında bilgim yok, Arkadaşım verdiğinden üstelemedimde , istermisin dedi ver dedim,
Şimdi cahilliğime verin , Ben bu cihazla ne yapabilirim ne yapamam, Ligtv izleyebilirmiyim, Çanak anten alırsam hangi yayınları izleyebilirim,
Yardımcı olursanız sevinirim.
Selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 24 Nisan 2008; 0:44:52 >
Uydu sistemleri satan birine git teknik ekip gelip evine kursun istediğin bütün ayrıntıyı anlatırlar çift çanak 80-100 arası lnb felan işçilik toplam 150 ye sistemi kurarlar canını sıkma
İzlemek istediğiniz uydu kadar çanak anten ,lnb vb aparatları alıp bir kabloyla cihazınıza indirirseniz yayınları izleyebilirsiniz.Hotbird için 90 lık Türksat için 60 lık yeterli olacaktır.Türksat için 45 lik de büyük ihtimal yeter ama köyü hava şartlarında sorun yaşatabilir..
Tekrar active etmeye , Dsmarta haber vermeye herhangi bir işlem yapmaya gerek varmı
Size verdiği de D Smart uyumlu reacever mıydı? Eğer öyleyse bir eklektronikçide cihazın orjinal yazılımını yüklemelisiniz.DSmarta haber vermeye bence gerek yok..
Siz eğer D Smart üyeliğini devam ettirmek isterseniz herhangi birşey yapmanıza gerek yok.Eğer ben D Smart istemiyorum ve bu cihazı normal reacever olarak kullanmak istiyorum derseniz o zaman cihazın orjinal yazılımını yükletmeniz gerekir... D Smart uyumlu reaceverlar ile diğer uydulardaki şifreli yayınların yazılım ile izlenilmesi şuan için mümkün değil.O yüzden D Smart reaceverlar ile hotbird,astra vb uydulardaki şifreli yayınların izlenebilmesi için cihaza orjinal yazılımı yükletmelisiniz eğer sorduğunuz bu ise..
Siz eğer D Smart üyeliğini devam ettirmek isterseniz herhangi birşey yapmanıza gerek yok.Eğer ben D Smart istemiyorum ve bu cihazı normal reacever olarak kullanmak istiyorum derseniz o zaman cihazın orjinal yazılımını yükletmeniz gerekir... D Smart uyumlu reaceverlar ile diğer uydulardaki şifreli yayınların yazılım ile izlenilmesi şuan için mümkün değil.O yüzden D Smart reaceverlar ile hotbird,astra vb uydulardaki şifreli yayınların izlenebilmesi için cihaza orjinal yazılımı yükletmelisiniz eğer sorduğunuz bu ise..
Evet sayın bodrumlu, çok açıklayıcı bir bilgi olmuş, ben de bir arkadaşıma uydu almak için araştırmalar yapıyorum. D-Smart receiverlar ile tüm kanalları alıyoruz ilaveten D-Smart kanallarını alıyoruz diye düşünmüştüm. Meğer öyle değilmiş, öğrenmiş oldum. Çok faydalı bir bilgi oldu. Peki, tek çanak kullanacağız, sadece yerli kanallar olsun, Turksat'a çevirelim dersek, bu durumda normal bir uydu receiverın aldığı kanalların tamamını alıyoruz, ilaveten D-Smart kanallarını alıyoruz değil mi? Tekrar teşekkürler..
Evet sayın bodrumlu, çok açıklayıcı bir bilgi olmuş, ben de bir arkadaşıma uydu almak için araştırmalar yapıyorum. D-Smart receiverlar ile tüm kanalları alıyoruz ilaveten D-Smart kanallarını alıyoruz diye düşünmüştüm. Meğer öyle değilmiş, öğrenmiş oldum. Çok faydalı bir bilgi oldu. Peki, tek çanak kullanacağız, sadece yerli kanallar olsun, Turksat'a çevirelim dersek, bu durumda normal bir uydu receiverın aldığı kanalların tamamını alıyoruz, ilaveten D-Smart kanallarını alıyoruz değil mi? Tekrar teşekkürler..
Evet aynen öyle.Fakat sıralamayı D Smart ın kendisi yapıyor.Siz kanal sıralamasını yapamıyorsunuz.Sadece favori listesini düzenleyebiliyorsunuz ...
quote:
Orjinalden alıntı: _ahmet_
Sevgili bodrumlu2 gayet açıklayıcı ve güzel bir açıklama olmuş ,sağol.
Siz sağolun.İyi paylaşımlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodrumlu2 -- 29 Nisan 2008; 16:03:22 >