Şimdi Ara

## %50 Maliyet Avantajı ile Kendi SSD'nizi Kendiniz Yapın ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## %50 Maliyet Avantajı ile Kendi SSD'nizi Kendiniz Yapın ##


    Flash bellek teknolojisini esas alan ve SSD olarak tanınan katı halli diskler için hemen her yeni teknolojinin geçirdiği emekleme sürecinde olduğu gibi şu an fiyat anlamında en azından mekanik diskler ile kıyaslanamayacak derece pahalı oldukarını söyleyebilmek mümkün. Özellikle 2009 yılında maliyet anlamında daha rekabetçi konuma gelmesi 2010 yılı ile birlikte de yaygınlaşmaya başlaması öngörülen SSD'leri günümüzün yaygın olarak kullanılan mekanik disklerinden ayıran temel farklara baktığımızda ise daha hafif, daha az güç tüketen, daha kompak boyutlu, mekanik aksam içermeyen ve çok daha iddialı erişim sürelerine sahip olan özel depolama çözümleri olduklarını söyleyebilmek mümkün. Tabi üreticisine göre değişmekle birlikte bugün 64GB'lık bir SSD fiyatına 1TB'lık yüksek depolama kapasitesi sunabilen sabit disklerden birkaç tane alıp RAID yapabilmek te mümkün. Öte yandan daha ucuz SSD sahibi olmak isteyenler için maliyetleri %50 aşağı çektiği belirtilen yeni bir DIY yani kendin yap kiti kullanıma sunuluyor. Century'nin yeni DIY SSD kiti ile Compacf Flash formundaki bellek kartlarını kullanarak kendi SSD'nizi yapabilmeniz de mümkün. Yaklaşık 193$'a satılan Century DIY SSD kiti ile birlikte 32GB'lık iki CF kartının yurt dışı toplam maliyetinin yaklaşık 460$ civarında olduğu belirtiliyor ki bu fiyat 64GB'lık SSD'ler ile kıyaslandığında çok daha iddialı görünüyor.

     ## %50 Maliyet Avantajı ile Kendi SSD'nizi Kendiniz Yapın ##



    İlgili link;
    http://www.geekstuff4u.com/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=836



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 23 Nisan 2008; 22:58:07 >







  • Güzel Bir Olay Ama Genede Pahalı Beklemeye Devam.
  • 2-3 sene çabuk geçer
  • Güzel bir gelişme ama hala pahalı
  • Çok erken şuan beklemek lazım ama ne kadar..
  • İlginç bir ürün, belki SSD'lerin fiyatlarını da aşağıya çeker..
  • Öncelikle daha ilk zamanlarda bile benzer bir ürün çıkmıştı zaten.


    + Olarak bunlar daha düşük hızlara sahip oluyorlar.



    Gene SSD durumunu belirteyim. Firmalar şu an SSD lerde teknoloji maliyeti diye sallıyorlar. Maliyeti falan yok. Bildiğiniz raid işlemci hafza kartlarına uygulanıyor.


    İntel koskoca çipseti 40$ a satıyor. ( İçinde sata konnektörlerinden tut ta. Bellek denetleyiciye ve raid yongasına kadar her şey var. )


    4 lü raid yapmak mümkün. E flas diskte ise 8 li ya da 16 lı yapılarak yüksek hızlar elde edilir. Yani SSD nin içinde bildiğimiz raid oluyor.


    Yonga 40$ desen ( ki hatırlatırım intel çipsetlerde de ARGE masrafı var. Yani bu fiyat masrafı çıkarır. ), bellekleri zaten kilo hesabı alıyorlar. Ama hadi 2GB lığına 2$ de.


    64GB lık diskte bellek fiyatı 64$

    Çip fiyatı 40$

    Hadi bir 50$ da üretim maliyetleri desen.


    64GB lık SSD etti sana 154$


    Adamlar 500-600$ lardan bahsediyor yahu. Açıkçası SSD ler HDD den bıkan insanları söğüşlemeye yarıyor şu an ancak. Yani diğer bir çok şeydeki gibi gerçek bir şey yok.


    Ya en basidinden düşünün evde iki dakikada 4 lü raid kuruyorsunuz. Bu performansa şu anki SSD ler erişemez.


    Adamların tek yapacağı raid. Ki hafıza kartlarında bu iş çok daha kolay.


    Bir örnek daha mı istiyorsunuz. Çift kanal ram sistemi. Onda da veri yolu ikiye katlanıyor. Yani SSD ler tamamen bilinen teknoloji ile geliştirildi.


    Daha mı örnek istiyorsunuz. Bilgisayarınıza 4 tane 8GB USB bellek takın. Hepsinden aynı anda dosya taşıyabiliyorsunuz değil mi bilgisayarınıza.


    Şimdi şöyle düşünün 1 2 3 ve 4 . diskten aynı anda okunan tek birimlik veriler ( artık tercihinize göre 1bit de olur 1Kilobyte da. ) arka arkaya eklenir.


    Bunu programla bile yapabilirsin hatta. Aslında bizim de SSD işine girmemiz gerekiyor. Tabi diskleri ucuzdan satacaklar. Gerçi o zaman işte intel di samsung du birden fiyatı aşağıya çeker olan bizim Türk firmasına olur ama ne diyelim.


    SSD = Sabırsız Sinelere Dayamak.


    He bu arada o kadar kolay sa sen yap diyen çıkabilir. Ama elimde öyle imkanlar yok. Ama basitçe Vestel üretecek kapasiteye sahip desem sanırım yeridir. Yongayı da tasarlayabilecek çok sayıda mühendisimiz var.


    Aramızda üniversited mikroişlemci tasarımı görenler var. Onlar sanırım programlama kitleri ile bile basit SSD devreleri tasarlayabilirler. Hem SSD çok daha basit. Zira HDD de teknoloji isteyen bir mekanik yapı + manyetik veriyi dijital veriye çeviren devreler var. Senkronizasyon işini hiç hatırlatmayayım.


    SSD lerde ise sadece basit kod dizeleri. Adresi girişinden verinin adresini ver yeter. Misal 3. blok, 127. satırdaki veri kümesi gibi.




  • SATA 1 olduğunu görüyorum arabirimin.
    Bunun nedeni CompactFlash tipi kartların yavaş oluşundan mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Storm Bringer

    SATA 1 olduğunu görüyorum arabirimin.
    Bunun nedeni CompactFlash tipi kartların yavaş oluşundan mı?



    Yok SATAII yi de 1 ay sonra çıkaracaklar da ondan.


    Dönersek evet CF ler İDE yi bile zorlamaz. Kablo ince olsun diye sata koymuşlar. Ya aslında SSD lere yeni bir alternatif arabirim gelse.



    Yani güç ve veri tek kablodan taşınabilse. Ama anakartı uyumlu olmayanlar için de SataII de olsa. Gerçi aslında tek 12V ile çalışır HDD gibi değil ki. Ayarla dirençle içinde gitsin.




  • 2 3 sene içinde herşey yerine otururur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: peka

    2 3 sene içinde herşey yerine otururur

    bence bu senenin sonuna seri üretim ile birlikte fiyatlar şu anki fiyatların yarısına çok rahat gelir.
  • hiiiç aceleye gerek yook
  • şuan gereksiz ürün saçma fiyat daha ne diyelim.
  • evet aceleye gerek yok tamamıyla süprüntü hale bakın bi vista 20gb alana gereksinim duyucak zaten alan az sonra sata1 sonra 600euro ile hikaye ötesi anında geliştiricekler ilk satışlardan sonra , emecek bi alan arıyorlardı kallavi hale getirmek için uğraşıp duruyorlar
  • bunlara para verilmez yahu...
    tüm arkadaşlara katılıyorum...
    ama bişeyler yapmak da lazım...
  • sen başında bir yerde 256 gb ssd leri 1000$ mal ettiklerin okumuştum...
  • aceleye gerek yok

    @DigitalWorld

    olayı çok iyi açıklamışsın.Sayfanın sonunda kendi SSd mi yaptım yazıcaksın sandım
  • Bildiğim kadarıyla ssdler flash belleklerin gelişmiş hali. Eğer flash bellek gibi çalışacağını idda ediyorsanız o zaman yandık. Flash disklerde veri kaybı sıkça yaşanan bir konu. Şimdiye kadar kalitelisinden tutun kalitesizine ne kadar flash disk kullandıysam hepsinde ufak çaplı da olsa veri kaybına rastladım. Bu iş sandığınız kadar kolay olmayabilir. Sonuçta flash disk stabil bir depolama çözümü olmaktan uzak. Kullanım sayısı, disk ömrü gibi konularda yetersiz. Kaldı ki 2gb 30mb/sn okuma yapan modeller 50 ytl. Diyorsanız ki en ucuzundan 1gb'ı 2$a temin edilebilenden alalım, okuma hızı 0,5mb saniyeyi geçmez. Bunu full performanslı raid yapsan 10 tanesi 5mb saniye olur. Bir de veri güvenliği ne olacak?? Kaldı ki yeni gelen habere göre stec 8gblık 90mb/sn okuma yapabilen ssdlere 45$ gibi bir fiyat koymuş. Fiyat düşüşleri, modellerin oturması ve seri üretime geçilmesi ile olacaktır. Sonuçta maliyette birşey yok. Bir tutam kum ne de olsa. Ama teknolojiyi oturtmak ve seri üretim? İşte sorun burda.




  • 4gb lık hafıza kartlarıyla kullanılarak iyi olur ancak bilgisayarınıza bağladığınızda çıkarılabilir disk olarak görücekdir vista muhtemelen bunu tanımıycakdır
  • Daha erken yaw böle şeeler için, 3 sene sonra zaten standart olacak bu diskler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.