Şimdi Ara

X-Fi Extreme Gamer ile Dolby/DTS menülerini aktifleştirmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba daha kartımı alalı 1 hafta olmadı yeni bir ürünün verdiği hevesle forumlarda dolaşırken bazı arkadaşlarımızın Console SS'lerinde THX'in yanında DTS ve Dolby Digital logolarını gördüm.Bende neden gözükmüyor diye kurcalamaya başladım ve çözümü creative'in forumlarında buldum. Onlarda rusça bir siteden bulmuşlar:

Bu çözüm sadece 2.15.0006 sürücüleriyle çalışır diğer sürümlerle denerseniz sorun çıkar. Zaten şu an piyasadakis on sürücülerdir ve creative in sitesinden çekebilirsiniz.

AC3 ve DTS için sürücüleriniz bulunmuyorsa indirin:http://rapidshare.com/files/100734229/Drivers.rar.html,

rar dosyasını açtıktan sonra içinden çıkan iki küçük dosyayı
    bunları C:\windows\system32\drivers klasörüne kopyalayın.
    eğer üzerine yazma uyarısı geldiyse yazmayın zaten sürücüleriniz var demektir.

Eğer kopyaladıysanız burda bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Şimdi bu dosyayı çekin:
    http://vbkesha.prgr.org/2.15.0006(X-Fi_DD_DTS_FIX).rar

içindeki dosyaları
    c:\Windows\system32\data
    klasörüne kopyalayın. Bu sefer dosyaları üzerine yazdırmanız gerekli.
    (her türlü duruma hazırlıklı olmanız için bu işlemi yapmadan önce bu klasörün yedeğini alabilirsiniz)

bilgisayarınızı tekrar baştan başlatın.

şimdi olmuş olması gerekiyor.

denetim masasında audio console bölümünden decoder tabını görüyorsanız veya creative console launcherda DTS ve DD simgelerini ve ayar buttonlarını görüyorsanız işlem tamamlanmış demektir.

Bende sürücüde simgeler gözüküyor ayarlar da mevcut yalnız çözdürme işlemini deneme imkanım olmadı. Yabancı forumlarda sadece XP 'de ve dijital çıkış kullanıldığında işe yaradığını yazmışlar. Deneme şansınız olursa tecrübelerinizi yazın lütfen.

• Denedim çalışıyor, arkadaşlar oley be benim de menülerde artık bu simgeler var ve aktifler üzerinde ayar yapabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FalconRock -- 23 Nisan 2008; 20:27:46 >
  • hayırlı olsun ;) menüler geldi ama ben bi getirisini hissedemedim.
  • Bende uyguladım,menüler çıktı ama çalışıyo mu bilmiyorum.
  • macera aramaya gerek yok bence,creative lazım olsa ide koyardı zaten kendi..genede teşekkürler
  • Deneyelim bakalım, Sağol tvardar

yalnız rapidin o şifre şeysi delirtti beni ya kedili köpekli ne manyak bişey ya o
  • quote:

Orjinalden alıntı: grimser

Deneyelim bakalım, Sağol tvardar

yalnız rapidin o şifre şeysi delirtti beni ya kedili köpekli ne manyak bişey ya o

rica ederim.
    ben de sevemedim o kedileri bi türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethian -- 24 Nisan 2008; 20:16:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dts ve dolby menülerini hangi konumda ve ayarda kullanıyoruz bilen var mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimser -- 24 Nisan 2008; 22:22:25 >
  • quote:

Dts ve dolby menülerini hangi konumda ve ayarda kullanıyoruz bilen var mı arkadaşlar?

Bizim gibi z5500'cü isen Dolby ve DTS için external Decoder diyeceksin. Eğer anolog bir set kullanıyorsan Built-in Decoder'i seçeceksin

Hepsi bu
  • Z5500 mü? hani şu çaycıların kullandığı diyafon sistemi değil mi o

var hocam tabi yoksa sormazdım bile
  • quote:

Z5500 mü? hani şu çaycıların kullandığı diyafon sistemi değil mi o

var hocam tabi yoksa sormazdım bile

Taksim AFM'nin 1. Salonda kullandığı o muhteşem sistem
  • EE BENDE üzerine kopyala yazısı çıktı! ama bende o dts fln diye çıkmıyo ne iş anlamadım. hem mevcut hem orda göstermiyoo!
  • Hortlatayım şu konuyuda belki menüde görüp kullanmak isteyenler olabilir benim gibi. Acaba menüler işe yarıyormu , yoksa göstermelikmi çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FalconRock

quote:

Dts ve dolby menülerini hangi konumda ve ayarda kullanıyoruz bilen var mı arkadaşlar?

Bizim gibi z5500'cü isen Dolby ve DTS için external Decoder diyeceksin. Eğer anolog bir set kullanıyorsan Built-in Decoder'i seçeceksin

Hepsi bu

benim eski xtreme music ses kartımda bu seçenekler mevcuttu yalnız yeni aldığım fatal1ty de bu seçenekler yok ve volume panelde dd dte gibi simgeler yok bunun nedeni creative in yeni çıkarmış olduğu sürücülermi acaba ?

• fatal1ty kartında bütünleşik decoder yani harici kısım var zaten elite proda buna dahil menülerde bizlar ayarını yapmadan kartlar otomatik olarak işlemleri kendi yapmakta zaten menülerde görünmemesinin sebebi bu yüzden otomatik olarak external decoder seçili ses kartlarının harici kısımları seçili yani...Bir sorun yok aymı şekilde kullanmaya devam...
  • Bir Hort Daha
  • arkadaslar ben yeni üyeyim konu ne kadar güncel bilmiyorum ama.yukardaki sorun benim karttada mevcut.önerilerinizi yaptım ama data dosyasını system32 ye attığımda pc açılmıyor.neden acaba???dts yi açmanın başka bi yolu yokmu.birde microlab FC861 özelliklerinde AC3 çözüyo deniliyor bu doğrumu.eğer doğruysa external Decoder mı diyeceğim yoksa built-in decodermi demem gerekiyo.tabi sorunu çözebilirsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***redbull*** -- 20 Ağustos 2008; 2:42:49 >
  • 5 dakika önce son çıkan driverlar yüklü iken denedim console launcher da thx in yanında simgeler çıkmadı ama menüler açıldı hem dd hemde dts ekleyen arkadaşa teşekkürler

not: ben vista ultimate 32 bit işletim sisteminde denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 20 Ağustos 2008; 8:13:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz2021

arkadaslar ben yeni üyeyim konu ne kadar güncel bilmiyorum ama.yukardaki sorun benim karttada mevcut.önerilerinizi yaptım ama data dosyasını system32 ye attığımda pc açılmıyor.neden acaba???dts yi açmanın başka bi yolu yokmu.birde microlab FC861 özelliklerinde AC3 çözüyo deniliyor bu doğrumu.eğer doğruysa external Decoder mı diyeceğim yoksa built-in decodermi demem gerekiyo.tabi sorunu çözebilirsek.

yokmu arkadaslar bana yardım eden ?
  • faydalı bir konu teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.