Merhaba daha kartımı alalı 1 hafta olmadı yeni bir ürünün verdiği hevesle forumlarda dolaşırken bazı arkadaşlarımızın Console SS'lerinde THX'in yanında DTS ve Dolby Digital logolarını gördüm.Bende neden gözükmüyor diye kurcalamaya başladım ve çözümü creative'in forumlarında buldum. Onlarda rusça bir siteden bulmuşlar:
Bu çözüm sadece 2.15.0006 sürücüleriyle çalışır diğer sürümlerle denerseniz sorun çıkar. Zaten şu an piyasadakis on sürücülerdir ve creative in sitesinden çekebilirsiniz.
AC3 ve DTS için sürücüleriniz bulunmuyorsa indirin: http:/****.com/files/100734229/Drivers.rar.html,
rar dosyasını açtıktan sonra içinden çıkan iki küçük dosyayı bunları C:\windows\system32\drivers klasörüne kopyalayın. eğer üzerine yazma uyarısı geldiyse yazmayın zaten sürücüleriniz var demektir.
Eğer kopyaladıysanız burda bilgisayarınızı yeniden başlatın.
içindeki dosyaları c:\Windows\system32\data klasörüne kopyalayın. Bu sefer dosyaları üzerine yazdırmanız gerekli. (her türlü duruma hazırlıklı olmanız için bu işlemi yapmadan önce bu klasörün yedeğini alabilirsiniz)
bilgisayarınızı tekrar baştan başlatın.
şimdi olmuş olması gerekiyor.
denetim masasında audio console bölümünden decoder tabını görüyorsanız veya creative console launcherda DTS ve DD simgelerini ve ayar buttonlarını görüyorsanız işlem tamamlanmış demektir.
Bende sürücüde simgeler gözüküyor ayarlar da mevcut yalnız çözdürme işlemini deneme imkanım olmadı. Yabancı forumlarda sadece XP 'de ve dijital çıkış kullanıldığında işe yaradığını yazmışlar. Deneme şansınız olursa tecrübelerinizi yazın lütfen.
Dts ve dolby menülerini hangi konumda ve ayarda kullanıyoruz bilen var mı arkadaşlar?
Bizim gibi z5500'cü isen Dolby ve DTS için external Decoder diyeceksin. Eğer anolog bir set kullanıyorsan Built-in Decoder'i seçeceksin
Hepsi bu
benim eski xtreme music ses kartımda bu seçenekler mevcuttu yalnız yeni aldığım fatal1ty de bu seçenekler yok ve volume panelde dd dte gibi simgeler yok bunun nedeni creative in yeni çıkarmış olduğu sürücülermi acaba ?