hala elim ayağım titriyo bugün bi arkadaşla fan kontrol devresi yaptık ben malzeme aldım o yaptı lise 3 elektirik okuyo neyse az önce takmıştım fakat baktım fanlar çalışmıyo devreyi oynarken ne olduğsa oldu içierdeki 3 fanın kabloları alev aldı evde mi laylan kokusu var hala elim ayağım titriyo valla söndürecem diye ne cektim aman sizde dikkatle olun
kardes öncelikle geçmiş olsun. büyük bi ihtimalle devre ile oynarken kısa devre yapmış o yüzden alev almış. bu kısa devrelerde güç kaynagının rolü büyük. çogu güç kaynagı kısa devre anında kapanarak parçalara zarar gelmesini önlüyor. senin güç kaynagının böle olmaması büyük şansızlık. bizde bir iki kere böle devrelerde kısa devre yaptırdık fakat bu anlattıgım olay sayesinde güç kaynagı kapandı ve 1-2 dk sora hiçbirşey olmadan sistemi tekrar açtık. tekrar geçmiş olsun
ne yatın yeğen yaw beni en fazla elektirik çarpıyo yüksek gerilim hattı gibi oldum geçmiş olsun bidaha açık kablo bırakma elektirik bandıyla sar ki kısa devre yapmasın
Hocam geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım Bende bi keresinde 7 yıl oluyor 2 tane 250 watt lık psu birbirine paralel bağlamak yerine seri bağlamıştım.Bırak kasanın yanmasını Apartmanın Nötr dahil olmak üzere ana kofraları bilem yanmıştı
Intel 650 3.4@4,8 ghz-ASuS Commando i965P Republic Of GamerS-2*1 Gb Team Xtreme DDR2 800 mhz 4-4-4-10-Seagate 250 gb Sata NcQ 7200.7 rpm-Sapphire X1900GT 256 mb 256 Bit Pci-Ex 513/1314@614/1780 mhz Pci-Ex-Zalman Fatal1ty Fs-7 Vga Coolerr-CM Stacker T-01-Tagan 480 WaTT-SoNy hs74ps 17" Lcd-Water Cooled By Ottoman_Solider-4*12 cm Antec Fan 92 CFM max-Microsoft Wireless Desktop Comfort Keyboard-PIONEER 2*500 WaTTs Speaker-PIONEER 1000 WaTTs Amphi--
Hocam geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım Bende bi keresinde 7 yıl oluyor 2 tane 250 watt lık psu birbirine paralel bağlamak yerine seri bağlamıştım.Bırak kasanın yanmasını Apartmanın Nötr dahil olmak üzere ana kofraları bilem yanmıştı
OTTOMAN KARDEŞİM güzel macera yaşamışın mahalledeki trafoyu patlatmamışın iyikide
bende bugün waterbox un gazında sorun vardı gazı çekip yerine r 22 bastım yetmedi r 22 +r134 +507 gaz bastım kompu çok sıkıştırdıkm KIVILCIM ÇIKTI az daha HAVAYA UÇUYODUM
Nasıl yandığını bizzat görmediğine eminim havai fişek gösterisini andırıyor önce, ama sonra ellerinin yandığını fark edip soluğu hastanede alınca bütün büyüsü bozuluyor tabiki Bu arada arkadaşa çok geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikkeskin -- 24 Nisan 2008; 1:53:44 >
geçmiş olsun ya ben bitek fx5200ümü yaktmıştım garanti yenisini yolladı onuda yaktım garanti yine yenisini yolladı sonra arkadaşa verip yeni kart aldım
Süper anılar o naylon kokusu hiç gitmez bir de .. Babam eskiden ders çalışayım diye monitörü işyerine götürmüştü.Ben de gizlice 2. elden bi monitör almıştım .Odayı kilitleyip sistemi kuruyordum.Yatacağım zaman kasayı bazanın altına,monitörü pencere pervazına koyup perdeyi çekiyordum .Böyle böyle bir gün uyurken yağmur yağmış(hava kapalıyken dolaba koyuyordum ama o gece hava açık görünüyordu).Monitörü içeri aldım vidalarını söküp saç kurutma makinesi ve peçetelerle bi güzel kuruladım(monitör çalıştı).Ama acayip devre kokusu yayıldı odaya.Annem kapıdan sesleniyordu; -Yusuf iyi misin yanık kokuları geliyor!? -Anne iyiyim koku sobadan geliyo(ne alaka nisan ayı?) -Oğlum hasta mı oldun hava sıcak? -Ya anne yok bişey tamam ya. Diyerek sonlandırdım konuşmayı.En sonunda yakalandım ama bunun üzerine babam bendeki bilgisayar oynama azmini görüp monitörü geri getirmişti.
Ben de bilgisayar çalışır haldeyken dalgınlıktan cdrom güç kablosunu söküp takmıştım cdrom kapak aralarından ışık efekti oluştu sonra accayip bir koku çıktı 2 gün evden çıkmadı o koku