KASAM ALEV ALDI (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı

edu1907 -> KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 16:46:01)

hala elim ayağım titriyo bugün bi arkadaşla fan kontrol devresi yaptık ben malzeme aldım o yaptı lise 3 elektirik okuyo neyse az önce takmıştım fakat baktım fanlar çalışmıyo devreyi oynarken ne olduğsa oldu içierdeki 3 fanın kabloları alev aldı evde mi laylan kokusu var hala elim ayağım titriyo valla söndürecem diye ne cektim aman sizde dikkatle olun

droll -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 16:47:37)

Geçmiş olsun hocam benimde öyle güzel anılarım var):

Monitör ve anakart yakmaj gibi:)

O anki korkuyu ve kokuyu hiçbirşeye değişmem:)

freestyler_07 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 16:49:37)

kardes öncelikle geçmiş olsun. büyük bi ihtimalle devre ile oynarken kısa devre yapmış o yüzden alev almış. bu kısa devrelerde güç kaynagının rolü büyük. çogu güç kaynagı kısa devre anında kapanarak parçalara zarar gelmesini önlüyor. senin güç kaynagının böle olmaması büyük şansızlık. bizde bir iki kere böle devrelerde kısa devre yaptırdık fakat bu anlattıgım olay sayesinde güç kaynagı kapandı ve 1-2 dk sora hiçbirşey olmadan sistemi tekrar açtık. tekrar geçmiş olsun

edu1907 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 16:51:58)

ses gelmiyo kasan ama niye sadece fan kabloları yandı ses yok şimdi bilgisayarsa nolur yardım edin

freestyler_07 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 16:54:36)

hoparlörlerden mi ses gelmio yoksa pc yi açtıgında görüntü fln yokmu??

edu1907 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 17:04:34)

ses sorunun yaptım kulakliğin kablosunuda kasının içinden geçiriyordum odo yanmış başka kulaklıkla geldi ses daha kendime gelemedim

verte -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 22:42:03)

ahaha caps plz?

saka bi yana gecmis olsun benden duman gelmisti bi kere o anki halimi unutamiorum ^^

PeGaSuS@01 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 23:08:10)

ne yatın yeğen yaw[sm=o_o.gif] beni en fazla elektirik çarpıyo yüksek gerilim hattı gibi oldum[sm=icon_smile_big.gif]
geçmiş olsun bidaha açık kablo bırakma elektirik bandıyla sar ki kısa devre yapmasın[sm=ok.gif]

Styric -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (23 Nisan 2008; 23:18:47)

geçmiş olsu kısa devre yaptı sanırım. [sm=alala.gif]

ottoman_solider -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 0:10:52)

Hocam geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım[>:]Bende bi keresinde 7 yıl oluyor 2 tane 250 watt lık psu birbirine paralel bağlamak yerine seri bağlamıştım.Bırak kasanın yanmasını Apartmanın Nötr dahil olmak üzere ana kofraları bilem yanmıştı[8D]

mehmet328 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 1:31:09)

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

Hocam geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım[>:]Bende bi keresinde 7 yıl oluyor 2 tane 250 watt lık psu birbirine paralel bağlamak yerine seri bağlamıştım.Bırak kasanın yanmasını Apartmanın Nötr dahil olmak üzere ana kofraları bilem yanmıştı[8D]

OTTOMAN KARDEŞİM güzel macera yaşamışın mahalledeki trafoyu patlatmamışın iyikide

bende bugün waterbox un gazında sorun vardı gazı çekip yerine r 22 bastım yetmedi r 22 +r134 +507 gaz bastım kompu çok sıkıştırdıkm KIVILCIM ÇIKTI [8|]
az daha HAVAYA UÇUYODUM[;)] [sm=s17.gif][sm=areindeer.gif]

[sm=aman.gif][sm=aman.gif]

tarikkeskin -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 1:54:16)

quote:

Nasıl yandığını bizzat görmediğine eminim [:D] havai fişek gösterisini andırıyor önce, ama sonra ellerinin yandığını fark edip soluğu hastanede alınca bütün büyüsü bozuluyor tabiki [8D]
Bu arada arkadaşa çok geçmiş olsun

Tuz ruhu -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 9:10:07)

Geçmiş olsun başlık çok ürkütücü[8D]

edu1907 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 10:56:42)

seninde kasan alev alsa nolurdu bilmem sondürmek için kasanın içine battaniye soktum aceleyle odada bi naylon kokusu acayip bi deneyimdi

quote:

Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar

Geçmiş olsun başlık çok ürkütücü[8D]

Master_Evil -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 11:02:21)

geçmiş olsun ya ben bitek fx5200ümü yaktmıştım garanti yenisini yolladı onuda yaktım garanti yine yenisini yolladı sonra arkadaşa verip yeni kart aldım [sm=s17.gif]

18yusuf -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 13:09:15)

Süper anılar o naylon kokusu hiç gitmez bir de[:D]..
Babam eskiden ders çalışayım diye monitörü işyerine götürmüştü.Ben de gizlice 2. elden bi monitör almıştım[8D].Odayı kilitleyip sistemi kuruyordum.Yatacağım zaman kasayı bazanın altına,monitörü pencere pervazına koyup perdeyi çekiyordum[:D].Böyle böyle bir gün uyurken yağmur yağmış(hava kapalıyken dolaba koyuyordum ama o gece hava açık görünüyordu).Monitörü içeri aldım vidalarını söküp saç kurutma makinesi ve peçetelerle bi güzel kuruladım(monitör çalıştı).Ama acayip devre kokusu yayıldı odaya.Annem kapıdan sesleniyordu;
-Yusuf iyi misin yanık kokuları geliyor!?
-Anne iyiyim koku sobadan geliyo(ne alaka nisan ayı?)
-Oğlum hasta mı oldun hava sıcak?
-Ya anne yok bişey tamam ya.
Diyerek sonlandırdım konuşmayı.En sonunda yakalandım ama bunun üzerine babam bendeki bilgisayar oynama azmini görüp monitörü geri getirmişti.

musandia -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 13:49:23)

Ben de bilgisayar çalışır haldeyken dalgınlıktan cdrom güç kablosunu söküp takmıştım [:D] cdrom kapak aralarından ışık efekti oluştu sonra accayip bir koku çıktı 2 gün evden çıkmadı o koku [8D]

madmaxibo -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 14:23:37)

fişi prize takılı halde mi kurcalıyorsunuz yaw :S

geçmiş olsun.

pinkcrow7 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 17:42:30)

Bundan 3-5 yıl önce darmadağan olmuş odanın içerisindeyiz.Uzay kasa makina odanın tam ortasında.Anakart halının üzerinde tam bir kaos..Sandviçlerimizi yerken kolayı yudumluyoruz sonra arkadaş kapıdan çıkmak için ayağa kalkıyor kalkmasıyla 1 bardak kola anakartın üzerine[;)] İlginçtir kola anakart ve devre elemanlarının üzerinde fokurdarken sistem kitlenmiyor....[:D]

musandia -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 17:51:49)

Kolanın ender olumlu yönlerinden birini de arkadaş sayesinde öğrenmiş olduk[8D] (kolanın şeker yükü olmasının sonucu... İyiki ayran dökülmemiş.) Bilgisayarın yakınında kola harici içecek bulandurmayın[:D]

Des@latoR -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (24 Nisan 2008; 19:07:59)

Sadece yurdumun insanı demek istiyorum.Maceralara bak yaw.[:D]

Bende geçen sene tozdan duran güç kaynağı yüzünden anakart gümletmiştim

emre.sea -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (25 Nisan 2008; 22:41:10)

daha 1 hafta önce kız arkadaşıma yeni dvd writer aldım. telefonla tasıl takacaklarını soyluyorum. ben daha uzun genıs kabloyken bunlar kalkmıs guc gırısını takmıslar [;)] aslında pc calısıyor diye söylemişlerdi ama cs deyken pek fazla ilgilenmemişim bişi olmaz demiştim. bunlar guç kablosunu takınca havada şimşekler cakmıs sonra pc kut kapandı [sm=s17.gif] 4 gun calısmadı pc tamırcısıne yolladılar adamda bişi yok bunda çalışıyor demez mi koptum o anda [sm=s17.gif][;)]

ottoman_solider -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 13:46:17)

quote:

Orjinalden alıntı: emre.sea

daha 1 hafta önce kız arkadaşıma yeni dvd writer aldım. telefonla tasıl takacaklarını soyluyorum. ben daha uzun genıs kabloyken bunlar kalkmıs guc gırısını takmıslar [;)] aslında pc calısıyor diye söylemişlerdi ama cs deyken pek fazla ilgilenmemişim bişi olmaz demiştim. bunlar guç kablosunu takınca havada şimşekler cakmıs sonra pc kut kapandı [sm=s17.gif] 4 gun calısmadı pc tamırcısıne yolladılar adamda bişi yok bunda çalışıyor demez mi koptum o anda [sm=s17.gif][;)]

Hocam Kaçıncı sınıftasın yaw:D

AnseLmo82 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 13:51:25)

hocam müşterinin hdd yi aldık yedeklerini almak için başka pc ye taktık
yedeklerini d sürücüsüne aldık gene kendi hdd sinin sonra götürdük kendi pc sine taktık kuracaz
bizim arrkadaş olm pc çalışmıyo lan dedi bende nasıl olur dedim
gittim kabloyu çekip statik elektriğini almak için bir iki defa bastım düğmeye sonra kabloyu takıp tekrar bastım çalıştı birden çatırtılar geldi duman çıktı Sata elektrik kablosu alev aldı fişi çekene kadar rengim attı tabi hdd gitti
neyse garantiye yolladım yenisi geldi [;)] ama olan adamın belgelerine oldu vallaa [:(][8D]

wormhole -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 13:56:46)

aboooooooooovvvvvvvv[sm=bigdance2.gif][sm=jawdown.gif]

ben kalpten giderdim herhalde[8D]bu arada konu hatıra defterine dönüşmüş [sm=s17.gif]

#Lionheart# -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 16:04:04)

Zamanında eski bilgisayarıma (tahminen 2002 senesiydi.[8D]) 20GB'lık Samsung Hard-diski makine çalışırken bağlamaya kalktım. Küçüğüz o zaman nerden bileyim, harddiski takınca önce çatırt sonra cosssssssssssss diye sesler eşliğinde harddiskten dumanlar yükselmeye başladı.[8D] Harddiski çıkarttım makineyi açmaya çalıştım açılmadı, servise yollamıştı babam meğerse anakartın entegreleri yanmış.[8D] Tabi PSU'da uçtu. Sonuç: P4'lü yeni sistem almıştık o zaman.[8D] Coslayan anakartı da tamir ettirdim o gündür hala bana mısın demedi takır takır çalışıyor...[:D] Topladığımız P4 sistemi ise sattım 2 sene önce.[&:]

Makineye parça takarken ya da sökerken kesinlikle kapalı olması lazım. PSU'da koruma yoksa sonuç yukarıdaki gibi oluyor.[8D]

AnseLmo82 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 16:25:47)

abi bitane daha anlatmadan geçemeyeceğim

20 GB Hdd ler yeni çıkmış bende almıştım o zaman çalıştığım iş yerinin bilgisayarına almıştı patron
bende bağladım hdd hani bilirsiniz IDE kablosunun bi pini kapalıdır HDD de ise bir pin eksiktir
tabi ben kabloyu ters takarım HDD yok [8D]
seslendim içeri
mahmut abeeeyyyy HDD görmüyo [:o]
adam geldi baktık HDD de bir pin içeri girmiş

hallettim nasılmı
yerni toplu iğne çaktım ve japonla yapıştırdım
sattığımız adam hala kullanıyo desem [sm=s17.gif]

friendly -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 16:29:25)

çok güzel anılar[;)]

lapry -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 17:04:07)

Büyük geçmiş olsun.Aman dikkatli olun.Baskı devre falan kullandıysanız çok dikkali çalışmalısınız.Bu fan kontrol devreside sanırım baskı devre üzerine kurulmuştur ve kısa devre muhtemelen devre üzerinden kaynaklanıyordur.

cluber00 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (26 Nisan 2008; 18:05:43)

gçmiş olsunnn

bundan önceki psu um 230w mış [8D][8D]

biraz yüklenince makineye çat dedi gitti , açma kapama düğmesine bi dokundum power uçtu , duman koku vss ... + korku [8D]

sadece anı işte dikkatli olun millet [:'(]

biz evde yokken olmasında aman , herşeyin kalitelisi olsun agırı makbuldür [&:]

emre.sea -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (27 Nisan 2008; 19:14:23)

quote:

quote:

2. sınıftayım. 1 yılda hazırlık vardı.

bir anımı daha anlatayım.
daha ortaokul 1. sınıftayım. taaa ozamanlardan vardı pc merakı. illa tutturmuştum babama pc cide çalışcam. bizimde ozamanlar 3 tane pc aldığımız uşak gibi çok ufak yerde pc tamircisi vardı. pc tamircisinde bi tane daha çocuk vardı benden 1 yaş küçük. bununla pc geldiğinde pc yi hazırlardık. ama ozamanlar pc yaygın olmadığından pek pc gelmezdi. ondan .oğu zaman mario, prince of persia oynardık [;)] oyun bulamazsak solitaire. belli bi zaman sonra oda sıkıyordu. bi gün pc getirdiler. hazirladik. tamir oldu. öyle bırakıp müşteriye gittiler. bizde araştırıyorduk. kasayı inceliyorum. arkasına bakıyordum. bu arada pc test için çalışır durumda. arkada bi tane tuş vardı uzerinde 220V yazıyordu. baktim bu ne filan dedim aşağı doğru indirdim. powerdeki V tusuymuş şimdi biliyorum ne olduğunu [;)] derken pc küt kapandı. arkadaşla birbirimize baktık. sonra tekrar yükselttim ama pc açılmadı. hemen olay yerinden çaktırmadan sıvıştık [;)] pc ne oldu hala bilmiyorum [sm=s17.gif][;)]

DigitalWorld -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (27 Nisan 2008; 20:18:14)

quote:

quote:

quote:

2. sınıftayım. 1 yılda hazırlık vardı.

bir anımı daha anlatayım.
daha ortaokul 1. sınıftayım. taaa ozamanlardan vardı pc merakı. illa tutturmuştum babama pc cide çalışcam. bizimde ozamanlar 3 tane pc aldığımız uşak gibi çok ufak yerde pc tamircisi vardı. pc tamircisinde bi tane daha çocuk vardı benden 1 yaş küçük. bununla pc geldiğinde pc yi hazırlardık. ama ozamanlar pc yaygın olmadığından pek pc gelmezdi. ondan .oğu zaman mario, prince of persia oynardık [;)] oyun bulamazsak solitaire. belli bi zaman sonra oda sıkıyordu. bi gün pc getirdiler. hazirladik. tamir oldu. öyle bırakıp müşteriye gittiler. bizde araştırıyorduk. kasayı inceliyorum. arkasına bakıyordum. bu arada pc test için çalışır durumda. arkada bi tane tuş vardı uzerinde 220V yazıyordu. baktim bu ne filan dedim aşağı doğru indirdim. powerdeki V tusuymuş şimdi biliyorum ne olduğunu [;)] derken pc küt kapandı. arkadaşla birbirimize baktık. sonra tekrar yükselttim ama pc açılmadı. hemen olay yerinden çaktırmadan sıvıştık [;)] pc ne oldu hala bilmiyorum [sm=s17.gif][;)]

Git ve Helal lik al bence. He sanane dersen ben fikrimi söyledim.

Sonra başına bir şey gelince neydi günahım deme. [sm=biggrinking.gif]

===========================

Bu arada PSU nun ağırı makbuldür diyip baside indirgemeyin. Bakın önceden millet ucuza kaçıyordu, yav kasada paradan kaçınmayın dedik yüksek fiyata düşük kalite prensibi ile FEEL çıktı. Pahallıydı ama içince 10$ lık PSU vardı ve tasarımı da Aerocool dan çalıntı idi.

Şimdi de PSU nun ağırı makbul deniyor, ondan sonra çakıl la doldurmaya başlayıp satacaklar PSU ları göreceksiniz gününüzü. [sm=kop.gif]

emre.sea -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (27 Nisan 2008; 20:24:40)

adamı gorsem solucemde ah bi görsem simdi istanbuldayım [;)]

Full#Throttle -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (27 Nisan 2008; 20:31:47)

gecmiş olsun
hocam kısa devre falan mı yaptı acep fanlar[8D]

otel10 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (27 Nisan 2008; 22:05:22)

benimde var bir anım pc le ilgili [:(]

bende ilk bilgisayar aldığımda kullana kullana kasnın içi tozlandı merak ya işte ben temizlerim düşüncesiyle

işlemcinin fanını söktüm iyicene temizledim işemciyi çıkardım temizledim sonra işlemciyi taktım üzerine fanı

tam oturtturamamışım power suba kabloyu bağladım bi bastım düğmeye bir koku noluyo demeye kalmadı ekran

karardı ve sonuç anakarta yandı işlemcide tabi bu işin acemisiyken oldu.[:)]

ottoman_solider -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (27 Nisan 2008; 23:36:27)

Emr
quote:

Yaw aynı okuldayız bende 3. sınftayım.Bilgisayar kulübümüzün düzenlediği Linux seminerine Katılmışmıydın ???

anlergl -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (28 Nisan 2008; 0:05:42)

Geçen sene abimle mp3 çalara müzik atıyoruz. Kasanın önündeki USB girişinden aleti taktık. İşlem bitti 2miz de üşeniyoruz kalkıp çıkarmaya derken gidip sinirle bi asıldım. kısa devre yaptı bilgisayar kilitlendi ama görüntü gitmedi ilk 5sn. (eski anakartla son 5saniyemizdi [;)] ) Neyse odayı leş gibi bi koku kapladı kapağı bi açtık dumanlar görünüyordu. Anakart + power değişti... Allah korudu yangın çıkmadı yau :) Dikkatli olmalı :)

metintekin -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (28 Nisan 2008; 0:45:59)

Anılar süper olmuş [:(]

Bende lisede bilgisayar odasındaki bilgisayarların powerların 220v yazan yere alıp kaçmıştım [8D] sonucu bilmiyorum [sm=s19.gif] [8D]

DiabloXT -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (29 Nisan 2008; 14:55:04)

Olası birşey bu ne ki [sm=evillol.gif]

Ben birisinde yanlışlıkla 12V hattını kısa devre etmişim nasıl gözümden kaçtı anlamıyorum,kablo da ince olduğundan çok akım çekmemesi nedeniyle psu korumaya geçmemiş,inanılmaz duman çıkıyodu fanlardan,sanki ot yakmış gibi her taraftan duman üfürüyordu...

Dedim herhalde alttan harddisk üstten ekran kartı veriyo gazı [sm=evillol.gif][sm=evillol.gif]

Sonradan farkettim kablo olduğunu,bilgisayar sorunsuz çalışıyordu o yanarken...

Ayrıca çok psu patlatma deneyimim vardır,her türlü havai fişek gösterisi yapabiliriz transistörlerle.[sm=evillol.gif]

edu1907 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (29 Nisan 2008; 16:18:50)

nasıl olduğunu bende anlamadım buradan gittim çarçıya aldım malzemeleri 1 ytl tuttu sonra arkadaşla yaprık o anlar elektronik bölümü okuyo eve geldim kablaları bağladım işte ne güzel çalışıyo sonra bi parça var çok ısınmış devrede elimi değdim yaktı sonra çalışmamaya başladı devreyi kablaları oynarken bi baktım içerdeki 3 fanin kabloları cayır cayır yaniyo bu arada bilgisayar rahat çalışıyo lorkuyla kasayı çıkardım iyikide kasa kapağı vidali halde değildi normal kapatmıştım bide vidalı halde olsaydı vay başıma gelenler

DsgnrYgt -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (29 Nisan 2008; 16:32:35)

quote:

Ayrıca çok psu patlatma deneyimim vardır,her türlü havai fişek gösterisi yapabiliriz transistörlerle.

[8D][8D][8D]

showstopper41 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (29 Nisan 2008; 21:12:30)

Çok ilginç anılar var[sm=s17.gif]
Ben de bir tane anlatayım. Benim kasanın power ı iyice tozlanmıştı. Motorlu testere gibi sesler çıkarıyordu artık. İçindeki tozları temizlemek için power ın içini açtım. "1" ve "0" power butonunu kapayıp fanı biraz temizedim. "1" yapıp çalıştırdım denenemek için. Gürültüsü azalmış mı diye. Bir kaç kere "1" "0" butonun açıp kapatarak temizleyip denedim. Yanlışlıkla "1" konumunda unutmuşum power ı. UPS in üzerindeki metal lefha gibi bişeye dokunmuşum. Sanki elimi timsah ısırmış gibi oldum[8D] Bilmiyorum ama galiba 220 V u yedim.
Artık kasanın içine dokunmadan önce -özellikle güç kaynağı- ile ilgili bir durum varsa 10 kere bakıyorum güç gelmediğine. [:'(]

freestyler7 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (29 Nisan 2008; 21:57:26)

quote:

Orjinalden alıntı: showstopper41

Çok ilginç anılar var[sm=s17.gif]
Ben de bir tane anlatayım. Benim kasanın power ı iyice tozlanmıştı. Motorlu testere gibi sesler çıkarıyordu artık. İçindeki tozları temizlemek için power ın içini açtım. "1" ve "0" power butonunu kapayıp fanı biraz temizedim. "1" yapıp çalıştırdım denenemek için. Gürültüsü azalmış mı diye. Bir kaç kere "1" "0" butonun açıp kapatarak temizleyip denedim. Yanlışlıkla "1" konumunda unutmuşum power ı. UPS in üzerindeki metal lefha gibi bişeye dokunmuşum. Sanki elimi timsah ısırmış gibi oldum[8D] Bilmiyorum ama galiba 220 V u yedim.
Artık kasanın içine dokunmadan önce -özellikle güç kaynağı- ile ilgili bir durum varsa 10 kere bakıyorum güç gelmediğine. [:'(]

Yoğurdu üfleyerek yiyorsun yani artık [8D]
Bende seneler önce bozuk uzaktan kumandalı arabamın içinden çıkan kabloları söküp
prize sokmuştum bi an görüntü karardı sonra tekrar geldi [:(]

emre.sea -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (30 Nisan 2008; 23:05:15)

quote:

Emr
quote:

Yaw aynı okuldayız bende 3. sınftayım.Bilgisayar kulübümüzün düzenlediği Linux seminerine Katılmışmıydın ???

hayır katılmadım. ama sizinle tanışmak isterim. daha 2. sınıfım [;)]

ufuq35 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (13 Mayıs 2008; 9:40:08)

quote:

Orjinalden alıntı: 18yusuf

Süper anılar o naylon kokusu hiç gitmez bir de[:D]..
Babam eskiden ders çalışayım diye monitörü işyerine götürmüştü.Ben de gizlice 2. elden bi monitör almıştım[8D].Odayı kilitleyip sistemi kuruyordum.Yatacağım zaman kasayı bazanın altına,monitörü pencere pervazına koyup perdeyi çekiyordum[:D].Böyle böyle bir gün uyurken yağmur yağmış(hava kapalıyken dolaba koyuyordum ama o gece hava açık görünüyordu).Monitörü içeri aldım vidalarını söküp saç kurutma makinesi ve peçetelerle bi güzel kuruladım(monitör çalıştı).Ama acayip devre kokusu yayıldı odaya.Annem kapıdan sesleniyordu;
-Yusuf iyi misin yanık kokuları geliyor!?
-Anne iyiyim koku sobadan geliyo(ne alaka nisan ayı?)
-Oğlum hasta mı oldun hava sıcak?
-Ya anne yok bişey tamam ya.
Diyerek sonlandırdım konuşmayı.En sonunda yakalandım ama bunun üzerine babam bendeki bilgisayar oynama azmini görüp monitörü geri getirmişti.

abi süpermiş ya..

bizimki de aynı nedenlerle önce monitorun guc kablosunu alıp goturmustu, tabi onun yedeğini bulmak kolay [8D] hemen ayarlamıstım baska bi tane.. bi gun de, yine deus ex 1 oynuyorum hiç unutmam, basılmıştım ayıptır solemesi [;)] bu sefer monitoru komple goturmustu, bi de ustune bi ton azar işittik tabi [8D] ama ben yeni bi monitor almak kadar ileri gidememiştim o azardan sonra :)

Bu arada bnmde çok olayım vardır; hdd, cd-rom(sanırım en zoru buydu), psu vs..

Piscocuk -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (13 Mayıs 2008; 10:11:54)

Süper anıLar bawwwww [8D]

Bende lise1 deim mesLek Lisesiim bilgisayar bir qgün hoca lehim yapmayı ögretio ben saLLamıorum pek ayar ediodu o koku beni yapamıodum =) neyse bi yerden kondanstör buLdum onunda uzun 2 tane ayagı var dedim bunLarı 220 ye taksam noLur acaba [:D] takdıgım gibi okulun 1. katının elektrikleri komple gitti hocanın rahatLıgı görmeniz lazımdı ama oLabiLir evLadım işinize bakın dio [sm=s16.gif][sm=s17.gif]

--ernesto-- -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (15 Mayıs 2008; 11:17:44)

gecmiş olsun valla ne diyelim

Kumandan -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (16 Mayıs 2008; 8:09:26)

quote:

Orjinalden alıntı: musandia

Ben de bilgisayar çalışır haldeyken dalgınlıktan cdrom güç kablosunu söküp takmıştım [:D] cdrom kapak aralarından ışık efekti oluştu sonra accayip bir koku çıktı 2 gün evden çıkmadı o koku [8D]

bilgisayar çalışır durumdayken her türlü cd-rom, hard disk, ses kartı, modem, ethernet kartı gibi kartları 5-6 yıldır söküp takarım, ben bunu hep yaparım [sm=icon_smile.gif] bugüne kadar hiçbir şey yakmadım desem yalan olur [sm=icon_smile_big.gif] 16 Mb lık ilk flash diskimi arkadaşın ön paneldeki usb portuna taktım ve 2 sn içinde terminatörün dağılan chipleri gibi cıssstt sesi eşiliğinde kıpkırmızı alevler içinde yanışını 3-4 kişi ağzı açık bir şekilde izlemiştik. O kasayı toplayan bilgisayarcıya epey bir dua ettim [sm=dry.gif] Bunun dışında dediğim gibi pc açıkken ekr. kartı hariç her türlü kartları söküp taktım bir sorun olmadı ama olmayacağı anlamına gelmez [sm=evillol.gif] çok riskli bir durum, adrenalin seviyesini yükseltebiliyor bir anlık :) Hdd ve Cd-Dvd leri rahatça takıp çıkartabilirsiniz ama önce aygıt yöneticisinden kaldırırsanız daha iyi olur ;) Diğerlerini evde sakın denemeyim derim.

mehmet328 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (17 Mayıs 2008; 20:44:12)

güzel hatıralar[:'(]

X@ndeR -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (17 Mayıs 2008; 20:53:12)

valla millette ne anılar varmış ya [:D]

ben şimdiye kadar sadece ev telefonunu yaktım o kadar [:)]

-THIEF- -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (17 Mayıs 2008; 23:56:46)

bende geçenlerde bilgisayar açıkken dvd yazıcıyı takıyordum çarpılmamak için pense kullanıyordum yanlışlıkla kabloyu ters monte etmişim penseylede tam otursun diye zorlamıştım normalde elimle taksam girmiyo yani nasıl oldu bilmiyom dvd yazıcı sizlere ömür

mehmet328 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (18 Mayıs 2008; 11:28:13)

ALLAH RAHMET EYLESİN mekanı cennet olsun merhumu nası bilirdiniz [8D]

iş kazası sonucu kaybettik desene...

ALLAH GERİDE KALAN CPU, ram ,hdd,psu ve anakart ların ailesine sabır ihsan eylesin.[:)]

Guardianum -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (18 Mayıs 2008; 16:44:40)

ben format atarken cd romların yerini değiştirmiştim tabi aynı kabloları takmayı unutunca format yarıda kalmıştı [8D] bir kezde tüm kasayı yaktım kasadan sağlam bişi kalmamıştı işlemcinin fanı tozdan dönmez hale gelmiş pc açtm snra bi duman koku derken.. gitti kasadan 2 kg toz çıkmıştır iş yeirnde ayak altında duruyodu zavallım p4 2.4 ne hızlıydı o zaman

bnde ortaokul 2 de zili prize sokmuştum sonuç kirpi vari saç kıvılcım duman koku ve az kalsın yanan okul bütün kabloları yanmıştı bizim katın müdür çözememişti olayı [8D]

Kènan -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (18 Mayıs 2008; 16:56:14)

Geçmiş olsun. Ben şimdiye kadar bi işlemcinin ayaklarını kırdım baska bişey yaktıgım olmadı olmasında [8D]

Labirent -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (18 Mayıs 2008; 17:05:34)

quote:

Orjinalden alıntı: verte

ahaha caps plz?

saka bi yana gecmis olsun benden duman gelmisti bi kere o anki halimi unutamiorum ^^

Senden mi??

????!!!!!

Guardianum -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (18 Mayıs 2008; 17:07:45)

forumda şöle bi eskiye bakın hatta belki vardır hatırlayan psu suna çiyan kaçan bile var yani [8D]

nazi81 -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (18 Mayıs 2008; 17:21:36)

herkesin bir anısı var benimde olmustu yeni kasa almıstım kasanın önündeki usb leri bagladım 2 port vardı birini dogru baglamısım digerini ise artık nasıl bagladıysam hersey tamam kasayı topldıkya [:D][:D] usta olduk o zamanlar actım hersey tamam birde dedim su usb ye bluetooth tu takıp deneyeyim yaw ne oldu bilmem bir mavi ısık bir anlik geldi gecti ama bluetooth sizlere ömür tabi usb de [sm=s17.gif][sm=s17.gif][sm=s17.gif][sm=s17.gif]

-IceMan- -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (19 Mayıs 2008; 1:55:06)

bi anıda benden.forumdaki o/c çılgınlığı bi ara benide sarmıştı.kendi makinama kıyamadığım için küçük kuzenin makinasına musallat oldum[;)]verdim işlemciye fsb yi insan doyumsuz olaya görsün.tabi makina sizlere ömür.ram slotlarını yakmışım[8D]bide o paranın kıtlığında 100 gayme anakart parası verdik[8|]

Chryin -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (19 Mayıs 2008; 1:58:18)

Bende yaşadım o anı. Perde tutuştu zor söndürdük.

Nedeni ise dandik 350 Watt PSU kullanmamdan.. O kadar bağırıp çağırıyoruz 50 milyon kar için kaç milyar zarar girdim.. Zamanında salaklık edip aldık ucuz diye dandik PSU'lardan. Sonunda olacağı buydu hata bende.

O yüzden söylüyoruz devamlı PSU çok önemli bir bileşen PSU seçiminde gereken önemi gösterin. Yoksa çok ağlarsınız..

umur BEY -> Cevap: KASAM ALEV ALDI (19 Mayıs 2008; 2:16:08)

Saygılar arkadaşlar bune yaww bu topiği olağan üstü hal topiği ilan edelim [;)] bir tanede benden olsun yeni anakart aldım gigabyte x38-dq6
kasayı toplarken kartın üzerinde sdif girişine ses kartının üzerindeki pinlerden bağlantı yaptım ... kasayı topladık diye power düğmesine bastık bakkala
kadar gittim geldimki odaya sis çökmüş pc hala çalışıyor fakat lokomotif gibide tütüyor hemen kapattım baktımki ses kartı bağlantıları yanlış bağlamışım tabiki gün görmemiş anakart ve ses kartıda birdaha açılmadı [;)][:D][:D][sm=s17.gif]

yani sizin pclerde lokomotif gibi kömür yakmasını istemiyorsanız dikkatli olunuz..[:(]

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.25