HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri

Pıncır -> HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 16:08:34)

Herkese selam arkadaşlar,

sonunda AVR seçimimi Harman Kardon markasından yana kullandın ve gidip AVR 145 modelini satın aldım. Pure acoustics Dream77 setine bağladım. Cihaz görsel açıdan çok şık, ses açısından da beklediğimi verdi, çok memnun kaldım. Ben pcye optik kablo ile bağladım, ses kaynağınız nekadar temiz ise aynısını kolonlara yansıtıyor HK. AVR almayı düşünen yada cihazı kullanan kişilerle elimden geldiğince bilgi paylaşımı yapmak isterim.

Bu arada HK-AVR 145 i Mecidiyeköy electro world'ten 549 YTL ye aldım. Bugün ellerinde 10 tane kadar vardı, başka yokmuş. Orada Cumhur diye bir görevli yardımcı oldu, almak isteyenler sesini dinleyebilirler ve detaylı inceleyebilirler burada.

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:08:23)

Hayırlı olsun. Aldığınız yerde avr 245 modeli var mıydı?

blacklegend -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:12:22)

Arkadasım hayırlı olsun cok yerinde bir secım yapmısın
Bende bugun yarın buyuk ihtimal bu avr yı almayı dusunuyorum
Gecen hafta bakırkoy electroworldde bende ıncelımıstım cok şık bir cihaz. 550ytl gercekten cazip cunku Enplusta fiyatı 1100ytl cıvarı.Ayrıntılı yorumlarını merakla beklıyorum
tesekkurler[:'(]

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:13:28)

hayırlı olsun pıncır kardeş.peşin paraya mı aldın.taksit yapıyorlar mı?bu cihazın kanal basına 40 watt olduğundan bahsediliyor.ancak diğer markaların daha fazla göstermesi ölçüm yöntemlerinden kaynaklanıyormuş.peki bu hoparlorler 900watt bildiğim kadarıyla bunları besleyebiliyormu?

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:16:30)

Teşhirde kurulu olarak vardı, yanlız kapalı paket halinde varmıydı bilmiyorum. Büyük ihtimalle vardır.

Bu arada Astoria alışveriş merkezinde her 100 ytl lik alışverişe Serdar ortaç kuruçeşme arena(6 Haziran 2008) bileti alıyorsunuz (ilk 5000 kişiye geçerli).

unpop -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:17:03)

Egemen elektronikte bu ürün Fiyat (KDV Dahil): 1.295,60 YTL , [8|][8|][8|]
http://www.egemende.com/urdet.php?uid=3897&kid=104

hakansolak -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:19:25)

harman kardon iyidir beyler . tavsiye olunur güle güle kullanın

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:25:35)

quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

hayırlı olsun pıncır kardeş.peşin paraya mı aldın.taksit yapıyorlar mı?bu cihazın kanal basına 40 watt olduğundan bahsediliyor.ancak diğer markaların daha fazla göstermesi ölçüm yöntemlerinden kaynaklanıyormuş.peki bu hoparlorler 900watt bildiğim kadarıyla bunları besleyebiliyormu?

Tebrikler için teşekkür ederim herkese. Darısı sizin hoparlörlere diyeyim [:D]

Peşin fiyatı 549 YTL (kredi kartına tek çekimde oluyor). Taksitli 599 YTL bundada world karta 12 diğer kartlara 9 du yanılmıyorsam. Haklısın 40 Watt ama 8 ohm 20Hz 20kHz deki değerleri bunlar.

Dream77 leri rahat rahat besliyor, apartman dairesinde olduğuma son ses yapılmıyor. Heleki her kolonda +10dB yaparsan master volume de -25 e getirirsen dehşet oluyor. [:(]

hanjin -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 17:36:56)

bende dream 77 ile kullanmayı düşünüyorum ama sanırım hk 145 için yarın kampanya bitcek ben alamadım ya [sm=s20.gif]

hakansolak -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (23 Nisan 2008; 18:03:05)

ben 745 almayı düşünüyordum işin özü bu . bayılıyorum dizaynına bu markanın . bence şu an dünyadaki en şık cihaz o fiyat aralıklarında
[image]http://img241.imageshack.us/img241/6405/avr745ee9.jpg[/image]

hanjin -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 17:49:59)

kampanyanın bittiği falan yok arkadaşlar bugün hemen gidip baktım hala 549-599
dahada 2hafta kadar gidermiş ordaki görevliyle konuştum biraz daha vakit var

bu arada dream 77lerim geldi ama anfi yok duruyo kuzular[:)]

gaziemir -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 17:54:30)

dream 77 leri nerden aldınız acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

amf23 -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 18:02:58)

quote:

hayırlı olsun, biz genelde kuzu yerine tosun diyoruz ama...[;)]

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 18:39:25)

quote:

Çok da vakit olmayabilir [&:]

Dün alan arkadaş 10 tane var demiş. Ben bugün aldığımda geriye 6 tane kalmıştı.

[image]http://www.harmanaudio.com/images/products/front_large/AVR145_230.jpg[/image]

Ben de AVR'yi aldım ama kolonlar hazır değil.

ahmcol -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 18:39:38)

sonunda aklıma yatacak ve uygun fiyatlı bir hayat arkadaşı çıkacak dream77'me. parasal durumum el verince indirim bitmeden almak lazım.

pıncır memnun musun, içine siniyo mu ikilinin performansı? çok memnun kaldım demişsin, 2. gün hala memnun musun [:)]

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 18:48:38)

Unutmadan ekleyeyim, eğer benim gibi 3 adet optik girişe ihtiyacınız varsa, bu fiyata başka bir seçenek yok (varsa da ben bulamadım)

Tüm alanlara hayırlı olsun.

a.arslan -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 19:00:12)

quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol

sonunda aklıma yatacak ve uygun fiyatlı bir hayat arkadaşı çıkacak dream77'me. parasal durumum el verince indirim bitmeden almak lazım.

pıncır memnun musun, içine siniyo mu ikilinin performansı? çok memnun kaldım demişsin, 2. gün hala memnun musun [:)]

pıncır 24 nisan saat 19:00 itibariyle hala memnunmusun [sm=s17.gif]

gaziemir -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 21:18:26)

dream 77 leri nereden aldınız? [:o]
biriniz cevap versin yawww [8|]

[:)]

blacklegend -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 21:21:25)

arkadasım sinirlenme [:)]
dream77 lerı forumdakı bır cok arkadas teketek adlı sitedekı kampanyadan aldılar
ama malesef stokta yok artık

ahmcol -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 21:39:21)

biraz önce borç harç koştura koştura gittim aldım avr 145'i. araba lazım bu büyüklüğe. zor oldu taşımak biraz. yarın gece hoparlörlerin yanına gidebilecem anca. bu kadar fazla giriş ve çıkış gözümü korkutuyor. özellikle hoparlör çıkışlarına monster kabloyu bağlamak. sanırım kablonun ucu çapraz olarak sokulacak ve vida gibi sıkıştırılacak.

dikkat etmem gereken hususları söylerseniz sevinirim, ilk günden yakmayayım aleti. deneme amaçlı olarak öncelikle ses kaynağı olarak laptopu kullancam. kulaklık çıkışından alcam sesi. bu sorun olmaz değil mi?

bir de hoparlör bağlamanın temeli artıyı artıya, eksiyi eksiye bağlamak olmalı, yanılıyor muyum ?[:)]

varsa yardımı olacak bilgiler ya da kaynak siteler lütfen söyleyin.

hakansolak -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 21:44:36)

lap topu avr ye mi balıcan ses için ?

gaziemir -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 22:07:06)

yaww bi set de bize kalsaydı..
neyse, alanlara hayırlı olsun. iyi dinletiler.. [:'(]

quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

arkadasım sinirlenme [:)]
dream77 lerı forumdakı bır cok arkadas teketek adlı sitedekı kampanyadan aldılar
ama malesef stokta yok artık

ahmcol -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 22:18:00)

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

ustam evde dvd player türü bişey yok, o yüzden sesi laptoptan mı alsam diyorum. şu anki halimi gören gülmekten kırılıyo zaten. amfiyi çıkardım, kulaklığı bağladım radyo dinliyorum, (şu an misafirhanedeyim ankarada, hoparlörler istanbulda evde, yarın kısmetse 2 günlüğüne istanbula gidecem de bağlayacam bakalım).

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 22:42:54)

quote:

biraz önce borç harç koştura koştura gittim aldım avr 145'i. araba lazım bu büyüklüğe. zor oldu taşımak biraz. yarın gece hoparlörlerin yanına gidebilecem anca. bu kadar fazla giriş ve çıkış gözümü korkutuyor. özellikle hoparlör çıkışlarına monster kabloyu bağlamak. sanırım kablonun ucu çapraz olarak sokulacak ve vida gibi sıkıştırılacak.

dikkat etmem gereken hususları söylerseniz sevinirim, ilk günden yakmayayım aleti. deneme amaçlı olarak öncelikle ses kaynağı olarak laptopu kullancam. kulaklık çıkışından alcam sesi. bu sorun olmaz değil mi?

bir de hoparlör bağlamanın temeli artıyı artıya, eksiyi eksiye bağlamak olmalı, yanılıyor muyum ?[:)]

varsa yardımı olacak bilgiler ya da kaynak siteler lütfen söyleyin.

Bir kontrol edin, belki laptopunuzun optik dijital çıkışı olabilir. Laptoplarda optik çıkış için genellikle ayrı bir port olmuyor. Eğer laptop destekliyorsa, kulaklık çıkışına bağlanan küçük bir aparat vasıtasıyla bu port optik dijital çıkışa dönüşüyor.

Güle güle kullanın.

hanjin -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 22:50:50)

-saolun arkadaşlar iyi dilekleriniz için[:)]bakalım bu yol nasıl bitecek avr 145lemi
-coyote hocam senle yaklaşık aynı sistemleri kuruyoruz yanlış hatırlamıyosam tv lerde aynıydı.Benden sölemesi dream77 yakıştı bizim tvlere[:)]anfi yok ama diktim tosunları tv nin yanına:)
-bu kulaklığı nasıl optic çıkış olarak kullanabiliyoruz dostum ben de toshiba laptop var hdmi diye menu buldum ama hdmi yok alette acaba bi usb yi hdmi a ceviren aparatta varmı??aklıma o geldi
-bu arada ben ankara electroworld için söledim istanbulda stok durumunu bilmiyorum burda 50 tane falan vardı baktım

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 23:41:08)

Bu işlem için öncelikle laptopun ses kartının optik çıkışı olması gerekiyor. Süzünü ettiğim parçanın tam adı TOSLINK(Female) TO 3.5MM(Male) FIBER-OPTIC ADAPTOR. Şekli de markadan markaya değişmekle beraber genellikle şöyle bişey,

[image]http://img159.imageshack.us/img159/5820/toswv6.png[/image]

Ayrıca optik çıkışı ses menüsü altında bir yerlerden aktif hale getirmek de gerekebilir.

Bizim kds'ler ortak olduğu gibi z5500'ler de ortak. Burakreis'te de bizdeki sistemin aynısı var.

avr145 de senin sisteme yakışır harbiden. Özellikle kds ile avr sanki aynı seriden 2 ürün gibi durdu.

Benim slimdream macerasından sonra pure acoustic markasına pek sıcak bakmıyorum. Stereo sistemimin jbl'lerine center ve surround takviyesi yapmayı düşünüyorum.

electroworld'de yammy 361 ve hk 145'i müzik ve film performansı olarak ayak üstü denedim. 145 hoşuma gitti, aldım çıktım.

Kolay gelsin.

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 23:48:22)

Ayrıca, bendeki gibi, uydu receiver, ps3 ve dvd recorder gibi coax değil de optik ses çıkışına sahip 3 adet cihaz aynı anda avr'ye bağlanacaksa zaten 361 otomatikman seçenek olmaktan çıkıyor. Üst sınıf avr'ler dışında 3.optik girişe ve optik çıkışa sahip başka bir avr bilmiyorum ben.

ahmcol -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 23:51:08)

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Bir kontrol edin, belki laptopunuzun optik dijital çıkışı olabilir. Laptoplarda optik çıkış için genellikle ayrı bir port olmuyor. Eğer laptop destekliyorsa, kulaklık çıkışına bağlanan küçük bir aparat vasıtasıyla bu port optik dijital çıkışa dönüşüyor.

Güle güle kullanın.

öncelikle sağ olun

evet var 3.5 tan optik çıkış var, elektroworld de aradım ama bulamadım 3.5 çıkışa uygun optik kablo. şimdilik 3.5-rca kablosuyla bağladım.. amfi çalışıyo [:)]. şimdi paketi tekrar toplayıp yarın otobüste başına bişey gelmemesi için dua edecem artık.

bu arada ses +10 db ye kadar açılabiliyo mu hoparlör takılmışken apartman ortamında?

antares elektro worldde de oldukça fazla sayıda 145 vardı gördüğüm kadarıyla.

asıl soracağım şeyi unutmuşum... dream77'yi bağlamadan önce herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu, bu ohm olaylarını hiç bilmiyorum da.

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (24 Nisan 2008; 23:56:20)

cihazı arka görünüşü
[image]http://www.elektrogalerie.eu/harman-kardon/avr-145-back.jpg[/image]

snoopdogg -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 0:04:50)

kullanıcı klavuzunda hangi ohmdaki hoparlörler için amfiden hangi ohm değerini ayarlaman gerektiği yazıyordur.

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 0:08:57)

yurtdışı forumlarda öve öve bitiremiyor elemanlar.

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 0:10:40)

Arkadaşlar fırsat bulup bakamadım, topic çoşmuş buarada [8D] Valla nediyeyim işten güçten şöyle kulak tadıyla iyice dinleyemedim makinayı [:D](makina harman kardon avr145 oluyor bu arada)
Haftasonuna saklıyorum bütün şevkimi. Karşımda BMW gibi duruyor meret, tam bir karizma[:(]. Heleki çalışırken kumanda da en altta "DIM" seçeneğinden ön panel ışıklarını tamamen söndürünce harika oluyor[:'(]. Şimdi buna uygun güzel bir sehpa almam gerek, ayrıca 10mt lik optik kablo siparişi verdim, oda yarın gelecek, SL10 Subwooferda gelmiş olur haftasonuna kadar. Kaliteli kabloda aldıktan sonra hafta sonu tam kurulumu gerçekleştireceğim salona. Sonra testlere başlayacağım.

Şunu söyleyebilirim ki ben bu cihazı çok sevdim, verdiğim parayı hakettiğini düşünüyorum vede yarıyolda bırakmayacak bir güven veriyor görüntüsü olsun markası olsun [sm=s17.gif]

Bu arada 10 Metre Optik kablo ihtiyacı olanlar ve temin adresi soranlara: http://www.tahtakalepazar.com önerebilirim.

snoopdogg -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 0:26:19)

dostum niye 10 metre merak ettim

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 0:41:27)

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

evet bencede pc ye mi takacaksın yoksa.

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 0:48:19)

quote:

PC ile AVR nin arası 10 metrede [:D]

Kurulumu yapayım da resim koymayı düşünüyorum.[:'(]

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 1:18:05)

quote:

öncelikle sağ olun
evet var 3.5 tan optik çıkış var, elektroworld de aradım ama bulamadım 3.5 çıkışa uygun optik kablo. şimdilik 3.5-rca kablosuyla bağladım.. amfi çalışıyo [:)]. şimdi paketi tekrar toplayıp yarın otobüste başına bişey gelmemesi için dua edecem artık.
bu arada ses +10 db ye kadar açılabiliyo mu hoparlör takılmışken apartman ortamında?
antares elektro worldde de oldukça fazla sayıda 145 vardı gördüğüm kadarıyla.
asıl soracağım şeyi unutmuşum... dream77'yi bağlamadan önce herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu, bu ohm olaylarını hiç bilmiyorum da.

Herhangi bir ayar yapmana gerek, dream77 ler 8ohm, cihazda 8ohm zaten. Tak çalıştır yani [:'(]

Hayırlı olsun cihazın, güle güle kullan buarada.

snoopdogg -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 1:20:37)

cihazın mutlaka ohm ayarı vardır.

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 8:57:38)

quote:

cihazın mutlaka ohm ayarı vardır.

İlk görebildiğim hoparlörlerin small ve large olarak ayarlanabildiği. Detaylı bakamadım henüz, hafta sonuna iyice kurcalarım.

the_cantan -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 9:27:18)

quote:

ben lambalı amfiye bile bağladım hoca.[8D][:)] ıvır zıvır işler mumkun. ama lambalı amfiye bağlayınca ses inanılmaz farketti, nefis oldu idi.
avr145 hayırlı olsun. yammy 361 de dinleyip avr145'in sesinide beğendiyseniz artıkın 361'i kurtarma imkanı yok gibi. sonuç olarak alternatifleri her zamn taramak lazım. avr145 ile bu fiyata bakıyorum yamaha yanında hem sıradan kalıyordu, hem fiyatı ...
aklıma geldi de hopalör çıkışlarına lamba bağlayıp yaksak ki yanar mi acep? cevap:yanar[8D] hangisi daha parlak yanar diye sorsak...
özeti şu 40Watt lamba ile 100Watt lamba arasında fark buyuk. ama ışıktan şıp diye anlarsınız. fakat söz konusu amfi olunca, ses olunca, ses-güç dengesi güçleri görmek zor.ama anlamak yine de zor değil.
avr145 ve yamaha 361 arsında güç farkı var diyelim; lamba takarsak sizce iki amfinin 50W lık lambayı yakma şiddetleri ne olur?

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 9:52:46)

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

ben lambalı amfiye bile bağladım hoca.[8D][:)] ıvır zıvır işler mumkun. ama lambalı amfiye bağlayınca ses inanılmaz farketti, nefis olmuştu.
avr145 hayırlı olsun. yammy 361 de dinleyip avr145 sesinide beğendiyseniz artıkın 361 kurtarmak imkanı yok gibi. sonuç olarak alternatifleri her zamn taramak lazım. avr145 bu fiyata bakıyorum yamaha yanında hem sıradan kalıyordu, hem fiyatı...
aklıma geldi de hopalör çıkışlarına lamba bağlayıp yaksak ki yaner mi acep? cevap:yanar[8D] hangisi daha parlak yanar diye sorsak...
özeti şu 40Watt lamba ile 100Watt lamba arasında fark buyuk. ama ışıktan şıp diye anlarsınız. fakat söz konusu amfiş olunca, ses olunca, ses-güç dengesi güçleri görmek zor.ama anlamak yine de zor değil.
avr145 ve yamaha 361 arsında güç farkı var diyelim; lamba takarsak sizce iki amfinin 50W lık lambayı yakma şiddetleri ne olur?

Ustam benmi sabah sabah anlamadım yoksa çok devrik cümlelermi var metinde. Rica etsem düzenlermisin anlayabileceğimiz şekilde [:D]

Düzeltme: Koyu renkli kelime.

the_cantan -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 10:09:28)

iyi okumanı salık veririm.[:)]

hakansolak -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 11:09:54)

üstadım alemsin valla . ben ne bileyim sorun yaratmaz mı koca avr yi lap topun minicik kolonlarına bağladığın vakit ?

the_cantan -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 11:14:54)

valla sevgili Hakancım bende sorun olmadı.[:)]

zapatero -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 11:43:21)

sayın cantan bir başka forumda tesadüfen amerikalı olduğunu okudum doğrumudur?veya o bahsedilen cantan senmisin?

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 12:42:08)

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

sayın cantan bir başka forumda tesadüfen amerikalı olduğunu okudum doğrumudur?veya o bahsedilen cantan senmisin?

Şayet böyleyse durum, devrik cümlelerede açıklama oldu [:@]

Sanırım cantan 2 ampliye (avr 145 ve rx-v361) ampul bağlayın diyor, bakalım hangisi fazla ışık verecek gibisinden. İyide amplinin neresine ampul bağlıcaz hocam [8D] daha yeni aldık yakmayalım bi tarafını sonra kullanıcı hatası derler garantide işlemez.

hakansolak -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 13:06:47)

ben sevgili cantan amerikalımı bilmiyorum orasını ama ,hep kafam da şu bizim gandalf gibi ak sakallı beyazlar için de bir bilge olarak hayal ediyorum kendisini ,gerek yazdığı bilgelik dolu mesajlardan ,gerekse üslubundan .

samimiyetle söylüyorum forumda birkaç kişi var ki yazdıklarını hiç kaçırmıyorum ,hepsini çok büyük bir keyifle okuyup içtenlikle anlamaya çalışıyorum . sevgili cantan da onların başında gelir daneel,hı def man,ikarahal ile birlikte .

gaziemir -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 14:28:20)

Hoparlor çıkışlarına bağlayacaksınız ampulleri. gelen akımın şiddetine göre vereceği ışık şiddetide artacaktır.
küçük ampüllerden takayım deme, yakarsın alimallah çıkışları [:'(]

quote:

Orjinalden alıntı: Pıncır

quote:

Şayet böyleyse durum, devrik cümlelerede açıklama oldu [:@]

Sanırım cantan 2 ampliye (avr 145 ve rx-v361) ampul bağlayın diyor, bakalım hangisi fazla ışık verecek gibisinden. İyide amplinin neresine ampul bağlıcaz hocam [8D] daha yeni aldık yakmayalım bi tarafını sonra kullanıcı hatası derler garantide işlemez.

amf23 -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 14:47:00)

quote:

ben sevgili cantan amerikalımı bilmiyorum orasını ama ,hep kafam da şu bizim gandalf gibi ak sakallı beyazlar için de bir bilge olarak hayal ediyorum kendisini ,gerek yazdığı bilgelik dolu mesajlardan ,gerekse üslubundan .

samimiyetle söylüyorum forumda birkaç kişi var ki yazdıklarını hiç kaçırmıyorum ,hepsini çok büyük bir keyifle okuyup içtenlikle anlamaya çalışıyorum . sevgili cantan da onların başında gelir daneel,hı def man,ikarahal ile birlikte .

+1[:'(]

amf23 -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 15:30:29)

quote:

cantan ın tüm yazıları bana da bir aksan durumu hissettirdi ama...[sm=us.gif]

the_cantan -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 15:46:46)

quote:

estagfurullah Hakan kardeşim.topu topu paylaşım yeri. ben de görüşlerimi yazıyorum sadece. @Zapatero bilmiyom ya.herhal bizimkiler? beni tekere sarmıştır.amerikalı hatunlarla tanışmışlığım var hehe.

zapatero -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 16:42:53)

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

estagfurullah Hakan kardeşim.topu topu paylaşım yeri. ben de görüşlerimi yazıyorum sadece. @Zapatero bilmiyom ya.herhal bizimkiler? beni tekere sarmıştır.amerikalı hatunlarla tanışmışlığım var hehe.

valla turkeyforum du sanırım..ordinaryüs nickli biri yazmış...o da yazıda gülmüş filan ama... [:)]
bende sakın yanlış anlamayın imla , yazım hatası felan die düşününce acaba mı dedim...

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 19:15:20)

http://www.fixya.com/support/t171694-harmon_kardon_high_current_receivers arkadaşlar burada cantan arkadaşımızın anlattığı harmaan kardon avr lerdeki watt farkllığının sebepleri açıklanmış.bu yazıda gördüğüm ilginç bir not şu;kıyaslama yapabilmek için şu bilgileri bilmek ve bunları dikkate alarak watt karşılaştırlması yapılabilir diyor
1-bu ölçüm kaç kanal için yapıldı?yani bütün kanallar çalıştırıldığında mı yoksa sadece 1 kanal açıkken mi?kaçımız gerçekte 1 kanalda iken dinleriz?
2-hangi frekans yada frekeans aralığında ölüldü?
3-hangi empedansta ölçüldü.8ohm mu(çok iyi bir ölçüm değeriymiş) 6ohm mu?hatta 4ohm ile ölçenler bile var mış.4ohm ile ölçenlerde neredeyse 8 ohmdakine göre 2 kat az güç sarfeder diyor.yani bu kriterde önemli.(kontrol ettim harman kardon avr145 8ohm ile ölçmüş.(<0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms)

mesela yamaha rx-v361 için Uk ve Avrupa için geçerli ürünlerdeki geçerli değerlerde 8ohm ve 4ohm ölçümdeki farklılık şöyle
0.07% THD,1 kHz 8 ohms 90Watt.
0.07% THD,1 kHz 4 ohms 105Watt.
yani bakın ohm farkından bile yamaha 90 watt a iniyor.kaldıki bu 1 kHz de yapılmış.ve daha önemlisi bütün kanallar aynı anda çalışırken değerleri yazılmamış.yani 5 kanal birden çalışırken mi 90 watt veriyor.yoksa diğer kanallar kapalı sadece 1 tane kanalda mı ölçüm yapılıyor.bu böyle ise bu kıyaslama işi gitgide zorlaşıyor.

@coyote -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 19:55:22)

Doğrusunu isterseniz, Harman Kardon'un bu harbi tavrı da bu markayı seçmem de etkili oldu. Bir markanın kalitesi düştükçe iddea edilen gücü de artıyor ne hikmetse [&:] Bakınız 2000W P.M.P.O her tarafından ışıklar fışkıran hilkat garibesi ses sistemleri. [:)]

hanjin -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 21:17:10)

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Doğrusunu isterseniz, Harman Kardon'un bu harbi tavrı da bu markayı seçmem de etkili oldu. Bir markanın kalitesi düştükçe iddea edilen gücü de artıyor ne hikmetse [&:] Bakınız 2000W P.M.P.O her tarafından ışıklar fışkıran hilkat garibesi ses sistemleri. [:)]

kulağımamı inanıyım yazanamı yani dimi[8D]
avr 145 alıcam 2. elde bakıyorum şu aralar inşallah düşer bi tane zor ama...

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 21:44:56)

Arkadaşlar bu akşam cihazın önüne bir baktım ufak tefek çizikler, birazda ön panel soluk gelmişti doğrusu. İyice inceledim meğerse komple ön panelde şeffaf koruyucu bant varmış o beyaz etikette "etiketi değil komple çıkarın" yazıyormuş[8D] bir çıkardım ne çizik kaldı nede soluk görüntü, cam gibi siyah bir panel oldu, çokta güzel oldu [:(]

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 21:54:51)

quote:

Arkadaşlar bu akşam cihazın önüne bir baktım ufak tefek çizikler, birazda ön panel soluk gelmişti doğrusu. İyice inceledim meğerse komple ön panelde şeffaf koruyucu bant varmış o beyaz etikette "etiketi değil komple çıkarın" yazıyormuş[8D] bir çıkardım ne çizik kaldı nede soluk görüntü, cam gibi siyah bir panel oldu, çokta güzel oldu [:(]

pıncır ürünü iyice test etmişsindir artıları eksileri nedir.

Pıncır -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (25 Nisan 2008; 22:54:07)

quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

quote:

pıncır ürünü iyice test etmişsindir artıları eksileri nedir.

Henüz test edemedim bu hafta sonu testler başlıcak ama, bası falan konumlandırmadım henüz, arka kolonlarada ayak ayarlıcam.

ahmcol -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (26 Nisan 2008; 19:58:06)

quote:

üstadım alemsin valla . ben ne bileyim sorun yaratmaz mı koca avr yi lap topun minicik kolonlarına bağladığın vakit ?

[:)] yanlış anlaşılmışım galiba. ses kaynağı olarak lap topu bağladım, amfiden çıkışı da kulaklıkla almıştım. dün gece geç saatlerde hoparlörler ve amfi buluştu, korktuğum gibi zor olmadı bağlamak. sadece monster kabloların ucunu amfinin çıkışlarına sokmak uğraştırdı. bir de çıkışlardaki somunları sıkarken parmak derim kalktı, acı bir tecrübe oldu ama değdi [:)]. sesi -10 db den daha fazla açamadım apartmanda.

hakansolak -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (26 Nisan 2008; 20:03:31)

aman hocam ,bende sandım ki ,avr yi bağladın laptop a , oturdun da müzik dinliyon laptoptan .
eeee bazan saçmalamak lazım arada .[:)]

atorbaci -> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI (26 Nisan 2008; 23:00:02)

quote:

aman hocam ,bende sandım ki ,avr yi bağladın laptop a , oturdun da müzik dinliyon laptoptan .
eeee bazan saçmalamak lazım arada .[:)]

harbi komik olurdu.labtop mu yanar avr mi? [8|][:D]

Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.40625