Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: HARMAN KARDON AVR 145 KULLANICILARI Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Pıncır

7 Mayıs 2008; 15:16:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Arkadaşlar,
Dizüstülerin stereo çıkışlarından digital optik çıkış alınacağını sanmıyorum, çünkü buradan alınan ses sinyali analogtur. Ancak usb üzerinden sanırım içinde digital ses kartı olan bir adaptör ile digital 5.1 ses alınabilir.

Bir Harman/kardon sahibi olarak seçiminizin çok yerinde olduğunu söyleyebilirim, tebrikler ve iyi dinlemeler

Yanlış biliyorsun bazı dizüstü modellerinin stereo çıkışlarından optik kablo ile optik çıkış alınabiliyor. Yeni modellerin çoğunda var bu özellik.

Tebrik ve dileklerin için teşekkürler...

hanjin

8 Mayıs 2008; 0:09:26 

ben işin kolayına kaçtım audigy 2zs ile takas ediyorum xtreme music kartımı
onda direk coax ve optic çıkış var dimi

KDS-55A2000 1080p,Epson TW20,HarmanKardon 145,Dream77 pure acustics,X-fi xtreme music
İmzamdaki TW20 Satılıktır
atorbaci

8 Mayıs 2008; 1:42:22 

quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

ben işin kolayına kaçtım audigy 2zs ile takas ediyorum xtreme music kartımı
onda direk coax ve optic çıkış var dimi

ŞU YAZIYI OKUMALISIN DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE

Kartlarla beraberinde gelen paket içeriklerini gördükten sonra,şimdide iki kartı yanyana görelim ve burada dikkatimizi çeken,Audigy 2 ZS'de toplam 6 tane ses girişi varken X-Fi Extreme Music de bu girişlerin sayısının 4 tane olduğu oldu!!İki kartta 7.1 desteklemesine rağmen,nasıl oluyorda birinde 6 tane ses girişi varken diğerinde 4 tane giriş olabiliyor diye soruyorsanız hemen aydınlatalım,Audigy 2 ZS'de,DİJİTAL GİRİŞ(SPDIF)-ANALOG GİRİŞLER-LINE IN ve MICROPHONE girişleri ayrı ayrı,ama X-Fİ Extreme Musıc'te DİJİTAL GİRİŞ ile MICROPHONE GİRİŞİ ile LINE IN girişi aynı giriş,ortak kullanılıyor ve o anda o girişe hangi ürün takılıysa ses kartının yazılımından MICROPHONE'mi LINE'mi yoksa COAX kablonuz mu bağlı seçiyorsunuz ve yazılım aracılığla aktif hale geliyor dilediğiniz mod,ancak analog girişler tamamen ayrı tabii,yanii 3 analog giriş ve ortak kullanılmak üzere bir adette dileğinize göre SPDIF yada LINE IN yada MICROPHONE girişi var

ALINTI

ayhifi

8 Mayıs 2008; 8:01:41 

Xfi de optik değil koaksiyel digital çıkış mevcuttur. yazılımından ayarlanabilir. Arkadaşın da belirttiği gibi tek bir çıkış hem microfon hem line-in hem de koaksiyel dijital olarak kullanılmaktadır. Notebook ların çoğunda da bu özellik mevcuttur. Yeni olanlarda tabiki. Bazı özel notebooklarda ise optik çıkış ta mevcut. Yine özel aparat ile kullanılabilmektedir.

saygılar

----------------------------------------------------------------
hanjin

8 Mayıs 2008; 23:29:21 

tamam ama bu çıkış stereo ve bazı arkadaşlar stereodan dijital çıkış alınamaz stereo analog sinyal taşır gibi şeyler söyledi
şimdi doğrusu ne bu işin

KDS-55A2000 1080p,Epson TW20,HarmanKardon 145,Dream77 pure acustics,X-fi xtreme music
atorbaci

9 Mayıs 2008; 8:39:17 

quote:

tamam ama bu çıkış stereo ve bazı arkadaşlar stereodan dijital çıkış alınamaz stereo analog sinyal taşır gibi şeyler söyledi
şimdi doğrusu ne bu işin

kardeş burada resimlerle olay anlatılmış.

http://www.driverheaven.net/audio-general-technical-discussion/131121-creative-x-fi-digital-output.html

ayhifi

9 Mayıs 2008; 9:49:09 

Ben kartı tanımıyorum, biryerlerde böyle birşey olabileceğini okumuştum ama dediğim gibi optik çıkış olabilmesi için deliğin içinden kırmızı ışığın görünüyor olması gerekir aksi halde optik değil koaksiyel dijital çıkış mevcut demektir. O zaman da koaksiyel kablo ile bağlanması gerekir.

----------------------------------------------------------------
hanjin

9 Mayıs 2008; 13:21:14 

tamam ışık yok stereo bu peki stereo yu coax a çevirebilecek aparat varmı yada bi ucu stereo bi ucu coax olan kablo varmı böle bişey ??

edit:yabancı linkte aynen şöle diyo xtreme music te (yani benim kart) bi ucu stereo diğer ucu kırmızı beyaz rca olan Y kablo kullanabilirmişiz.
stereo yu coax görünen yere takınca dijital veriyi beyaz rca taşıyomuş.
umarım doğrudur denicem bakalım buraya yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 9 Mayıs 2008; 13:25:01 >

eozen81

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 13:29:49 

quote:

stereo yu coax görünen yere takınca dijital veriyi beyaz rca taşıyomuş.
umarım doğrudur denicem bakalım buraya yazarım

Merakla bekliyoruz dostum sonucu

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi
SAMSUNG 37R81B LCD TV Görüntülerim ve Genel Inceleme, Yorumlar
LOGITECH HARMONY 520 EVRENSEL KUMANDA INCELEMESİ
KENWOOD KRF-V6090D AVR ve ONKYO HTP 103E 6.1 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
PHILIPS PHILISHAVE HQ 7782 TRAS MAKINASI Incelemesi
atorbaci

9 Mayıs 2008; 23:09:40 

evet ben de alacağım avr 145 ayrıca X-Fi xrtreme music var.sonucunu yazarsan sevinirim.

hanjin

10 Mayıs 2008; 2:21:52 

bu arada arkadaşlar dream 77 nin pasif sub ını 145 e nasıl bağladınız ben öyle bi çıkış görmedim arkasında anfinin

Adnan Ak

10 Mayıs 2008; 3:07:50 

quote:

bu arada arkadaşlar dream 77 nin pasif sub ını 145 e nasıl bağladınız ben öyle bi çıkış görmedim arkasında anfinin

Öyle bir bağlantı yapmıyorsunuz. Siz frontları konnektörlerinden AVR'deki front çıkışlara bağladığınızda yukarıdaki mid ve tizlerle beraber aşağıdaki wooferlar da çalışacaklar zaten.
hanjin

10 Mayıs 2008; 11:38:46 

ama aşağıdaki wooferın ayrıca girişi var frontlarda

edit:şu cümleyi kurduktan sonra bi daha gittim front un arkasına baktımki dikkaimden kaçan bişey gördüm zaten boş kalan bağlantıyla dolu olan arasında iletken koymuşlar ki ona bişey bağlamaya gerek yokmuş.
zaten müzik çalıyodu arkasına bakarken baktım dıp dıp vuruyo Z5500 ün sub ından sonra komik geldi.çok çaresiz bi vuruşu var basın.ama müzik için yeterli diyebilirim eğer çok baslı değilse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 10 Mayıs 2008; 11:43:43 >

snoopdogg

10 Mayıs 2008; 14:27:17 

aradaki köprü varken hem alt hem üst terminallere bağlantı yapmayın,köprü çıkartıldıktan sonra yapılabilir ki bu da biwire bağlantıdır ve alt ve üst frekansların köprü vasıtası yerine direkt olarak sürücülere ulaşmasını sağlar.

sunny crt tv,philips 720sa,fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,goldmaster sat4150,apc Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator,iriver h120 20,gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i.......sinema-logitech z5500.......müzik-Yamaha rx-497 Natural Sound AM/FM Stereo Receiver,pure acoustics qx900f front.......still a G thang :).......
hanjin

10 Mayıs 2008; 15:14:41