Arkadaşlar, Dizüstülerin stereo çıkışlarından digital optik çıkış alınacağını sanmıyorum, çünkü buradan alınan ses sinyali analogtur. Ancak usb üzerinden sanırım içinde digital ses kartı olan bir adaptör ile digital 5.1 ses alınabilir.
Bir Harman/kardon sahibi olarak seçiminizin çok yerinde olduğunu söyleyebilirim, tebrikler ve iyi dinlemeler
Yanlış biliyorsun bazı dizüstü modellerinin stereo çıkışlarından optik kablo ile optik çıkış alınabiliyor. Yeni modellerin çoğunda var bu özellik.
ben işin kolayına kaçtım audigy 2zs ile takas ediyorum xtreme music kartımı onda direk coax ve optic çıkış var dimi
ŞU YAZIYI OKUMALISIN DEĞİŞTİRMEDEN ÖNCE
Kartlarla beraberinde gelen paket içeriklerini gördükten sonra,şimdide iki kartı yanyana görelim ve burada dikkatimizi çeken,Audigy 2 ZS'de toplam 6 tane ses girişi varken X-Fi Extreme Music de bu girişlerin sayısının 4 tane olduğu oldu!!İki kartta 7.1 desteklemesine rağmen,nasıl oluyorda birinde 6 tane ses girişi varken diğerinde 4 tane giriş olabiliyor diye soruyorsanız hemen aydınlatalım,Audigy 2 ZS'de,DİJİTAL GİRİŞ(SPDIF)-ANALOG GİRİŞLER-LINE IN ve MICROPHONE girişleri ayrı ayrı,ama X-Fİ Extreme Musıc'te DİJİTAL GİRİŞ ile MICROPHONE GİRİŞİ ile LINE IN girişi aynı giriş,ortak kullanılıyor ve o anda o girişe hangi ürün takılıysa ses kartının yazılımından MICROPHONE'mi LINE'mi yoksa COAX kablonuz mu bağlı seçiyorsunuz ve yazılım aracılığla aktif hale geliyor dilediğiniz mod,ancak analog girişler tamamen ayrı tabii,yanii 3 analog giriş ve ortak kullanılmak üzere bir adette dileğinize göre SPDIF yada LINE IN yada MICROPHONE girişi var
Xfi de optik değil koaksiyel digital çıkış mevcuttur. yazılımından ayarlanabilir. Arkadaşın da belirttiği gibi tek bir çıkış hem microfon hem line-in hem de koaksiyel dijital olarak kullanılmaktadır. Notebook ların çoğunda da bu özellik mevcuttur. Yeni olanlarda tabiki. Bazı özel notebooklarda ise optik çıkış ta mevcut. Yine özel aparat ile kullanılabilmektedir.
Ben kartı tanımıyorum, biryerlerde böyle birşey olabileceğini okumuştum ama dediğim gibi optik çıkış olabilmesi için deliğin içinden kırmızı ışığın görünüyor olması gerekir aksi halde optik değil koaksiyel dijital çıkış mevcut demektir. O zaman da koaksiyel kablo ile bağlanması gerekir.
tamam ışık yok stereo bu peki stereo yu coax a çevirebilecek aparat varmı yada bi ucu stereo bi ucu coax olan kablo varmı böle bişey ??
edit:yabancı linkte aynen şöle diyo xtreme music te (yani benim kart) bi ucu stereo diğer ucu kırmızı beyaz rca olan Y kablo kullanabilirmişiz. stereo yu coax görünen yere takınca dijital veriyi beyaz rca taşıyomuş. umarım doğrudur denicem bakalım buraya yazarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 9 Mayıs 2008; 13:25:01 >
ama aşağıdaki wooferın ayrıca girişi var frontlarda
edit:şu cümleyi kurduktan sonra bi daha gittim front un arkasına baktımki dikkaimden kaçan bişey gördüm zaten boş kalan bağlantıyla dolu olan arasında iletken koymuşlar ki ona bişey bağlamaya gerek yokmuş. zaten müzik çalıyodu arkasına bakarken baktım dıp dıp vuruyo Z5500 ün sub ından sonra komik geldi.çok çaresiz bi vuruşu var basın.ama müzik için yeterli diyebilirim eğer çok baslı değilse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 10 Mayıs 2008; 11:43:43 >
aradaki köprü varken hem alt hem üst terminallere bağlantı yapmayın,köprü çıkartıldıktan sonra yapılabilir ki bu da biwire bağlantıdır ve alt ve üst frekansların köprü vasıtası yerine direkt olarak sürücülere ulaşmasını sağlar.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!.....philips 29pt9020 crt tv,philips 720sa,popcorn hour a-110+wn-100+wd 1 tb caviar green power...... onkyo tx-sr607 ,front::yamaha ns-555,center:yamaha ns-c444,back::yamaha ns-333,sub:magnat motion sub 300a,techlink wires 2.5mm2 hoparlör kablosu,ixos ara kablolar....fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, goldmaster sat4150,seoul hiremco x3,belkin korumalı priz,iriver h120 20gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i,microlab solo 7.... still a G thang :)....
yok onu görünce yapmadım zaten bu arada coax bağlantıyı denedim.takip etmeyenler için açık yazayım x-fi xtreme music ses kartını hk 145 e dijital bağlamaya çalışıyoduk. ses kartının menusunde DIGITAL I/O seçeneği mevcut fakat bu çıkış stereo olarak gözüküyo. şimdi yukardaki yabancı sitede yazan şey ise Y kablo kullanarak (stereo to 2 rca) stereo yu karta takınca beyaz rca nın dijital sinyali taşıdığını söylüyodu. benim denememden sonra gördüğüm bu çıkışın gerçek coax yada optic kadar iyi çalışmadığıydı çünkü; -Önce mkv film denedim ekranda 96 KHz çıktı ki buda ses kartının dijital ayarlarından seçtiğim demiştim tam ama sonra farkettim bunun üstünde ayarlar yapmamıza izin veriyodu anfi yani pro logic 7 yada game mode gibi şeyler seçilebiliyodu. halbuki dijital seste bu modların seçimi kapanıyo ses neyse anfi onu işleyip veriyodu. -Neyse sonra tiestonun 5.1 konser dvd sini denedim.Bunu önce dvd pleyerdan optic bağlantıyla dinlemiştim herhangi ayar yapmama izin vermezken game music sinema modu gibi... bilgisayardan yaptığım stereo coax bağlantıda yine mod seçmeme izin veriyor.
Yani sonuç olarak taşınan sinyal analog olarak gözüktüğü için mod seçim menusu açık ki bence bu dijital bağlantı konusunda kartın sınıfta kaldığını gösteriyo...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 10 Mayıs 2008; 15:16:49 >
o kadar kablo ve aparat linki verdim onları kullanmadan digital çıkış yapamazsınız,bu çıkışlar stereo kulaklık yani sadece amalog çıkış gibi gözükse de sp/df digital çıkışı da destekler ama apartını kullanman lazım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!.....philips 29pt9020 crt tv,philips 720sa,popcorn hour a-110+wn-100+wd 1 tb caviar green power...... onkyo tx-sr607 ,front::yamaha ns-555,center:yamaha ns-c444,back::yamaha ns-333,sub:magnat motion sub 300a,techlink wires 2.5mm2 hoparlör kablosu,ixos ara kablolar....fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, goldmaster sat4150,seoul hiremco x3,belkin korumalı priz,iriver h120 20gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i,microlab solo 7.... still a G thang :)....
ama o aparat stereo yu optic yapıyo benim kartta ise coax. yazıyo ama sen diyosanki ben x-fi music kartla bu bağlantıyı yaptım onuda dener yazarım burda ama emin olmadan aparata kabloya para vermek istemiyorum
arkadaşlar aparatların girişleri aynı çıkışları coax ya da optik digital uyumlu olduğu için aparata uygun kablo almanız yeterli ya da apratı kablo ile bütünleşik kablolar da var bir ucu 3.5mm stereo jak diğer ucu optik gibi...
snoop hocam zaten benim denediğim Y kablo sonuçta bu stereo-rca aparat ve coax kablonun yaptığı işi yapmazmı
edit:atorbacı kardeş bende tam x-fi nin menude coax yazıyo bu optic kabloyla zorlamak yanlış olur diye düşünüyodum sanırım tek doğru yol bu stereo rca aparat coax kablo, heralde Y kablonun coax kablo gibi dijital veri taşıma özelliği yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 11 Mayıs 2008; 1:26:51 >
xfi nin özelliklerini bilmiyorum ancak digital çıkış çoklu kablo yerine tek bir kablo ile çok kanallı ses alınmasına olanak sağlar,arkadaşın 5.1 ses alamamasının nedeni kullandığı uygun olmayan kablolar,gerekli olan kabloya bir örnek daha.
snoop hocam sanırım eksik okumuşsun Y kabloyu şöyle kullanıyorum. stereoyu dijital çıkışa (x-fi deki dijital I/O stereo) iki rca dan beyaz olanıda coax girişine bağlıyorum anfinin. çünkü yabancı sitede dijital sesin beyaz rca ile taşınacağını yazmış birisi
edit:senin önerdiğin kablo optik ama ses kartının çıkışı coax görünüyo menuden yani bana daha önce linki verilen stereo-rca dönüştürücü ve coax kablo lazım ama oda çare olurmu bilsem alcam hemen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 11 Mayıs 2008; 13:47:51 >
bu linke göre bi stereo rca adaptör ve coax kablo lazım bana zor kısım o erkek stereo dişi rca aparatı bulmak onun linkini bulabilen varmı?? yoksa o iş için konya sokağa gitmem gerek öle ıvır zıvır orda bulunur malum
arkadaşlar bugün kızılaydaki bikaç profosyonel müzik mağazasına gidip böyle bişey olup olmıcağını sordum bunun yapılabileceğini fakat normal dijital bağlantı kadar sağlıklı olmadığını stereo çıkışla coax arasında bi defa omaj farkı olduğunu anlattılar. Ayrıca yok kulaklık tak yok 6ch tak çıkar yok onu sok bunu çıkar derdinden kurtulmak için x-fi ı zs2 ile takaslamaya karar verdim. Görüşmek üzere umarım aradığımı bulurum:)
arkadaşlar bugün kızılaydaki bikaç profosyonel müzik mağazasına gidip böyle bişey olup olmıcağını sordum bunun yapılabileceğini fakat normal dijital bağlantı kadar sağlıklı olmadığını stereo çıkışla coax arasında bi defa omaj farkı olduğunu anlattılar. Ayrıca yok kulaklık tak yok 6ch tak çıkar yok onu sok bunu çıkar derdinden kurtulmak için x-fi ı zs2 ile takaslamaya karar verdim. Görüşmek üzere umarım aradığımı bulurum:)
Hocam aparata filan gerek yoktu, umarım takaslamamışsınızdır xtreme music'inizi. Basit bir kabloyla SPDIF çıkış alabiliyorsunuz, stereo filan da değil üstelik, dolby digital.
Doby digital live encoding in nasıl yapıldığını merak ediyorsanız creative'in support forumlarında biraz araştırın
Bende X-FI Fatal1ty Champion var, ön panelinde optik moptik her türlü giriş çıkış mevcut. Ama hala arkadakini kullanıyorum, hiçbir sorun da yaşamadım.
arkadaşlar acil yardım istiyorum arada kaldım işin içinden çıkamıyorum araştırdım h.k avr 145 piyasada 1000 ytl civarında ben 545 ytlye buldum ve sony da1200es ile avr145 arasında kaldım sizce seçimim hangisi olmalı bu arada 2. el sony da1200 es yi de yaklaşık 700 ytlden buldum
Harman Kardon 145 + Pure Acoustics Dream 77 kullanıcıları araısna ben de katıldım. Dün de TOSHIBA EP-30 HD DVD-Player'ıma kavuştım. Süper bir üçlü oldular MAŞALLAH. Hele TOSHIBA'yı HDMi ile ev sinema projektörüne bağlayıp ayarlarından da "1080i'ye kadar" UPSCALE'i seçince gözlerime inanamadım. 40 bin kere MAŞALLAH !
Harman Kardon 145 + Pure Acoustics Dream 77 kullanıcıları araısna ben de katıldım. Dün de TOSHIBA EP-30 HD DVD-Player'ıma kavuştım. Süper bir üçlü oldular MAŞALLAH. Hele TOSHIBA'yı HDMi ile ev sinema projektörüne bağlayıp ayarlarından da "1080i'ye kadar" UPSCALE'i seçince gözlerime inanamadım. 40 bin kere MAŞALLAH !
dediğimiz kadar varmış değilmi sevgili braveheart, memnun olmana ben de çok sevindim, bugün de ben bir arkadaşıma daha aldırdım ve elimdeki hd-dvd lerin hepsini verdim izlesin diye bu arada hd-dvd izlemeye başlayınca asıl gözlerine o zaman inanamıyacaksın, tekrar hayırlı olsun yeni sistem bileşenlerin
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Klipsch KLF-20 front, Klipsch KV-3 center, Klipsch KG 2.5 surround, Onkyo TX-SR 605 avr, Panasonic PT-AX200 Projeksiyon, Fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS, Digitus DC-42304 hdmi switch, ISTAR H5.1 NMT, CNET 8 port ethernet switch PSN:amf23 Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..
DREAM 77 surround hoparlör setinin performansına gelirsek, hem bu konuda uzman olmadığım hem de bu yaşıma kadar sahip olabildiğim yegane müzik+DVD+VCD seti PHILIPS LX3950w 5+1 komple ev sinema paketi olduğundan, söyleyeceklerim izlenimden öteye gitmez. BASS performansı benim için yeterli. Zaten Harman Kardon AVR 145'de subwoofer'ı "NON (YOK)" (bu ayarda düşük frekanslar ön hoparlörlere yönlendiriliyor), her bir hoparlör grubunun (Front R+L / Center / Surround) boyutunu "LARGE" [buradaki "LARGE" (boyutunun büyük olduğu DEĞİL), hoparlörün düşük frekans olarak 100Hz'in altındaki frekansları kapsayabildiği anlamına geliyor] ve yine her bir hoparlör grubu için "CROSSX OVER" değerini hoparlörün en düşük frekansına en yakın AMA ondan YÜKSEK değer (örneğin ön hoparlörler 35Hz-22KHz, CrossX over seçeneklerinden 40Hz) olarak seçince BASS performansı benim için fazlasıyla yeterli. MID performansı da öyle. Konuşma tonları, diyaloglar (40 bin kere MAŞALLAH) krsital berraklığında. Yine de eleştirmek gerekirse TİZ performansının daha iyi olmasını isterdim. Dolby Digital veya DTS filmlerde TİZ'ler bana yeterli gelse de, stero mP3'lerde yetersiz kalıyor. Belki orjinal Audio CD veya DVD'ler çalınırsa TİZ'ler de daha belirgin olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 22 Haziran 2008; 17:40:10 >
Arkadaşlar bu iki reciver arasında kaldım HK AVR 145 ile Yamaha RX-V361
ikisinde de fiyat aynı ortalama.. ses olarak ikisini de deneyen kullanıp da avr145 e geçen bu daha güzel diyen var mı.? bana tarafsız olarak avantaj ve dezavantajlarını yazarmısınız.. yani çok ısınıyor, kötü işçilik ..vs gibi..
Bu arada Yamaha RX-V361 105Watt HK AVR 145 40W tartışmasında yeni bir boyut.. Einstein in yasası E=mc² cihazın çektiği güç belli.. vereceği max. güç de bu olur. basitce 280w -30w (DSP katı olsa çok bile)= 250w / 5 kanal = 50W bu kanal başına eder.. yani yamaha da bu şekilde olmak zorunda Watt=Volt*Amper 220Volt*1,1 amper = 240Watt .bu durumda Yamaha da kanal başına 45Watt anca verir..
Harman Kardon AVR 145 mi, YAMAHA RX-V361 mi? Net bir cevap verebilmek gerçekten zor. Harman Kardon'un kampanyalı fiyatı ve YAMAHA'nın son haftalardaki indirimli fiyatı birbirine yakın. Ben de ikisi arasında kalmıştım. HK'da karar kılıp, aramaya başladım. İlk anda bulamayınca YAMAHA alacaktım. Son anda bir tane teşhir ürünü OLMAYAN, açılmamış kutulu HK AVR 145 bulup aldım. Şimdi size herkes kendi kullandığı veya satışını yaptığı ürünü övüp, önerecektir. Aslında birbirlerine çok da belirgin üstünlükleri olduğunu sanmıyorum. AMA bir de gerçek var. HK, güç olarak ASIL değerlerini yansıtmış, gücünü yüksek göstermek için ölçüm hilelerine başvurmamış. Size bu konuda danıştığım bir uzmanın bana yazdığı cevapla yardımcı olmaya çalışayım: http://forum.donanimhaber.com/m_23859197/tm.htm "SELAM, Değerli kardeşim öncelikle avr için amaçlarını yazmışsın. yamaha ve h/k avr145 ikisinide yapar. gelgelim güç farkına. aldatmasın seni. avr145 alan memnun.her türlü hoparlör sürer diyen mevcut. bunlar kullanıcı görüşleri beni pek bağlamaz. max. 100watts. bu nu düzelteyim. hk 145 de eminim bir saniyeliğine max. 100watts ulaşabilir.esprisi bu. hk ise High-current (±25 amps) ile akım beslmeli tos sese işaret eder.şöyle ki yamaha 100watts diyorsa hk da 25amps anlık dayanıklı kapasitesine işaret eder. şimdi yamaha kendi yazdıklarına göre; 240Watts max güç üretimi ve harcaması varken 5x100watts nereden gelir? 361 bir buyuk abisi rx-v461. 361 den daha üstün. testlerde gucunun 35watt çıktığını biliyor muydun? ben şaşırmadım tahmin de ediyordum iyimserlikten 50Watt vermiştim o kadar. 361 düşün. kardeşi 357 tekno sa da 350ytl satıldı. şimdi ki fiyatı nedir? en fazla 400ytl ederidir yamaha nın. avr145 eski fiyatı 1000ytl imiş.hadi 800-900olsun. elcroworld a 550ytl satılmaya başlandı.olay buradan geliyor.361 e para verileceğine avr145 dijital girişleri de fazla gibi özellikler.
bunu ekleyeyim tekrar h/k dosdoğrusunu yazmış. ne demişler; All Channels Operating at Full Power : Front L & R Channels : 40 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms Center Channel : 40 Watts @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms Surround Channels : 40 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms ki Harman Kardon doğruya doğru isabetli doğruları yazmakla meşhurdur. ve anlık olarak avr-145 ±25 Amps gucu kaldırıyorsa bu değer dururken 50W 8ohm düşük göstermek doğru değil. çünkü adamlar etken gucu yazmışlar. peki yamaha da durum nedir? RMS Output Power (1kHz) 100W x 5 Total Power (20Hz - 20kHz) 500W (1kHz) (burada bi dengesizlik var 20-2000Hz. deniyor ardından 1KHz. yiyen iyi yemiştir.) Bu Yamaha'nın 1KHz de ki sine wave dalga ölçüm değeridir.ve full 20-20000Hz arası değildir. eğer bu aralıkta bir ölçüm olsa idi muhtemelen yamaha rx-v361 gucü daha düşük çıkacaktı. fakat H/K güç değeri yazıldığı gibi 20-2000Hz aralığıdır bu modda amplilerin daha aptallaştığı ve distorsiyon değerinin net ve en doğru çıktığı ölçüm aşamasıdır. rx-v361. saatte 120V-60Hz. 240Watts max; 320VA tuketirken; Harman kardon;65W idle, 540W maximum (6 channels driven) AC 220-240V/50Hz tukettiğini görürüz. değerler bunlar. 361 eğer hakkaten 5x100Watt veriyorsa; ve o stk çıkışlarıyla ve 5 kanal birden ve o beslemeyle manyak bir şey.max. vermişler. bende H/k max. ±25 Amps kaldıran kapsitesine daha çok vuruldum.yoksa gerçekten bir ölçümde yamaha 5x50W, 8 ohm çıkması bile hiçte zor değil."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 26 Haziran 2008; 8:40:30 >
güzel açıklama yapmışsın kardeş.yamaha bence tüketicileri yanıtlma yoluna girmiş.aslında motorum yamaha olmasına karşın buna neden gerek duydular ona şaşırıyorum.aslında arkadaşlar hep güç üzerine duruyoruz ses kalitesi bence gdaha önemli bunu da yorumlarsanız. güzel olur.
Orjinalden alıntı: atorbaci güzel açıklama yapmışsın kardeş.
Teşekkürler AMA açıklama bana ait değil. Danıştığım bir üstadın bana gönderdiği mesaj. O nedenle "..." şeklinde.
quote:
Orjinalden alıntı: atorbaci aslında arkadaşlar hep güç üzerine duruyoruz ses kalitesi bence gdaha önemli bunu da yorumlarsanız. güzel olur.
EVET, ben de 2 önceki mesajımda, (işin uzmanı olmadığım ve yeterli tecrübem de olmadığı için yazdıklarımının sadece kişisel izlenimlerim olduğunu belirterek) sistemin HK AVR 145 ve PA Dream 77) ses kalitesi hakkında bilgi vermeye çalıştım.
HK AVR 145'in analogve dijital STERO bağlantılar için Dolby Prologic, D. Pro II, Logic 7, Stero 2 channel, Stero 3 ch, Stero 4 ch, Stero 5 ch, Suuround off, DSP off, vb gibi pek çok surround mode'u var. Optik ve koaksiyel 5.1 bağlantılar için yine bu mode'ların çoğunluğu kullanılabiliyor. Surround effect olarak da Hall 1, Hall 2, Theatre mode'ları ve bunlar dışında sayamadağım daha pek çok özellikleri var.
şişş çabuk birisi cvp versin.. %20 ÖTV geliyor.. yangından mal kaçırıyoz..
her sene %20 ötv mi gelir yazık valla
Arkadaşlar bu %20 lik ÖTV vergisi amfi ve hoparlör içinde geçerli mi acaba ? Geçerliyse bir süreliğine askıya aldığım amfi ve hoparlör işini hızlandırmam lazım.
Bu bilgiyi ben de istiyorum arkadaşlar dream77'lerim H/K AVR145 bekliyor hala...gidip 361 de almak istemiyorum. Var mı hala kampanyalı fiyata satılan bir yer bildiğiniz?
(Konuyla alakasız ama RX-V363'ler memlekete ne zaman giriyor? girdiyse nerde satılıyor? f/p konusunda AVR145'e alternatif olarak sadece 363 düşünüyorum..)
git 361 var onu al ben aldım cihaz güzel arkadaşımda hcordon var yamahanın sesi daha yüksek kimse kandırmasın birbirini..ses kaliteside aynı gibi önemli olan kolon kalitesi ..bende anfi değil dream leri değiştirmelisiniz
buarda bende x-fi xtereme müzik kullanıyorum 361 le pasalar gibi ..üzerinde coaxiel digital var ses kartının 5+1 ddigital gönderi,yo zaten ama ben ayrıca digital ı/o modüle aldım hem optik hemde coaxiel baglıyorum aayrıca anlogda bağladımm.hemsinde herşey süper yabancı forumlara bakmaya gerek yok ben olayı çözdüm zatenn
git 361 var onu al ben aldım cihaz güzel arkadaşımda hcordon var yamahanın sesi daha yüksek kimse kandırmasın birbirini..ses kaliteside aynı gibi önemli olan kolon kalitesi ..bende anfi değil dream leri değiştirmelisiniz
dream 77 leri dinlemiş biri olarak mı yapıyorsunuz bu yorumu, merak ettim?
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Klipsch KLF-20 front, Klipsch KV-3 center, Klipsch KG 2.5 surround, Onkyo TX-SR 605 avr, Panasonic PT-AX200 Projeksiyon, Fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS, Digitus DC-42304 hdmi switch, ISTAR H5.1 NMT, CNET 8 port ethernet switch PSN:amf23 Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..
merhaba arkadaşlar bende 145 almayı düşünüyorum fakat tv yi veya playstation u bağlamak için hdmi lı istiyorum 145 de hdmi yok sanırım. Önerebiliceğiz bi hdmi lı avr varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzl -- 14 Ağustos 2008; 22:43:16 >
arkadaşlar cihazı aldım bu cihaza yaında verileninfinity kolonların frontları verine 2 adet sony kolon taksam nasıl olur kalite değişirmi yada uyarmı? koon özellikleri şöyle
2 adet-- SS-H991 Speaker Sys: 3 way sys bass reflex type Speaker Unit: Woofer 17 cm cone type Tweeter 5cm cone type Super Tweeter 2 cm cone type Nominal Imp: 8ohms
arkadaşlar, electroworld ün indirimdeki fiyatı üzerinden bir adet avr 145 buldum evimde tv-receivera bağlı ve müzik dinleme amaçlı kullanacağım istediğim düşük seste yüksek kalite bas tiz duyabilmek Bu receiverı tavsiye edermisiniz, elimden kaçırmadan almak istiyorum