Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Pıncır

23 Nisan 2008, 16:08:34  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Herkese selam arkadaşlar,

sonunda AVR seçimimi Harman Kardon markasından yana kullandın ve gidip AVR 145 modelini satın aldım. Pure acoustics Dream77 setine bağladım. Cihaz görsel açıdan çok şık, ses açısından da beklediğimi verdi, çok memnun kaldım. Ben pcye optik kablo ile bağladım, ses kaynağınız nekadar temiz ise aynısını kolonlara yansıtıyor HK. AVR almayı düşünen yada cihazı kullanan kişilerle elimden geldiğince bilgi paylaşımı yapmak isterim.

Bu arada HK-AVR 145 i Mecidiyeköy electro world'ten 549 YTL ye aldım. Bugün ellerinde 10 tane kadar vardı, başka yokmuş. Orada Cumhur diye bir görevli yardımcı oldu, almak isteyenler sesini dinleyebilirler ve detaylı inceleyebilirler burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pıncır -- 24 Nisan 2008; 14:26:13 >
@coyote

23 Nisan 2008, 17:08:23  

Hayırlı olsun. Aldığınız yerde avr 245 modeli var mıydı?

blacklegend

23 Nisan 2008, 17:12:22  

Arkadasım hayırlı olsun cok yerinde bir secım yapmısın
Bende bugun yarın buyuk ihtimal bu avr yı almayı dusunuyorum
Gecen hafta bakırkoy electroworldde bende ıncelımıstım cok şık bir cihaz. 550ytl gercekten cazip cunku Enplusta fiyatı 1100ytl cıvarı.Ayrıntılı yorumlarını merakla beklıyorum
tesekkurler

atorbaci

23 Nisan 2008, 17:13:28  

hayırlı olsun pıncır kardeş.peşin paraya mı aldın.taksit yapıyorlar mı?bu cihazın kanal basına 40 watt olduğundan bahsediliyor.ancak diğer markaların daha fazla göstermesi ölçüm yöntemlerinden kaynaklanıyormuş.peki bu hoparlorler 900watt bildiğim kadarıyla bunları besleyebiliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atorbaci -- 23 Nisan 2008; 17:13:17 >

Intel I7 920-Gigabyte X58-UDR3-Zotac GTX 260^2-OCZ 2x2gb 1333 Platinium-2xSeagete 500 gb+1TB W.D Caviar Black-Samsung 2233 Monitor-Thermaltake M9D 4000bws-Ocz 600watt psu-Lg DVD Rewriter-Megaworks THX 550
Pıncır

23 Nisan 2008, 17:16:30  

Teşhirde kurulu olarak vardı, yanlız kapalı paket halinde varmıydı bilmiyorum. Büyük ihtimalle vardır.

Bu arada Astoria alışveriş merkezinde her 100 ytl lik alışverişe Serdar ortaç kuruçeşme arena(6 Haziran 2008) bileti alıyorsunuz (ilk 5000 kişiye geçerli).
unpop

23 Nisan 2008, 17:17:03  

Egemen elektronikte bu ürün Fiyat (KDV Dahil): 1.295,60 YTL ,
http://www.egemende.com/urdet.php?uid=3897&kid=104

hakansolak

Sisteme Gözat

23 Nisan 2008, 17:19:25  

harman kardon iyidir beyler . tavsiye olunur güle güle kullanın

Pıncır

23 Nisan 2008, 17:25:35  

quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

hayırlı olsun pıncır kardeş.peşin paraya mı aldın.taksit yapıyorlar mı?bu cihazın kanal basına 40 watt olduğundan bahsediliyor.ancak diğer markaların daha fazla göstermesi ölçüm yöntemlerinden kaynaklanıyormuş.peki bu hoparlorler 900watt bildiğim kadarıyla bunları besleyebiliyormu?

Tebrikler için teşekkür ederim herkese. Darısı sizin hoparlörlere diyeyim

Peşin fiyatı 549 YTL (kredi kartına tek çekimde oluyor). Taksitli 599 YTL bundada world karta 12 diğer kartlara 9 du yanılmıyorsam. Haklısın 40 Watt ama 8 ohm 20Hz 20kHz deki değerleri bunlar.

Dream77 leri rahat rahat besliyor, apartman dairesinde olduğuma son ses yapılmıyor. Heleki her kolonda +10dB yaparsan master volume de -25 e getirirsen dehşet oluyor.
hanjin

23 Nisan 2008, 17:36:56  

bende dream 77 ile kullanmayı düşünüyorum ama sanırım hk 145 için yarın kampanya bitcek ben alamadım ya

Sony KDS-55A2000 1080p,Vaio FW21E,HarmanKardon 145,Dream77 pure acustics,X-fi Platinum Fatal1ty Champion
@1.6 razer deathadder,mantis speed,steel 5hv2,X-fi Platinum Fatal1ty Champion
hakansolak

Sisteme Gözat

23 Nisan 2008, 18:03:05  

ben 745 almayı düşünüyordum işin özü bu . bayılıyorum dizaynına bu markanın . bence şu an dünyadaki en şık cihaz o fiyat aralıklarında

hanjin

24 Nisan 2008, 17:49:59  

kampanyanın bittiği falan yok arkadaşlar bugün hemen gidip baktım hala 549-599
dahada 2hafta kadar gidermiş ordaki görevliyle konuştum biraz daha vakit var

bu arada dream 77lerim geldi ama anfi yok duruyo kuzular

Sony KDS-55A2000 1080p,Vaio FW21E,HarmanKardon 145,Dream77 pure acustics,X-fi Platinum Fatal1ty Champion
gaziemir

24 Nisan 2008, 17:54:30  

dream 77 leri nerden aldınız acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

PANASONIC 37PV70f, ONKYO TX-SR605, Wharfedale Diamond Front 9.6 Surround 9.2 Center 9CS, Wharfedale Power Cube 12+, Next YE-2005 DCI, IBM ThinkPad lenova T60, Western Digital MyBook 500Gb
amf23

24 Nisan 2008, 18:02:58  

quote:

hayırlı olsun, biz genelde kuzu yerine tosun diyoruz ama...

LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Klipsch KLF-20 front, Klipsch KV-3 center, Klipsch KG 2.5 surround, Onkyo TX-SR 605 avr, Panasonic PT-AX200 Projeksiyon, Fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS, Digitus DC-42304 hdmi switch, ISTAR H5.1 NMT, CNET 8 port ethernet switch
PSN:amf23
Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..
@coyote

24 Nisan 2008, 18:39:25  

quote:

Çok da vakit olmayabilir

Dün alan arkadaş 10 tane var demiş. Ben bugün aldığımda geriye 6 tane kalmıştı.

Ben de AVR'yi aldım ama kolonlar hazır değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @coyote -- 24 Nisan 2008; 18:40:42 >

ahmcol

24 Nisan 2008, 18:39:38  

sonunda aklıma yatacak ve uygun fiyatlı bir hayat arkadaşı çıkacak dream77'me. parasal durumum el verince indirim bitmeden almak lazım.

pıncır memnun musun, içine siniyo mu ikilinin performansı? çok memnun kaldım demişsin, 2. gün hala memnun musun

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
@coyote

24 Nisan 2008, 18:48:38  

Unutmadan ekleyeyim, eğer benim gibi 3 adet optik girişe ihtiyacınız varsa, bu fiyata başka bir seçenek yok (varsa da ben bulamadım)

Tüm alanlara hayırlı olsun.

a.arslan

24 Nisan 2008, 19:00:12  

quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol

sonunda aklıma yatacak ve uygun fiyatlı bir hayat arkadaşı çıkacak dream77'me. parasal durumum el verince indirim bitmeden almak lazım.

pıncır memnun musun, içine siniyo mu ikilinin performansı? çok memnun kaldım demişsin, 2. gün hala memnun musun

pıncır 24 nisan saat 19:00 itibariyle hala memnunmusun

Bana geçmiş günümü verin geleceklerim sizin olsun
gaziemir

24 Nisan 2008, 21:18:26  

dream 77 leri nereden aldınız?
biriniz cevap versin yawww

PANASONIC 37PV70f, ONKYO TX-SR605, Wharfedale Diamond Front 9.6 Surround 9.2 Center 9CS, Wharfedale Power Cube 12+, Next YE-2005 DCI, IBM ThinkPad lenova T60, Western Digital MyBook 500Gb
blacklegend

24 Nisan 2008, 21:21:25  

arkadasım sinirlenme
dream77 lerı forumdakı bır cok arkadas teketek adlı sitedekı kampanyadan aldılar
ama malesef stokta yok artık

ahmcol

24 Nisan 2008, 21:39:21  

biraz önce borç harç koştura koştura gittim aldım avr 145'i. araba lazım bu büyüklüğe. zor oldu taşımak biraz. yarın gece hoparlörlerin yanına gidebilecem anca. bu kadar fazla giriş ve çıkış gözümü korkutuyor. özellikle hoparlör çıkışlarına monster kabloyu bağlamak. sanırım kablonun ucu çapraz olarak sokulacak ve vida gibi sıkıştırılacak.

dikkat etmem gereken hususları söylerseniz sevinirim, ilk günden yakmayayım aleti. deneme amaçlı olarak öncelikle ses kaynağı olarak laptopu kullancam. kulaklık çıkışından alcam sesi. bu sorun olmaz değil mi?

bir de hoparlör bağlamanın temeli artıyı artıya, eksiyi eksiye bağlamak olmalı, yanılıyor muyum ?

varsa yardımı olacak bilgiler ya da kaynak siteler lütfen söyleyin.

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
hakansolak

Sisteme Gözat

24 Nisan 2008, 21:44:36  

lap topu avr ye mi balıcan ses için ?

gaziemir

24 Nisan 2008, 22:07:06  

yaww bi set de bize kalsaydı..
neyse, alanlara hayırlı olsun. iyi dinletiler..

quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

arkadasım sinirlenme
dream77 lerı forumdakı bır cok arkadas teketek adlı sitedekı kampanyadan aldılar
ama malesef stokta yok artık

ahmcol

24 Nisan 2008, 22:18:00  

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

ustam evde dvd player türü bişey yok, o yüzden sesi laptoptan mı alsam diyorum. şu anki halimi gören gülmekten kırılıyo zaten. amfiyi çıkardım, kulaklığı bağladım radyo dinliyorum, (şu an misafirhanedeyim ankarada, hoparlörler istanbulda evde, yarın kısmetse 2 günlüğüne istanbula gidecem de bağlayacam bakalım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmcol -- 24 Nisan 2008; 22:19:29 >

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
@coyote

24 Nisan 2008, 22:42:54  

quote:

biraz önce borç harç koştura koştura gittim aldım avr 145'i. araba lazım bu büyüklüğe. zor oldu taşımak biraz. yarın gece hoparlörlerin yanına gidebilecem anca. bu kadar fazla giriş ve çıkış gözümü korkutuyor. özellikle hoparlör çıkışlarına monster kabloyu bağlamak. sanırım kablonun ucu çapraz olarak sokulacak ve vida gibi sıkıştırılacak.

dikkat etmem gereken hususları söylerseniz sevinirim, ilk günden yakmayayım aleti. deneme amaçlı olarak öncelikle ses kaynağı olarak laptopu kullancam. kulaklık çıkışından alcam sesi. bu sorun olmaz değil mi?

bir de hoparlör bağlamanın temeli artıyı artıya, eksiyi eksiye bağlamak olmalı, yanılıyor muyum ?

varsa yardımı olacak bilgiler ya da kaynak siteler lütfen söyleyin.

Bir kontrol edin, belki laptopunuzun optik dijital çıkışı olabilir. Laptoplarda optik çıkış için genellikle ayrı bir port olmuyor. Eğer laptop destekliyorsa, kulaklık çıkışına bağlanan küçük bir aparat vasıtasıyla bu port optik dijital çıkışa dönüşüyor.

Güle güle kullanın.

hanjin

24 Nisan 2008, 22:50:50  

-saolun arkadaşlar iyi dilekleriniz için bakalım bu yol nasıl bitecek avr 145lemi
-coyote hocam senle yaklaşık aynı sistemleri kuruyoruz yanlış hatırlamıyosam tv lerde aynıydı.Benden sölemesi dream77 yakıştı bizim tvlere anfi yok ama diktim tosunları tv nin yanına:)
-bu kulaklığı nasıl optic çıkış olarak kullanabiliyoruz dostum ben de toshiba laptop var hdmi diye menu buldum ama hdmi yok alette acaba bi usb yi hdmi a ceviren aparatta varmı??aklıma o geldi
-bu arada ben ankara electroworld için söledim istanbulda stok durumunu bilmiyorum burda 50 tane falan vardı baktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 24 Nisan 2008; 22:51:15 >

@coyote

24 Nisan 2008, 23:41:08  

Bu işlem için öncelikle laptopun ses kartının optik çıkışı olması gerekiyor. Süzünü ettiğim parçanın tam adı TOSLINK(Female) TO 3.5MM(Male) FIBER-OPTIC ADAPTOR. Şekli de markadan markaya değişmekle beraber genellikle şöyle bişey,

Ayrıca optik çıkışı ses menüsü altında bir yerlerden aktif hale getirmek de gerekebilir.

Bizim kds'ler ortak olduğu gibi z5500'ler de ortak. Burakreis'te de bizdeki sistemin aynısı var.

avr145 de senin sisteme yakışır harbiden. Özellikle kds ile avr sanki aynı seriden 2 ürün gibi durdu.

Benim slimdream macerasından sonra pure acoustic markasına pek sıcak bakmıyorum. Stereo sistemimin jbl'lerine center ve surround takviyesi yapmayı düşünüyorum.

electroworld'de yammy 361 ve hk 145'i müzik ve film performansı olarak ayak üstü denedim. 145 hoşuma gitti, aldım çıktım.

Kolay gelsin.

@coyote

24 Nisan 2008, 23:48:22  

Ayrıca, bendeki gibi, uydu receiver, ps3 ve dvd recorder gibi coax değil de optik ses çıkışına sahip 3 adet cihaz aynı anda avr'ye bağlanacaksa zaten 361 otomatikman seçenek olmaktan çıkıyor. Üst sınıf avr'ler dışında 3.optik girişe ve optik çıkışa sahip başka bir avr bilmiyorum ben.

ahmcol

24 Nisan 2008, 23:51:08  

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Bir kontrol edin, belki laptopunuzun optik dijital çıkışı olabilir. Laptoplarda optik çıkış için genellikle ayrı bir port olmuyor. Eğer laptop destekliyorsa, kulaklık çıkışına bağlanan küçük bir aparat vasıtasıyla bu port optik dijital çıkışa dönüşüyor.

Güle güle kullanın.

öncelikle sağ olun

evet var 3.5 tan optik çıkış var, elektroworld de aradım ama bulamadım 3.5 çıkışa uygun optik kablo. şimdilik 3.5-rca kablosuyla bağladım.. amfi çalışıyo . şimdi paketi tekrar toplayıp yarın otobüste başına bişey gelmemesi için dua edecem artık.

bu arada ses +10 db ye kadar açılabiliyo mu hoparlör takılmışken apartman ortamında?

antares elektro worldde de oldukça fazla sayıda 145 vardı gördüğüm kadarıyla.

asıl soracağım şeyi unutmuşum... dream77'yi bağlamadan önce herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu, bu ohm olaylarını hiç bilmiyorum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmcol -- 25 Nisan 2008; 0:06:22 >

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
atorbaci

24 Nisan 2008, 23:56:20  

cihazı arka görünüşü

Intel I7 920-Gigabyte X58-UDR3-Zotac GTX 260^2-OCZ 2x2gb 1333 Platinium-2xSeagete 500 gb+1TB W.D Caviar Black-Samsung 2233 Monitor-Thermaltake M9D 4000bws-Ocz 600watt psu-Lg DVD Rewriter-Megaworks THX 550
feelulive

25 Nisan 2008, 12:04:50  

kullanıcı klavuzunda hangi ohmdaki hoparlörler için amfiden hangi ohm değerini ayarlaman gerektiği yazıyordur.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!.....philips 29pt9020 crt tv,philips 720sa,popcorn hour a-110+wn-100+wd 1 tb caviar green power...... onkyo tx-sr607 ,front::yamaha ns-555,center:yamaha ns-c444,back::yamaha ns-333,sub:klipsch reference rw-12d,techlink wires 2.5mm2 hoparlör kablosu,ixos ara kablolar....fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, goldmaster sat4150,seoul hiremco x3,belkin korumalı priz,iriver h120 20gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i,microlab solo 7.... still a G thang :).... satılık===>magnat motion sub 300a
atorbaci

25 Nisan 2008, 12:08:57  

yurtdışı forumlarda öve öve bitiremiyor elemanlar.

Pıncır

25 Nisan 2008, 12:10:40  

Arkadaşlar fırsat bulup bakamadım, topic çoşmuş buarada Valla nediyeyim işten güçten şöyle kulak tadıyla iyice dinleyemedim makinayı (makina harman kardon avr145 oluyor bu arada)
Haftasonuna saklıyorum bütün şevkimi. Karşımda BMW gibi duruyor meret, tam bir karizma . Heleki çalışırken kumanda da en altta "DIM" seçeneğinden ön panel ışıklarını tamamen söndürünce harika oluyor . Şimdi buna uygun güzel bir sehpa almam gerek, ayrıca 10mt lik optik kablo siparişi verdim, oda yarın gelecek, SL10 Subwooferda gelmiş olur haftasonuna kadar. Kaliteli kabloda aldıktan sonra hafta sonu tam kurulumu gerçekleştireceğim salona. Sonra testlere başlayacağım.

Şunu söyleyebilirim ki ben bu cihazı çok sevdim, verdiğim parayı hakettiğini düşünüyorum vede yarıyolda bırakmayacak bir güven veriyor görüntüsü olsun markası olsun

Bu arada 10 Metre Optik kablo ihtiyacı olanlar ve temin adresi soranlara: http://www.tahtakalepazar.com önerebilirim.

feelulive

25 Nisan 2008, 12:26:19  

dostum niye 10 metre merak ettim

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!.....philips 29pt9020 crt tv,philips 720sa,popcorn hour a-110+wn-100+wd 1 tb caviar green power...... onkyo tx-sr607 ,front::yamaha ns-555,center:yamaha ns-c444,back::yamaha ns-333,sub:klipsch reference rw-12d,techlink wires 2.5mm2 hoparlör kablosu,ixos ara kablolar....fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, goldmaster sat4150,seoul hiremco x3,belkin korumalı priz,iriver h120 20gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i,microlab solo 7.... still a G thang :).... satılık===>magnat motion sub 300a
atorbaci

25 Nisan 2008, 12:41:27  

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

evet bencede pc ye mi takacaksın yoksa.

Pıncır

25 Nisan 2008, 12:48:19  

quote:

PC ile AVR nin arası 10 metrede

Kurulumu yapayım da resim koymayı düşünüyorum.
Pıncır

25 Nisan 2008, 1:18:05  

quote:

öncelikle sağ olun
evet var 3.5 tan optik çıkış var, elektroworld de aradım ama bulamadım 3.5 çıkışa uygun optik kablo. şimdilik 3.5-rca kablosuyla bağladım.. amfi çalışıyo . şimdi paketi tekrar toplayıp yarın otobüste başına bişey gelmemesi için dua edecem artık.
bu arada ses +10 db ye kadar açılabiliyo mu hoparlör takılmışken apartman ortamında?
antares elektro worldde de oldukça fazla sayıda 145 vardı gördüğüm kadarıyla.
asıl soracağım şeyi unutmuşum... dream77'yi bağlamadan önce herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu, bu ohm olaylarını hiç bilmiyorum da.

Herhangi bir ayar yapmana gerek, dream77 ler 8ohm, cihazda 8ohm zaten. Tak çalıştır yani

Hayırlı olsun cihazın, güle güle kullan buarada.
feelulive

25 Nisan 2008, 1:20:37  

cihazın mutlaka ohm ayarı vardır.

Pıncır

25 Nisan 2008, 8:57:38  

quote:

cihazın mutlaka ohm ayarı vardır.

İlk görebildiğim hoparlörlerin small ve large olarak ayarlanabildiği. Detaylı bakamadım henüz, hafta sonuna iyice kurcalarım.
the_cantan

25 Nisan 2008, 9:27:18  

quote:

ben lambalı amfiye bile bağladım hoca. ıvır zıvır işler mumkun. ama lambalı amfiye bağlayınca ses inanılmaz farketti, nefis oldu idi.
avr145 hayırlı olsun. yammy 361 de dinleyip avr145'in sesinide beğendiyseniz artıkın 361'i kurtarma imkanı yok gibi. sonuç olarak alternatifleri her zamn taramak lazım. avr145 ile bu fiyata bakıyorum yamaha yanında hem sıradan kalıyordu, hem fiyatı ...
aklıma geldi de hopalör çıkışlarına lamba bağlayıp yaksak ki yanar mi acep? cevap:yanar hangisi daha parlak yanar diye sorsak...
özeti şu 40Watt lamba ile 100Watt lamba arasında fark buyuk. ama ışıktan şıp diye anlarsınız. fakat söz konusu amfi olunca, ses olunca, ses-güç dengesi güçleri görmek zor.ama anlamak yine de zor değil.
avr145 ve yamaha 361 arsında güç farkı var diyelim; lamba takarsak sizce iki amfinin 50W lık lambayı yakma şiddetleri ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 25 Nisan 2008; 10:10:59 >

KING
system failure...
Pıncır

25 Nisan 2008, 9:52:46  

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

ben lambalı amfiye bile bağladım hoca. ıvır zıvır işler mumkun. ama lambalı amfiye bağlayınca ses inanılmaz farketti, nefis olmuştu.
avr145 hayırlı olsun. yammy 361 de dinleyip avr145 sesinide beğendiyseniz artıkın 361 kurtarmak imkanı yok gibi. sonuç olarak alternatifleri her zamn taramak lazım. avr145 bu fiyata bakıyorum yamaha yanında hem sıradan kalıyordu, hem fiyatı...
aklıma geldi de hopalör çıkışlarına lamba bağlayıp yaksak ki yaner mi acep? cevap:yanar hangisi daha parlak yanar diye sorsak...
özeti şu 40Watt lamba ile 100Watt lamba arasında fark buyuk. ama ışıktan şıp diye anlarsınız. fakat söz konusu amfiş olunca, ses olunca, ses-güç dengesi güçleri görmek zor.ama anlamak yine de zor değil.
avr145 ve yamaha 361 arsında güç farkı var diyelim; lamba takarsak sizce iki amfinin 50W lık lambayı yakma şiddetleri ne olur?

Ustam benmi sabah sabah anlamadım yoksa çok devrik cümlelermi var metinde. Rica etsem düzenlermisin anlayabileceğimiz şekilde

Düzeltme: Koyu renkli kelime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pıncır -- 25 Nisan 2008; 9:52:40 >
the_cantan

25 Nisan 2008, 10:09:28  

iyi okumanı salık veririm.

KING
system failure...
hakansolak

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008, 11:09:54  

üstadım alemsin valla . ben ne bileyim sorun yaratmaz mı koca avr yi lap topun minicik kolonlarına bağladığın vakit ?

the_cantan

25 Nisan 2008, 11:14:54  

valla sevgili Hakancım bende sorun olmadı.

KING
system failure...
zapatero

25 Nisan 2008, 11:43:21  

sayın cantan bir başka forumda tesadüfen amerikalı olduğunu okudum doğrumudur?veya o bahsedilen cantan senmisin?

Pıncır

25 Nisan 2008, 24:42:08  

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

sayın cantan bir başka forumda tesadüfen amerikalı olduğunu okudum doğrumudur?veya o bahsedilen cantan senmisin?

Şayet böyleyse durum, devrik cümlelerede açıklama oldu

Sanırım cantan 2 ampliye (avr 145 ve rx-v361) ampul bağlayın diyor, bakalım hangisi fazla ışık verecek gibisinden. İyide amplinin neresine ampul bağlıcaz hocam daha yeni aldık yakmayalım bi tarafını sonra kullanıcı hatası derler garantide işlemez.
hakansolak

Sisteme Gözat

25 Nisan 2008, 13:06:47  

ben sevgili cantan amerikalımı bilmiyorum orasını ama ,hep kafam da şu bizim gandalf gibi ak sakallı beyazlar için de bir bilge olarak hayal ediyorum kendisini ,gerek yazdığı bilgelik dolu mesajlardan ,gerekse üslubundan .

samimiyetle söylüyorum forumda birkaç kişi var ki yazdıklarını hiç kaçırmıyorum ,hepsini çok büyük bir keyifle okuyup içtenlikle anlamaya çalışıyorum . sevgili cantan da onların başında gelir daneel,hı def man,ikarahal ile birlikte .

gaziemir

25 Nisan 2008, 14:28:20  

Hoparlor çıkışlarına bağlayacaksınız ampulleri. gelen akımın şiddetine göre vereceği ışık şiddetide artacaktır.
küçük ampüllerden takayım deme, yakarsın alimallah çıkışları

quote:

Orjinalden alıntı: Pıncır

quote:

Şayet böyleyse durum, devrik cümlelerede açıklama oldu

Sanırım cantan 2 ampliye (avr 145 ve rx-v361) ampul bağlayın diyor, bakalım hangisi fazla ışık verecek gibisinden. İyide amplinin neresine ampul bağlıcaz hocam daha yeni aldık yakmayalım bi tarafını sonra kullanıcı hatası derler garantide işlemez.

amf23

25 Nisan 2008, 14:47:00  

quote:

ben sevgili cantan amerikalımı bilmiyorum orasını ama ,hep kafam da şu bizim gandalf gibi ak sakallı beyazlar için de bir bilge olarak hayal ediyorum kendisini ,gerek yazdığı bilgelik dolu mesajlardan ,gerekse üslubundan .

samimiyetle söylüyorum forumda birkaç kişi var ki yazdıklarını hiç kaçırmıyorum ,hepsini çok büyük bir keyifle okuyup içtenlikle anlamaya çalışıyorum . sevgili cantan da onların başında gelir daneel,hı def man,ikarahal ile birlikte .

+1

LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Klipsch KLF-20 front, Klipsch KV-3 center, Klipsch KG 2.5 surround, Onkyo TX-SR 605 avr, Panasonic PT-AX200 Projeksiyon, Fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS, Digitus DC-42304 hdmi switch, ISTAR H5.1 NMT, CNET 8 port ethernet switch
amf23

25 Nisan 2008, 15:30:29  

quote:

cantan ın tüm yazıları bana da bir aksan durumu hissettirdi ama...

the_cantan

25 Nisan 2008, 15:46:46  

quote:

estagfurullah Hakan kardeşim.topu topu paylaşım yeri. ben de görüşlerimi yazıyorum sadece. @Zapatero bilmiyom ya.herhal bizimkiler? beni tekere sarmıştır.amerikalı hatunlarla tanışmışlığım var hehe.

KING
system failure...
zapatero

25 Nisan 2008, 16:42:53  

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

estagfurullah Hakan kardeşim.topu topu paylaşım yeri. ben de görüşlerimi yazıyorum sadece. @Zapatero bilmiyom ya.herhal bizimkiler? beni tekere sarmıştır.amerikalı hatunlarla tanışmışlığım var hehe.

valla turkeyforum du sanırım..ordinaryüs nickli biri yazmış...o da yazıda gülmüş filan ama...
bende sakın yanlış anlamayın imla , yazım hatası felan die düşününce acaba mı dedim...

atorbaci

25 Nisan 2008, 19:15:20  

http://www.fixya.com/support/t171694-harmon_kardon_high_current_receivers arkadaşlar burada cantan arkadaşımızın anlattığı harmaan kardon avr lerdeki watt farkllığının sebepleri açıklanmış.bu yazıda gördüğüm ilginç bir not şu;kıyaslama yapabilmek için şu bilgileri bilmek ve bunları dikkate alarak watt karşılaştırlması yapılabilir diyor
1-bu ölçüm kaç kanal için yapıldı?yani bütün kanallar çalıştırıldığında mı yoksa sadece 1 kanal açıkken mi?kaçımız gerçekte 1 kanalda iken dinleriz?
2-hangi frekans yada frekeans aralığında ölüldü?
3-hangi empedansta ölçüldü.8ohm mu(çok iyi bir ölçüm değeriymiş) 6ohm mu?hatta 4ohm ile ölçenler bile var mış.4ohm ile ölçenlerde neredeyse 8 ohmdakine göre 2 kat az güç sarfeder diyor.yani bu kriterde önemli.(kontrol ettim harman kardon avr145 8ohm ile ölçmüş.(<0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms)

mesela yamaha rx-v361 için Uk ve Avrupa için geçerli ürünlerdeki geçerli değerlerde 8ohm ve 4ohm ölçümdeki farklılık şöyle
0.07% THD,1 kHz 8 ohms 90Watt.
0.07% THD,1 kHz 4 ohms 105Watt.
yani bakın ohm farkından bile yamaha 90 watt a iniyor.kaldıki bu 1 kHz de yapılmış.ve daha önemlisi bütün kanallar aynı anda çalışırken değerleri yazılmamış.yani 5 kanal birden çalışırken mi 90 watt veriyor.yoksa diğer kanallar kapalı sadece 1 tane kanalda mı ölçüm yapılıyor.bu böyle ise bu kıyaslama işi gitgide zorlaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atorbaci -- 25 Nisan 2008; 19:17:11 >

@coyote

25 Nisan 2008, 19:55:22  

Doğrusunu isterseniz, Harman Kardon'un bu harbi tavrı da bu markayı seçmem de etkili oldu. Bir markanın kalitesi düştükçe iddea edilen gücü de artıyor ne hikmetse Bakınız 2000W P.M.P.O her tarafından ışıklar fışkıran hilkat garibesi ses sistemleri.

hanjin

25 Nisan 2008, 21:17:10  

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Doğrusunu isterseniz, Harman Kardon'un bu harbi tavrı da bu markayı seçmem de etkili oldu. Bir markanın kalitesi düştükçe iddea edilen gücü de artıyor ne hikmetse Bakınız 2000W P.M.P.O her tarafından ışıklar fışkıran hilkat garibesi ses sistemleri.

kulağımamı inanıyım yazanamı yani dimi
avr 145 alıcam 2. elde bakıyorum şu aralar inşallah düşer bi tane zor ama...

Pıncır

25 Nisan 2008, 21:44:56  

Arkadaşlar bu akşam cihazın önüne bir baktım ufak tefek çizikler, birazda ön panel soluk gelmişti doğrusu. İyice inceledim meğerse komple ön panelde şeffaf koruyucu bant varmış o beyaz etikette "etiketi değil komple çıkarın" yazıyormuş bir çıkardım ne çizik kaldı nede soluk görüntü, cam gibi siyah bir panel oldu, çokta güzel oldu
atorbaci

25 Nisan 2008, 21:54:51  

quote:

Arkadaşlar bu akşam cihazın önüne bir baktım ufak tefek çizikler, birazda ön panel soluk gelmişti doğrusu. İyice inceledim meğerse komple ön panelde şeffaf koruyucu bant varmış o beyaz etikette "etiketi değil komple çıkarın" yazıyormuş bir çıkardım ne çizik kaldı nede soluk görüntü, cam gibi siyah bir panel oldu, çokta güzel oldu

pıncır ürünü iyice test etmişsindir artıları eksileri nedir.

Pıncır

25 Nisan 2008, 22:54:07  

quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

quote:

pıncır ürünü iyice test etmişsindir artıları eksileri nedir.

Henüz test edemedim bu hafta sonu testler başlıcak ama, bası falan konumlandırmadım henüz, arka kolonlarada ayak ayarlıcam.
ahmcol

26 Nisan 2008, 19:58:06  

quote:

üstadım alemsin valla . ben ne bileyim sorun yaratmaz mı koca avr yi lap topun minicik kolonlarına bağladığın vakit ?

yanlış anlaşılmışım galiba. ses kaynağı olarak lap topu bağladım, amfiden çıkışı da kulaklıkla almıştım. dün gece geç saatlerde hoparlörler ve amfi buluştu, korktuğum gibi zor olmadı bağlamak. sadece monster kabloların ucunu amfinin çıkışlarına sokmak uğraştırdı. bir de çıkışlardaki somunları sıkarken parmak derim kalktı, acı bir tecrübe oldu ama değdi . sesi -10 db den daha fazla açamadım apartmanda.

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
hakansolak

Sisteme Gözat

26 Nisan 2008, 20:03:31  

aman hocam ,bende sandım ki ,avr yi bağladın laptop a , oturdun da müzik dinliyon laptoptan .
eeee bazan saçmalamak lazım arada .

atorbaci

26 Nisan 2008, 23:00:02  

quote:

aman hocam ,bende sandım ki ,avr yi bağladın laptop a , oturdun da müzik dinliyon laptoptan .
eeee bazan saçmalamak lazım arada .

harbi komik olurdu.labtop mu yanar avr mi?

Sayfa:   [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> HARMAN KARDON AVR 145 ve DREAM77 KULLANICILARI Sayfa: [1] 2 3 4   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
A-Data T806 ve T807 Flash Bellek video inceleme
A-Data'nın tasarımları ile fark yaratan USB bellekleri, performans olarak da bekleneni verebiliyor mu?
Samsung T260HD; Full HD LCDTV + Monitör
Samsung'dan yer sorunu olanlara Full HD çözüm!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız