Arkadaşlar forumda iso, makro ayrı bir başlık altında incelenirken fotoğraf makinelerinin zoom özelliğinin de ayrı bir başlık altında incelenmesi bir çok kişi açısından faydalı olacaktır. Makinelerin zoom performanslarını mümkün olduğunce kendi çekimlerimimize yer vererek (photoshopla düzeltme yapmadan) bu başlık altında paylaşalım.
@İmportant arkadaşım fotoğrafların önce zoomsuz sonra zoomlu haline koyarsan değerlendirme imkanımız olur... ayrıca 800x600 boyutlarda koymanı tavsiye ederim... sayfa açılmıyor... özellikle koymuş olduğun resmi 800x600 yaparak ve zoomsuz halini de koyarak değiştirirsen memnun olurum
fikir güzel, fz18'e bir kez daha hayran kaldım. inşallah merak ettiğim diğer makineler sx100 den daha fazla örnek, s5IS , fuji s1000fd, s8000fd, 5700 , panasonic tz3 gibi ödüllü makineleri bekliyorum. henüz zoomlu makinem olmadığı için izlemedeyim.
bu arada zoomlu makinelerin fiyatlarını takip eden biri olarak nasıl sp560 ın 600 ytl den 1000 ytle çıktığını anlayamadım. hb sitesi ne yaptığını bilmiyor sanırım. s8000fd de 800 den 1100 e çıkarmış. tüm zoomlu makinelerin fiyatına 400 eklerken canon s5 IS ı 988 e düşürmüş. bu ne biçim iştir. neyse konu ile alakasız oldu ama zoomlu makine alacaklara tavsiyem en az 1 ay piyasa takibi yapıp almaları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neshter35 -- 23 Nisan 2008; 17:12:51 >
Işığın yeterli olduğu zamanlarda (mesela güneşli ve nemsiz bir havada) makinaların zoom performansı iyi gelebilir.. Çünkü telede, makina diyaframı kıssa bile ışık yeterli olduğundan bir sorun olmaz.. Önemli olan yetersiz ışıktaki performans.. Bu bağlamda makinanın teledeki atadığı diyafram değeri çok önemli.. Mesela, Panasonic FZ50 nin telede diyaframı 3.7 den başlıyor ki, bu konuda kendi sınıfındaki diğer cihazlardan bir gömlek üstün.. Kapalı havada FZ50 ile çekilmiş 420 mm bir örnek foto görebilirsek, daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz
EDIT: @bipekkan dan rica ediyorum, bu denemeleri..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spirit of nature -- 24 Nisan 2008; 12:09:14 >