Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN ZOOM PERFORMANSLARI (SADECE ZOOMLU FOTOĞRAFLAR)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN ZOOM PERFORMANSLARI (SADECE ZOOMLU FOTOĞRAFLAR) Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sugarboy

29 Nisan 2008; 8:51:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

dslr taşıması fiyatı ve kullanımı açısından normal kullanıcı için çok lükse kaçıyor o yüzden buradaki bir çok insan zaten profesyonel amaçlı kullanmıyor cihazları slr like hem az buçuk slr kullanıyor hissi veriyor hem de fazladan para verip lenslerle uğraşmak zorunda bıraktırmıyor

quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

slrlike ile ekstradan objektife ihtiyac duyulmadıgı için fiyat olarak büyük avantaj saglıyor ama hiç bir zaman bi dslr ile kıyaslanamayacagı gerceginide unutmamak gerekir

Sıfır ayarında çiziksiz full kutulu garantili faturalı az kullanılmış Sonyericsson p1i arıyorum!
sugarboy

29 Nisan 2008; 8:57:57 

arkadaşım fz18 çok güzel makinedir son teknolojik olarak hemen herşeyi barındırıyor... iso performansı ve image kalitesi az daha iyi olsa kimse bence eline su dökemezdi (slr like sınıfında)

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

zoom olayı için slr like seçmek daha pratik ve uygun sanırım...

hocam örnek slr like makine marka ve model verebilir misin?

Sıfır ayarında çiziksiz full kutulu garantili faturalı az kullanılmış Sonyericsson p1i arıyorum!
pininfarina

29 Nisan 2008; 10:31:35 

quote:

arkadaşım fz18 çok güzel makinedir son teknolojik olarak hemen herşeyi barındırıyor... iso performansı ve image kalitesi az daha iyi olsa kimse bence eline su dökemezdi (slr like sınıfında)

quote:

quote:

zoom olayı için slr like seçmek daha pratik ve uygun sanırım...

hocam örnek slr like makine marka ve model verebilir misin?

Evt Fz18'in kan kaybettigi iki nokta var;

1- En başta yetersiz image kalitesi (daha iyi olabilirdi ve beklenirdi)

2- Hemen her iso seviyesinde belli olan "ortalamanın uzerindeki noise" oranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 29 Nisan 2008; 10:31:30 >

Intel Quad Core QX6700 @ 3.2Ghz, GIGABYTE GA-X38T-DQ6, 1TB Seegate RAID 5 Config @ 310Mb/sn, 4GB Corsair XMS PRO, 22" LG Widescreen, ATI RADEON HD 2900 XT, BENQ-1640/1650 Dvd-Writer, Logitech MX1000 Lazer Mause, Audigy-2 ZS Platinum Pro, BOSE ACUSTİMAS Speakers
SynFx

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 10:53:46 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

@ Yazılımcı

Ben sana benim makinemden örnek vereyim. Canon EOS 400D modelinin kit lens performansı da aynı yani yakınlaştırma gücü. Arada kalite farklılıkları var tabii.

Nikon D40 ile çekildi.

Geniş açı (yakınlaştırma yok, 18mm)
http://img146.imageshack.us/img146/9283/dsc0966jx3.jpg

Yakınlaştırmalı (55mm)
http://img108.imageshack.us/img108/683/dsc0965th5.jpg

Sağol katze Renkler falan çok harika netlikde çok güzel fotodaki zoomlu foto bile sanki kendin gidip yakınlaşmışın gibi Valla hiç DSLR kullanmadım böyle fotolar görünce ağzım açık kalıyor. Şimdi Benim aklımda hep nikon D40 vardı hatta D40X modelide vamrış D40 dan çok az daha üstün falan dedi teknosadaki eleman. Ama bazı fotoğraf forumlarında AF motoru olmadığını öğrendim canon 400D de ise AF varmış.

Şimdi eğer canon'nun üstünde gelen objektif ile çekilseydi bu foto aynı netlik ve kalitede bir performans sergiler miydi acaba. Şu anda hemen alacak durumda değilim gerçi ama araştırmaya başladım şimdiden

Birde tele objektifler falan bişeyler duydum bir ara video falan izliyordum. Bunlar normal bir kullanıcı için oldukça yeterliymiş. Hem makro olsun hem zoom perfromansı olsun kullanıcıyı tatmin eder diyordu videodaki amca Gerçekten böyle mi peki fiyatları nekadardır onların.

Son bişey daha soracağım. şimdi canonda AF var diyoruz yani autofocus. Peki buu özellik makinede mi oluyor yoksa objektifde mi? Canon'a herhangi bir objektif alsak da gene af olur mu yoksa nikon gibi manuel mi olur? AF li bojektifler varmış bende öğrendim ama baya pahalı olduğunu söylediler

bende aynı şekilde eos400D ve nikon D40x arasında kaldım. sanırım bu yakınlarda 450D çıkıcakmış ve 400Dnin fiyatı düşebilir diyorlar.
Birde Eos 350D düşünüyorum aslında çok da para vermesem mi gibisinden. bazı kişiler nikon' u öneriyor bazıları canon'u gerçekten çok kafa kurcuklayıcı bir sorun

|Eski kullanıcı adı altanns|
|Nikon D40x body + nikkor 18-55mm gII ED + nikkor 70-300mm G| "-Üf baba bu ne be? fotoğraf makinesi." (Cem Karaca)
|Bobiler.örg Naylon Şebeke| "-Bobilerin seksi fotoğrafları için tıklayınız..." (Zürriyet)
|Trackmania Nations Forever| "-Yeteneksizseniz bu oyunda birinci olmanız imkansız..." (Robert Bosch)
|Assassin's Creed| "-Kendinizi orta çağın ortasında bulacaksınız..." (Merlin'in güğümü)
|Grafik İstek Bölümü.| "-Pm le gelen istekleri cevaplamıyorum, isteginizi konuya yazın..." (112 acil servis operatörü)
sugarboy

29 Nisan 2008; 11:04:40 

Fz18 le yaklaşık olarak 200 m den çekilmiş bir resim daha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishtare -- 29 Nisan 2008; 11:18:02 >

Yazılımcı Online

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 15:48:21 

FZ18 iyimiş ya. Peki fujiler nasıldır, S9600 mü ne çıakcakmış yeni bide S800 var sanırım. 18X zoom var diyor aktım zoom kalitesi iyi. Bu makinelerde kayıpsız resim kaydetme seçeneği var mı acaba, raw formatıydı sanırım. Ben pc de resim üstünde oynamayı sevrim HDR falan filan Şu anda foto makinesine ayıracak bütecem pek yok ama şimdiden araştırmaya başladım son bahar fotoları ile görürsünüz inşallah beni buralarda iyi bir makineyle Dslr düşünüyordum işte bi hesap ettim çok pahalıya gelecek gibi, d40X alsam boş sadece body bide tele objektif alsam 2 milyar falan oluyor sanırım. Biraz düşününce de bukadar parayı vermek açıkcası bana gereksiz geliyor yani kendimi zorlayarak alabilirim ozamanda neden maddi zorluğa soktum kendimi diye düşüneceğim. Onun yerine DSLR gibi net ve kaliteli çeken ama sadece eksisi objektifinin değişmemesi olan bir slr like maikne mi alsam diye düşünmeye başladım.

Aslında ne alacağıma bende karar veremedim Oda olsun buda olsun diye saldırıyorum

Geçti istemem gelmeni
Yokluğunda buldum seni
Bırak vehmimde gölgeni
Gelme artık neye yarar

Necip Fazıl KISAKÜREK
sugarboy

29 Nisan 2008; 16:30:21 

sen de benim gruba katıldın desene... birlikte karar verelim bari :)

SynFx

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 17:14:15 

ben de ben de acayip kararsızım

|Eski kullanıcı adı altanns|
|Nikon D40x body + nikkor 18-55mm gII ED + nikkor 70-300mm G| "-Üf baba bu ne be? fotoğraf makinesi." (Cem Karaca)
|Bobiler.örg Naylon Şebeke| "-Bobilerin seksi fotoğrafları için tıklayınız..." (Zürriyet)
|Trackmania Nations Forever| "-Yeteneksizseniz bu oyunda birinci olmanız imkansız..." (Robert Bosch)
|Assassin's Creed| "-Kendinizi orta çağın ortasında bulacaksınız..." (Merlin'in güğümü)
|Grafik İstek Bölümü.| "-Pm le gelen istekleri cevaplamıyorum, isteginizi konuya yazın..." (112 acil servis operatörü)
hidrojenperoksit

29 Nisan 2008; 17:53:37 

bence mantıklı....al dslr kurtul kararsızlıktan

KİMYACILAR ÖLMEZ SADECE DENGEYE ULAŞIRLAR
coxackie

29 Nisan 2008; 18:11:31 

quote:

FZ18 iyimiş ya. Peki fujiler nasıldır, S9600 mü ne çıakcakmış yeni bide S800 var sanırım. 18X zoom var diyor aktım zoom kalitesi iyi. Bu makinelerde kayıpsız resim kaydetme seçeneği var mı acaba, raw formatıydı sanırım. Ben pc de resim üstünde oynamayı sevrim HDR falan filan Şu anda foto makinesine ayıracak bütecem pek yok ama şimdiden araştırmaya başladım son bahar fotoları ile görürsünüz inşallah beni buralarda iyi bir makineyle Dslr düşünüyordum işte bi hesap ettim çok pahalıya gelecek gibi, d40X alsam boş sadece body bide tele objektif alsam 2 milyar falan oluyor sanırım. Biraz düşününce de bukadar parayı vermek açıkcası bana gereksiz geliyor yani kendimi zorlayarak alabilirim ozamanda neden maddi zorluğa soktum kendimi diye düşüneceğim. Onun yerine DSLR gibi net ve kaliteli çeken ama sadece eksisi objektifinin değişmemesi olan bir slr like maikne mi alsam diye düşünmeye başladım.

Aslında ne alacağıma bende karar veremedim Oda olsun buda olsun diye saldırıyorum

Günlük hayatta tele objektife pek fazla ihtiyaç olmuyor.
Eğer ki spor çekimleri, kuş fotoğrafçılığı gibi özel bir ilgin yoksa.
Tele objektif başlangıçta cazip gelebilir ama pratikte çok kullanışlı değil, zaten makinaların çoğunda uzun odaklamada keskinlik kayboluyor.
Bunun dışında SLR like makinaların, kompaktlara göre bir üstünlüğü yok (fotoğraf kalitesi olarak). Hatta mesela Fuji F30 gibi bir makina çok daha kabiliyetlidir.

Neticede fotoğrafı çekecek olan fotoğrafçıdır, makina ikinci planda kalır. Mesela iki fotoğraf olsa, kıyaslamak için hangisinin kompaktla, hangisinin slr ile veya slr like ile çekildiğini kestirmek çok zordur. Fotoğrafçılık anı yakalamaktır, fotoğrafa duygu katmaktır, kompozisyondur vs...Bu yüzden bütçeyi fazla yorup da realiteden uzaklaşmamak gerekir.

Yazılımcı Online

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 18:51:47 

quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

quote:

Günlük hayatta tele objektife pek fazla ihtiyaç olmuyor.
Eğer ki spor çekimleri, kuş fotoğrafçılığı gibi özel bir ilgin yoksa.
Tele objektif başlangıçta cazip gelebilir ama pratikte çok kullanışlı değil, zaten makinaların çoğunda uzun odaklamada keskinlik kayboluyor.
Bunun dışında SLR like makinaların, kompaktlara göre bir üstünlüğü yok (fotoğraf kalitesi olarak). Hatta mesela Fuji F30 gibi bir makina çok daha kabiliyetlidir.

Neticede fotoğrafı çekecek olan fotoğrafçıdır, makina ikinci planda kalır. Mesela iki fotoğraf olsa, kıyaslamak için hangisinin kompaktla, hangisinin slr ile veya slr like ile çekildiğini kestirmek çok zordur. Fotoğrafçılık anı yakalamaktır, fotoğrafa duygu katmaktır, kompozisyondur vs...Bu yüzden bütçeyi fazla yorup da realiteden uzaklaşmamak gerekir.

vallaha hocam bende ne çekeceğimi pek bilmiyorum ama elimde makine oldu mu isteidğim herşeyi çekmek istiyorum. Başta elbette noisesiz kaliteli keskin foto kalitesi akla geliyor sonra makro kalitesi makro çekimleri çok severim sonra da zom kalitesi şu ana kadar optik zoomlu bir makinem hiç olmadı ama olsaydı bir çok kuş fotosu, ya da yaklaştığımda kaçan hayvanları uzaktan sanki yakındaymış gibi çekebilirdim Daha çok doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorum ben.

Aslında DSLR aldığımda objektif değiştirmeden beni üstündeki objektif makro olsun zoom olsun tatmin eder mi diye şüpheye düştüm. Yani şu ana kadar bir kompak makine ile adare etmiştim son 1 senedir de k790i kullanıyorum vallaha k790 da kodak dan daha çok ayar var makro çekimi çok daha iyi. Ama artık flashsız çekimlerde yapmak istiyorum, gece çekimi falan, noise olmasın, çektiğim fotunun netliği ile övüneyim falan.

mesela cep teletonu ile çektiğim bir iki reism veryim , direk eklemiyorum topicin genel amacı bozulmasın diye link olarak vereceğim

http://img139.imageshack.us/img139/434/dsc00718filteredhw5.jpg
http://img516.imageshack.us/img516/1750/dsc00082is9.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/5688/dsc01196bs1.jpg

yani foto çekmeyi çok seviyorum kısacası, işte kimileri gibi aman resim çeksinde boşver gerisini diyemiyorum. Şu telefonu bile fotoğraf makinesi bide telefona ayrı para vermemek için en iyi reism çeken teli aldım 3 ay araştırıp. Tabi ortam, ışık, o anki komposizyon falanda resimde çok önemli etken bazen böyle de düşününce diyorum slr like mı alsam diye ama ilerde değişik objektifler alabilrim belki diyerek de DSLR düşünmüyor değilim.

Uuzun lafın kısası kararsızım. Şu anda maddi imkanlarda el vermeyince net karar veremiyorum gözümü karartamıyorum açıkcası. Benimki dereyi görme