arkadaşlar arasıra ekranda masayı felan oynatınca monitör sallandığı zaman felan ekran beyazlıyo ve çizgiler çıkıyordu. bizim burda bi bilgisayar teknik servisi var oraya götürdüm kasayı bu olayın (monitörden dolayı olduğundan emin olmak için) adam başka bi monitörde denedi sorun çıkmadı ve dedi evet bu senin monitörden dedi.ben ona bu olayın zaten hep olmadığını arasıra ekranın beyazlaştığını söyledim. oda ekran kartından olsaydı sürekli ekran beyaz olurdu dedi. sonra aradan bir müddet geçti. ben pcyi başka bir odaya almak için taşıdım.bu kez xpde pc açılırken "hoşgeldiniz" yazısından sonra monitör kapanıyordu. bende yeni monitör siparişi verdim. LG 19" lcd.sonra bir arkadaşın pcsine kasayı bağladım. sağlam monitörde de görüntü yoktu.yani sorunun monitörden olmadığını anladım.sonra teknik servise yeniden götürdüm ve durumu anlattım.ekran kartından olduğunu söyledi bu kez. zaten ekran kartını ve monitörü değiştirmeyi düşünüyordum.yeni monitör geldi. ekran kartınıda taktım. bu kez pc açıldıktan 1 saat sonra felan monitör kapanmaya başladı.yine teknik servise götürdüm ve baktı. onlarda pc 24 saat açık kaldığı halde bir problem olmadığını söyledi.(oyun felan oynamış yine kapanmamış). ve dediki pcde açılırken çıkan scanner programından olduğunu söyledi.programı sildim ve bazen akşama kadar kullandıktan sonra monitör gidiyor. bilgisayarı resetlediğimde ise 10 dk ya kalmadan monitör gidiyor. bunun sebebi ne olabilir?virüs felan olabilirmi?yoksa kablolardanmı?.ne ypmalıyım. xpyi yeniden kuraktım ama xp cdsi bi arkadaşta elimde bir xp cdsi daha var ama cd-keyi uymuyor.
edit:yazı rengi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddiyetsiz gorkem -- 9 Mayıs 2008; 12:30:51 >
anladığım kadarıyla aynı sorun yeni ekrandada devam ediyor kasanın içini açıp baktınmı ekran kartının tam oturduğuna falan ekranın elektrik kablosunuda test etmeyi öneririm.
anladığım kadarıyla aynı sorun yeni ekrandada devam ediyor kasanın içini açıp baktınmı ekran kartının tam oturduğuna falan ekranın elektrik kablosunuda test etmeyi öneririm.
ok. bi denicem. ama kablodan felan olsa belirli aralıklarla gitmez heralde .saol edit:yazı rengi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddiyetsiz gorkem -- 9 Mayıs 2008; 12:32:41 >
ekran kartını değiştiğin halde sorun aynı şekilde devam ediyorsa şundan emin ol, sorun ekran kartından değil. sorun senin güç kaynağında (psu) olabilir. ram de sorun olabilir. ramlerini sök tak, hatta eğer iki ram in varsa teker teker dene ram leri, önce birini tak sadece öyle dene, sonra diğerini tak öyle dene. oda olmazsa bi arkadaşından bulabilirsen güç kaynağı bul (psu) onu kendindekiyle değiştir öyle dene.
genelde internette dolaşırken veya internet dışında masaütünde felan bişeyler yaparken gidiyor.oyundayken hiç gittiğini görmedim ve internetteyken tam bi siteye girerken kapandığı gibi bazen de pc donuyor 2-3 sn sonrada monitör kapanıyor.bunalrı söylemek istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddiyetsiz gorkem -- 9 Mayıs 2008; 12:34:02 >
arkadaşlar kasa kucağımda gittiğim bilgisayarcılarda bir sorun çıkmadı. ama evde sorun çıkıyor..yani kasadan değil.. eski crt monitörde olan sorunun tekrarlaması...yani monitördende dğil monitörün elektrik kablosunuda değiştirdim sorun çözülmediii... YARDIM PLEASE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddiyetsiz gorkem -- 9 Mayıs 2008; 12:34:39 >
öncelikle mesaj yazım tarzınızı, genel forum kuralları dahilinde sadece dikkat çekmek istediğiniz yerleri seçerek renkli yazınız, geri kalan yerlerde lütfen düzgün bir yazı kullanınız
monitörün görüntü kablosunu deneyin
arkadasım telnik serviste sorunsuz çalısan bilgisayar evinde kapanma yada resetleme yapıyorsa bilki sorun elektrik hattındadır. teknik serviste sormuşlardır kesin ama kullandığın piriz topraklı mı yada klima veya benzeri çok elektrik kullanan başka bir aygıtla aynı elektrik hattını mı kullanıyo bence başka bir odaya götür makineyi orda dene. ve kullandığın piriz in topraklı olup olmadığını kontrol et. saygılar
Muhtemelen monıtorun beko vestel filandır olmadı datrondur. Monıtoru baska bir prızden beslemenızı sorunun devamı halınde kablonuzun monıtore gıren kısmındakı dıslerı bir pamuklu cubuk yardımıyla temızlemenizi ve devamı halınde lehim islemlerinde kullanılan pasta surmenizi tavsiye edıyorum.
arkadasım telnik serviste sorunsuz çalısan bilgisayar evinde kapanma yada resetleme yapıyorsa bilki sorun elektrik hattındadır. teknik serviste sormuşlardır kesin ama kullandığın piriz topraklı mı yada klima veya benzeri çok elektrik kullanan başka bir aygıtla aynı elektrik hattını mı kullanıyo bence başka bir odaya götür makineyi orda dene. ve kullandığın piriz in topraklı olup olmadığını kontrol et. saygılar
pcyi salona taşıdım sorun devam etti şu anda modem-hoparlör-kasa-monitör ve modem aynı prize bağlı.yani 3lü prizin üstüne kablosuz bir 3lü priz daha taktım problem ondan kaynaklanıyor olabilir mi?babama sorduğumda ondan değildir.bilgisayarın yaktığı elektrik ne kadar bişey ki dedi.üstünde durmadım.ve pc aylardır bu şekilde bağlı durumda ve hiç bir sorun çıkmamıştı.taaki son 1-2 aya kadar.