bende bu gün gidip p35 ds3 aldım..ama şu kablo karmaşasını bi türlü aşamadım...şu power ve restart kabloları takılı olan arkadaşlar bi foto çekip yollayabilirlermi acaba?? kullanma klavuzundaki gibi yaptım olmadı...bende artık p35 kullanıcısı olmak istiyorum..
Dostum çok küçük şekilde altında yazması lazım power ve restart eğer yazmıyorsa deneye deneye bulabilirsin çok kolay
ep ler p lerden dahamı ei ne farkvar dsp lerde sogutucuları farklı hangisini tercih edim iyi oc icin? ds4 ile dsp cok fark varmi 2xpciex e gerek yok ..
Ep serisi anakartlar ile P serisi Rev 2.1 anakartlar gigabyte mobolarda esasen aynı. Ep serisi zaten rev 2.1 den başlıyor ve E işareti energy koruma anlamına geliyor. Bunuda Dynamic energy safer isimli bir program aracılığı ile yapıyor. Her ne kadar P35 Rev 2.1 lerde bu desteklemiyor gibi görünsede aslında bu programı yüklediğinizde Ep ler gibi desteklediğini görebiliyorsunuz. Bu nedenle fiyatı daha uygun olanını seçmeniz iyi olacaktır. Ancak eğer fiyatları aynı ise Ep almak tabiki daha iyi ama aralarında neredeyse hiçbir fark yok. İkinci olarak Ds3r ile Ds3p arasında oc konusunda çok büyük farklar olacağını sanmıyorum. Ancak P35 Ds3r EP35 Ds3r daha fazla kullanıcı deneyimi olan anakartlar ve Ds3p lere göre nerelere çıkabildiği daha belli. Eğer Crossfire falan düşünmüyorsanız Ds3r almanız daha iyi olur. Ama dediğim gibi ds3p'de aynı şekilde hızaşırtılabilir sadece deneyeni çok fazla değil. Ek olarak P35 chipseti bildiğim kadarıyla PCİ 2.0 desteklemez. Onu destekeleyen chipsetler X38 ve X48 chipsetleri. Yakındada P45 chipseti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 28 Mayıs 2008; 0:53:42 >
İntel Q6600@3000MHZ Stok soğutma* Gigabyte EP35 DS3R* Sapphire HD3870* 2*1 GB A-DATA vitesta DDR2 800 mhz*WD 500 GB HDD* Samsung Sh S203D SATA DVD-RW* Glacialpower 550W PSU* Asus VW222S BK 22'' 2 ms* Cooler-Master Centurion 534+ Silver
EP35 DS3R BENCE DE 1 NUMARA.... HELE DE YANINDA Q6600 VARSA :)=)))
q6600 yoksa iki numara mı?
arkadaşlar ethernetle ilgili problem yaşıyorum güncel driver yükledim... fakat rapid den dosya indirirken 60 KB/s üstüne çıkmıyor, normalde 100 KB/s üstünü görürdüm... bu konu hakkında bi fikri olan var mı (format dışında)...
bilgisayar ilk başta gayet güzel açıldı daha sonra aklıma dvd rom u takmadıgım geldi kapattım dvd rom u taktım ondan sonra başka bişey çalışmayınca onu çıkarıdıgm aklıma geldi tekrar kapattım ve açtıktan sonra kıllık yapmaya başladı ve default ayarda 3ghz olan işlemci 2.66 olarak görünüyor ve adam gibi çalışmıyor şöyle ki
bilgisayarın açma tusuna basıyorum açılıyor ekran gelmiyor ve res atıyor kendi kendine farklı aralıklarla 1-2 dk geçtikten sonra gayet güzel açılıyor bios a giriyorum fakat bazen orda da takılıyor daha windows u yükleyemedim bu olay yüzünden yardım edin lütfen windows vista deniyordum yarısında takıldı ne yapmalıyım
2.66 olayını hallettim fail-safe e geçmiş nedense onu optimized a aldım ve sorun düzeldi ama halen arada bir bios ta takılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junger -- 31 Mayıs 2008; 10:41:24 >
ep ler p lerden dahamı ei ne farkvar dsp lerde sogutucuları farklı hangisini tercih edim iyi oc icin? ds4 ile dsp cok fark varmi 2xpciex e gerek yok ..
Ep serisi anakartlar ile P serisi Rev 2.1 anakartlar gigabyte mobolarda esasen aynı. Ep serisi zaten rev 2.1 den başlıyor ve E işareti energy koruma anlamına geliyor. Bunuda Dynamic energy safer isimli bir program aracılığı ile yapıyor. Her ne kadar P35 Rev 2.1 lerde bu desteklemiyor gibi görünsede aslında bu programı yüklediğinizde Ep ler gibi desteklediğini görebiliyorsunuz. Bu nedenle fiyatı daha uygun olanını seçmeniz iyi olacaktır. Ancak eğer fiyatları aynı ise Ep almak tabiki daha iyi ama aralarında neredeyse hiçbir fark yok. İkinci olarak Ds3r ile Ds3p arasında oc konusunda çok büyük farklar olacağını sanmıyorum. Ancak P35 Ds3r EP35 Ds3r daha fazla kullanıcı deneyimi olan anakartlar ve Ds3p lere göre nerelere çıkabildiği daha belli. Eğer Crossfire falan düşünmüyorsanız Ds3r almanız daha iyi olur. Ama dediğim gibi ds3p'de aynı şekilde hızaşırtılabilir sadece deneyeni çok fazla değil. Ek olarak P35 chipseti bildiğim kadarıyla PCİ 2.0 desteklemez. Onu destekeleyen chipsetler X38 ve X48 chipsetleri. Yakındada P45 chipseti.
saol arkadasın yardımcı oldun baya.. kusura bakma cafeden bakabiliyorum o yuzden gec oldu :D
Bios güncellemesi yaptım ancak sorun düzelmedi..bios ayarlarında değişilik yaptığımda makina 2-3 kere resetliyor boot ekranı gelmeden..daha sonrada bazen 1 bazen 3 kere falan windows açılıyor ekranı bitip tam windows açılcakken resetliyor..
Bileşenler;
P35 DS3R 2*2 gb pc 800 kingston sparkle p 888 8800 gt e 8200 500w cooler master
Ehil arkadaşlardan rica ediyorum,lütfen ufakta olsa bi araştırma yapabilirmisiniz..Bilgisayarcımla görüştüm,aynı model başka bi anakart denemiş başka pc de,aynen o da resetlemiş..Halbuki bu forumda en çok tavsiye edilen sorunsuz olarak bahsedilen anakartlardan biri..ve kimseden böle bi sorun da duymadım..bu şimdi neyin nesi?
Saygılar...
Arıkadaşım keşke daha önce görseymişim yazınızı. Bu reset atma olayı mobonun bozukluğundan falan değil. Yeni moboların eğer bilgisayar açılış değerleri(işlemci ve ramler) düzgün değilse kendisini korumak için orjinal ayarlarıyla tekrar başlatması olayıdır. Bende de voltajsız senin gibi 3.0 ghz'ye çıkartmaya çalıştım ama bir iki açma girişiminden sonra default ayarlar ile tekrar başlıyordu. Sonra Overclock bölümünde arkadaşların belirttiği bazı uygulamaları yapınca (Ram'e 0.1 volt vermek ve pcı veriyolunu 100 mhz'ye sabitlemek vb.) sistem ocli olarak çok rahat 3.0ghz hızında açtı (Q6600) ve o şekilde de kullanıyorum. Birde F2 biosun üzerine F3e bios kurmamında etkisi oldu. Beta bir bios ama sistemi daha stabil yapıyor diğer biosa göre.
İntel Q6600@3000MHZ Stok soğutma* Gigabyte EP35 DS3R* Sapphire HD3870* 2*1 GB A-DATA vitesta DDR2 800 mhz*WD 500 GB HDD* Samsung Sh S203D SATA DVD-RW* Glacialpower 550W PSU* Asus VW222S BK 22'' 2 ms* Cooler-Master Centurion 534+ Silver
Gigabyte P35-DS3 1333 FSB/DDR2 1066 bende bu anakart var işletim sistemini kurarken bilgisayar kapanıyor, yenisiniş gönderdiler yeni karttada aynı sorun var başına böyle bişey gelen oldumu
DS3L bendeki anakart. Ben bu anakartla kaç tane sistem kurduysam hepsinde reset problemi çıktı. Reset olmazsa donma sorunu oluyor. Neler yaptıysam olmadı, bios ve driver güncellemesi yaparak bi daha deniycem.
Edit: Bios uptade ettim, driverların hepsini güncelledim yok yine aynı.
Diğer bileşenleride yazayım ben;
Gigibyte GA-P35-DS3L Core 2 duo E2500 OCZ 1gb Vista upgrade Palit 8600GT ---------------------------
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegan -- 3 Haziran 2008; 19:37:43 >
DS3L bendeki anakart. Ben bu anakartla kaç tane sistem kurduysam hepsinde reset problemi çıktı. Reset olmazsa donma sorunu oluyor. Neler yaptıysam olmadı, bios ve driver güncellemesi yaparak bi daha deniycem.
Edit: Bios uptade ettim, driverların hepsini güncelledim yok yine aynı.
Diğer bileşenleride yazayım ben;
Gigibyte GA-P35-DS3L Core 2 duo E2500 OCZ 1gb Vista upgrade Palit 8600GT ---------------------------
Birşeyi yanlış yapıyor olmayasın?Bende var taş gibi kullanıyom.
GİGABYTE P35 DS3L için F8 bios nihayet çıkmış. İlgililere duyurulur.
Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin. Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek. Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)