Arkaşalar D805 2,66 @ 2,8 ghz işlemcim var.İşlemci eskiden boşta 49-50 derecelerde yükte de en fazla 66 derece oluyordu.66 derece ye gelince fanların devirlei artıp sıcaklık düşüyordu.Bende geçenlerde bilgisayarcıya gittim.Benim ekran kartı testi için güç kaynağı lazımdı.Orada gitmişken kasayı temizleyim dedim komprasörle hava felan tutum işlemciyi söküp temizledim.Termal macunu yeniledim ,fanı felan temizledeim taktım.Şimdi ise mesela şuan baktım sadece firefoxda yım 56 derece oyunlarda 76-77 görüyorum.66 geçincede fanların hızında bir değişiklik olmuyor.Acaba Termal Macun mu adi çıktı ne oldu acaba ???
Yüksek ihtimal fan oturmamasından kaynaklanıyordur bu durum. Fanı çıkartıp macunu temizleyin ve ince bir kat halinde tekrardan sürerek fanı takın. Bu denemenizde fanı iyi oturttuğunuzdan emin olun. Büyük ihtimalle sorun çözülecektir. En kötü macunu dahi sürseniz yine de abartı sıcaklık artışı olmaz. En iyi termal macun; emsallerinde göre zaten 3-5 derecelik ısı düşüşü sağlar pratikte. Bu sebeple araya sürdüğünüz şey eğer "macun" ise, ondan bu kadar büyük bir performans düşüşü beklemeyin
Valla bu sefer iyice oturtdum vidalarını şimdi boşta eski değerlerinde 49-50 arası gidiyor.Fakat işlemciyi %100 yapınca 71-72 oralarda geziyor.İlk başta dediğim gibi fanın hızı artmıyor.Birde işlemi iptal ettiğim anda fan rpm'i 300-400 aratarak olması gereken yere geliyor işlemci soğuyunca düşüyor.Yani yük altındayken fan hızlanmıyor.Acaba psu mu yetmiyor.350 watt psu var işlemcide 2,66 dan 2,8' o/c li.
Sürdüğünüz Macunun tam olarak tepki göstermesi için belli bir süre geçmesi gerek, bunun tam bi saati vardı ama hatırlamıyorum belli bir süre sonra o sıcaklık düşer, ama sen termal macunu çok sürdüysen tepki veremeyebilir ve ısınabilir ince bi tabaka halinda orta ve yan yüzeylerine sürüceksin aksi takdirde cpu ısınır
Normalde kaliteli macunlar 3 gün süre ister bildiğim kadarıyla,ama çok da farketmez. İnce bir katman halinde sürün yeter,kavanozu 5 lira olan pastalar bile canavar gibidir...
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)