hepsiburada.com'dan iki adet nanoxia 120mm fan kontrolcülü fan aldım. bu fanları seçmemin sebebi fan kontrolcülü olmalarıydı fakat bir türlü çalıştıramadım. fanları anakarttaki sokete yada çevirici ile güç kaynağına direk bağladığımda çalışıyor; araya fan kontrolcü girdiğinde ise çalışmıyor. ikiside aynı. bunların farklı bir bağlantı şekli mi var; yoksa ikiside arızalı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 22 Nisan 2008; 19:21:15 >
kutuda klavuz yoktu. zaten anlaşılmayacak bir yapısıda yok aslında. kontrolcüde bir dişi, bir erkek soket var. ama yinede danışayım dedim. bu arada sorunuda buldum. birinde erkek sokete lehimli üç kablodan ikisi kopmuş. üzerlerindeki koruyucu lastik sanki bağlıymışlar gibi gösteriyordu. diğer kontrolcüde bir kopukluk yok gibi gözüküyor ama o da çalışmıyor. hepsiburada iade ürünleri göndermiş sanırım bana, pek içime sinmedi. bende iade edeceğim...
Hocam bende bu fandan 2 tane kullaniyorum, oldukca sessizler ben fan kontrolcu takmaya gerek duymadim. Ama sanki sogutmasi pek iyi gelmedi bana, senin kasa ici sicakligi ne kadar dusurdu bu fanlar?
Nanoxiaların çoğunda bu sorun var... Potansa giden kablolarda sorun var. Onlarla oynarsan düzeliyor...... Bende exa dan 2 tane almıştım. Ve 7 kere gittim değiştirmeye hepside aynı çıktı Sonra bende fan kontrolsüz kullanmaya başladım :D
Çok ilginç. Ben de aldım 2 tane hepsiburada.com dan. ikisinin de kontrolcüsü çalışmıyor. Kesip kendim elle yapacağım tekrar. aradaki kablolar kopuk galiba.
mrb arkadaşlar bende 8 cm lik olanlarından almak isitoyrum ancak işlemcinin fanını dğiştrmek için amd 4800x2 var bunla beraber gelen stok fanını çıkarıp bun fanla değiştirebilrimiyim??
bide anakarrta işlemci fanının soketi 4 pinli bu fanın girişi direk 4 pinli mi eğer değilde 3 pinlise nasıl bağlayabilirm