Giriş | |
|
|
|
7 Ekim 2008; 6:54:41
|
|
|
inanılmaz bir çalışma olmuş, sizi tebrik etmekten başka çare yok, bravo ; )
|
|
11 Ekim 2008; 14:57:36
|
|
|
Maliyeti nekadara patladı ??? Bunun hakkında bilgi verirmisiniz isteyen vardır öğrensinler daha girişmeden nekadara mal edilir.. vs
|
|
|
11 Ekim 2008; 15:01:18
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: nixniz Maliyeti nekadara patladı ??? Bunun hakkında bilgi verirmisiniz isteyen vardır öğrensinler daha girişmeden nekadara mal edilir.. vs 4. sayfada yazdım: Maliyet soran olmuş alfa ap yi dahil edersek: 650 YTL civarı tuttu.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 18:41:48
|
|
|
Peki bu çalışmanın size getirisi ne oldu? mesela, mevcut internet bağlantınızı paylaşım amacıyla mı böyle bir çalışma içine girdiniz, ya da ücretsiz aynı ağ üzerinde buluşmuş olmanın avantajı ile ne deniyordu multiplayer mi oyun mu oynamak için mi. mesela vpn bağlantı oluşturma, vs vs.. ne gibi çalışmalar yaptınız başka. ayrıca imzanda radius server yazıyor. forumda, bu konu ile ilgili bir konu açmayı düşünüyormusun. unutmadan aynı ağ üzerinde buluşabildiğinize göre, internet hattınız üzerinden değil de, yapmış olduğunuz bağlantı üzerinden ücretsiz konuşma veya chat gibi programlar kullanarak deneyim kazandınız mı? bunlardan da biraz bahsedin. yoksa antenler birbirini görmüş, bağlantı %90' a vurmuş, bu konuyu okuyanların hem bundan hem de başka şeylerden faydalanası gelsin. son bir soru, yansıtıcı mı diyoruz ya da çanak mı diyoruz o aleti cama bant ile yapıştırmışsın ve bantlar gevşeyecek görünüyor resimde, kalıcı bir şekilde yerleştirdiniz mi techizatları. bir de radius server' i bu iş için mi kurdun misafir geliyor mu ağa..
|
|
|
13 Ekim 2008; 18:53:36
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: The souls migration Peki bu çalışmanın size getirisi ne oldu? mesela, mevcut internet bağlantınızı paylaşım amacıyla mı böyle bir çalışma içine girdiniz, ya da ücretsiz aynı ağ üzerinde buluşmuş olmanın avantajı ile ne deniyordu multiplayer mi oyun mu oynamak için mi. mesela vpn bağlantı oluşturma, vs vs.. ne gibi çalışmalar yaptınız başka. ayrıca imzanda radius server yazıyor. forumda, bu konu ile ilgili bir konu açmayı düşünüyormusun. unutmadan aynı ağ üzerinde buluşabildiğinize göre, internet hattınız üzerinden değil de, yapmış olduğunuz bağlantı üzerinden ücretsiz konuşma veya chat gibi programlar kullanarak deneyim kazandınız mı? bunlardan da biraz bahsedin. yoksa antenler birbirini görmüş, bağlantı %90' a vurmuş, bu konuyu okuyanların hem bundan hem de başka şeylerden faydalanası gelsin. son bir soru, yansıtıcı mı diyoruz ya da çanak mı diyoruz o aleti cama bant ile yapıştırmışsın ve bantlar gevşeyecek görünüyor resimde, kalıcı bir şekilde yerleştirdiniz mi techizatları. bir de radius server' i bu iş için mi kurdun misafir geliyor mu ağa.. 1. olarak can-selcik te bulunan anten nedeniyle. Can-selcik bana 200 kB/sn dosya yollayabiliyor. Ben ise, antenimin kaliteli olması nedeniyle 11 Mbps yi full olarak kullanabiliyorum yani 500 kB/sn zaten 11 Mbps nin wi-fi de full kapasitesi olduğundan o hızda dosya yollayabiliyorum bunun dışında daha kaliteli cihazlar kullansak, atheros chipsetli falan, çok daha iyi sonuçlar elde edebilirdik. Bunun dışında aynı okulda okuyoruz, bilgisayar öğretmeni siz bunu yapamazsınız, ancak birbirinize merhaba dersiniz o kadar olur, bir tüpçü, motorsikleti ile 'abi 520 numaraya bi tüp' diyince bağlantınız kopar vsvs. dedi. Bunun üzerine de yaptık ayrıca. Online oyun oynadık. En son yanlış hatırlamıyorsam pingler stabil bir şekilde 2-4 arasında gidiyordu. Şimdi gelelim benim tavsiyelerime: Eğer bir link yapıcam, amatör olsun diyorsanız. 2 tane cihaz önereceğim size. 1. si, 25 km mesafeli ama, tavsiyem 10 km içinde kullanmak çünkü mesafe artınca hız yavaşlıyor. 10 km de en azından 1 mb/sn, veri akışı yaparsınız diye düşünüyorum. Cihazın adı Ubiquiti Powerstation 5 (PS5), 2. olarak ise,15 km mesafeli ama tavsiye ettiğim 4-5 km de kullanarak 1 mb/sn yaparsınız bununla, kendiliğinden 14 dBi anten ile geliyor ama eğer ben Powerstation 5 in önerilen mesafesinden daha fazla yapıcam derseniz, NS5 e ek anten takabilirsiniz. Cihazın adı Ubiquiti NanoStation 5 (NS5)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 30 Kasım 2008; 11:40:13 >
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
|
|
|
|
|
25 Kasım 2008; 23:15:33
|
|
|
mükemmel bişey ya körfezin karşısından kablosuz net emeğine sağlık
|
|
|
29 Kasım 2008; 1:57:11
|
|
|
oncelıkle calısmana ve azmıne baktım da tebrık ettım yalnız yaptıklarınıza baktımda bıraz fazla ucmus gıbı geldı bana bırıncısı ventıcal horızontan bı anten kullanmıssınız bu anten maksımun 14 db cunku aynısından bende de var mahalledekı modemlerı buluyorum anca ve bu sekıldekı bır baglantıyla sen nete baglandınmı ? bu bırıncı sorum ? ıkıcısı ıse alfa kartlar artık tr dede satılıyor 140 ytl cıvarı olması lazım wıreless merkezı dıye artırsan google da cıkar satanda satıcının adı mustafa 7,5 km dıyorsun bence sen yakın cıvarda bı modem buldun 650 lıralık bı malıyet deıl bu anlatılanlar yanı ben alanyada 39 km baglantı yapan gordum adam cıhaza 2000 ytl ıstıyor du ve bılmıyorsan soylıyım alfa kartlar wap sıfreyı modemde download yapılıyorsa cok kolay kırıyor bıraz arastırırsan bulursun bu donanımı kullansaydın olur derdım anten : https://www.wifianten.com/www/detay.asp?id=9 bu alfa kart :http://www.wirelessmerkezi.com/5.htm bıde suan ben baglantı aldıgım yerdekı baglantı 4096 mb ben maksumun 450 kb/s gordum ve bu baglantı bana sadece 40 metre uzaklıkta ve burda sen 500 mb/s den bahsedıyorsun km seklınde baglankurmayı hedeflersende bu dedıgın rakkamların cok cok ustunde olur cevrende bına gerılım hattı vs. yoksa IYI CALISMALAR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deja_wu1453 -- 29 Kasım 2008; 1:58:37 >
|
|
29 Kasım 2008; 2:16:41
|
|
|
o alfa kartını dolar 1.2 iken 60 a almıştım. 80 ediyor kargo da 5 sterlin o zamanın parası ile 13 lira tutmuştu. yakın civarda modem bulmak mı? Kardeşim gece yazarken içip/çekipte mi yazıyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun? MAC ID dediğimiz birşey var arkadaş bana veriyor ben makinadan bakıyorum o mac görülüyormu diye, arkadaşa bağlanabiliyorum o da bana bağlanabiliyor bu arkadaş 7.55 km ötede oturuyor. Hani onu geçtim bana lazer tutuyor, eğer dediğiniz mümkün ise SSH adlı şahıs bir insan değil uzaylı ve ışınlanabiliyor ben ayrıca hiçbir yerde 500 mb/sn demedim lütfen düzgün oku, eğer çok alkollüysen ve ya aşırı uyuşturucu kullandıysan ayıl öyle tekrar oku ve gel çünkü yazdıkların çok mantıksız ve IQ düzeyi 70 in altında olanlar bile böyle şeyler yazmaz...
|
|
|
|
|
30 Kasım 2008; 0:40:13
|
|
|
1. olarak can-selcik te bulunan anten nedeniyle. Can-selcik bana 200 kb/sn dosya yollayabiliyor. Ben ise, antenimin kaliteli olması nedeniyle 11 Mbps yi full olarak kullanabiliyorum yani 500 kb/sn zaten 11 Mbps nin wi-fi de full kapasitesi olduğundan o hızda dosya yollayabiliyorum bunun dışında daha kaliteli cihazlar kullansak, atheros chipsetli falan, çok daha iyi sonuçlar elde edebilirdik. Bunun dışında aynı okulda okuyoruz, bilgisayar öğretmeni siz bunu yapamazsınız, ancak birbirinize merhaba dersiniz o kadar olur, bir tüpçü, motorsikleti ile 'abi 520 numaraya bi tüp' diyince bağlantınız kopar vsvs. dedi. Bunun üzerine de yaptık ayrıca. Online oyun oynadık. En son yanlış hatırlamıyorsam pingler stabil bir şekilde 2-4 arasında gidiyordu. Şimdi gelelim benim tavsiyelerime: Eğer bir link yapıcam, amatör olsun diyorsanız. 2 tane cihaz önereceğim size. 1. si, 25 km mesafeli ama, tavsiyem 10 km içinde kullanmak çünkü mesafe artınca hız yavaşlıyor. 10 km de en azından 1 mb/sn, veri akışı yaparsınız diye düşünüyorum. Cihazın adı Ubiquiti Powerstation 5 (PS5), 2. olarak ise,15 km mesafeli ama tavsiye ettiğim 4-5 km de kullanarak 1 mb/sn yaparsınız bununla, kendiliğinden 14 dBi anten ile geliyor ama eğer ben Powerstation 5 in önerilen mesafesinden daha fazla yapıcam derseniz, NS5 e ek anten takabilirsiniz. Cihazın adı Ubiquiti NanoStation 5 (NS5) BU YUKARIDAKI YAZI SANA AYIT GALIBA CUNKU TEZI ORTAYA KOYAN SENSIN burda 500 kb/sn le dosya tranferınden bahsedıyorsun sızın bu sısten de suan ttnet ten daha ıyısınız bu adamlar yok yere bu kadar ugrasıyor alt yapı bılmem ne hemde sen bunu ıddaa ettıgın sey 40 ytl lık basıt bır antenle yapıyorsun guldurmeyın yaa sadece atıyorsunuz ve antenın arkasında bıde n connektorle baglanmıs vede uzanan bı kablo var ve senın o kullandıgın kablo nun markası ne olursa olsun kı bu muhtemelen aselsanın kullandıgı kablodan cunku sıyah bu kablo her merede 0,4 db guc kabeder bunuda bılın sonra ubıquiti kartın chıpsetı ateros ok de sen bunu pekk dosyasını bı kere bulamazsın ben bıde ben ısı gucu bırakıp neden bu konuya mesaj yazıyım baska bır sey arıyorudum baslıkta 7,5 km reyı gorunce ılgımı cektı sen bıraz daha arastır bu ısı sen bu olayları bılmıyordun bız ateros ar 5211 ar chıpsetlı kartlarla linux back trak ta wep kırıyorduk kandırmayın mılletı
|
|
30 Kasım 2008; 0:42:47
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: deja_wu1453 1. olarak can-selcik te bulunan anten nedeniyle. Can-selcik bana 200 kb/sn dosya yollayabiliyor. Ben ise, antenimin kaliteli olması nedeniyle 11 Mbps yi full olarak kullanabiliyorum yani 500 kb/sn zaten 11 Mbps nin wi-fi de full kapasitesi olduğundan o hızda dosya yollayabiliyorum bunun dışında daha kaliteli cihazlar kullansak, atheros chipsetli falan, çok daha iyi sonuçlar elde edebilirdik. Bunun dışında aynı okulda okuyoruz, bilgisayar öğretmeni siz bunu yapamazsınız, ancak birbirinize merhaba dersiniz o kadar olur, bir tüpçü, motorsikleti ile 'abi 520 numaraya bi tüp' diyince bağlantınız kopar vsvs. dedi. Bunun üzerine de yaptık ayrıca. Online oyun oynadık. En son yanlış hatırlamıyorsam pingler stabil bir şekilde 2-4 arasında gidiyordu. Şimdi gelelim benim tavsiyelerime: Eğer bir link yapıcam, amatör olsun diyorsanız. 2 tane cihaz önereceğim size. 1. si, 25 km mesafeli ama, tavsiyem 10 km içinde kullanmak çünkü mesafe artınca hız yavaşlıyor. 10 km de en azından 1 mb/sn, veri akışı yaparsınız diye düşünüyorum. Cihazın adı Ubiquiti Powerstation 5 (PS5), 2. olarak ise,15 km mesafeli ama tavsiye ettiğim 4-5 km de kullanarak 1 mb/sn yaparsınız bununla, kendiliğinden 14 dBi anten ile geliyor ama eğer ben Powerstation 5 in önerilen mesafesinden daha fazla yapıcam derseniz, NS5 e ek anten takabilirsiniz. Cihazın adı Ubiquiti NanoStation 5 (NS5) BU YUKARIDAKI YAZI SANA AYIT GALIBA CUNKU TEZI ORTAYA KOYAN SENSIN burda 500 kb/sn le dosya tranferınden bahsedıyorsun sızın bu sısten de suan ttnet ten daha ıyısınız bu adamlar yok yere bu kadar ugrasıyor alt yapı bılmem ne hemde sen bunu ıddaa ettıgın sey 40 ytl lık basıt bır antenle yapıyorsun guldurmeyın yaa sadece atıyorsunuz ve antenın arkasında bıde n connektorle baglanmıs vede uzanan bı kablo var ve senın o kullandıgın kablo nun markası ne olursa olsun kı bu muhtemelen aselsanın kullandıgı kablodan cunku sıyah bu kablo her merede 0,4 db guc kabeder bunuda bılın sonra ubıquiti kartın chıpsetı ateros ok de sen bunu pekk dosyasını bı kere bulamazsın ben bıde ben ısı gucu bırakıp neden bu konuya mesaj yazıyım baska bır sey arıyorudum baslıkta 7,5 km reyı gorunce ılgımı cektı sen bıraz daha arastır bu ısı sen bu olayları bılmıyordun bız ateros ar 5211 ar chıpsetlı kartlarla linux back trak ta wep kırıyorduk kandırmayın mılletı TTnet 1 kişiye mi 4mbit 'lik internet hizmeti veriyor?
E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240'lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (BIOS=Rampage Formula) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB IDE HDD 7200RPM | HIS HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek | Cyber Snipa Sonar 5.1 Eski kullanıcı adı: can-selcik
|
|
|
|
|
30 Kasım 2008; 1:07:49
|
|
|
sunu unutmakı burası avrupada bı ulke degıl turkıye ve baglantı maleseffff bakır kabloyla gelıyor kapına optık kabloyla degıl cunku malıyetı metre basına 900 dolara cıkıyor onun ıcın 4096 mb/sn gıbı bır baglantıyı alamıyorsun malseff ben 4096 la baglanıyorum baglantı kalıtesı o kadar ıyı degıl tr de
|
|
30 Kasım 2008; 1:30:53
|
|
|
Benim PC'mdeki bir dosyayı oluşturduğumuz kablosuz bağlantıyla yaklaşık 500kb/sn ile Thisisanightmare'ın pc'sine aktarabiliyoruz. Bunun neresini anlayamıyorsunuz? TTnet çok daha uzun mesafede kablo ile iletim sağlıyor ve tabiki her yerde altyapı yeterli olmadığı için gerek apartman içi kablolamadan kaynaklanan gerekse TTnetin yaptığı kablolamadan veya başka sebeplerden tam performans alınamayabiliniyor veya sorun yaşanabiliyor. Ancak bunun bizim kurduğumuz bağlantı ile hiçbir ilgisi yok. Bu konuya mesaj yazıp yazmamak tamamen sizin tercihinizdir ama bizim emek verip yaptığımız bir şeye yanlış, düzmece,kandırmaca demeye hiçbir şekilde hakkınız yok. Daha önceki mesajlarımıza bakarsanız bu başlıktaki sorulara düzgün bir şekilde cevap verdiğimizi ve forumda insanlara yardımcı olmaya çalıştığımızı görebilirsiniz. İnsanları kandırmak için bir başlık açıp düzeneği kurup detaylı fotograflar çekip, açıklamalar yapıp 5 sayfa boyunca anlatım yapmayacağımız da belli. Bu kadar sistemi sizi kandırmak için kurmadık. Yaptığımızı paylaşmak için kurduk. Ayrıca konu hakkında yarım veya yanlış bilgileriniz var ancak uslubunuz hiçbir şekilde kabul edilemez. Sözlerinizden de anlaşıldığı gibi yapıcı değil yıkıcı eleştriler yaparak direk yaptığımız işi kötülemeyi amaçlıyorsunuz. İki mesajınızda da anlatmak istediğinizin kurduğumuz bağlantıyla hiçbir ilgisi yok.
E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240'lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (BIOS=Rampage Formula) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB IDE HDD 7200RPM | HIS HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek | Cyber Snipa Sonar 5.1 Eski kullanıcı adı: can-selcik
|
|
|
|
|
30 Kasım 2008; 11:33:29
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: deja_wu1453 sunu unutmakı burası avrupada bı ulke degıl turkıye ve baglantı maleseffff bakır kabloyla gelıyor kapına optık kabloyla degıl cunku malıyetı metre basına 900 dolara cıkıyor onun ıcın 4096 mb/sn gıbı bır baglantıyı alamıyorsun malseff ben 4096 la baglanıyorum baglantı kalıtesı o kadar ıyı degıl tr de KARDEŞİM 1. OLARAK MB/SN İLE KB/SN VE KbPS ARASINDAKİ FARKLARI ÖĞREN. 2. OLARAK TÜRK TELEKOM BİNALARININ ÇATISINDA YUVARLAK OLAN ANTENLER NE İÇİN? FİBEROPTİK KABLO ÇEKİLİ OLMAYAN TÜRK TELEKOM SANTRALLERİNİN BİRBİRİ İLE HABERLEŞMESİ İÇİN! 3. OLARAK FİBEROPTİK KABLONUN METRESİ, 6.6 YTL+KDV ŞEKLİNDE 1 GbE ÇEKİLECEK ŞEKLİNDE TÜRK TELEKOM TARAFINDAN ZATEN SAĞLANIR METRESİ 900 DOLAR GİBİ SALLAMA BİR DEĞERİ İLK DEFA SENDEN DUYUYORUM HANİ SALLIYIM DA İYİCE SALLIYIM FİKRİM DAHA BASKIN ÇIKSIN AMA SEN DAHA BİLGİSAYARIN AÇMA TUŞUNA BASARKEN BİZ RADİOLİNK NE ONU ÖĞRENİYORDUK!!! İstiyorsan senin için ufak bir hesap yapıyım. Aşağıdaki değerler yaklaşıktır 500KB/sn=4000Kbps=3.9Mbps=0.488MB/sn umarım yardımcı olabilmişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 30 Kasım 2008; 11:39:40 >
|
|
|
|