vallahi bravo.o anten 60 lığa benziyor.daha büyk bir antenle kazanç artırılıp daha uzun mesafelere de erişilebilir.Görüntüsü hoş olmaz o ayrı mesele tabi.En iyisi sağlıklı sinyali yakalayıncaya kadar rf çıkış gücü biraz daha fazla olan bir cihaz kullanmak.belki biliyorsunuzdur, D link in ap 2100 modeli vardı.yazılımı üzerinde oynanarak rf çıkış gücü artırılabiliyordu.Böyle bir şey kullanmak ideal olurdu sizin için sanki.
Hem 120'lik hem de 60'lık çanakla denedik ama çok da bir fark olmadı aralarında.
bahsettiğin ap bu galiba:
evet bu olması lazım.O mavi şeyin bir fonksiyonu yok galiba.sadece lnb tutacağına geçirmek için kullanılan silindir biçiminde bişey galiba .doğru mudur.
Bu arada 120 lik daha iyi 60 lıktan. Ama çok farkı yok yani az bi fark ile iyi.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
antenin parcasi o ayri bi aparat degil. anten uydu antenin lnb yuvasina takilmaya hazir halde geliyor. kendi basinada 10db anten olarak kullanilabiliyor
bu arada lazer ve çanaklar da işin içine girince, aklıma birşey daha takıldı, Bu kurulan sistemde sinyal, dar açılı bir alan doğrultusunda yönlendirilerek mi gidiyor, yoksa +/- 100 metre içerisinde de sinyali yakalayabiliyor muyuz?
Bir de 54Mbps modunda baglantı kalitesi nasıl oluyor ? Yani, 400 metrede bir eklenecek repeaterlardan oluşacak Mesh kadar etkili midir ?
Şayet verimli bir şekilde işletilebilirse, fabrika içi uzun/orta mesafe aglarda kullanılabilir bu sistem. Çünkü Fiberoptik kablolar ve Ladox un Cat5- 19mikron çeviricisi ve harcanan armadillo fiber kablo ile verimli ancak çok pahalı bir uzak mesafe kablolaması yapılıyor.
Bu sistemde ping biraz daha uzun olsa bile çok daha az maliyete uzak mesafeye ağ götürülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 24 Nisan 2008; 1:48:54 >
Helal olsun ağzım açık kaldı. MMo oyunlarında kaç ping alacağınızı merak ediyorum doğrusu:)
İşte bu adamlar memlekette kalmıyo gidiyolar Amerikaya:)
ikimiz de MMO cu değiliz o yüzden deniyceğimizi sanmıyorum.
Ayrıca bu sistemde aslında düşük ping almamız gerek bunun için ACK Timing yapmamız gerekiyor fakat can'ın modemi hiçbirşey desteklemiyor yani karşı tarafta düzgün birşey olsa yapılır. Fiber kullanmanın amacı, günümüzde 10 Gbit e akadar normal koşullarda çıkabilmesi. Bu hızı hiçbir kablosuz araç desteklemiyor. En hızlı kablosuz cihaz 2.5 Gbit o da microwave alet ve 50.000$ dan aşağı değil tabi 2 tane alıncak olduğu için bundan fiyatı 100.000$ dan aşşağı değil demek daha doğru olur ha bunun mesafesi var birde 10 km oluyor maksimum fiberoptik ise daha yüksek. 100.000 dolara ise 20 km fiberoptik kablo çekilebilir. Bu da neden seçildiğini bize rahatlıkla açıklar.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
benim merak ettigim forumda surekli "wireless adami aninda oldurur" cigirkanligi yapanlari kaci cep telefonu kullanmiyor. frekansi daha dusuk olsada kullanilan mesafeyi dusununce cep telefonuna binlerce kat daha fazla dozda maruz kaliyoruz (hesaplamalarini daha once baska baslikta yapmistim itiraz eden olursa gene yaparim). dusununce wirelessdan binlerce kat daha kansorejen elektronik aletler var hayatimizda. mesela eski tuplu ekranlar. yuksek guclu elektron demeti ile calisiyor. cok alani bi tehlike olsaydi simdi populasyonun ciddi bi kismi hastaliklardan kiriliiyordu.
öncelikle "wireless adami aninda oldurur" diyenlerden değilim. sadece bu konuda bişeyler yazmak istedim. cep telefonu genel olarak sadece konuşma esnasında yüksek frekanslara ulaşır. bir de zor çektiği yerlerde. bunun dışında çok yüksek bir frekansta çalışmazlar.
arkadaşların denemek istediği 600mW çift yönlü wireless bağlantısı ise büyük ihtimalle tüm gün açık kalacak ve daima yüksek frekansta çalışacak.
bana sorarsan hangisi daha zararlıdır diye 600mW wireless cep telefonlarından daha zararlıdır. ama altını çizeyim 600mW...
Tabi bunun dışında evlerimizde kullandığımız buzdolabından, fırına kadar herşey bir manyetik etki ortaya koyuyor. Bunlar da sağlığımıza zararlı.
Kimse bu tip şeylerden anında etkilenip ölmez zaten. Bunu yıllar ilerledikçe hep beraber göreceğiz. Aslında görüyoruz ama kendimize olanları görünce daha net anlarız heralde.
benim merak ettigim forumda surekli "wireless adami aninda oldurur" cigirkanligi yapanlari kaci cep telefonu kullanmiyor. frekansi daha dusuk olsada kullanilan mesafeyi dusununce cep telefonuna binlerce kat daha fazla dozda maruz kaliyoruz (hesaplamalarini daha once baska baslikta yapmistim itiraz eden olursa gene yaparim). dusununce wirelessdan binlerce kat daha kansorejen elektronik aletler var hayatimizda. mesela eski tuplu ekranlar. yuksek guclu elektron demeti ile calisiyor. cok alani bi tehlike olsaydi simdi populasyonun ciddi bi kismi hastaliklardan kiriliiyordu.
öncelikle "wireless adami aninda oldurur" diyenlerden değilim. sadece bu konuda bişeyler yazmak istedim. cep telefonu genel olarak sadece konuşma esnasında yüksek frekanslara ulaşır. bir de zor çektiği yerlerde. bunun dışında çok yüksek bir frekansta çalışmazlar.
arkadaşların denemek istediği 600mW çift yönlü wireless bağlantısı ise büyük ihtimalle tüm gün açık kalacak ve daima yüksek frekansta çalışacak.
bana sorarsan hangisi daha zararlıdır diye 600mW wireless cep telefonlarından daha zararlıdır. ama altını çizeyim 600mW...
Tabi bunun dışında evlerimizde kullandığımız buzdolabından, fırına kadar herşey bir manyetik etki ortaya koyuyor. Bunlar da sağlığımıza zararlı.
Kimse bu tip şeylerden anında etkilenip ölmez zaten. Bunu yıllar ilerledikçe hep beraber göreceğiz. Aslında görüyoruz ama kendimize olanları görünce daha net anlarız heralde.
cep telefonu en az 200mW yayıyor ve beyne 1 cm uzakta. Bu aletler ise beyne en az 2 metre uzakta. Bunu düşünecek olur isen cep telefonunda beyne en az 200mW girmekte fakat wireless da 1 mW bile zor girer.
Yav kardeşler elinize sağlık. Çok güzel olmuş ama izninizle tutamayacağım kendimi espri yapacağım.
Bu antenin uyacağını nereden anladınız üstündeki yazıdan mı?
Yav kardeşim daha uygun bir antenle tekrar deneyim dediğimde UYGUN ile bunu kastetmemiştim.
Hakkaten bundan daha UYGUN bir anten bulamazdınız.
Çok uygun bir çanak.
Koptum ama antenin üstündeki yazıya ya.
hmm 2004-2005 yılı civarında almıştım. O zamanlar evime en yakın elektronikçi bu firmaydı yani bana en UYGUN olan yol bu olduğundan bu firmadan aldım.