Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PORTATİF KLİMA

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> PORTATİF KLİMA Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
moffaka

22 Nisan 2008; 1:45:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar.. arkadaşlar öncelikle itiraf etmeliyimki senelerdir girdiğim DH de ilk defa klima ve soğutma başlığına bakıyorum ve mesaj atıyorum. Ayrıca forumuda araştıramadım anlayacağınız eğer böyle bir başlık vardıysa özürdilerim.

150m2 evim var ve her odaya klima lüksüm yok. salondayken salona, yatak odasındayken yatak odasına götürebileceğim bir klima arıyorum. soğutma gücünden ziyada ekonomik olmalı ve rahatça evde gezdirilebilmeli. Deliler gibi evi buz tutturmasada sıcaktan öldürmemesi benim için yeterli yani.

Dediğim özelliklere uyan(ucuz ve portatif) ürünler satılıyormu ve öneriniz varmı?
domandro

22 Nisan 2008; 10:54:44 

merhaba,

Aşağıda linkini vereceğim topiclerde de göreceğiniz üzere tecrübe eden arkadaşların pek olumlu görüşleri yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_15163870/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_15297471/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_14156088/tm.htm

Naçizane şöyle bir tavsiyem olabilir. İlk önce salona bir klima alın, yatak odasına tavan vantilatörü taktırın. Kritik alanlar için iklimlendirme maliyetinizi optimum seviyede tutmuş olursunuz. Tavan vantilatörünü kullanıp bana tavsiye eden arkadaşlarım olmuştu. Forumdaki görüşler de olumlu. Deneyip memnun kalmazsanız o zaman yatak odası için de klima düşünürsünüz. (tavan vantilatörleri yanlış hatırlamıyorsam 100 ytl civarında olması lazım.)

Kolay gelsin,

Acer Aspire 5920G-Core 2 Duo T7100
SE w810i - Palm Treo 650
Creative ZVM - Canon PowerShot S410
mbirol

22 Nisan 2008; 12:17:41 

Zibro bu tür ürünler var ama kapasitesi en büyük 12 000 btü ve aslında zorululuk yoksa ad çok kullanışlı değil ,Şantiye ,karavan yada gerçekten dış ünite takma problemi varsa gerekli bir cihaz.www.zibro.com dan inceleyebilirsiniz

!! DR. KLİMA !!
moffaka

23 Nisan 2008; 2:02:20 

@Domandro öncelikle teşekkürler. Bende merak ediyordum dışarıya bağlantısız nasıl olacak? diye. Sanırım portatif olayı pek mantıklı değil. Bu arada bahsetmemiştim apartmanımızın dış görünümü bakımından yönetim kararı olarak klima koymak yasak.

@mbirol zibro için teşekkürler bakıcam.

portatiflik olayından vazgeçecem sanırım ama apartman dışına sarkıtmadan nasıl klima bulacam bilmiyorum:)
mbirol

23 Nisan 2008; 12:31:28 

quote:

Orjinalden alıntı: moffaka

@Domandro öncelikle teşekkürler. Bende merak ediyordum dışarıya bağlantısız nasıl olacak? diye. Sanırım portatif olayı pek mantıklı değil. Bu arada bahsetmemiştim apartmanımızın dış görünümü bakımından yönetim kararı olarak klima koymak yasak.

portatiflik olayından vazgeçecem sanırım ama apartman dışına sarkıtmadan nasıl klima bulacam bilmiyorum:)

Bu gibi dırmlarda malesef bu portatif model gerektiriyor,bu gibi konular İtalya ve Fransa gibi ülkelerde özellikle şehir merkezi eski tarihi binalarda mecburen uygulanıyor.Çünkü orada bırakın bina yönetimini şehrin yöneticileri yasaklamış,dolayısı ile portatif bir çözüm oluyor.

Dış hava bağlantısı ise bir baca deliği gibi bir delik açmanız lazım,cihazın içinden uygun şekilde adaptör çıkıyor.Ayrıca cihazdan akordiyon şeklinde 100 mm çapında uzatılıp kısaltılabilen bir boru ile cihazla açılan delik arasına baglantı kuruyorsunuz.

!! DR. KLİMA !!
Mr_Thunder

23 Nisan 2008; 21:39:31 

Zibro portatifte motor üstünde mi ayrı mı ?

EMRE_SAGANAK

23 Nisan 2008; 22:10:35 

mbirol arkadaşımızın da dediği gibi her odada kullanmak için her odaya menfez deliği açtırmanız gerekiyor yani kataletik gibi olmuyor. ama avantajı şudur tekerlekli olduğundan heryere taşınabiliyor olması dış kompresörü kondenseri ve evaparatörü aynı kombinasyon üzerinde ama sesli cihazlar bunlar airfelin yüksek btu lu cihazları mevcut arçelikte yakında bir portatif klima çıkaracakmış bunun farklı modelleri mevcut ben bir tanesini test e almıştım birde su drenajı olayı var onuda ya evde bir bidon gezdireceksiniz yada balkona falan çıkaracaksınız bazı modellerin içinde su haznesi bulunmakta.
quote:

Orjinalden alıntı: moffaka

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
saygılarımla...
Mr_Thunder

23 Nisan 2008; 22:34:21 

Bu cihazlar o zaman "sahra kliması" olarak düşünülmeli meskende kullanışlı değildir.

mbirol

24 Nisan 2008; 13:11:46 

quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Bu cihazlar o zaman "sahra kliması" olarak düşünülmeli meskende kullanışlı değildir.

Daha öncede yazdığımız gibi çok kullanışlı değil mecburiyet içerirse bir çözüm.Yani son çare

!! DR. KLİMA !!
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> PORTATİF KLİMA Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Hitachi Deskstar 1TB disk
Depoalama alanınız yetersiz mi geliyor? Hitachinin 1TB kapasiteli devi tam size göre
OCZ 64GB SSD Disk video
OCZnin 64GB kapasiteli katı diski mercek altında!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok