Giriş | |
|
|
|
21 Nisan 2008; 22:20:44
|
|
|
Arkadaslar merhaba ben 2 ay once seagete 500 gb harıcı hdd almıstım vatan computerden.baslarda bı sorunum yoktu yaklasık 200gb kadar verıde vardı ıcınde normalde gunde 8-9 saat maksımum acıktı makınamla bırlıkte pc yı kapatıncada fısınıde cekmıyordum ztn. ancak bı kac gundur ekrana sag alt koseye wındows gecıkmelı yazma basarısız wındows g:\$mft dosyasının verılerını kaydetmeyı basaramadı.verı kaybı oldu.bu hataya bılgısayarınzın donanımdakı yada ag baglantısındakı bır arıza neden olmus olabılır lutfen bu dosyayı baska yere kaydetmeye calısın dıyor. bu hata ıle 5dk da bır karsılasmaktayım bırde yıne son 2-3 gundur pc baslattıgımda dıskı gormuyor dırek yenıden usb kablo takıyorum aynı hatayı alıyorum yada gordugunde cok bekletıyor ardından otomatık kullanıyorum dosyalarda hala ıcınde ama yınede yukardakı hatayı alıyorum bunun sebebı nedır ve nasıl cozebılırım lutfen yardım arkadaslar bu kadar dosyam gıtsın ıstemıyorum....cozum onerılernızı beklıyorum
|
|
21 Nisan 2008; 23:17:01
|
|
|
Verilerinizi biran önce yedeklerseniz iyi olur. Eğer yedekleyebilirseniz. muhtemelen yedekleme sırasında da bu hatayı alacaksınız. O nedenle küçük küçük dosyalar şeklinde verilerinizi yedekleyin ve sonrasında harici hdd nizi yetkili servisine gönderiniz. Muhtemelen değişim yapacaklardır. Servise gönderin diyorum çünkü bu sorunun çözümü yok.
|
|
22 Nisan 2008; 0:52:17
|
|
|
format atmayı dene sorun hala devam ederse, hdd'den bilg'a giden usb kablosunun yenisini al ama orjinal olsun
|
|
|
22 Nisan 2008; 1:37:55
|
|
|
Benim bildiğim harici harddiskler gerektiğinde veri yedeklemek için kullanılır. 9-10 saat gibi uzun süre neden açık tutulur bunlar?
|
|
22 Nisan 2008; 6:57:44
|
|
|
Bende aynı diski kullanıyorum…Küçük boyutlu kalabalık çerçöp dosyalar attığımda ben de bazen gecikmeli yazma başarız hatası alıyorum. Harici disklerde olağan bişey bu zaten. Ama Burak arkadaşımın dediği gibi sürekli açıksa ısınmadan ötürü sorun oluşmuş olabilir. Harici diski sadece yedekleme yapma için kullanman gerekir…10 saat çok uzun bi süre…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 22 Nisan 2008; 6:58:31 >
|
|
22 Nisan 2008; 10:21:50
|
|
|
bende seagate free agent serisi bi harici hdd kullanıyorum ve saat konusunda verdiğiniz değerlerin çok üstünde hdd yi açık tuttuğum oldu ve şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım ne ısınma ne de başka bi durumla...sonuç olarak biz bu ürünleri alırken yok şu kadar saat açık tutun veya tutmayın gibi uyarı yok ve olmaması da gerekir..bu durumdan dolayı bi sorun oluşursa o tamamen üretici firmanın ayıbıdır yani...
|
|
|
22 Nisan 2008; 11:00:58
|
|
|
Peki harici harddisklerde bulunan açma-kapama düğmesini neden koymuşlar? Madem sürekli açık kalacak...
|
|
22 Nisan 2008; 11:58:21
|
|
|
süs diye koymamışlar heralde ama ürün alırken kağıt mı imzalatıyolar 8 saati geçerse bi arıza olursa sorumluluk kullanıcıya ait diye...
|
|
|
22 Nisan 2008; 14:06:40
|
|
|
aston dostum benı hatırlamısındır belkı 2 ay once falan sızın ıncelemenız vardı forumda onu okuyarak almıstım ztn seagete urunu orda sızde belırtmıstınız saat sınırlaması yok dıye...yanı fısını cekerım yınede artık ama dun pc yenıden baslattıgımda gecıkmelı yazma sorunu vermedı 2-3 saat acıktı makınam.pekı seagete 500gb uyan usb kablosunu teklı nerde bulabılırımkı satılırmı
|
|
22 Nisan 2008; 15:08:17
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: MOURINHO aston dostum benı hatırlamısındır belkı 2 ay once falan sızın ıncelemenız vardı forumda onu okuyarak almıstım ztn seagete urunu orda sızde belırtmıstınız saat sınırlaması yok dıye...yanı fısını cekerım yınede artık ama dun pc yenıden baslattıgımda gecıkmelı yazma sorunu vermedı 2-3 saat acıktı makınam.pekı seagete 500gb uyan usb kablosunu teklı nerde bulabılırımkı satılırmı kablo için illa ona özel olmasına gerek yok usb girişleri standart zaten o yüzden çok rahat bulabilirsiniz.sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.sizin üründe belki başka bi durum olmuş olabilir şöyle diyim ben neredeyse 1 gün süreyle açık bıraktım hiç bi sorunda olmadı...şöyle bi mantık yürütücem bağlantıyı sağlayan modül çıkarılabilir benim harddiskte ve orası hakkaten ısınıyor ama bi soruna yol açmadı şu ana kadar belki orda bi sorun olmuş olabilir.. bu arada sizin harici hdd seagate free agent desktop serisi olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.sadece usb arayüzlü olan model olması gerek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aston -- 22 Nisan 2008; 18:25:11 >
|
|
|
22 Nisan 2008; 15:35:00
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: aston süs diye koymamışlar heralde ama ürün alırken kağıt mı imzalatıyolar 8 saati geçerse bi arıza olursa sorumluluk kullanıcıya ait diye... Bazı harici harddisklerin reklamlarında "50 bin saat kullanım garantisi" diye neden yazarlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 22 Nisan 2008; 15:34:55 >
|
|
22 Nisan 2008; 16:02:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Burak[Alper] quote:
Orjinalden alıntı: aston süs diye koymamışlar heralde ama ürün alırken kağıt mı imzalatıyolar 8 saati geçerse bi arıza olursa sorumluluk kullanıcıya ait diye... Bazı harici harddisklerin reklamlarında "50 bin saat kullanım garantisi" diye neden yazarlar? bilmem yazana sormak lazım ama benim kullandığım ürünün hiç bi reklamında böyle bi şeyle karşılaşmadım...
|
|
|
22 Nisan 2008; 23:05:00
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: aston quote:
Orjinalden alıntı: MOURINHO aston dostum benı hatırlamısındır belkı 2 ay once falan sızın ıncelemenız vardı forumda onu okuyarak almıstım ztn seagete urunu orda sızde belırtmıstınız saat sınırlaması yok dıye...yanı fısını cekerım yınede artık ama dun pc yenıden baslattıgımda gecıkmelı yazma sorunu vermedı 2-3 saat acıktı makınam.pekı seagete 500gb uyan usb kablosunu teklı nerde bulabılırımkı satılırmı kablo için illa ona özel olmasına gerek yok usb girişleri standart zaten o yüzden çok rahat bulabilirsiniz.sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.sizin üründe belki başka bi durum olmuş olabilir şöyle diyim ben neredeyse 1 gün süreyle açık bıraktım hiç bi sorunda olmadı...şöyle bi mantık yürütücem bağlantıyı sağlayan modül çıkarılabilir benim harddiskte ve orası hakkaten ısınıyor ama bi soruna yol açmadı şu ana kadar belki orda bi sorun olmuş olabilir.. bu arada sizin harici hdd seagate free agent desktop serisi olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.sadece usb arayüzlü olan model olması gerek.. evet free agent desktop aston bugun baktım usb arayuzlu model bu baglantıyı saglayan modul cıkarılabılır derken cıkarmamı onercegınız dızaynda bı yermı var?
|
|
23 Nisan 2008; 1:21:09
|
|
|
bendeki modelin arayüz bağlantı modülü çıkarılabiliyor ama desktop modellerinde böyle bi durum olmaması lazım...
|
|
|
23 Nisan 2008; 9:17:44
|
|
|
Bende de yaklaşık 350 gb'lik bir Seagate var.1 günden çok daha fazla açık bıraktığım olmuştur.Fakat hiçbir sorun yaşamadım.
// Intel Core 2 CPU E4400@ 2.00 GHZ 2010MHZ//Gigabyte GA-965p-S3//OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4//Ati Radeon HD 2900XT (512 Mb,512bit)//Sata Hitachi HD scsı(300 gb)//Windows XP Professional//
|
|
|
|
|
23 Nisan 2008; 16:09:48
|
| | | |