Vistada ram sorunu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik

Orodreth Elanesse -> Vistada ram sorunu (21 Nisan 2008; 21:55:37)

Arkadaşlar vista sp1 kullanıcısıyım sistemim yazıyor sisteme gözattan bakabilirsiniz acer 5920g laptopum var. Açıkken durduk yere ram kullanımı artmaya başlıyor bir süre sonra "uygulama kapatılması gerek" diye uyarı veriyor. Ben kapatmassam kendisi kapatmaya başlıyor. Windows aeroyu fln kapatıyor. Sonra ekran bozulmaya başlıyor fln tabi en son bellek kullanımını %97 de gördüm. Bomba gibi sanki geri sayıyor. Bende korkup kapatıyorum tabi (reset veya elle). Sanırım bunun nedeni virüs ama emin olamadım. Size sorayım dedim. Belki donanımsal birşey de olabilir. Laptop sürekli bataryadan şarjda bununla ilgisi olabilir mi ? Bu arada sp1 den olamaz çünkü sp1 yüklemeden önce de wardı aynı sorun. Format atmak istemiyorum çünkü çok fazla bilgi war pc de. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden[:)]

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (22 Nisan 2008; 21:18:29)

Arkadaşlar bugün yine aynı şey oldu. Fakat bugün mavi ekran verdi ve "physical memory dump" diye bişey çıktı. 0 dan 100 e kadar sayıp completed dedi sanki birşeyler yüklemişim gibi bunun nedeni ne olabilir yardımcı olun lütfen

pckurdu -> Cevap: Vistada ram sorunu (24 Nisan 2008; 0:53:27)

Takas dosyası için ayrılan Ram miktarı otomatik olarak ayarlanır. Sanırım sorunun kaynağı bu. Onu resetleyip miktarını yükselt. 4096 filan yap.

Bilgisayarım/Özellikler/Gelişmiş sistem ayarları/Gelişmiş/Ayarlar(Performans yazan bölümdeki)/Gelişmiş/Değiştir/Özel boyut (En büyük boyutu 4096 yap)

Umarım işe yarar.

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (4 Mayıs 2008; 22:02:22)

en düşük boyutu kaç yapayım önemli mi 3000 yaptım

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (10 Mayıs 2008; 17:44:56)

yaptım ama aynı şey hala oluyor yokmu yardımcı olacak birisi

fenerista07 -> Cevap: Vistada ram sorunu (10 Mayıs 2008; 18:03:10)

o ram hataları bendede olmuştu kendiğinden geçti [:D], rami sürekli kullanıonca oluyordu, office visual 2008 gibi yüklemesi uzun süren programları kurarken olmuştu

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (11 Mayıs 2008; 1:35:40)

bende geçmiyor nedense birde bu sorun her çıktığında dikkatimi çekti msn açık oluyor msn kapalıyken olmadı daha hiç msnle ilgisi olabilir mi acaba

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (13 Mayıs 2008; 22:18:05)

arkadaşlar delircm ya lütfen kimse bilmiyor mu bişey

KoKoLeiTe -> Cevap: Vistada ram sorunu (13 Mayıs 2008; 22:44:31)

RAMde belki bir arıza olabilir. Donanımsal bir problem mevcut olabilir yani.

2.si Task Managerda bak hangi uygulama bu kadar şişiriyor RAMi , belki bir programdan kaynaklanıyordur... [:'(]

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (15 Mayıs 2008; 21:09:41)

quote:

Orjinalden alıntı: KoKoLeiTe

RAMde belki bir arıza olabilir. Donanımsal bir problem mevcut olabilir yani.

2.si Task Managerda bak hangi uygulama bu kadar şişiriyor RAMi , belki bir programdan kaynaklanıyordur... [:'(]

ilginç olan da o ztn hiçbir programda ram artışı olmuyor hepsi sabit ama kullanım %si deli gibi artıyor orda görünmeyen birşey çalışıyor sanki

Orodreth Elanesse -> Cevap: Vistada ram sorunu (15 Mayıs 2008; 21:18:27)

arkadaşlar nedenini anladım galiba msn olabilir demiştim az önce msn açıktı fiziksel bellek %65 lerdeydi kapattığım gibi msni %39a düştü kapatmadan önce windows görev yöneticisinden işlemlere bakıyordum 10.000K civarında bellek kullanımı wardı 2GB ram war galiba o şişiriyor ama artışı göstermiyor nedenini anlayamadım hala napmalıyım sizce

fsh77 -> Cevap: Vistada ram sorunu (16 Mayıs 2008; 14:48:52)

msn son surum bunu yapıyor eski surumlerden birini kur.

Mr.Karsi -> Cevap: Vistada ram sorunu (16 Mayıs 2008; 14:55:26)

vista açılırken sürekli tab tuşuna bas ramleri windows bellek tanılama aracına gelip ram test ekranına gel mavi bi ekran çıkması lazım.

f1 e bastığında 3 tane seçenek çıkar temel,standart,gelişmiş

temel ve standartta sonuna kadar yaptı bişey çıkmadı bende. Gelişmişte ise %21 de durup kalıyor. Bir denesene hem raminde sorun olup olmadığını öğrenirsin hemde gelişmişte %21 de donuormu sende de sorun bende mi bende öğrenmiş olurum

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.1875