Şimdi Ara

Visco Yataklar Hakkında (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.912
Cevap
56
Favori
908.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riccardofree

    Sayın Aziz sanırım visco malzeme ısıya duyarlı hareket eden bir malzeme kaloriferli evde oda cok sıcak oldugunda yatak yumusayarak ozelliğini kaybedermi acaba?

    Dogtas visco dream modeli 75 80 kilo biri icin uygunmu sizce

    7cm 70 dns visco
    13 cm 35dns hr normal sunger

    tesekkurler..


    Selamlar

    Isıya duyarlılığına bir şey olmaz 0-50 derece arasında. Isıya duyarlı Visco buzdolabına koyduğunuzda çok sert olur 70 ve üzerinde aşırı yumuşak olur ama normal sıcaklıklara döndüğünde normale döner

    Belirtiğiniz yatak teorikte uygun görünüyor ideal dansite ve ölçü 6-14 veya 7-13 iyidir. fakat pratikde ürünü kontrol edin. üstüne yatın ve oturun. çok fazla yatağın içine gömülüyor olmamanız gerekmekte bence! elinizi bastırdığınızda taşıma kabilliyetini geri dönüşünü kontrol edin gerekirse farklı firmalarla karşılaştırın.

    Daha önce de belirttiğim üzere viscoları biliyorum ama yatakları bilmiyorum. Birde aldığınız bayilere sorun aldığınız Dansite visconun örneği varmı 10x10x5 gibi ölçülerde olması kontrol etmeniz acısından ürün ve yatak arasındaki viscoyu.
    gerekirse tartın 160x200x20 Düşündüğünüz yatak kılıf hariç 30 Kg Gelmeli ona göre




  • Visco yastık aldım 2-3 hafta önce, benimkinde çıkıntı yok, diğer yastığıma göre oldukça rahat, kafam biraz gömülüyor ama elyaf kadar da gömülmüyor.
  • Tempur liste fiyatları 2-3 bin euro gerçek satış fiyatı ne bilmem ama kaç kişi bir yatağa 4-6.000 ytl verir, verenlerinde bu forumda pek işi olmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick


    quote:

    Orijinalden alıntı: zia77

    aziz'in dediklerine katılıyorum sadece Türkiye' de değil Amerikada ve çoğu avrupa ülkesinde Tempur yatakları visco veya hafızalı köpük teknolojısene sahip yatak segmentinde lider durumda. İşbir aslında biraz çirkin bir rekabet içerisnde hatta coğu showroom una gidip Tempur ile ne farkınız var? die sorarsanız aslinda hiçbir farkımız yok Türkiye işbir adı ile satılıyor cevabına kadar götürdüler işi. aziz in dediğinin aksine ısıya duyarlı bi üründür yaklaşık 15-20 saniye içerisnde ısısını eşitler. diğer markalarda olmayan bir başka özelliği ise açık hüvre yapısana sahip olmasıdır. yabancı sitelerde ki müşteri memnuniyeti araştırmalarını takip edebilirsin istersen Tempur farkını görmek için


    tamam işte işbir deki bayan, türkiyede sadece tempur ve işbir yataklarda açık hücreli visko var demişti. yani tempurdaki malzeme teknolojisi sadece bizde var demeye getiriyor.
    sanırım herkes açık hücreli visko üretemiyor veya üretim/teknoloji maliyeti fazla.
    aziz bey gerçekten işbir dışında açık hücreli visko yatak yokmu ülkede ve açık hücre ne anlama geliyor?
    teşekkürler




  • İdaş, Boston modeli visco yatak aldım. Sabaha kadar ter içinde kalıyorum. Aldiğim yere sordum. "Bunlar terletir kapsüllüsünü alacaktınız" dediler pişkin pişkin. Bin pişmanım kimseye önermem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagestore

    İdaş, Boston modeli visco yatak aldım. Sabaha kadar ter içinde kalıyorum. Aldiğim yere sordum. "Bunlar terletir kapsüllüsünü alacaktınız" dediler pişkin pişkin. Bin pişmanım kimseye önermem.


    TR de Satıcı örneği satarken söylemezler, sonra bilmiş tavırları ile konuşurlar

    Kılıfın kumaşı uygun değildir. Sana tavsiyem üzerine koruyucu PED al kalın olanından (1-2 cm) o terlemenizi azaltır, bitirebilir.
  • kilosu fazla olanlar uzak dursun.bunlar sinek sikletler için.
    öyle bir gömülüyorsunuz ki sağa sola dönmek işkence.çukura düşmüş gibi.
  • Öncelikle dün geceden beri tüm yazıları okumaktan gözlerim kan çanağına döndü. Konuya en çok desteği veren Aziz kardeşe teşekkür ederim. Bende bel ağrılarımdan dolayı visco ya yöneldim evvelsi gün yataş ın viscosuna baktım satıcı 310 kg ma kadar desteklediğini ve 10 sene garantisi olduğunu 10 senede sadece 1 mm çökme yapabileceğini 70 dansite olduğundan bahsetti ben 125 kg eşim 60 acaba bu yatak uygunmudur? Ayrıca koku problemi yaşamak istemiyorum. Yorumlarda her markadan iyi ve sıkıntılı olanlar var sadece Tempur beğenilmiş ama oda çok pahalı. Dünde viaport işbir e gittim ama onlarında ürünleri hem pahalı hemde yataşla aralarında pek fark göremedim İdaş ve İstikbalde bence sınıfta kaldı. Burada yatsan poly ve ural medikal gibi daha önce görmediğim markalarda gördüm. Kafam iyice karıştı Aziz kardeş senden ricam bana kg mıma göre bir marka ve model önerirmisin? Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora arpınar

    Öncelikle dün geceden beri tüm yazıları okumaktan gözlerim kan çanağına döndü. Konuya en çok desteği veren Aziz kardeşe teşekkür ederim. Bende bel ağrılarımdan dolayı visco ya yöneldim evvelsi gün yataş ın viscosuna baktım satıcı 310 kg ma kadar desteklediğini ve 10 sene garantisi olduğunu 10 senede sadece 1 mm çökme yapabileceğini 70 dansite olduğundan bahsetti ben 125 kg eşim 60 acaba bu yatak uygunmudur? Ayrıca koku problemi yaşamak istemiyorum. Yorumlarda her markadan iyi ve sıkıntılı olanlar var sadece Tempur beğenilmiş ama oda çok pahalı. Dünde viaport işbir e gittim ama onlarında ürünleri hem pahalı hemde yataşla aralarında pek fark göremedim İdaş ve İstikbalde bence sınıfta kaldı. Burada yatsan poly ve ural medikal gibi daha önce görmediğim markalarda gördüm. Kafam iyice karıştı Aziz kardeş senden ricam bana kg mıma göre bir marka ve model önerirmisin? Teşekkürler.


    Selamlar

    Öncelikle Tempur beğenildi ama o kadar para verilmez! katılıyorum. Türkiyede tempurdan sonra YATSAN gelir yatak olarak Yatsanı inceleyin
    POLYA YATAK değerlendirin (Yurtdışı satışları var gidip fiyat ve ürün olarak karşılaştırın ) Yataşı önermem Viscoyu rulo yapan ural medicali de önermem

    Önerim daha öncede yazdım kesinlikle yatağın içine çok gömülen yatak almayın. markaların ürünlerini fazla bilmiyorum. Çünkü hangi ürüne hangi viscoyu kullandıklarını bilmiyorum. ama YATSAN da eminim
    POLYA YATAK da ekonomik iyi ürünleri vardır.

    Size önerim 65D altı olmayan 70-85D (önerim) arası fazla yumuşak olmayan, terletmeyen kılıf olsun PED almayıda unutmayın. 700-900 Arası uygundur. Yatsan için 1200 e kadar verin Fuarda yataklarını gördüm gerçekten dikişi, kılıfı ve kumaşı Türkiye de üretilen yataklardan çok üstün. çoğu firma viscoyu 55-60-65D oranı % 70 düzeyinde iken Yatsan da 85D ve üzeri %40-50 den fazla. Firmaların çoğunun 100D dan haberi yokken YATSAN 100D yatak yapıyordu.

    Aracınız varsa Polya yatak'a da bakın, alın demiyorum fiyat ve kalite olarak değerlendirin. Daha önce de birkaç kez yazmıştım bazı arkadaşlar farklı imalarda bulundukları için çoğu mesajımı sildim yada editledim.
    Her iki firma da çalışmıyorum ama gerçekten. Yatsan yatakda 1 numara Polya yatak da yurtdışı ile çalışan fiyat/performans ürünleri yapar.

    Son söz: Satıcı visco yatak 1mm çöker (Toleran %5-7 Arasıdır 20 cm yatakda 1cm e tekabül eder )ve 10 yıl garanti veririm derse, ya yalan söylüyordur yada bilmiyordur. ve kilonuza göre min 70D alın ve test etmeden almayın yatınca çok gömülüyorsanız hiç düşünmeyin bile. Bir de Viscodan çok şey bekleyerek almayın hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. bel ağrısına iyi gelebilir fakat faydası da olmaya bilir.




  • Değerli Aziz kardeşin yardımı ile Yatsan splash

    http://www.yatsan.com/prod.asp?ID=29&name=Splash

    ve Polya yatak fimasının ürettiği Intenz yatak arasında kaldım. İkisinide denedim sonuçta Intenz de karar kıldım.

    http://www.uykuistasyonu.com/intenz.htm vehttp://www.uykuistasyonu.com/brosurler.html Seçmiş olduğum yatak çok orjinal umarım yanılmamışımdır. Yarın teslim edilecek ayrıntıları kullandıkça yazarım. Bu konuya emek veren başta Aziz olmak kaydı ile tüm arkadaşlara teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora arpınar

    Değerli Aziz kardeşin yardımı ile Yatsan splash

    http://www.yatsan.com/prod.asp?ID=29&name=Splash

    ve Polya yatak fimasının ürettiği Intenz yatak arasında kaldım. İkisinide denedim sonuçta Intenz de karar kıldım.

    http://www.uykuistasyonu.com/intenz.htm vehttp://www.uykuistasyonu.com/brosurler.html Seçmiş olduğum yatak çok orjinal umarım yanılmamışımdır. Yarın teslim edilecek ayrıntıları kullandıkça yazarım. Bu konuya emek veren başta Aziz olmak kaydı ile tüm arkadaşlara teşekkürler.


    Güzel günlerde kullanman dileğiyle umarım memmun kalırsın

    Ne kadar aldınız bilgi mahiyetinde, YATSAN Güzel ama 1000 TL yi geçiyordur




  • Teşekkürler Aziz kardeş Yatsan'ın fiatı 1.467 tl peşinde %20/21 iskontosu var kredi kartına 1.467/10 yapmakta. İntenz'in belçika fiatı 1.600 euro imiş burda 1.600 - 1.700 tl den piyasaya girmişler. Ben Nakit olmak kaydı ile 1.300 e pazarlık ettim. İntenz de kredi kartına 1.600 tl/10 yapmakta.
  • Erdek'teki bayisinin tavsiyesi ile Bambi'den aldığım bu çift kişilik yatağı 10 gün kullandıktan sonra yayları hafif deforme oldu,ve gün geçtikçe d artıyor,ne aldığım bayi ve nede üretici olan BAMBİ firması satılan mallarına sahip çıkmadılar,sakın ha sakın BAMBİ markalı yatak vede diğer ürünlerine müşteri olup canınızın yanmasına sebep olmayın derim.
    Saygılarımla!
  • Yatsan Intenz Tempur derken iyice kararsızlaştım. Ne alacağımı şaşırdım.
    Aziz Bey bir yardımcı olun ne ollur. Ben 100, eşim 65 kg. 160x200 ne yatak alsak memnun kalırız ?
    Para ile ilgili sorunumuz yok, yeter ki karşılığını alalım. Koku, vb sorunlarımız olmasın.
    Aklıma Yatsan Splash yatıyor, ne diyorsunuz ? Bu yatakla birlikte neler almam lazım ? Ped gibi şeyler de satıyorlar. Alez falan ?
    Hiç anlamıyorum bu konulardan. Okuduklarımın da %50 'sini anladım desem yalan olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggunes -- 29 Ekim 2009; 14:47:09 >
  • Kim ne derse desin Viskolove en iyisi. Tempur zaten uçuyor ve parası olan tartışmadan Tempur alır zaten. Şahsen zengin olsaydım da Tempur almazdım, ikinci el araba veriyorlar o fiyata :)))

    Viskolove Ural medikal tarafından kalıplarda teker teker üretiliyor ve bali gibi yapıştırıcı kullanmıyorlar. Kalıplarda üretim yapılması hücrenin kapanmasına ve kapalı hücre demek değildir. Bu sadece İşbirin uydurmasıdır ama inananlar bile var. Suyu kaba koyarak hücresini kapatabilirmisiniz :)). Zaten Ural medikal Türkiyede 12 senedir visko üretimi yapıyor, İşbir ise 3-4 senedir.
  • merhaba arkadaşlar, dünden beri visko yatak ile ilgili yaptığınız yorumları okuyorum. Bazı arkadasların visko yatakla ilgili verdiği bilgileri doğru bulmuyorum. Sırtımdaki ağrımlar nedeni ile, gördüğüm fizik tedaviye destek amaçlı visko yatak kullanmam tavsiye edildi. Piyasadaki birçok ürünü inceledikten sonra visko yatak markalı yatağı almaya karar verdim. Kullanmaya başladığım andan itibaren, daha sağlıklı uyuyor ve sabahları daha dinç kalkıyorum. Tavsiye ettiğim kişilerde bu ürünü aldı ve benimle aynı görüşleri paylaşıyorlar. Eminim bu sitelere kayıtlı olmayan, visko love markalı yataktan memnun olan birçok kişi vardır. Tüm bu kişiler ve kendim adına bu yatağı üreten firmaya teşekkürlerimi sunarım. Sizlerede tavsiyem size en yakın bir visko love satış noktasına giderek biran önce bu yatağı denemeniz ve almanız.
  • Arkadaşlar merabalar. Bir ay önce annemler işbirden viskostar comfort marka yatak aldılar. Ancak aldığımız mağaza haricinde başka bir mağazaya gittiğimizde bu yatakların daha çok 100 kg ve üzeri kişiler için üretildiğini söyledi satıcı. Bu konudaki düşünceleriniz nedir. Çünkü böyle bir şey varsa ilerde ciddi sağlık problemleri olabilir. Ayrıca yatağa yatıldığında baya bi terletiyormuş bu normalmidir. Son olarak bel ve boyun fıtığı olanlar ne tür bi yatak almaları gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner_06 -- 31 Ekim 2009; 13:58:03 >
  • merhaba taner, ben visko love markalı 80 dansite yatak kullanıyorum, ve terleme gibi bir sorun kesinlikle yaşamıyorum. Ayrıca Visko love yatak sırt ağrılarıma çok iyi geldi ve yatak içerisinde vermiş oldukları boyun destekli yastıklar sayesinde boynum çok rahat etti. İşbir yatakla ilgili ise yorum yapamayacağım, eğer kullanan arkadaşlar varsa onlar yorum yapsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aggunes

    Yatsan Intenz Tempur derken iyice kararsızlaştım. Ne alacağımı şaşırdım.
    Aziz Bey bir yardımcı olun ne ollur. Ben 100, eşim 65 kg. 160x200 ne yatak alsak memnun kalırız ?
    Para ile ilgili sorunumuz yok, yeter ki karşılığını alalım. Koku, vb sorunlarımız olmasın.
    Aklıma Yatsan Splash yatıyor, ne diyorsunuz ? Bu yatakla birlikte neler almam lazım ? Ped gibi şeyler de satıyorlar. Alez falan ?
    Hiç anlamıyorum bu konulardan. Okuduklarımın da %50 'sini anladım desem yalan olur.

    Selamlar

    Daha Öncede Bahsettim Para önemli değil diyorsanız TR de YATSAN'a bakın Ekonomik modelleride var. Yatsan bildiğim kadarı ile Tempur da satıyor olması lazım (yada tempurun Viscosu ile yatak)

    Para önemli değil diyorsunuz ama bence 1500-1600 den fazla vermeyin 75-85 D ye

    Ped vb. yatak koruyucu almanızı öneririm

    Son olarak; Min 70D alınız X, Y firmasından alın ama mutlaka deneyerek alın ve her şeyi karşılaştırın kumaş dikiş vs.
    üründe Sadece kaliteden ziyade konfor da önemlidir, sert yada yumuşak vb.

    Koku sorunu Latex Yataklarda fazladır. temincilerine göre farklılık gösterir ama tamamında kaybolur. (Viscoda)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taner_06

    Arkadaşlar merabalar. Bir ay önce annemler işbirden viskostar comfort marka yatak aldılar. Ancak aldığımız mağaza haricinde başka bir mağazaya gittiğimizde bu yatakların daha çok 100 kg ve üzeri kişiler için üretildiğini söyledi satıcı. Bu konudaki düşünceleriniz nedir. Çünkü böyle bir şey varsa ilerde ciddi sağlık problemleri olabilir. Ayrıca yatağa yatıldığında baya bi terletiyormuş bu normalmidir. Son olarak bel ve boyun fıtığı olanlar ne tür bi yatak almaları gerekiyor.



    Selamlar

    Genel olarak Doğru ama yanlış bilgi verilmiş. Yüksek Dansiteli Visco ve tüm süngerlerde Taşıma kabiliyeti artar. Yüksek Dansiteli visco 100 Kg biri için uygun olabilir fakat 65 kg biri için bir sakıncası yoktur. yatağın konforu (yattığınız zaman yumuşaklığı vb özellikleri hoşunuza gidiyor ise iyidir)

    Benim kullandığım Visco 75D 100 kg için kullanılabilir fakat ben 70Kg ama visconun Yumuşaklığı ve recovery time (geri dönüş, hafızası, akıllı olması gibi terimler kullanılır) zamanı hoşuma gittiği için tercih ettim.

    İnsanlar Viscoya yeni yeni alışıyor bunu satanlarda yeni yeni alışıyor, ve yanlış bilgilendirmeler artıyor.

    Kim ne derse desin, Visco yatakdan çok şey beklemeyin (Konfor bekleyin Yay gıçırtsısı duymamayı bekleyin) ama bel ağrısına iyi geldi yok boyun ağrısına iyi geldi vb. şeyler satış politikasıdır.
    İyi gelebilir, dahada artırabilir, bu Visconun sertliği ile kilonuz ile kılıf vb şeyler ile alakalıdır.

    Viscoda, yatağın kesinlikle rulo olarak sarılmasına ve kalıba dökülmesine karşıyım kalıba dökülen visco ve/veya süngerin üzerinde skin tabakası oluşur buda visco özelliklerin azalmasına terleme miktarını artmasına neden olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aggunes

    Yatsan Intenz Tempur derken iyice kararsızlaştım. Ne alacağımı şaşırdım.
    Aziz Bey bir yardımcı olun ne ollur. Ben 100, eşim 65 kg. 160x200 ne yatak alsak memnun kalırız ?
    Para ile ilgili sorunumuz yok, yeter ki karşılığını alalım. Koku, vb sorunlarımız olmasın.
    Aklıma Yatsan Splash yatıyor, ne diyorsunuz ? Bu yatakla birlikte neler almam lazım ? Ped gibi şeyler de satıyorlar. Alez falan ?
    Hiç anlamıyorum bu konulardan. Okuduklarımın da %50 'sini anladım desem yalan olur.




    merhabalar arkadaşım, siz aziz beye sormuşsunuz ama ben de fikrimi söylemek istiyorum.

    Benim de sizin durumunuz da olan arkadaslarım var. Kocası 120 küsür arkadasım 50 kg, daha önceden yaylı yatak kullanıyorlardı. Ben de vısko love 80 dansite yatak önerdim, kendim memnun kaldığım için, bir süredir kullanıyorlar ve çok memnunlar, arkadasım eşinin yanında yattığını bile bazen fark etmediğini söylüyor. Bu arada yatağı roll şeklinde satıyorlar, yatağı açtıktan sonra 1 gün boyunca koku kalmıyor. Ayrıca fiyatı da uygun bu kaliteye bu fiyatlar çok iyi , size de tavsiye ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.