Arkadaşlar merhaba; Ufak bir testimi sizlere sunacağım.
Oda sıcaklığı 19-21 derece... *Puanlarda 300 veya 800 puan oynama imkanı mevcuttur. Sistem değerleri açısından daha önceki windows üzerinde testimi tamamladım. Eski kalıntı dosyalar nedeni ile testlerde puanın 300 veya 800 puan düşüktür yeni bir windows ile artacağı kesindir.
Corsair xm2 675Mhz Ram için gerçekten fiyatına göre şaşırtan sonuçlarda başarılı bir şekilde çalışıyor. 890MHz hızlarında 4 4 4 12 timing (2.0V) ile 1000Mhz ve 1100 Mhz hızlarında 5 5 5 15 timing (2.2v-2.4v) ile sorunsuz çalışıyor. http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2110
Thermalrigt Ultra 120 Extreme + Silverstone Fm123 Thermalrigt Ultra 120 Extreme için gerçekten mükemmel bir soğutucu. Bir önceki kullandığım Zalman9700LED fan mate2 kontrolcüsünden %100 fan devri ayarı ile çalıştığında Thermalrigt Ultra 120 Extreme FM123 ile medium da çalışmasına bedeldi. Thermalrigt Ultra 120 Extreme ile gelen macunu kullanmadım. Arctic Silver 5 de tam anlamıyla kendini kanıtlaması 200 saat sürdüğünden birkaç derecenin düşeceği de kesin gibi. Thermalrigt Ultra 120 Extreme için önerim kesinlikle tornavida kabiliyetiniz iyi olsun. Ve sabırlı,yavaş olun. Yoksa anakartınıza zarar vermeniz an meselesi...Ki bu da araştırması için okuduğum çoğu forumda belirtilmiş hatalar ve uygulanmış hatalar http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700330
Zotac 8800 GTS 512MB Ekran kartıma da oc yapmadan 3DMark05 ve 06 skorlarını aldım, farkını daha iyi anlamak için değerlerini belirttim. Aynı ekran kartını kullanan bazı arkadaşların Gpu da 750Mhz i geçemediğini belirtmişler. Bu biraz ateşleyici olabilir,belki az daha gidebilir. http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=315&pid=4102
Ekran kartına oc uygulamadan değerleri
Ekran kartına oc uygunlandığındaki değerleri
Fan hızı default değerlerinden %70'e ayarlanmıştır. Pek rahatsız etmeyen ses ile testler tamamlanmıştır.
1000Mhz ve 1100 Mhz hızlarında 5 5 5 15 timing (2.2v-2.4v) ile sorunsuz çalışıyor.
Bu konuda kafam takıldı bana bu belleklerin 1100mhz de çalıştığı bir ss gösterirseniz heleki 5 5 5 15 timinglerinde çok memnun olurum
Eğer 1100 mhz de sorunsuz olsalardı işlemcinizin 4.4ghz e kadar kendinden başka sınırı olmazdı ayrıca 2.2v üstünde kimse bu bellekleri çalıştırmaya çalışmlarını tavsiye etmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tokato -- 22 Nisan 2008; 0:30:33 >
Bu konuda kafam takıldı bana bu belleklerin 1100mhz de çalıştığı bir ss gösterirseniz heleki 5 5 5 15 timinglerinde çok memnun olurum
Eğer 1100 mhz de sorunsuz olsalardı işlemcinizin 4.4ghz e kadar kendinden başka sınırı olmazdı ayrıca 2.2v üstünde kimse bu bellekleri çalıştırmaya çalışmlarını tavsiye etmem.
Akşama ss'leri yayınlarım. işlemcimi 4.0ghz üzerine taşıdığımda sistem stabil kalmıyor ısı değerlerini kontrol edemiyorum. AS5 için 2-3gün daha bekliyorum tam verimli çalışması için. Bu süre sonunda tekrar üst seviyelere gitmeye çalışırım. Zoraki olarak ram'ler 1100mhz'e çıkacaktır Günlük kullanım için 2.4v yüksek tabiki bech. alırken bu maksimum yeterliliğini görmek amacıyla yapılıyor. Günlük olarak ben 2.2v da çalışıyorum. Kasa hava akışı oldukça iyi bu nedenle pek sorun teşkil etmiyor olsa da soğutma sistemini daha da güçlendiririm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tocak -- 22 Nisan 2008; 13:00:01 >
Özellikle ramler 1100mhz de iken sistemin boot olabilmesi beni daha çok ilgilendiriyor eğer olabiliyorsa böyle bir şey yeni aldığım Ocz Platinium u geri vericem
Haftasonuna kadar görebilirsem iyi olur 2*1gb xms2 675 var ben ocz platinium 6400 cl4 ü kullanıyorum.
Evet haklısın 900Mhz de 4-4-4-12 timing ile çalışabiliyor. Fiyatına göre çok iyi bir performans. Ki 1000Mhz de 5-5-5-15 bile parmak ısırtıyor fiyatına göre yani...
raid performansı çok şaşırtıcı doğrusu, ya bu ich9 vista ile geçinemiyor. yada bizim wd ler miyadını doldurmuş.
‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk
Cpu voltajı için Everest de değeri kendinden fazla gösteriyor. Bios da yapılan geçmiyor. Takoz olacağını sanmıyorum E8200 için bana göre oldukça iyi performans. E8400 değil karıştırmayın. Bios değerinde voltaj sanırsam 1.35V idi. Şuan Default voltaj'da 3.45Ghz stabil. Zaman bulamıyorum ramleri ve işlemciyi tekrar kasacağım. Ramlerin 1100 mhz görmüştüm ki daha yayınlayamadım. Ama Cpu daha gider mi bilmem
Corsair XMS2 675MHz için 1100 Mhz almayan arkadaşlar için...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Tocak
1000Mhz ve 1100 Mhz hızlarında 5 5 5 15 timing (2.2v-2.4v) ile sorunsuz çalışıyor.
Orjinalden alıntı: tokato