Şimdi Ara

TURKSAT 3A HAZIR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’nin yeni nesil haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A’nın yapımı ve tüm testleri tamamlandı. Güney Amerika’daki fırlatma rampasına taşınan uydu, fırlatma programına göre Nisan ya da Mayıs ayında uzaya gönderilecek.
    TÜRKSAT 3A, testlerde sağlanan başarının ardından fırlatılmaya hazır hale geldi. Uydu, Güney Amerika’daki Fransız Guyanası’ndaki fırlatma rampasına götürüldü. Fırlatma programında herhangi bir gecikme olmaması halinde uydu, Nisan ya da Mayıs ayında yörüngesine fırlatılacak.

    TÜRKSAT 3A’NIN ÖZELLİKLERİ

    Türkiye’nin ihtiyaçları ve pazar alanları düşünülerek tasarlanan TÜRKSAT 3A, Asya, Avrupa ve Türkiye’den yayın yapacak kuruluşların taleplerine cevap verebilecek nitelikte. TÜRKSAT 3A, halen yörüngede bulunan Türksat 1C uydusunun mevcut kapasitesinin tamamını karşılayacağı gibi TÜRKSAT 2A uydusunun yükünü de hafifletecek. TÜRKSAT 1C uydusu üzerindeki televizyon, radyo ve VSAT hizmetleri, 42 derecedeki yörüngesine girmesiyle birlikte TÜRKSAT 3A’ya aktarılacak.
    Yeni uydu, yalnızca televizyon yayınları için değil, coğrafi koşullar nedeniyle radyo-link ve kablo iletişim altyapısı mevcut olmayan bölgelere uydu terminalleri aracılığıyla telefon, internet, faks gibi çok çeşitli hizmetlerin götürülmesi için de kullanılacak.
    TÜRKSAT 3A, yaklaşık 20 yıl süre ile hizmet verecek ve üzerinde 120 Wattlık 24 adet Ku-band transponder bulunacak.
    Uydunun kapsama alanı, Avrupa’nın tamamı ve Asya’nın büyük bir kısmı olarak planlandı. TÜRKSAT 3A’nın, kapsama alanı konusunda diğer uydulara göre yüksek düzeyde anahtarlanabilir kapasiteye sahip olması, önemli bir avantaj olarak gösteriliyor.

    YAYINLARA YÜKSEK KALİTE GELECEK
    Mevcut uydulardaki doğu ve batı kapsama alanları arasında seçim sınırlaması, TÜRKSAT 3A’da olmayacak. TÜRKSAT 3A üzerinden verilecek televizyon ve radyo yayınları, Türkiye, Avrupa ve Orta Asya’dan 50-60 santimetre ölçeğindeki küçük çaplı antenlerle çok kolay ve yüksek kalitede alınabilecek.

    TÜRKSAT 3A, yıldız izler (Star Tracker) özelliği ile uzaydaki yıldızların konumlarına göre kendi durumunu belirleme yeteneğine de sahip olacak.







  • bilgi için teşekkürler..
  • Bilgi için tesekkürler de sanki böyle bir topic vardı...
  • daha önce böyle bir bilgilendirme yapıldıysa kusura bakmayın...
  • TÜRKSAT 1A fırlatıldığında Şubat 1994'te üzerine TANSU ÇİLLER ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ stickerleri yapıştırılmıştı. Uydu Atlantik Okyanusunun dibini boyladığında en çok TÜRKİYE CUMHURİYETİ yazan stickere üzüldüm. Sonra uyduyu fırlatan Fransız şirkete mektup yazdım. Cevap da verdiler. Scan eder, buraya koyarım (belki de ayrı forum açarım).

    Selamlar

    Taner Göde
  • MAYIS 1997 TELE-Satellite Dergisi

    Ben ve evdeki 4 metre tek parça Parabol Çanak. ASTRA 19.2 E
    ALMANCA / İNGİLİZCE

     TURKSAT 3A HAZIR!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 21 Nisan 2008; 18:09:02 >
  • MAYIS 1997 TELE-Satellite Dergisi

    Ben ve evdeki 4 metre tek parça Parabol Çanak. ASTRA 19.2 E
    ALMANCA / İNGİLİZCE

     TURKSAT 3A HAZIR!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 21 Nisan 2008; 19:48:08 >
  •  TURKSAT 3A HAZIR!
  • uff be kanallar gösteriyodu zamanında dimi..
  • Taner arkadaşım çanak duruyor mu hala?
  • Evet çanak duruyor. Sağlam ve çalışır durumda. Atık falan da değil. Evden taşınma (evi değiştirme) planım var. Satabilirim yani.

    Not: Çanak evin çatı katında ve yere 20 cm'lik 7 adet çelik dübelle sabitleştirildi. En ağır fırtınada bile birşey olmadı. 12 kişi 3 halatla yukarıya taşıdık. 1 Adet PHILIPS YEDEK LNB'si hazır, kendi DALGA KILAVUZU hazır ve monteli. Ben Ekim 1994'te $700'a Uydu yayınları Profesörü MEHMET DEDEBAŞ'tan aldım (BALIKESİR) ve Kasım 1994'te Adana'ya taşıttırdım. ASTRA'yı kusursuz çekmektedir. Tek parça ve sağlam vaziyettedir. Bunu yapan usta 5 adet yapmış ve sonra kendi işi olan kaportacılığa dönmüştür. Emsalsiz ve eşsiz bir çanaktır. Diğer 4 kardeşi halen Balıkesir'de ve halen başarıyla görev yapmaktadır. FIBERGLAS, ALÜMİNYUM YANSITICI TABAKA ve BEYAZA BOYALIDIR. Ayak sağlam ve çeliktir. 18 sabitleme ve ayar civatası var. Kalkış çubuğunu sanayide ben yaptırdım ve 0,01 derece bile ayarlanabilmektedir.

    Taner Göde




  • turksat 3a 50 cmlik çanakla çok net izlenebilecekmiş... 1a için 90 cm diyorlardı 45 lik ile izliyorum... demek ki 3a yı 30luk çanakla izleyebiliriz artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ishtare

    turksat 3a 50 cmlik çanakla çok net izlenebilecekmiş... 1a için 90 cm diyorlardı 45 lik ile izliyorum... demek ki 3a yı 30luk çanakla izleyebiliriz artık


    TURKSAT 1A'yı izlemeniz mümkün değildir. Bu uydu fırlatıldıktan sonra düştü.

    TURKSAT 1A = Atlas Okyanusunun dibinde, hiç çalışmadı.
    TURKSAT 1B = Radyo-TV yayını yapmamaktadır.
    TURKSAT 1C = 42 Doğu boylamında görev yapmaktadır, düşen TÜRKSAT 1A'nın yerine sigortadan karşılanan hasar tazminatı ile üretilmiştir.
    TURKSAT 2A = 42 Doğu boylamında görev yapmaktadır.
    TURKSAT 3A = 42 Doğu boylamında görev yapacaktır.

    Kaynak: Wikipedia İngilizce.

    Turksat 1A
    Turksat 1A was the first attempt of the project and launched by Ariane 4 from Centre Spatial Guyanais in Kourou, French Guiana on January 24, 1994.
    Due to the failure of the launcher, satellite exploded in the air before mounting its orbit.


    Turksat 1B
    After the loss of Turksat 1A, Turksat 1B was successfully located at 42°E orbit on August 11, 1994. After the orbital tests Turksat 1B was put into service on October 10, 1994. Turksat 1B has three different coverage areas. (Turkey, Central Europe and Central Asia) Satellite carries 16 transponders, 10 of 36 MHz, 6 of 72 MHz operate in Ku band (11-14 GHz). There are 4 transponder switching capability between Turkey and Central Europe and 3 between Turkey and Central Asia. Turksat 1B provides TV and radio broadcasting, data and telephone transmissions. On the other hand, TES (Telephony Earth Station) Project and Internet Broadcasting Systems (including 40 southeast rural area IBS) are also transmitting from TURKSAT 1B.

    Turksat 1C
    After Turksat 1A launch failure, Aerospatiale Company started building a new satellite under the insurance terms of the turnkey system contract. Modifying the contract with Aerospatiale, Turksat 1C coverage area was enlarged by 2 big zones different Turksat 1B coverage areas. Turksat 1C was designed for covering Turkey on west spot and Europe on east spot so as to serve simultaneously between Turkey and Europe with Turkey and Central Asia and to provide direct connection between Europe and Central Asia. Turksat 1C was successfully launched at 31.3°E position on July 10, 1996. Completing the orbital tests, this satellite shifted from longitude 31.3°E to 42°E. After this process which took 17 days, the broadcast traffic of the Turksat 1B was transferred to Turksat 1C. Finally when these processes finished Turksat 1B was shifted with similar orbital manoeuvres to 31.3°E position.

    There are analog/digital tv and radio broadcasts, Central Asia IBS telephone channels, VSAT data communication network and an Azerbaijan TV Establishment's digital TV broadcast over the Turksat 1C.

    Turksat 2A
    Turksat Satellite Systems continued progress regarding the need of new satellites having multi-channels, larger coverage, and backup capability like the other Satellite Operator satellites in the international market. To serve with a larger coverage area for resident customers and to compete with the other Satellite Operators in the literal sense, the new satellite would be located at the same position with Turksat 1C. Türk Telekom set up a joint venture company with Aerospatiale (merged by Alcatel Space soon), called EurasiaSat, which would be in charge of purchasing a new generation satellite named Turksat 2A (EurasiaSat 1). Turksat 2A started commercial service on February 1, 2001 with the same 42°E location of Turksat 1C. Turksat 2A satellite carries a 32 high powered transponders payload consisting of 20 of 33 MHz fixed beam transponders and 12 of 36 MHz transponders with 2 steerable beams. Turksat 2A BSS Band fixed beam transponders have two coverage zones like Turksat 1C:

    West Zone covers England in the west, Scandinavian Countries in the north, North Africa in the south, Caspian Sea in the east.
    East Zone covers the Balkan Peninsula in the west, Russian Federation in the north, Indian Peninsula in the south, China national boundary in the east.
    Inside of the footprint such as India and Republic of South Africa can be accessed over the Turksat 2A FSS Band steerable beam transponders.

    Turksat 3A
    In February 2008, Thales Alenia Space announced that it has transferred the Turksat 3A communications satellite to the launch site in Kourou, French Guiana. Turksat 3A satellite will enable Turksat to offer telecommunication services as well as direct TV broadcasting services though a broader area than its existing satellites covering Turkey, Europe, Middle East, North Africa and Central Asia. With the help of its switchable transponders, Turksat 3A will act as a bridge between Europe and Asia. Turksat 3A's Turkey coverage has been specially designed to provide very efficient gain for broadband applications like VSAT services giving customers low-cost, up-link systems. Based on Thales Alenia Space Spacebus 4000B2, Turksat 3A will be fitted with 24 Ku-band transponders and will offer beginning of life power of about 8 kW. Positioned at 42°E, Turksat 3A will weight 3060 kg at launch and will replace Turksat 1C satellite.




  • arkadaşım pardon 2A yazacağıma 1A yazmışım... ben de biliyorum düştüğünü... yoksa neden olmayan bir uydu için izliyorum diyeyim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ishtare

    arkadaşım pardon 2A yazacağıma 1A yazmışım... ben de biliyorum düştüğünü... yoksa neden olmayan bir uydu için izliyorum diyeyim...


    Gönüller bir olsun sevgili uyducu arkadaşım. 45 cm da epey küçükmüş. Yer mi dar yoksa amaç 45 cm mi? Türksat 1B'nin çalışmasını İstanbul'da göstermek için tencere kapağı kullandılar ve bu TV'de de yayınlandı.

    TÜRKSAT 1A uydumuzun Fransız Guyanasından fırlatıldıktan kısa bir süre sonra havada infilak etmesi ve denize düşmesi üzerine hiç de üzülmemiş gibi davranan Fransız yetkililerden hesap sormam üzerine gönderilen mektup.

    T.G.

     TURKSAT 3A HAZIR!




  • saolasın... mekan darlığı değil de görüntü kirliliği olmaması açısından ben küçük çanakla izliyorum... ama 1a nın düşmesi kasıtlı olmadığı belli... zaten sigortalı bir iş için kimse ekstradan zaman ve para ödemek istemez...
  • turksat uyduları tr nin uzaydaki gözü kulagı... sigorta para mukayesesi yapmamak lagzım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

    turksat uyduları tr nin uzaydaki gözü kulagı... sigorta para mukayesesi yapmamak lagzım.


    Pardon, nerede "sigorta para mukayesesi" yapılmış acaba?

    T.G.
  • +1
    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    quote:

    Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

    turksat uyduları tr nin uzaydaki gözü kulagı... sigorta para mukayesesi yapmamak lagzım.


    Pardon, nerede "sigorta para mukayesesi" yapılmış acaba?

    T.G.
  • Sayın uyducu arkadaşlarım ben kablo tv kullancısıyım.TÜRKSAT 3 A fırlatılınca kablo tv de de dijital yayına geçilecek diye biliyorum.Bekliyoruz bakalım kaç kanal çıkacak? Hepinize sevgiler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.