Asus 3850 512mb Ekran kartı sahibiyim şuanda sistemde yüklü catalyst 8471 sürümü war işletim sistemim vista ve ekrankartı hızlarını 668mhz dan 730mhz a 1650 dende 2000 e çıkarttım şuan stabil sizce daha fazla arttırma potansiyeline sahipmi ?
Aşağı yukarı kendi voltajındaki limitlerdesin denebilir..Ama ekran kartının potansiyeli var.Arkadaşla tekrar bios yazarak Sapphire 3850 yi 790-2148 yapmıştık;tabi fan hızı sürekli %100 dü ..Kolay gelsin..
gpu hızı 750-760 a kadar çıkar standart voltajda ramin de şanslıysa 2100 görür. şahsen ben 2200 de gördüm 3dmarkı bitirdi ama artifactlar havada uçuşuyodu. 2000 normal daha da üstüne çıkmana gerek yok bence
Yanlız anlamadığım bir şey bazen oyunlarda sıkıntılar yaşıorum mesela "call of duty 4" te ekran kararması bir süre sonra ani donmalar yani periyodik olarak olmasada böyle problemlerlede karşılaştım bios atma konusunda tam bilgili deilim ve sanırım tam bilmeden girişmemek lazım bu işe yardımcı olabilecek bir arkadaş warsa ufak çapta bi anlatım yapsa nedenleri ve sonuçları olarak
ati 3xx bios editor le voltaj verip daha yüksek değerlere ulaşabilirsin.ama stok fanla yaz aylarında sıkıntı çekersin. ya da fan hızı %100 de kafan ütülenir.ben de zalman vf-900cu var voltajla 790@2000 stabil kullanıyorum.sıcaklıkta 60 dereceyi geçmiyor.
Bios yükleyip voltajı arttırarak daha yüksek değerlere ulaşabilirsin.Aslına o iş biraz karışık bazı kartlarla oluyor bazılarıyla olmuyor diyorlar.Bir de bios versino 71 den eskiyse kilitli demektir ve tam emin değilim ama 777 den sonrasını yapamazsın(kitlenir veya reset atar falan).Atitool dan bios unu kaydetip bakabilirsin versiyonuna ve voltajlara.Kendi biosunu değiştirip tekrar yükleyeceksen kolay aslında atiwinflash ile direk xp üstünden yükleyebilirsin.Ama başka marka bir kartın biosunu yükleyeceksen atiwinflash kabul etmiyor(veya ben baceremedim ) ama o zaman da disketle atiflash aracılığıyla yaparsın.Aslında en faza 30 mhz falan farkettiriyor yani uğraştığına pek değmiyor.
Atitool ile orjinal biosunu kaydetmek için settings e tıkla orda miscellaneous a gel ordan da save vga bios to file a tıkla ve dosya ismini belirleyip(mesela orjinal veya yedek) kaydet.Sonra
bu linkteki programı indir ve onunla biosa bir bak.Buraya SS de koyarsan daha iyi olur.Bios voltajları kısmında 1,327 görürsen bios mod un bir faydası olacağını sanmıyorum.Bir de ilk çıkan ekranda Atombios version falan yazan yerdeki numaralar önemli ATOMBIOSBK-ATI VER010.071.000.000.000000 gibi bişey yazar.Ordaki 71 yerine 68 yazıyorsa da bios da kilit var demektir.Daha doğrusu 71 den eskilerde kilit var diyorlar.Ben denemiştim hakkaten başka biosla 810 yapan kart 68 versiyonlu biosla anında kitlenip saçmalıyordu.
Sen en iyisi bios editörle informatin ve clock settings bölümünü göster ss leri yani görüntüleri buraya koy ona göre şöyle yap deriz.
Walla onu bilmiorum da gayet ilginç bir olay başıma geldi winflashla biosu flashlamaya kalktık voltajı falan ayarladık tamam dedik flashlarken makina kitlendi kaldı bi 10 dk bekledik gelmeyince koydum reseti monitore görüntü gelmiordu tabi neyse dedik arkadaşın makinaya takalım öle biosunu tekrar flashlarız falan arkadaşın kartını aldım kendi makinama takdım onun ki de görüntü vermemeye başladı ne kendi kasasında ne de benim kasamda anlıacağınız tek flashlama ile 2 kart gitti garantiye vericem bakalım neler olacak