Şimdi Ara

DH Alfa Romeo Klübü (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.002
Cevap
41
Favori
222.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: can156_35

156sm: 2006 alfa romeo 156 mı bugün 100 bin bakım için yetkili servise gittim yapılan işlem
    polen filitresi yağ filitresi hava filitresi değişti
    motor yağı direksiyon yağı fren hidrolik yağı değişti sonuç 355 tl

asıl yazmak istediğim konu serviste 2005 model alfa 156 vardı triger kayışı kopmuş araç daha 45 bin km de, triger 6 yıldır değişmediği için koptugu söylendi. triger değişimi için 60 bin km yi beklemeyin 3 yıl dolduysa değiştirin

-------------
    Bahsettiğin araç hangi şehirde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xerrenx

quote:

Orijinalden alıntı: french press

quote:

quote:

alfa 147 de esp var mı olup olmadığını nasıl anlarız ?

esp'nin alfa yorumu vdc'dir... Aslında bunu bende merak ediyorum fakat olsaydı sanırım on/off tuşu olur yada herhangibir uyarı ışıgı olurdu diye düşünüyorum...

lakin 4 senedir 147 kullanan biri bana bunlarda standart olarak mevcut ve otomatik devreye girio müdahile ediyor dedi... Ve 2005'in 2.yarısı da dahil yeni kasa 147'lerden bahsediyor sanırım...
    Makyajlı kasalarda var oldugunu düşünüyorum...

147 users manuel'i inceledim ve şöyle yazıyor tabi ki makyajlı kasa mı değil mi bilmiyorum

HOW THE VDC
    SYSTEM WORKS
    The VDC system is engaged automatically
    when the car is started and cannot be
    switched off.

demek bizim arkadaşın dediği gibi otomatik devreye giriyor ve on/off yapma şansımız yok...
    olsunda otomatik olsun...
    ama ben genede birmota bir gün gidip soracagım.

ama en azından gösterge panelinde ışığı olması gerekmez mi marja basmadan kontağı yarım çevirdiğimizde yanan uyarı lambalarında olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: 156sm

hatay

quote:

156sm: 2006 alfa romeo 156 mı bugün 100 bin bakım için yetkili servise gittim yapılan işlem
    polen filitresi yağ filitresi hava filitresi değişti
    motor yağı direksiyon yağı fren hidrolik yağı değişti sonuç 355 tl

asıl yazmak istediğim konu serviste 2005 model alfa 156 vardı triger kayışı kopmuş araç daha 45 bin km de, triger 6 yıldır değişmediği için koptugu söylendi. triger değişimi için 60 bin km yi beklemeyin 3 yıl dolduysa değiştirin

-------------
    Bahsettiğin araç hangi şehirde?

Servistemi çalışıyorsunuz?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

alfa 147 de esp var mı olup olmadığını nasıl anlarız ?

esp'nin alfa yorumu vdc'dir... Aslında bunu bende merak ediyorum fakat olsaydı sanırım on/off tuşu olur yada herhangibir uyarı ışıgı olurdu diye düşünüyorum...

lakin 4 senedir 147 kullanan biri bana bunlarda standart olarak mevcut ve otomatik devreye girio müdahile ediyor dedi... Ve 2005'in 2.yarısı da dahil yeni kasa 147'lerden bahsediyor sanırım...
    Makyajlı kasalarda var oldugunu düşünüyorum...

147 users manuel'i inceledim ve şöyle yazıyor tabi ki makyajlı kasa mı değil mi bilmiyorum

HOW THE VDC
    SYSTEM WORKS
    The VDC system is engaged automatically
    when the car is started and cannot be
    switched off.

demek bizim arkadaşın dediği gibi otomatik devreye giriyor ve on/off yapma şansımız yok...
    olsunda otomatik olsun...
    ama ben genede birmota bir gün gidip soracagım.

ama en azından gösterge panelinde ışığı olması gerekmez mi marja basmadan kontağı yarım çevirdiğimizde yanan uyarı lambalarında olması lazım

aynen bencede zaten benimki ilk kasa...
    yeni kasalar için söyledim yukardaki yazımı...
    ama yani vdc'siz bu şekilde yol tutuşu warsa bide vdc eklendiğinde 159'un neden yol tutuş testlerinde Bmw mercedes ve mondeo'dan iyi olduu çok açık...
    asr bile gayet dengeleyici bir sistem en azından bu sistem mevcut

• Orijinalden alıntı: can156_35

cvplar için tşklr. peki arkadaşlar bu elektrikli ayna ayarı hakkında bilginiz var mı?
    [/

walla bende 147 var ve benim ayna ayarı camların kumanda butonunun üstünde yuvarlak olan dalga. 156 yı bilmiorum lakin bu çok fazla aranacak birşey deildir sag sola hareket eden yön tuşları bulanan dalga muhtamelen odur :(
  • 2006 Model 156 1.6TS Distinctive Luce Di Amalfi Grisi
  • arkadaslar aracımı satıyorum ılgılenen olursa 1998 mod alfa romeo 145 1.4 ts

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-boyle-145-yok-acilll-49071236/detay/
  • Selam herkeze...

Arkadaşlar arabama nazar değdi

elektrik problemi var... sorunu şöyle anlatayım sag ön sinyalim arasıra çalışıyor ara sıra çalışmıyordu geçen gün sol arka sinyalim sabit yanmaya başladı(yanıp sönmüyor) sinyal lambası sabit yanıyor... kontagı çıkarsanız bile yanık kalıyor... kendi ustama götürdüm bilgisayara bagladık elektrik tesisat agrızası veriyor fakat nereden kaynaklandını sölemior... 3-5 farklı usta baktı oradaki anlamadı. Boch car yetkili servise soktuk pc'ye baglandı aynı agrıza görünüo baktılar ettiler ama anlamadılar. ve şuan benzin göstergem arada bi kendi kendine düşüp bi süre sora yükseliyor ve göstergedeki bilgi ekranındaki saat ve tarih kendi kendine değişiyor...
    Aracım 147... böyle bir sorunla karşılaşmış olan varmı_?_ yada tahmini olan...
    sanırım elektrik agrızası yawaş yawaş dagılıyor arabaya...
    p.tesi maslak alfa teknik servisine gidecem... ama sizdende bilgisi olandan rica ediyorum... beyine kadar ulaşmadan sıkıntı çözmem lazım.... saygılar.

• alfistiturkiyeye üyelik konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?
  • quote:

Selam herkeze...

elektrik problemi var... sorunu şöyle anlatayım sag ön sinyalim arasıra çalışıyor ara sıra çalışmıyordu geçen gün sol arka sinyalim sabit yanmaya başladı(yanıp sönmüyor) sinyal lambası sabit yanıyor... kontagı çıkarsanız bile yanık kalıyor... kendi ustama götürdüm bilgisayara bagladık elektrik tesisat agrızası veriyor fakat nereden kaynaklandını sölemior... 3-5 farklı usta baktı oradaki anlamadı. Boch car yetkili servise soktuk pc'ye baglandı aynı agrıza görünüo baktılar ettiler ama anlamadılar. ve şuan benzin göstergem arada bi kendi kendine düşüp bi süre sora yükseliyor ve göstergedeki bilgi ekranındaki saat ve tarih kendi kendine değişiyor...
    p.tesi maslak alfa teknik servisine gidecem... ama sizdende bilgisi olandan rica ediyorum... beyine kadar ulaşmadan sıkıntı çözmem lazım.... saygılar.

geçmiş olsun bir oto elektrikçiye götürseydiniz keşke servis başka masraf çıkartır yada ufak bir problem için uğraşmak istemezler

• quote:

alfistiturkiyeye üyelik konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?

Sorun nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Selam herkeze...

geçmiş olsun bir oto elektrikçiye götürseydiniz keşke servis başka masraf çıkartır yada ufak bir problem için uğraşmak istemezler

Saol.
    Ama dedigim gibi biçok elektrikçi bakti bosch yetkili servisi dahil ama çözemediler. Mecbur alfaya gitces...

• Öncelikle herkese merhabalar. Forumun çoğunu okudum ama ilgili bölüm varsa da ben göremedim. Yanıtlanmış bir soru soruyorsam şimdiden özür dilerim. 2006-2007 model 1.9 159 JTDm almak istiyorum. Neredeyse rüyalarımda görecek kadar çok istiyorum hem de. Yalnız bütçemi çok zorlayacağım. Aldıktan sonra çıkabilecek bir masrafı çok zor kaldırabilirim.

Alırken nelere dikkat etmem gerekir?
    Neden artık dizel 159'un sıfırı satılmıyor?

Dizel 159 kullanıcılarının yanıtlarını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Artık üretilmiyor, önümüzdeki yıl Giulia gelecek zaten. Ama üretimi biraz erken bitirdiler. Sebebini bilmiyorum. Ben 156 sahibiyim, ancak 159'lardan şikayeti olan kimse duymadım alfistiturkey'de sahibi olan insanlardan. Arka koltuktaki diz mesafesi ve uzun boyluların ön koltukta oturuş pozisyonunun biraz yüksek olduğunu söylemeleri haricinde (benim de boyum 180 ama bu dediklerini yaşamadım 159a oturduğumda)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

Sorun nedir?

Üyelik formunu doldurmama rağmen geri dönüş olmadı, mailde gönderdim. Ancak yine sonuç alamadım.
  • quote:

Artık üretilmiyor, önümüzdeki yıl Giulia gelecek zaten. Ama üretimi biraz erken bitirdiler. Sebebini bilmiyorum. Ben 156 sahibiyim, ancak 159'lardan şikayeti olan kimse duymadım alfistiturkey'de sahibi olan insanlardan. Arka koltuktaki diz mesafesi ve uzun boyluların ön koltukta oturuş pozisyonunun biraz yüksek olduğunu söylemeleri haricinde (benim de boyum 180 ama bu dediklerini yaşamadım 159a oturduğumda)

Yanıtın için çok teşekkür ederim. Benim kafama takılan da neden dizellerin üretiminin sonlandığı. Araştırdım biraz ama düzgün bir açıklama bulamadım.
    Bir de dizel 159 alırken özellikle dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır?
  • quote:

quote:

quote:

Sorun nedir?

Üyelik formunu doldurmama rağmen geri dönüş olmadı, mailde gönderdim. Ancak yine sonuç alamadım.

Admin arkadaşlar pek girmiyolar özel hayatlarından dolayı. Üye alım süreci malesef biraz yavaş işliyor, doğru. Beklerseniz ve bilgilerinizi tam doldurduysanız eninde sonunda alacaklardır merak etmeyin :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sorun nedir?

Admin arkadaşlar pek girmiyolar özel hayatlarından dolayı. Üye alım süreci malesef biraz yavaş işliyor, doğru. Beklerseniz ve bilgilerinizi tam doldurduysanız eninde sonunda alacaklardır merak etmeyin :)

Umudumu kestim artık, ancak admin tanıdığı olan birileri yardımcı olabilir diye düşünüyorum :).
    Bu arada arkadaşlar 156 mk2 kasanın elektrikli dikiz aynalarını nasıl ayarlıyoruz? Vitesin altındaki dönen tuştan bişeyler yapılıyor gibi, ama gerisini pek anlamadım. Bilenler yanıtlarsa sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanax

quote:

Artık üretilmiyor, önümüzdeki yıl Giulia gelecek zaten. Ama üretimi biraz erken bitirdiler. Sebebini bilmiyorum. Ben 156 sahibiyim, ancak 159'lardan şikayeti olan kimse duymadım alfistiturkey'de sahibi olan insanlardan. Arka koltuktaki diz mesafesi ve uzun boyluların ön koltukta oturuş pozisyonunun biraz yüksek olduğunu söylemeleri haricinde (benim de boyum 180 ama bu dediklerini yaşamadım 159a oturduğumda)

Yanıtın için çok teşekkür ederim. Benim kafama takılan da neden dizellerin üretiminin sonlandığı. Araştırdım biraz ama düzgün bir açıklama bulamadım.
    Bir de dizel 159 alırken özellikle dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır?

159larda ciddi bir kronik bir sorun yok (ufak tefek tıkırtı vs. dışında). Diğer araçları alırken nelere dikkat ediyorsanız 159da da benzer şeylerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudetto -- 17 Mayıs 2011; 23:56:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sorun nedir?

Umudumu kestim artık, ancak admin tanıdığı olan birileri yardımcı olabilir diye düşünüyorum :).
    Bu arada arkadaşlar 156 mk2 kasanın elektrikli dikiz aynalarını nasıl ayarlıyoruz? Vitesin altındaki dönen tuştan bişeyler yapılıyor gibi, ama gerisini pek anlamadım. Bilenler yanıtlarsa sevinirim :)

Sağa-sola oklar olan bi tuş vardır. Onu sağa basarsanız sağ aynayı ayarlayabilirsiniz. 4 yönü gösteren oklardan sağa basılı tutarsanız ayna sağa doğru döner mesela.

Önce sağ-sol olanı, sonra 4 yönlü olanı ayarlıycaksanız kısacası.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.