öncelikle şunu söyleyeyim bu konu bazı kişilere göre gereksiz olabilir ama ben bilmeyen öğrensin diye bu konuyu açtım.
benim canımı en çok sıkan sey heryerde ''sony ericssonlar kötü video çekiyor'' denmesi.mesela sony ericsson u500i çıkacak deniyor 12MP deniyor inanıyorlar ama hdvd video çekiyor deyince herkes fake diyor.yada bazıları bi eline k750i diğer eline n72 alıp videoyu karsılastırıyor.nokia daha iyi çekiyor deniyor.herkeste bunu lens kalitesine veya pazar anlayışına bağlıyor.ama aslında öyle değil.video çekimi telefonun işletim sistemi ve yazılımına bağlıdır.mesela k750i java veritabanlı n72 ise symbian işletim sistemine sahip.doğal olarak ikiside 2 mp olmasına rağmen n72 daha kaliteli video cekiyor.bir elinize nokianın java veritabanlı bir telefonunu alın diğer elinizede P1,P990 neyse bi telefon alın.bakalım hangisi daha iyi video cekiyor.yani sony ericssonun symbian işletim sistemine sahip telefonlarıda aynı kalitede video cekebiliyor.(p1,p990,w960 vs vs)bu konuyu sadece bilgi amaclı actım.
saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KB24 -- 20 Nisan 2008; 21:13:43 >
Her marka ve modelin belli konularda ön plana çıktığını söylemek daha doğru olur. Ayrıca video kayıt kalitesinin megapiksel değeriyle ya da işletim sistemiyle ilgisi yoktur.
Nokia 6233: 640x480 piksel, 3GP SE W810i: 176x144 piksel, 3GP
Intel® Core™2 Duo E8400 3.0 GHz / Gigabyte GA-X38-DS5 Bearlake / 2 x 1 GB Corsair XMS2 DHX PC2-6400 CL4 2.1V / 512 MB Sparkle 8800 GTS (G92) / 400 GB Samsung 7200 RPM 16 MB cache SATA II NCQ / Asus 2014L1T SATA Light Scribe / Creative X-FI Xtreme Gamer / Coolermaster RC-690 / 500 Watt OCZ StealthXStream / 19'' Samsung SyncMaster 960BG 4 ms / Logitech Z-5500 5.1 / Microsoft SideWinder™ / Logitech Wave™ / HP Photosmart C4272 / Philips ToUcam Pro II / Creative Broadband Blaster 8015U / Windows XP Professional Türkçe
Pentax K100D D-SLR / 18-55 mm f3.5-5.6 kit / 52 mm Hama UV filtre / Parasoley / 2 x 1 GB SanDisk SD / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
arkadaslar fanatik değildim.ama artık nokiadan umudumu kestim.ben biraz arastırma yaptım.ve sonuc bu.inanmayan sony ericssona mesaj atsın.cevap aynıdır.hemde ben sadece symbiana bağlıdır demedim.yazılımada bağlıdır.640X480 ve 176X144 aynı format olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KB24 -- 20 Nisan 2008; 21:07:48 >
arkadaslar fanatik değildim.ama artık nokiadan umudumu kestim.ben biraz arastırma yaptım.ve sonuc bu.inanmayan sony ericssona mesaj atsın.cevap aynıdır.
Nokia ile ilgili bir problem mi yaşadınız?
yok hayır hiçbir zaman nokia sahibi olmadım ama çok kullandım biliyorum yani ne olduğunu.ilk telefon alıcağım zaman gözüm nokiadan baska telefon görmüyordu.(cahillik işte )sonra biraz arastırdım ve (saolsun dh nin cok faydası olmustu o zaman.)sony ericssonun nokiadan bir adım değil birkac adım ilerde olduğunu gördüm.ama yinede gerektiğinde objektif olmaya calısıyorum.telefon tavsiyelerinde falan nokiada tavsiye ediyoruz ama işte durum bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KB24 -- 20 Nisan 2008; 21:14:46 >
söz konusu video kayıt yetenegi ise nokıa açık ara liderdir,bir çok modeli 640*480.. 30\15fps kayıt yetenegine sahip ,geçtigimiz günlerde nokıa ceo su 2 yıl içinde hd kayıt yapan cihazlarının piyasaya çıkacagını söyledi sony daha erken davranırmı bilemem...............
Orjinalden alıntı: KB24 benim canımı en çok sıkan sey heryerde ''sony ericssonlar kötü video çekiyor'' denmesi.mesela sony ericsson u500i çıkacak deniyor 12MP deniyor inanıyorlar ama hdvd video çekiyor deyince herkes fake diyor.yada bazıları bi eline k750i diğer eline n72 alıp videoyu karsılastırıyor.nokia daha iyi çekiyor deniyor.herkeste bunu lens kalitesine veya pazar anlayışına bağlıyor.ama aslında öyle değil.video çekimi telefonun işletim sistemi ve yazılımına bağlıdır.mesela k750i java veritabanlı n72 ise symbian işletim sistemine sahip.doğal olarak ikiside 2 mp olmasına rağmen n72 daha kaliteli video cekiyor.bir elinize nokianın java veritabanlı bir telefonunu alın diğer elinizede P1,P990 neyse bi telefon alın.bakalım hangisi daha iyi video cekiyor.yani sony ericssonun symbian işletim sistemine sahip telefonlarıda aynı kalitede video cekebiliyor.(p1,p990,w960 vs vs)bu konuyu sadece bilgi amaclı actım.
saygılar...
ARKADAŞ KAMERA ÇEKİMİNİN JAVA TABANLI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ. BENİM webcam VİSTA TABANLIMI OLUYOR ŞİMDİ? YA DA DSLR LER NE TABANLI OLUYOR? TABANLARI BİR AÇIKLARMISIN NASIL OLUYOR BU İŞLER? BİRDE BENİM TELEFONDA SMS JAVA TABANLI, NOKİALARDAKİ SMS symbian TABANLI OLDUĞUNDAN DAHA KALİTELİ OLABİLMİ MERAK ETTİM BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM KARDEŞ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanem01 -- 21 Nisan 2008; 0:12:20 >
Sony tüm dünyada fotoğraf makinesi ve video kamera satıyor,Nokia nın ise böyle bir ticari kaygısı yok.SE sony fotoğraf makineleri ve video kamera satışlarını baltalamak istemiyor,yoksa süper video çeken telefonda yapar,K850 ye optik zoom da koyar(koreliler samsunga 3 optik zoom koyuyorda,japonlarmı koyamayacak).Ama compact fotoğraf makinelerinin elinde ne kaldı,sadece optik zoom kaldı,telefona optik zoomda koyarsa SE sony compact fotoğraf makinelerini kim alacak.Siz hala SE nin optik zoom yada kaliteli video çeken telefon yapacak teknolojisi yokmu sanıyorsunuz yoksa.
Termit güzel konuşmuş. Yani sony bir ürün çıkarırken ona diğer ürünlerde olan özelliği aynı kalitede koyarsa o zaman o ürün satılmaz ve elinde patlar. Doğrumuyum hocam?
NOKIA 5MP LİK N95 YAPTIDA GÖRDÜK, GÖKYÜZÜNÜN MAVİLİKLERİNDE HEP NOISE VAR, MAKİNANIN FİYATI 1700 YTL AMA ÇEKTİĞİ FOTOĞRAF KALİTESİ 450 YTL LİK K790 DAN ÇOK DAHA KÖTÜ.
tabi canım yoksa sony bilmio mu walkmen telefonlara adam gibi 3.2-5mp otofokuslu flashlı kamera koymayı? Koysa K serisini kime satacak? K serisine 10mp süper optik zumlu kamera koymasını bilmiyor mu? ( uzakdoğuda 5.1mp li optik zumlu se ler var ) O zaman o kadar fotomakinesini kime satacak. Walla her ne kadar bizim için iyi olmasada adamlar parayı bu şekilde vuruyor ama Türk insanında bir yanlışı var kamerayı sadece mp sine, müziği sadece ses yüksekliğine göre değerlendiriyor. Ama sadece se kullananlar bilirler k790 nın n95ten daha iyi foto çektiğine, w810i nin 5610 express müzikten kat kat daha iyi ses performansı olduğunu. Ya en basitinden nokia kullanmak büyük sabır, kıytırık sms leri bile zor açıyor hele bide telefonda başka programlar yüklenmişse telefon acayip ağır oluyor. ( Not: bol keseden atmıyorum N95 8GB - N95 - IPHONE - W910 - W950 - W810 - W700 - K800 - 6600 - 6670 - N70 - E840 - E900 Kullanmış-incelemiş birisi olarak konuşuyorum )
NOKIA 5MP LİK N95 YAPTIDA GÖRDÜK, GÖKYÜZÜNÜN MAVİLİKLERİNDE HEP NOISE VAR, MAKİNANIN FİYATI 1700 YTL AMA ÇEKTİĞİ FOTOĞRAF KALİTESİ 450 YTL LİK K790 DAN ÇOK DAHA KÖTÜ.
Nokia kamera konusunda her zaman benim gözümde sıfır Ama fiyata gelince en pahalısı onlar olur ama sonyericsson un 3de 1i etmes kamera kalitesi.