Arkadaşlar burada operatörlerden beklediğimiz ya da gerçekleşmesi muhtemel şeyleri paylaşırsak bence gayet güzel olur..
Örneğin şu an Kampuslü Turkcell abonelerinin sms paketi beklentisi var bende dahil.. Yalnız turkcell yeni tarife değişikliğinde 5 sms ten sonra bedava yerine 3 sms ten sonra bedava olayını getirdiği için ben artık turkcell in aklında sms paketi gibi bir olay olduğunu düşünmüyorum.. Yani eğer akıllarında öyle bir düşünce olsa bu tarife değişikliğinde gerçekleştirirlerdi..
Mobil öğrenciye gelirsek..Son olarak hepinizin bildiği üzere diğer operatörleri aramayı dakikası 2 kontöre sabitlediler.. Ancak bundan sonra turkcell in ciddi bir atağı geldi.. Avea asla bunun altında kalmayacaktır.. Avea dan da kısa zamanda 10 dakikası 1 kontör olayını bekliyorum ben.. Ya da en azından 10 saniye konuşsan da 2 kontör düşme olayını düzelteceklerdir.. Zaten sms paketi olarak turkcell in önündeler.. Artık kontör yüklenildiğinde kazanılan sms olayı insanlar için önem arz etmiyor avea da.. Sonuçta sms paketleri gayet yeterli.. Benim düşüncem avea mobil öğrencilerle 10 dakikası 1 kontör ve de diğer her yönü (sabit hat,diğer avealılar, diğer operatörler) dakikası 2 kontöre sabitleyecektir.. Zaten diğer operatörleri 2 kontöre ararken öğrenci olmayan aveayı 3 kontöre aramak bir garip durum meydana getiriyor..
Vodafone konusunda ise hiçbir iyimser tavrım yok.. Sanırım onların amacı vodafone bişey yapmaz diye insanları alıştırmak sonra da turkcell ya da avea benzeri bir kampanya yaparak işte efsane döndü (!) tarzı bir yaklaşım meydana getirmek.. Garip bir yargı oldu ama artık vodafone nun ne yaptığını bende çözemediğim için olsa olsa böyle birşey olur diye düşündüm.. Vodafone geyiklerinle insanların başını döndürmeye devam et sen..
Turkcell artık bir dursun :) Yetişemiyoruz.. SMS paketi felanda beklemiyorum turkcellden nedense. Onla uğaşmaz gibi geliyor..
Avea Öğrenci tarifesişne artık yeni şekil vermeli. En azından 5 dk sı 1 kontör mantığını getirmeli.Açar açmaz 2 kontör olayı can sıkıyor..
Ayrıca 100 kontöre 100 sms olayıda ayda bir defaya sadece avealılara bile olsa iyi olur
Vodafone konusunda bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum. VARDIR bir bildikleri diyorum artık. Önce Marka imajı diyebilir ama bunu yapmak için yaptığı hiç bişey yok aksine geyik geyik diye kalitesiz hat görüntüsü çiziyor.
Madem büyük şirketsin Formula 1 ini, Madonna nı daha ön plana çıkarda en azından büyük marka olduğun belli olsun
Tarife konusunda Vodafone'nun yerinde olsam hepsini bir günde kaldırırım , yep yeni yeni isimlerle tarifeler çıkarırım ,ancak öyle düzelir herşey
Turkcell artık bir dursun :) Yetişemiyoruz.. SMS paketi felanda beklemiyorum turkcellden nedense. Onla uğaşmaz gibi geliyor..
Avea Öğrenci tarifesişne artık yeni şekil vermeli. En azından 5 dk sı 1 kontör mantığını getirmeli.Açar açmaz 2 kontör olayı can sıkıyor..
Ayrıca 100 kontöre 100 sms olayıda ayda bir defaya sadece avealılara bile olsa iyi olur
Vodafone konusunda bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum. VARDIR bir bildikleri diyorum artık. Önce Marka imajı diyebilir ama bunu yapmak için yaptığı hiç bişey yok aksine geyik geyik diye kalitesiz hat görüntüsü çiziyor.
Madem büyük şirketsin Formula 1 ini, Madonna nı daha ön plana çıkarda en azından büyük marka olduğun belli olsun
Tarife konusunda Vodafone'nun yerinde olsam hepsini bir günde kaldırırım , yep yeni yeni isimlerle tarifeler çıkarırım ,ancak öyle düzelir herşey
aynen katılıyorum özellikle vodafone tüm tarifelerinin isimlerini yenilemeli ve elden geçirmeli mesala cep to cep ve cep flash tarifelerini kaldırarak yeni bir tarife oluşturmalı
aveadan memnun olmayan arkadaşlar bir şeyi unutmayın, diğer operatörler pahalı pahalı konuşturuyor aveada ise mobilöğrenci ile kontörlü hatlar, kamu tarifeleri ile faturalı hatlar oldukça uygun fiyata konuşuyorlar. yıllık kullanıcı sayısı dakika ortalamasında avea da 180 dakika iken vodafone ve tcell de 90 dakikalarda. böyle bir durumda doğaldır meşguliyet. zaten meşgul olmaması için fiyatlar artsa o zaman da pahalılıktan şikayet ediliyor. kabul etmeliyiz ki çok çok yoğun kullanım olmasına rağmen aveanın şebeke gayet güçlü. avea kadar vodafone yada tcell de görüşme yapılsın o zaman onların şebeke hiç dayanmaz.ortalama tam iki kat fazla konuşuluyor aveada.
arkadaslar yapmayın gozunuzu seveyım nolur hala vodafone dan bırseyler bekleyenler var. dunya capında prestıjlı olmasına bazı ınsanlarımz ınanıyor. sıze ne baska ulkelerdekı vodafone dan sankı cok mu ısınıze yarıyor. oncelıkle kendı ulkenızde ne yaptıgına bır bakın.
netcii nin dedıgı cok dogru benım rehberımde en cok avea numaraları var ve bu ınsanlar telefonlarını cok aktıf kullanıyorlar gercekten avea nın sebekesı guclu. turkcell onceden berı ıyı tamam kabul edıyorum ama kullanım oranı sebekeyı mesgul etme oranı da azdı ve pahalıydı yanı sebekelerını az kullanımdan dolayı oldugundan daha guclu gosterdıler ve aldıkları bol paralarla zaman ıcınde gercekten oturttular. avea bence cok ıyı cıkıs yaptı ve sebekesı de gayet guclu. lutfen artık onyargılarımızdan arınalım. 3 operator de benm babamın degıl sonucta yok yere taraf tutayım
Avea nın güçlü olduğuna inanmıyorum şebeke olarak çekmeyen opertör naısl güçlü olsun benim için önemli olan alo dedirdiyormu yoo dedirtemiyorr aparmanızmızda hiç çekmiyorr gerisi boşş benim için
sen verim alıyorsan senini için 1 numara averadır ben alamıyorsam sıfırdır o turkcell de öyle oda çekmiyorr 13000 baz ı varmış BANA NE BENİ BAĞLAÖMAZ Çekmiyorsun olay bitmiştir
Vodafone 5000 Baz olduğu varsayılım ( imkansız ama ) bulunduğum her yer üniversite 8 kat -4 zemin kat + şirin evler + bahçeli evler+
sakarya merkez e5 bulunduğum yönler her yerde çook iyi vodafone her ne kadar TAKOZ Olsada beni sevdiklerimnle yada o an ulaşmam gerekenlerle hayata bağlıyormu BAĞLIYOR
Gerisi de boş oluyor benim için doğal olarak ben hayata kusursuzca Vodafone ile bağlanıyorum .... olay bu dur
bende vodafone faturalıdan memnunum...şikayetçi olanlar kadar memnun olanlarda olduğunu unutmayın... ihtiyacım olduğu kadar kullanıyorum hattımı aylık faturam 20-30 ytl arası geliyor bana yetiyor...kapsama alanıda düzeldi daha ne isteyim....
herkes ihtiyacına en uygun cevap veren hattı kullanıyorsa ne mutlu, forum amacına ulaşıyor demektir ancak vodafone tr arkadaşım biraz fanatik davranıyosun gibi geldi. ben 3 operatörü de kullanıyorum ankara oturuyorum ve genelde en kötü vodafone çekiyor. hatta kırıkkale üniveristesi kampüste en kötü çeken hat vodafone. 2007 eylül ayında şikayette bulundum halen bir çalışma yapmadılar üstelik kampüsün ortasında baz istasyonları da var.
aveanın hem kampüs içinde hemde fakülte binalarına pararlel samsun yolu üzerinde bazı var en iyi o çekiyor, tcell de ona yakın güçte çekiyor aşağı yukarı ama vodafone vahim! bu kadar yazdım diye hiç birine övgü yada yergi yaptın sanmayın çünkü eğitim fakültesi binasında hemsinin çekimi vahim durumda...
Avea en hesaplı hat. Bütçesini önemsemek isteyenlerin ilk tercih edeceği hattır. İkinci hat olarak kullandığım zamanlarda çok ta önemsencek sorunlar yaşamadım. Kısacası alınasıdır benim gözümde.
Ancak Turkcell'in gerçekten altyapısı kuvvetlidir. Avea ile karşılaştırılmaz bile. Çünkü Avea'nin kapasitesi Turkcell'in yarısı kadar bile değildir. Ve maalesef Avea'nın beleş konuşmacı kesimi Turkcell'e geçse, üstüne 30 milyon abone ile birlikte çok rahat kaldırabilecek vaziyette. Nedeni düzenli alt yapı yatırımı ve uzun yıllar ericsson gibi bir alt yapı profesyoneli ile çalışmış olmasıdır. Telsim gibi bir zaman motorola, bir zaman da nokia ile çalışıp verimi düşürmemiştir.
Aveanın kapsama alanından ben hiç sorun yaşamadım..
İstanbul, Bursa, Kütahya , İskenderun, Samsun...
Vodafone eskisinden iyi bu bir gerçek ama her zaman hodri meydan diyorum gelin karşılaştıralım Çekim kapasitelerini.Ekranda yazan çekiim gücü değil,l gerçek ses kalitesi ile :)
Bir çok yerde kullandım sürekli ses gitmeleri konuşmaların kesilmesi gibi bir durum söz konusu
Aveada yokmu? Var elbette ama Vodafone kadar asla değil..
Turkcell için ise yok dakika süresi azmış, yok şuymuş yok buymuş..
Geçinizi efenim geçiniz..
Dün gece 2 saate yakın görüşme yaptım tek bir ses gitmesi, tek bir kapanış tek bir sorun yaşamadım. Turkcell az konuşturuyor diyenlerede gidin konuşma verilerini alın bakın.
(Vodafone+Avea)*2 yapmazsa bende başka birşey bilmiyorum.
İş Dünyası Turkcellden başka hatmı kullanıyor Allahınızıo severseniz..
Not : Daha dün Vodafone çekim konusunda rezil etti beni! Zeytinburnu adliye bölgesinde iş yerim. Yani Merkez yani göbek!
Finansbank müşteri hizmetlerinden internet bankacılığı şifresi almak istedim, onlarda bana geri dönüşüm yapmaları gerektiğini sistemlerindeki 2 hattan hangisinden aranmak istediğimi söyledi. 544 lü dedim bende :) Aradı ama tam bir rezalet. Kadın sesimi duymuyo :) Sonra sabit hattan görüşmmeyte devam "Beyfendi Turkcell hattınızı takın onu arayacağım beklemedeyim " dedi :) Açıktı zaten oda ..Aradı ve konuştuk :)
Vodafone'nun şebeke kalitesini merak edenler 7038 i günde bir kaç kere arasınlar gerçekleri görsünler. "şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz" diyen adamın sesinden bıkacaksınız!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 23 Nisan 2008; 9:47:24 >