Sistemde mevcut 80 GB PATA üzerine bir tane Samsung 250 GB SATAII HDD eklemem gerekti. HDD ham olduğu için başka bir makinamda NTFS siteminde formatladım. Partition Magic programı ile de bölümledim. Buraya kadar herşey normal idi.
Yeni HDD'ye işletim sistemi kuramadım. HDD BIOS'ta görünüyor. Sistemin (XP pro) kurulacağı partititonu seçiyorum ve aldığım uyarı iletisi şu "Bu diskte windows uyumlu bir bölüm yok" Bölüm oluşturuyorum ve yine aynı uyarı iletisi.
HDD'yi başka makinada açtığım zaman herhangi bir sorun yok yani açılıyor ve dosya sistemi NTFS olarak görünüyor ancak makinaya tek bağlayıp işletim sistemi kuramıyorum. Çıldırmak üzereyim. Yardım bekliyorum.
Eski bir sistem olsa anlayacağım da ANAKART - Gigabyte GA-P35-DS3L İŞLEMCİ - C2DUO 2.3 - E6550 RAM- 2 GB DDR2 TWINMOS Böyle bir sistemde bios ta ne gibi bir sorun olabilirki ilginç
Linkini verdiğim siteden "HDD Low Level Format Tool" programını indir. Bu program HDD ni orjinal fabrika formatına getiriyor. Ama çok dikkatli olman gerek formatlanan diskteki bilgierli asla geri getiremzssin. onun için başka bir bilgisayarda yap.. XP kurarken bırak HD yi XP formatlasın. Çabul olanı seçme . NTFS olarak normal format at..
Eğer bölüm oluştururken birincil bölüm oluşturmadıysan uzatılmış bölüm oluşturduysan bu normal.
Diskini diğer makinada tekrar kontrol et. Uzatılmış bölüm açık mavi renkle gösterilir. Birincil bölüm ise kaoyu mavi renkli olmalı. Not: Bu görüntüleme disk yönetimi için geçerli. Bilgisayarım sağ tık - Yönet - Depolama - Disk Yönetimi (Yerel)
Gözden kaçan küçük bir aytrıntı yüzünden bir kaç gün boyunca kendi kendimi yedim. Disk üzerinde oluşturduğum tüm partitionlar logical imiş. Parition Magic gibi bir programı adım gibi bildiğim halde, bu küçük ayrıntıyı nasıl gözden kaçırdığıma yanıyorum.