Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kampuscell - MobilÖğrenci karşılaştırması

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> Kampuscell - MobilÖğrenci karşılaştırması Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
s.volkan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

20 Nisan 2008; 14:37:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Rekabet kızıştı ve Turkcell dev markasının yıllardır süregelen pahalı operatör izlenimini yeni genel müdür ile yok ederek Avea ve Vodafone rakip geldi..

Vodafone Öğrenci tarifesi süre ve sms kısıtlama gibi olaylarla rekabetten iyice geriye düştü

Şimdi piyasada 2 büyük tarife var.. Birisi Avea Mobil Öğrenci Diğeri Turkcell Kampuscell

Bunları ben kendi çapımda detaylı anlatayım kararı sizler verin

Avea Mobil Öğrenci

Mobil Öğrencilerle konuşmanın 10 dk sı 2 kontör

Diğer operatörleri aramın dakikası 2 kontör

Tarife dışı avealıları aramak dakikası 3 kontör

Sabit hatları aramanın dakikası 4 kontör

Ayda 250 kontör yükleyene 150 sms her yöne bedava

Ayda 39 kontöre 500 sms her yöne

yada 5000 sms avealılarla ücretsiz

Turkcell Kampuscell

Diğer Kampuscelliler ile görüşmenin 10 dk sı 1 kontör

Diğer operatör ve sabit hatları aramanın dakikası 3 kontör

Ayda 100 kontör yükleyene 2 saat Turkcell liler ile görüşmek ücretsiz

Günde 3 sms ten sonra Turkcelliler ile o gün mesajlaşmak tamamen ücretsiz.

MobilÖğrenci avantaj ve dezavantajları

Avantajları;SMS olayı büyük avantaj. Ayda 39 kontöre her yöne 500 sms sevgilisi olmayan ama sms i bol atan insanalr için oldukça ideal. 5000 sms te sevenler için 39 kontör karşılığında gayet ii bir rakam...

MobilÖğrenci abonesinin piyasada çokluğuda o kadar güzel.Neredeyse Faturasız tüm avealılarla 10 dk sı 2 kontöre konuşuyorsunuz ve diğer GSM ler sadece 2 kontör olması büyük avantaj.

Dezavantaj :Malesef bu tarifede 1 kontör rakamını asla göremiyoruz. Diğer GSM leri aramaya başlar başlamaz 2 kontör ve öğrenci avealıları ararken direk 2 kontörden başlaması çok kabul edilebilir bir olay değil. Sabit hatları aramın dakikası ve Aveayı aramanın dakikası neden daha pahalı bunuda halen anlayan yok. Oysa Türk Telekomda , Avea da kendi şirketleri

Tabi birde çekim problemi olayı

Turkcell Kampuscell

Avatajları;10 dk sı 1 kontör olayı ile rakiplerine inanılmaz fark atıyor. Ayrıca ayda 100 kontör yükleyene 2 saat tüm turkcell aboneleri ile 2 saat ücretsiz görüşmede çok büyük fark yaratmış.Günde 3 sms ten ayda 90 kontör karşılığı Turkcell liler ile mesajlaşmak tamamen ücretsiz Diğer operatör ve evi ararken 20 sn de 1 kontör atmasıda Kampuscelli farklı kılan özelliklerden birisi

Dezavatjları ; Malesef piyasada çok kampuscelli insan yok ve 25 yaş üstü kullanımı olmaması nedeni ile çok fazla kişi bılmak sorun. Sevgilinizle eşinizle dostunuzla mesajlaşmak içinde malesef günde 3 kontöre kıyacaksınız yada ayda 50 kontör karşılığında 500 sms Turkcellliler ile mesajlaşmaya kullanacaksınız..

Peki hangisi

Zor bir durum. Bana sevgilim yeter diyenler için ise yine zor bir durum. Kız arkadaşı ile ayda en az 1000 dk görüştüğümüzü düşünürsek bunun için Turkcellde 100 kontör, Aveada 200 kontör HARCAMIŞ oluruz.

Ayrıca kapanıp açılmaların yani aşkım nerdesin deyip kapanmalarda dahi giden 2 kontörleri saymıyorum..

Diğer GSM olayındada durum eşit sayılır. Turkcell 3 kontöre görüştürürken 20 sn de 1 kontör atıyor, avea otomatik 2 kontör atıyor ama 1 dk konuşturuyor..

Eğer ayda 1000 dk görüşme yapılıyorsa Turkcell sadece sevgili olayından 100 kontör kazançlı ancak birde işin sms tarafı var tabi..SMS Avea 39, Turkcellde günde 3 ten sonra bedava! Yani 90 kontör.. Turkcell burada 50 kontör dezavantajlı..

Ayrıca ucuz konuşmak için aveada ayda 150 kontör yükleme zorunluluğun var , Turkcellde bu olay 100 kontör

İşin ucunda birde Turkcell kalitesi girince bana artık çok bişey söylemek düşmüyor

KRALKARTAL - VKFORUM

Bulunmaz Hint Kumaşı Vodafone
Bico

20 Nisan 2008; 14:50:21 

Avea'dan Turkcell'in yaptığı bu değişikliğe,yeniliğe,fırsata karşı bir atak bekliyor Mobil Öğrenciler...

Tüm Öğrenci kardeşlerime Ve Bu tarifeye kullanan arkadaşlar gözünüz aydın..

Darısı Avea FATURALI HATLARA diyorum sadece...

C* İNADINA SEVGİ,İNADINA AŞK,İNADINA VATAN C*

- KONTÖRLÜ HAT KULLANANLAR CLUB - 0505
- SONY ERICSSON WALKMANCİLER CLUB - W800i
- TOFAŞ KUŞ SERİSİ FUN CLUB - ŞAHİN 1.4
hepsi1lesme16

20 Nisan 2008; 14:57:08 

ayda bi 150 kontor yüklüyorum 2 buçuk ay idare ediyor ilk ay indiimli arama var ortalarında 500 sms alıyorum bitince yine 500 sms alıyprum benim için yeterli
turkcellde kampus cell kullanan fazlayok şu durumdan sonra biraz daha artacaktır bu kesin
avea kullanıcalarının coğu mobil öğrenci zaten nadir diğer hatları kullanan lar var o yuzden diğer aveaları aramak 3 kontor onalarda kamu hatları faturalı hatlar oluyor zaten

((((¯`•._.•GöNLüNü GüN eDeNi SeVMeZ SeVDa iSTeR HeP oNu üZeNi•._.•´¯))))

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
hepsi1lesme16

20 Nisan 2008; 15:21:07 

avea yakında atağa geçer bencede daha öncede belirttim ama atağa geçmesi yakındır bekleyelim görelim

((((¯`•._.•GöNLüNü GüN eDeNi SeVMeZ SeVDa iSTeR HeP oNu üZeNi•._.•´¯))))

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
piri.reis

20 Nisan 2008; 15:27:57 

kampüscele geçmeyi düşünüyorum.

dikkat: !!!... bu forum bağımlılık yapıyor...!!!
netcii

20 Nisan 2008; 16:22:18 

bence yakında avea ciddi bir atak yapacaktır çünkü kontörlü hatların çok büyük bir kısmı mobilöğrenci de.
sanırım planlanan bişeyler de var çünkü aramızda tarifesi de kapatıldı ve mobilöğrenciye geçiş yapıldı o tarifedekilere.planın devamı gelecektir.
avea şu anda kampuscell den daha avantajlı çünkü çok sayıda kullanıcı var.

utku
basturkemin

Sisteme Gözat

20 Nisan 2008; 18:01:32 

s.volkan bilgilendirme için teşekkürler. çok faydalı olmuş

Bende Avea'dan heryön 1 kontör ve 10dksı 1 kontör fiyatlandırması yapmasını bekliyorum

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
mandella007
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Nisan 2008; 18:06:16 

mobiltabeki
inexo

20 Nisan 2008; 18:21:45 

turkcelllllll duy beni
sms paketi ver bize yeterrrr
kurtar aveanın sms tekelinden bizi

ufo

20 Nisan 2008; 21:13:07 

Mobil öğrenci üçkağıdıyla Avea'ya kaptırdığım paralar haram olsun!!!

Kampüscell'e geçtim de rahatladım sonunda.

Avea'nın dezavantajı konuşulamaması. Çekmemesi. Full çekiyor olarak bile gözükse 4-5 saniye sonra aniden sesin gitmesi, kaybolması.

Konuşamadıktan sonra ben 1 saati yarım kontör olsa ne olur?

Dakikası 2 kontör. 10 defa arıyorum ama 1 dk bile konuşamıyorum. Bir de rezil olduk hatuna Avea aldırdık da
dincerZ

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

20 Nisan 2008; 21:47:46 

Mobil öğrenciyle Kampuscell bir elmanın iki yarısı gibi oldu.. Birbirini tamamlıyorlar adeta.. Arkadaşlar en iyisi ikisinden de birer tane edinmek.. Ve kesintisiz ucuz iletişimin keyfine varmak.. Benim yaptığım gibi Kampusten 10 dakikası 1 kontöre konuşursunuz.. Avea dan sms lerinizi atarsınız.. Avea dan Vodafone olan hala varsa (?) onları ararsınız.. Oh ne ala memleket Hatta eğer turkcell in hazirana kadar her yöne 1 dakika kampanyasına üye olmuşsanız kendi turkcellinizden kendi aveanızı arayıp dakikada 1 kontör kaybedip 1 kontör kazanarak hatlar arasında kontör transferi bile gerçekleştirebilirsiniz.. E daha ne olsun ^OH BE^ TURKCELL

KPSS ÇALIŞMIYOR
serhat762000

22 Nisan 2008; 13:46:47 

bende avea vardı nerdeyse haftada 250 yüklüyoruz yinede kesilmeler yada 1sn olsa bile 2konturun düşmesi yüzünden turkcell aldım arkadaşımdada war konuşmayı türkcellden mesajlaşmayı aveada ne yapaalım en ii si bu

2007 CoRSa 1.3 cdti
Old_Town

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 14:31:06 

Kampuscell sadece kampus sınırları içinde kullanımı geçerli sanırım, kampüs dışına çıkıldığında bizbize tarifesi gib kontör aıyor.(ilk çıktığında böyle idi şimdiki durumu bilmiyorum) ama mobil öğrenci nerde olursan ol fark etmiyor.

ben kampuscell ilk çıktığında elimde bulunan 3 hattımı çevirceçektim ama sadece kampus içinde geçerli dedikleri için yapmadım ve mobil öğrenci aldım. mobil öğrenci çıktığından beride onu kullanıyorum hatta yakında hatlarımdan birisini(kendi kullandığım avea)hepsibir faturalıya geçirdim

"Asırlar boyu ezile geldik,Elendik yıkandık,süzüle geldik,Erenler yoluna dizile geldik,Hakka giden yolun yolcusuyuz biz..."
propesyonel

22 Nisan 2008; 16:38:00 

kendince çok güzel yorumlamışsın . durum ortada fazla söze gerek yok.tercih kullanıcıya kalmış
tebrik ediyorum seni ayrıca

tunvcer

22 Nisan 2008; 22:12:02 

avea'nın yeni mobilöğrenci tarifesi 10 dakikası 1 kontor, tüm yönleri aramanın dakikası 1 kontor ve 39 kontore her yöne 1000 sms olurmuş harika olur ya. ayrıca yüklediğin kontor kadar tüm avealılarla ücretsiz dakika. böyle tarife yapsın varya. vodafone biter ya.

s.volkan

22 Nisan 2008; 22:37:59 

quote:

Orjinalden alıntı: Old_Town

Kampuscell sadece kampus sınırları içinde kullanımı geçerli sanırım, kampüs dışına çıkıldığında bizbize tarifesi gib kontör aıyor.(ilk çıktığında böyle idi şimdiki durumu bilmiyorum) ama mobil öğrenci nerde olursan ol fark etmiyor.

Hayır Turkcell bu hiç olmadı

Aveada vardı bu durum ilk başlarda ama oda kalktı..Başkja bir tarife vardı ismini hatırlayamadım

KRALKARTAL - VKFORUM

Bulunmaz Hint Kumaşı Vodafone
_ahmet_

23 Nisan 2008; 1:56:52