Giriş | |
|
|
|
17 Mayıs 2008; 4:27:50
|
|
|
soygun sadece soygun
|
|
17 Mayıs 2008; 5:31:25
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: KAZ işaretinin bu kadar sevilmesini pek anlamadım ama neyse benim demek istediklerime geleyim. TT (türktelekom) meselesini özüne inmek gerekiyor. Ben yıllardır bu TT ile cebelleşip dururum. Hem hizmetini alırım, hem parsını öderim. Ama yine de mutlu kalamam. Beni çoğu zaman kızdırmıştır. Ne de olsa Bürokrasi Kültüründen gelme bir kuruluş. TT'nin yaptığı iş telekomünikasyon hizmeti vermek. Bir TT'nin işyerlerine gidin bir de aynı işi yapan turkcell, vodafone, avea işyerlerine gidin, havası o biçin farklı değil mi? Oradaki çalışanların yüzüne bakın bir de buradaki lerin yüzüne, sizce de farklı değil mi. Örneğin turkcell'in müşteri sayısı TT'den fazla ama TT'nin 4'te biri eleman çalıştırıyor. Yani fazladan çalışan her üç kişinin parasını birilerinin ödemesi gerekmez mi? Bir başka nokta. Biliriz ya çok kalabalık bir ortamdayız, parti gibi, insanlar yığın yığın, üst üste gibi... aralarından geçmek istersiniz sürtüne sürtüne zor geçersiniz. İşte TT de biraz böyle... Bu bir kişinin işini dört kişi yapmaya kalkınca birbirlerini ayaklarına basıyorlar, birbirlerine sürtüyorlar... Neticede bir kişinin yapabileceği iş dahi geç oluyor, o da ilerleyemiyor. Buna Bürokrasi Kültürü diyebiliriz. Üç kişi boş da durmamak için takozlayıcı işler yapıyor. Kısa bir anekdot: Babam 1973 yılında İstanbul'da telefon hattı için başvurmuştu hat 1986 yılında çıkmıştı... TT'nin bu hali de vardı bir zamanlar, artık çok şükür yok... Ama bütün bunların temelinde TEKELCİLİK yatıyor, tek tabanca oldun mu artık herkese horozlanabiliyorsun. Ehh sabit telefon konusunda tek horoz olunca da sabit ücreti ödemek zorundasın. Eskiden cep telefonunda da sabit ücret vardı ve halen var, ama sağolasın REKABET KÜLTÜRÜ tüketiciye seçim hakkı veriyor... SEÇİM HAKKI.... SEÇİM HAKKI... ekmeğini zeytinini seçebiliyorsun... Köy muhtarını seçebiliyorsun... Belediye başkanını seçebiliyorsun... Milletvekilini seçebiliyorsun... Yakında Cumhurbaşkanını da seçeceğiz... ama TT hala TEKEL... sabit telefon şirketini seçemiyorsun. Almanya'dan arkadaş bana yazıyor diyor ki: Arcor diye bir şirkete 16 Mbit hızda kotasız internet + ülke için sınırsız telefon görüşmesi + modem için ayda 35 EUR (70 YTL) ödüyorum, sen niçin sadece 4 Mbit + modem için 89 YTL ödüyorsun??? Bu soruyu email imkanı var ya emaille TT'ye sordum Telekomünikasyon Kurumu tarifeleri belirliyor dedi, Telekomünikasyon Kurumu'na sordum tarife yasal dedi, Yasa yapıcı TBMM'ye niçin böyle yasa yapıyorsunuz diye sordum taslaklar bize böyle geliyor dedi, bu arada Sanayi Bakanlığı Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü'ne ve Rekabet Kurumu'na da sordum.... samanlıkta iğne aradığımı gördüm... Buna Bürokrasi Kültürü diyebiliriz. TT eski kafa kalsaydı babam gibi ben de ADSL hattı için bugün başvursam 2021 yılında bana hat mı verilirdi bilemem... Ama herşeyden önce Bürokrasi Kültürü'nün yerini Rekabet kültürüne bırakması gerekiyor... yoksa eski köyümüze yeni adet mi gelmiş olur... TT SABİT ÜCRETTEN KURTULMA YOLU: Telefon hizmeti ayrı, ADSL hizmeti ayrıdır, birbirleriyle hiçbir alakası yoktur. TT şubesine gidin ben telefon hizmetlerinden faydalanmak istemiyorum telefonu kapatın dediğinizde hattınızdan ADSL'den faydalanır ücretini ödersiniz ama kimse sizi o telefondan artık arayamaz. Bu konuda galiba Nevşehir'den birisi TT'ye karşı dava açıp kazanmıştı... İnternette okumuştum bir zamanlar.. ÖBÜR REKABET DÜNYASINDA BULUŞMAK ÜZERE Bu ülkede bana KAZ diyebilirsin HELAL OLSUN ÜSTAT, AĞZINA ,KLAVYENE,YÜREĞİNE SAĞLIK... bu arada işaret, konuyu güncel tutmak bir nevi..
|
|
|
17 Mayıs 2008; 10:34:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rapimnet bu 15 lira yı veriyoruz arkadaslar telekom satılmamıs olsa üzülmem devlete gidiyor derim sonucda bize geri doncek geldiler telekomu yabancıya peskes cektiler simdi her ay biz elin yabancısına esek gibi 15 ytl para oduyoruz boyle enayi millet baska yerde bulunmaz herhalde 15 mi 29 ödüyoruz kardeş ne 15 i
|
|
|
mami23®
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 4 günü kaldı.
|
 |
|
17 Mayıs 2008; 20:36:54
|
|
|
|
up
|
|
|
|
|
18 Mayıs 2008; 0:21:42
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rapimnet bu 15 lira yı veriyoruz arkadaslar telekom satılmamıs olsa üzülmem devlete gidiyor derim sonucda bize geri doncek geldiler telekomu yabancıya peskes cektiler simdi her ay biz elin yabancısına esek gibi 15 ytl para oduyoruz boyle enayi millet baska yerde bulunmaz herhalde ne eskiden devlete ödüyorduk nede şimdi gavura ödüyoruz... bütün olan biten @KAZ arkadaşımızında dediği gibi 1 kişinin işini 4 kişinin yapmaya çalışması...o 15 lirada o aradaki takozlayıcı işler yapan 3 kişinin maaşına gidiyor...aynı TRT de olduğu gibi...birkez bile binasına uğramadığı hiç bir iş yapmadığı halde trt den maaş alanlar var... Aklıma gelen birbaşka şeyse farkındaysanız Tv kartı,televizyon vs. tv ile alakalı ne alırsanız üzerinde TRT pulu vardır...yani trt ye bunların hepsi için bir pay ödüyorsunuz manasına gelir...Niye atv ye stv ye yada stara değil?Kaç kişi trt izlemek için alıyor tv yi? herneyse bu işler çok su götürür meseleler boşver diyesi geliyor insanın ama adamsendeciliğin sonuçları zaten bunlar birilerinin bu gidişata cidden son vermesi gerekiyor?Parazitler temizlenmeli!TT nin özelleşmesi iyi olur bürokrasi kültüründen kurtuluruz diyorduk ama hala beklemedeyiz...ama bence adamlar parazitlerden cidden kurtulmaya çalışıyor biryerden önünü almaya çalışıyorlarki birileride başka bir yerden grev di şuydu buydu uğraştırmaya çalışıyorlar!
|
|
|
19 Mayıs 2008; 20:57:16
|
|
|
|
|
|
19 Mayıs 2008; 21:23:45
|
|
|
|
|
|
21 Mayıs 2008; 1:21:54
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rapimnet bu 15 lira yı veriyoruz arkadaslar telekom satılmamıs olsa üzülmem devlete gidiyor derim sonucda bize geri doncek geldiler telekomu yabancıya peskes cektiler simdi her ay biz elin yabancısına esek gibi 15 ytl para oduyoruz boyle enayi millet baska yerde bulunmaz herhalde Cok haklısın
|
|
21 Mayıs 2008; 14:06:30
|
|
|
|
|
|
21 Mayıs 2008; 16:36:56
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: tarikaltuncu quote:
Orjinalden alıntı: rapimnet bu 15 lira yı veriyoruz arkadaslar telekom satılmamıs olsa üzülmem devlete gidiyor derim sonucda bize geri doncek geldiler telekomu yabancıya peskes cektiler simdi her ay biz elin yabancısına esek gibi 15 ytl para oduyoruz boyle enayi millet baska yerde bulunmaz herhalde ne eskiden devlete ödüyorduk nede şimdi gavura ödüyoruz... bütün olan biten @KAZ arkadaşımızında dediği gibi 1 kişinin işini 4 kişinin yapmaya çalışması...o 15 lirada o aradaki takozlayıcı işler yapan 3 kişinin maaşına gidiyor...aynı TRT de olduğu gibi...birkez bile binasına uğramadığı hiç bir iş yapmadığı halde trt den maaş alanlar var... Aklıma gelen birbaşka şeyse farkındaysanız Tv kartı,televizyon vs. tv ile alakalı ne alırsanız üzerinde TRT pulu vardır...yani trt ye bunların hepsi için bir pay ödüyorsunuz manasına gelir...Niye atv ye stv ye yada stara değil?Kaç kişi trt izlemek için alıyor tv yi? herneyse bu işler çok su götürür meseleler boşver diyesi geliyor insanın ama adamsendeciliğin sonuçları zaten bunlar birilerinin bu gidişata cidden son vermesi gerekiyor?Parazitler temizlenmeli!TT nin özelleşmesi iyi olur bürokrasi kültüründen kurtuluruz diyorduk ama hala beklemedeyiz...ama bence adamlar parazitlerden cidden kurtulmaya çalışıyor biryerden önünü almaya çalışıyorlarki birileride başka bir yerden grev di şuydu buydu uğraştırmaya çalışıyorlar! dogru mantık bu kadar telekomun kazancını alan kurum ulkesine goturmuyormu? su an alan yabancı degilmi? eskiden devlete oduyorduk evet simdide yabancıya oduyoruz
|
|
|
|
|
21 Mayıs 2008; 17:19:03
|
|
|
Bende karsiyim sonucta ben sirf adsl kullanmak icin hat cekiyorum evime ve birkez bile fis telefona takilmamis.Adamlar benden her ay eko paket diye ustelik 11 ytl aliyorlar bu resmen soygun.Sadece adsl uyesi olmak istiyorum ben kapatsinlar benim hattimi gorusmelere sabit ucret almasinlar adsl versinler hat uzerinden.Madem numarayi isgal ediyorsun diyorlarsa 2 ,3 ytl falan olsun bu nedir ya.Quicknet yayginlassin direk geciyorum avrupadaki insanlar hem quicknet gibi fiber internet kullanip hemde ucretsiz telefon kullaniyorlar.Yediler milleti ama hala doymadilar.Tekelcilige karsiyim... Saygılar, (Burasida halkin sesi gibi)
|
|
|
21 Mayıs 2008; 17:29:01
|
|
|
|
|
22 Mayıs 2008; 17:47:16
|
| | | |