Şimdi Ara

VS de Sanal klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Visual Studio 2005 de Sanal klavye uygulaması yapmak istiyorum fakat algoritma kuramadım en başta.Nümerik sayılara tıkladğmzda sayıların yerlerinin değişmesini istiyorum.Banka sitelerinde olduğu gibi.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Blackblue

Visual Studio 2005 de Sanal klavye uygulaması yapmak istiyorum fakat algoritma kuramadım en başta.Nümerik sayılara tıkladğmzda sayıların yerlerinin değişmesini istiyorum.Banka sitelerinde olduğu gibi.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Şu an deneme yapıyorum eğe olursa kodları paylaşacağım sizinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 23 Nisan 2008; 18:38:17 >
  • Harfleri ve numaraların hepsini bir diziye ata.
    string[] valuesNumeric=new string[]{"1","2","3","4","5","6","7","8","9","0"}
    string[] valuesOther=new string[]{"a","b","c","d","e","f" vs....}

sonra forma butonları koy ve ID lerini but1 ,but2 ,but3 ,but4,but5, but6 vs... gibi numeric koy

Random sınıfını kullanarak 1 ile tuş sayısı arasında rastgele 2 sayı üret

birinci sayı hangi sıradan arrayi atamaya başlayacağını ikinci sayı bundan kaç düşerek devam edeceğini söyleyecek

örnek:
    tuş sayısı sanırım char olanlar için 28 alfabede kaç rakam olduğunu hatırlamıyorum
    ilk sayı 24 ikinci sayı 13 bu durumda

a=24 b=11 c=28-2 d=13 e=13-13=0 olmadığından 28 f=28-13 g=15-13 ğ2-13=17 ... buradaki sayı değerleri ayrı bir arraye sırası ile at..

en sonunda ise oluşturduğun sayı değerleri arrayini for döngüsüne sok a b c d leri içeren dizi stringArray yaptığın rastgele sayılardan olşan dizi ise numberArray;

for(int arrayIndex;arrayindex< numberArray.Lenght;arrayIndex++)
    {
    ((Button)Page.FindControl("but"+arrayIndex)).Text=stringArray[arrayIndex];
    }

butonların hepsinin button_clickini aynı evente yönlendir. böylece dublicate code dan kurtulursun.

eventin içinde senderı buttona cast edip textini al basıldığında.

aynı işlemleri numeric path içinde tanımla
    bu kadar. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthridius -- 24 Nisan 2008; 1:02:56 >

• Teşekkürler ilginiz için.Seçilen butona -1 vererek yaptık hocayla.Böylece aynı sayıyı atamasından kurtulduk.Randomize kullanarak yapıldı yine.2 tane dizi kullanıldı sadece nümerik klavye için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.