Hayır anlamadığım madem böyle manyak bir altyapı var 100Mbitlere çıkıyolar telekomdanda hızlılar nediye bekliyolar ne diye sitelerle uğraşıyolar. patlatsınlar telekomu iflas ettiklerini göreyim bırakın 2 ay beleş internet vermelerini ben onlara 12 aylık ücreti peşin ödeyeyim yeterki telekom rezil olsun.
Tellcom "kendi altyapisini kullaniyor" olayi yanlis anlasiliyor. Tellcom'un yaptigi baglantinin son kismini telefon teli veya tv kablosu yerine fiberoptik ile getirmek, "kendi altyapisi" bununla sinirli. Bu fiberoptik baglanti yine TTNet omurgasina baglaniyor. TTNet'ten ne kadar kapasiteyi kendine rezerve ettiklerini bilemediimiz icin kullanici sayisi artinca baglantiyi ne kalitede vereceklerinden henuz emin olamayiz. Ama dediin gibi TTNet'i ekarte edecek kadar "manyak altyapi" yani tamamen kendi yurtdisi cikislari filan yok.
Tellcom sadece son halkayi degistiriyor. Yanlisim varsa duzeltiniz.
Küçük bir yanlışın var. Bu şema sadece adsl hizmetinde... Tellcom şuan verdiği adsl hizmetinde Türk Telekom un altyapısını kullanıyor... Fiber Optik altyapı ise tamamen kendisine ait. Kendi omurgalarını oluşturuyor. Yurtdışı bağlantısı'da Frankfurt'da kurulmuş olan omurgaya bağlı... Zaten bu hızlardaki bağlantıya Türk telekom'un altyapısı yetermi?... Bundan dolayı tellcom adsl fiyatlarında türk telekom'a bağımlı... Fiber optik internette tamamen bağımsız...
Yurtdışı çıkışları, TTNet fiberleri üzerinden yapılıyor. O Frankfurt şehir efsanesi, ya da kurumsal müşterilere verdikleri hat. QuikNette yok böyle birşey. Gerçi TTNet'ten satın aldığı hat da bağımsız bir hat gibi zaten.
ya biliyormusunus yanlış anlamayında,artık şu site muhabbetinden tiksiniyorum adeta bi ayrıcalık gibi geliyor bana,neden sadece sitelere bağlanıyor ??
neymiş efendim kar marjı cart curt kimi ilgilendiriyor sizin kar marjınız,ben müstakil bir evde yaşıyorum ve telcomu istiyorum okadar,eşitlik telcomcular eşitlik................
Müstakil evlerden oluşan bir mahelleye 100 mbit getirmekle binlerce insanın yaşadığı toplu bir siteye 100 mbit getirmenin maliyeti bir mi?Adamlar yeni yeni büyüyorlar,bırakın da önce nereden daha az yatırımla daha çok para kazanacaklarsa oraya gitsinler.Siteye bir tane fiber optik çekicek,kaç tane aboneye erişim vericek,müstakil evler,site olmayan semtler sonraki iş.Ben Eskişehir'de kablo internetim ile mutluyum,siz de şimdilik mutlu olun bence.
vallaha iyi kutuları koydularsa artık bekleki sinyal gelsin tellcom yöneticileri uyuyo hala eselimmi yağalımmı ne yapsak diye tahminimce ne yapacaklarını kendileride bilmiyolar, benden tukcell le öneri bu tellcom yönetimi ile bu iş gitmez gerçi kendileride onlardan aşşağı kalmıyo sanırım .
o kablolarıda kutularıda taşeronlar çekiyo demişler siz çekin biz ödeyeceğiz kimse lafının arkasında durmuyo sanırım şimdi taşeronlarda bekliyolarki para alacaklar