Merhaba pratikte hiç denemedim ancak http://www.dishpointer.com/ baya yardımcı olabileceğe benziyor. Google maps'ten evini buluyorsun engel teşkil edebilecek yükseltileri gösteriyorsun. Çanak ve uydu bilgilerini de girdin mi al sana ayarlar. Ancak manyetik kuzey'le, coğrafik kuzey ayrımına dikkat!
hocam 20 liraya lnb ile receiver arasına takılan cihazlardan var ondan al tüm uyduları bulabilirsin... çok hassas ayar gerekiyor ama... ben yerini az çok tahmin ettiğim halde yarım saat uğraşarak buldum (cihazsız)...
gerçektende yeniyim bu işte (2. günüm:) ) şimdilik hotbird uydusunu buldum bir sorunyok tüm kanallar çıkıyor uydu arama işine biraz ara verdim şimdilik şifreli kanallara konsantre oldum herkeze yardımları için teşekkür ederim
not: digitürk ten bozma çanakları olan arkadaşlar; eğer digitürkün kullandığı uyduya daha önceden ayarlıysa anteniniz, biraz sağa çevirirseniz hotbird oralarda biryerde :)
gerçektende yeniyim bu işte (2. günüm:) ) şimdilik hotbird uydusunu buldum bir sorunyok tüm kanallar çıkıyor uydu arama işine biraz ara verdim şimdilik şifreli kanallara konsantre oldum herkeze yardımları için teşekkür ederim
not: digitürk ten bozma çanakları olan arkadaşlar; eğer digitürkün kullandığı uyduya daha önceden ayarlıysa anteniniz, biraz sağa çevirirseniz hotbird oralarda biryerde :)
hotbirdden biraz sola çevir (digiturkun uydusundanda sola) türksat için hotbird türksata göre daha zordur bulmak aslında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadowboys -- 21 Nisan 2008; 8:55:41 >
Turksat'ı bulmak Hotbird'den daha zor. Hiç alet falan alma git bir uyducuya rica et 5-10 kaat sıkıştır ayarlasın sana. Şifreli kanallarla uğraşırken de sapıtma :D