Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
çanak yön ayarlaması ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> çanak yön ayarlaması ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
reflex

Sisteme Gözat

19 Nisan 2008; 18:49:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar turksat uydusunu bulambilmek için antenimin yönünü nasıl bulabileceğimle ilgili

site, program yada başka bir yöntem bilen varsa yardımcı olabilirmi

şimdiden teşekkür ederim
ertugrulgazi

19 Nisan 2008; 20:54:34 

uydu montaj işiyle pek ilgili degilsen tesbitin zor olacaktır..ama yakınında bir yerlerde türksata bakan uydu yönüne göre ayarlıyabilirsin..
Shadowboys

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

20 Nisan 2008; 1:15:55 

Turksat her zaman için kıbleye bakar ama çok hassas bir noktaya kitlemen gerekiyor o yüzden işten biraz anlaman gerekli

Satılık 80 Level Full Str Blader Karakter - ROME +7 blade // +5 Set // 18 BR Shield
ertugrulgazi

20 Nisan 2008; 1:23:35 

hiç anlamıyorsan elleme derim...
vestelimsi

20 Nisan 2008; 14:54:30 

Merhaba pratikte hiç denemedim ancak http://www.dishpointer.com/ baya yardımcı olabileceğe benziyor. Google maps'ten evini buluyorsun engel teşkil edebilecek yükseltileri gösteriyorsun. Çanak ve uydu bilgilerini de girdin mi al sana ayarlar. Ancak manyetik kuzey'le, coğrafik kuzey ayrımına dikkat!

sugarboy

20 Nisan 2008; 15:11:52 

hocam 20 liraya lnb ile receiver arasına takılan cihazlardan var ondan al tüm uyduları bulabilirsin... çok hassas ayar gerekiyor ama... ben yerini az çok tahmin ettiğim halde yarım saat uğraşarak buldum (cihazsız)...

Sıfır ayarında çiziksiz full kutulu garantili faturalı az kullanılmış Sonyericsson p1i arıyorum!
ertugrulgazi

20 Nisan 2008; 17:17:06 

arkadaşım o 20 ytl dediginiz uydu bulucu ile çokda kolay olmuyor.çok basit o cihazlar..
reflex

Sisteme Gözat

21 Nisan 2008; 5:38:29 

gerçektende yeniyim bu işte (2. günüm:) )
şimdilik hotbird uydusunu buldum
bir sorunyok tüm kanallar çıkıyor uydu arama işine biraz ara verdim şimdilik şifreli kanallara konsantre oldum
herkeze yardımları için teşekkür ederim

not: digitürk ten bozma çanakları olan arkadaşlar; eğer digitürkün kullandığı uyduya daha önceden ayarlıysa anteniniz, biraz sağa çevirirseniz hotbird oralarda biryerde :)
Shadowboys

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Nisan 2008; 8:56:01 

quote:

Orjinalden alıntı: reflex

gerçektende yeniyim bu işte (2. günüm:) )
şimdilik hotbird uydusunu buldum
bir sorunyok tüm kanallar çıkıyor uydu arama işine biraz ara verdim şimdilik şifreli kanallara konsantre oldum
herkeze yardımları için teşekkür ederim

not: digitürk ten bozma çanakları olan arkadaşlar; eğer digitürkün kullandığı uyduya daha önceden ayarlıysa anteniniz, biraz sağa çevirirseniz hotbird oralarda biryerde :)

hotbirdden biraz sola çevir (digiturkun uydusundanda sola) türksat için hotbird türksata göre daha zordur bulmak aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadowboys -- 21 Nisan 2008; 8:55:41 >

Satılık 80 Level Full Str Blader Karakter - ROME +7 blade // +5 Set // 18 BR Shield
sugarboy

21 Nisan 2008; 9:01:51 

hocam o cihazla çok basit yavaş yavaş oynat sürekli oynatma biraz oynat biraz bekle cihaz bip bip ötüyor zaten... en fazla 5 dakikada ayarlarsın

Sıfır ayarında çiziksiz full kutulu garantili faturalı az kullanılmış Sonyericsson p1i arıyorum!
peugeot206WRC

21 Nisan 2008; 9:11:50 

Turksat'ı bulmak Hotbird'den daha zor. Hiç alet falan alma git bir uyducuya rica et 5-10 kaat sıkıştır ayarlasın sana. Şifreli kanallarla uğraşırken de sapıtma :D

Fotoğraflarım
Fotokritik Fotoğraflarım
sugarboy

21 Nisan 2008; 9:20:49 

5 kağıda kimse ayarlamaz dediğimi yap sen al bir o cihazdan tüm uyduları bulursun :)

Shadowboys

21 Nisan 2008; 9:48:25 

20 liralık cihaz iş görmez en az bi satfinder 2 lazım oda 200 250 lira en mantıklısı uyducu çağırmak bence

bodrumlu2

21 Nisan 2008; 11:42:07 

Arkadaşlar Türksatı bulmak çok zor değil.Hadi hispa, astra deseniz anlarım da...

Nothing lasts forever
Even cold november rain
sugarboy

21 Nisan 2008; 15:35:15 

hiç ayarsız çanağı 20 liralık cihazla 3 dakikada ayarlayabilirim...

Shadowboys

21 Nisan 2008; 19:16:16