Vodafone un güncel baz istasyon saysı 7000 olamaz neden derseniz
sadece 1 ay içinde sakaryada 10 a yakın baz açıldı yeni 1 y içinde gene sakarya il sınırları kısmında gne 4-5 tane baz istasyonu açıldı
2008 yılı ocak itibari ile vızır vızır çalışıyor vodafone baz dikme konusunda bu bi gerçek
ben şebeke olarak çooooooooook memnunum vodafone ile hiç çekmeme sorunu yaşamadım arkadaşlar ama ave ve turkcell evimde hiçççç çekmşyorrr apartman girişinde merdivenlerde hiç bir yerde çekmiyorr turkcell ve avea
Vodafone çk iyi benim açımdan biz ailecek vodafone kullanıyoruz
keşke turkcell çekme ve faturalı alıp kullansam ama nerdeee adamlar iletiyoruz 7 aydır tıjkyok hala çekmişyoır çekmiyor 48 saat 48 saat deyip duruyorlar
bendeki sorunu hallettiler şuan çekiyor sorun yok denemekte fayda var ne zamndır bu sorunu yaşamaktasınız şebeke seçimini elle yaptınızmı falan soracaklar hepsine yaptım dersiniz sonra kayıt alacak size bilgi vermek için geri dönecekler
bendeki sorunu hallettiler şuan çekiyor sorun yok denemekte fayda var ne zamndır bu sorunu yaşamaktasınız şebeke seçimini elle yaptınızmı falan soracaklar hepsine yaptım dersiniz sonra kayıt alacak size bilgi vermek için geri dönecekler
Bulunduğum bölgede TURKCELL ve AVEA 'nın çekmeme sorununu her 2 operatörede 8 aydır hep söyledim ama hiç bir gelişme yok
en son avea hat iptali için aradım müşteri hizmetlerini eğer hat iptal etme sebebiniz öel dğeilse nedenini öğrenebilirmiyim dedi kadın bende çekmiyorsunuz dedim başka ne sebebi olabilir telen operatör simgesi 1-2 diş çizgiyi geçmiyor konuşma anınıda sınıfa iniyor dedim nayıt aldı
lütfen hat iptal işlemini 48 saat bekletelim xxx bey dedi 48 saat içinde size acilen dönüş yapacağız buılunduğunuz bölge ile ilgili bilgi toplayıp 48 saat sonunda eğer verilen bilgi sizi tatmin etmezse son kere düşnüp jat iptal kaydınızı bize iletebilirsiniz dediler
ertesi gün aradım bulunduğum bölgede kira lama sorunu yaşıyormuş acea kimse baz istasyonu için kralık yer vemriyormuş ve bulunduğum bögede çok fazla sorun olduğunu sadece sizin dğeil bir çok abonenimz bu böşlgede kullanamıyor hattını dedi ama malesef bizimde elimizden bi şey gelmiyor kira veren olmadığ için ama çalışmamız devam ediyor bulduğumuz an hemen yni baz acılımı olacak dedi
bende aveaya son 3 y müddet verdim 3 ayın sonunda hala gelişme yoksa İPTAL edeceğim
TURKCELL zaten tınlamıyor ible çekmiyotsun diyosun 48 saa dyip geçitiriyor dönen yaok bilgi veren yok
civarı baz istasyonları vardır. Ancak bunları sayısal olarak böyle değerlendiremeyiz tabii ki.
Turkcell ve Vodafone 900 MHz frekans bandını kullanır. Avea ise 1800 MHz. Frekans ile dalga boyu ters orantılıdır. Kapsama alanı da dalga boyuyla doğru orantılıdır.
Kısacası belli büyüklükteki bir alanda Turkcell ve Vodafone 1 baz istasyonu dikmeliyken, Avea'nın aynı bölgeyi kapsaması için 2 adet baz istasyonu dikmesi gerekir. Yüksek frekans şanssız diyelim
Şimdi kapsama alanlarını şöyle kıyaslayalım:
Turkcell bu kadar baz istasyonu ile 13X büyüklüğündeki alanı kapsayabiliyor. Vodafone 7X büyüklüğündeki alanı kapsayabiliyor. Avea ise 8X/2 = 4X büyüklüğündeki alanı kapsayabiliyor.
Ayrıca baz istasyonunun çekim alanı en altında sıfıra yakındır. Dolayısıyla en az (sıfıra yakın) radyasyonu tam altına yayar. Binalarının üstünde baz istasyonu olanlar çok endişelenmesin.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.
edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronics -- 11 Mayıs 2008; 7:43:25 >