Şimdi Ara

AVerMedia AVerTV Hybrid Express Slim TV Kartı İncelendi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki inceleme başka bir foruma ait.Karpuz3 nickli arkadaş sayesinde tanışmıştım.Gerçekten inceleme konusunda güzel ürünler seçiyorlar.İnceleme yazıları alıntıdır.


    AVerMedia bildiğiniz gibi en iyi TV kartı üreticilerinden birisi. Kullanmadım diyenler belki olabilir, en azından kullanan kişilerin memnuniyetini mutlaka duymuşsunuzdur. Bizim şimdi inceleyeceğimiz ürün ise alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor. AVerTV Hybrid Express Slim olarak adlandırılan model numarası asında ürünü tam anlamıyla anlatıyor. Hybrid takısı, kartın analog yayınların yanı sıra dijital yayınları da almasını sağlıyor. Ancak dijital yayın standardı yurtdışında artık DVB-T, yani dijital karasal yayın olarak tanımlandığı için bu ürünü dijital uydu kartları olarak tabir ettiğimiz DVB-S kartlarla karıştırmamakta fayda var. Aslında ülkemizde halen geçerli olan standart uydu ile alınan dijital yayınlar, yani DVB-S. Dolayısıyla kart bunu desteklemiyor. İlerleyen yıllarda kullanım alanının epey yaygınlaşması beklenen DVB-T tipi yayınlara şimdiden hazırlıklı olmak için ürün ideal. Zaten dizüstü bilgisayarlar için DVB-S kart alternatifi pek yok. Ayrıca üreten markalarda da ürünler yüksek güç ihtiyacı nedeniyle mutlaka adaptör kullanımı gerektiriyor ve herşeyden önemlisi çanak olmadan yayın alınamıyor. AVerMedia'nun bu şirin kartında ise yayınlar başladığında küçük bir anten dijital yayınlar için yeterli gelecek. İstanbul'da her ne kadar kısıtlı bir bölgede (Çamlıca civarları) şimdilik dijital karasal yayın testi yapılıyor olsa da yaygınlaşması an meselesi denebilir.

     AVerMedia AVerTV Hybrid Express Slim TV Kartı İncelendi!


    Ürünün kutusu oldukça küçük. Bir fare satın almış olsanız yüksek ihtimalle kutusu daha büyük olur. AVerMedia'nın baskın turuncu rengi yine kendini gösteriyor. Kutu üzerinde belirtilen resimle zaten kartın tipi ve kullanım alanı da fazlasıyla vurgulanmış. Ayrıca yine kutu üzerinde bulunan küçük kutucuklar FM radyo, AV girişleri ve kayıt gibi kullanışlı özellikleri vurgulamakta. Artık kutunun kapağını kaldırabiliriz.

     AVerMedia AVerTV Hybrid Express Slim TV Kartı İncelendi!


    Ürün adeta kutu içeriğinin arasında kaybolmuş durumda. Zengin bir kablo içeriği söz konusu. Bunların arasında DVB-T anteni, kartın anten giriş adaptörü, radyo anteni ve AV girişi için gerekli kablolar fotoğraftan kolaylıkla görülebiliyor. Olmazsa olmazlardan kullanım kılavuzu ve CD'de kutunun içeriğinde. Windows Vista için gerekli olan sürücü dosyalarının adam akıllı çalıştığını belirtmekte fayda var. Kartın Media Center arayüzünde desteklenmiyor oluşu sebebiyle AVerMedia benzer bir yazılım olan AVer MediaCenter'i CD içerisine dahil etmiş.

     AVerMedia AVerTV Hybrid Express Slim TV Kartı İncelendi!


    Devamı İçin Tıklayın...







  • aver media özellikle analogda çok başarılı..........
  • http://cgi.ebay.com/NEW-HP-Expresscard-DV9000-HDTV-Hybrid-DIGITAL-TV-Tuner_W0QQitemZ290225618291QQihZ019QQcategoryZ3761QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

    ben yukarıda yazan ürünü aldım. NTSC olarak geçse de Türkiye'de sorunsuz olarak kullanıyorum. Ebayde takip ederseniz 100 doların altına (kargo dahil) bulmanız mümkün. HP olarak gözüksede Kartı yapan firma hauppauge ve tartışmasız olarak bu firma avermedia'dan daha kaliteli ürünler yapan bir firmadır. Normalde bu kart sadece vista ultimate ile gelen mediacenter ile çalışıyor olsa da ben hauppauge'nin sitesinden indirdiğim driver ile (kartar aynı olduğu için) xp mediacenter edition da sorunsuz kullanıyorum. Kutu içeriği kesinlikle çok daha zengin; 2 adet kumanda (birisi medacenter kumandası ki çok şık, diğeri expresscard yuvasına takılabilen mini kumanda) masaüstü anten, anten çevrici kablo, kızılötesi alıcısı, av-in kablosu. Tek eksiği radyosu yok, zaten radyo kullanmıyorum.
    Düşünenlere tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 26 Nisan 2008; 16:42:57 >




  • Valla bence Avermedia'nin TV karti konusunda ustunlugu tartisilmaz. Bu urunun en iyi ozelligi, kartin tamami yuvaya oturdugu icin takip cikarmaya gerek yok. Yani bir kere takinca orda kart oldugunu bile unutuyorsunuz.

    Bir de ben baktim bir cok odul almis dunya capinda, ilgilenenler bakabilir. (http://www.avermedia.com/avertv/TR/Product/ProductDetail.aspx?Id=289&device=2&tab=AWARDS)

    Eger express karti olan dizustu bilgisayariniz varsa, bence cok iyi bir urun. Ozellikle de benim gibi sik dolasan biriyseniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gerey

    Valla bence Avermedia'nin TV karti konusunda ustunlugu tartisilmaz. Bu urunun en iyi ozelligi, kartin tamami yuvaya oturdugu icin takip cikarmaya gerek yok. Yani bir kere takinca orda kart oldugunu bile unutuyorsunuz.

    Bir de ben baktim bir cok odul almis dunya capinda, ilgilenenler bakabilir. (http://www.avermedia.com/avertv/TR/Product/ProductDetail.aspx?Id=289&device=2&tab=AWARDS)

    Eger express karti olan dizustu bilgisayariniz varsa, bence cok iyi bir urun. Ozellikle de benim gibi sik dolasan biriyseniz.

    bu tür kartların zaten ısınma sorunu yaşayan dizüstülerde daha da ısınmayı artırdığı söyleniyor.
    kullanıcı olarak sizde daha fazla ısınma oluyormu?
  • Ben asus X52S laptop kullanıyorum.Bu ürün de benim express card girişim gibi ama fiyatları konusunda ne biliyorsunuz? Aslında ben yayınları kaydetmek istiyorum.Yani görüntü kalitesi ne olur,sesli mi kaydeder,mesela kanaldyi falan çeker mi?
    Bana biraz bunları yanıtlayan ve fiyatları hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur:)
    Teşekkürler...
  • arkadaşlar ben bu ürünü almak istiyroum ama alışveriş sitelerinde bi türlü bulamıyorum. Bilen varsa lütfen yadrımcı olsun




  • ya bend aldım zamanında ama şimdi nasıl kullana bilirim bilmiyorum
  • hepsiburadadan az önce bu ürünün kumandalı olanından satın aldım
  • ben de daha yeni aldım, yalnız uydu kablosunu bağlamak için kablo yok. acaba çevirici alırsam olur mu?
  • ragomuay yanlis kart almissin. Bu kart dijital karasal yayini destekliyor yani DVB-T. Sen ise uydu anteni baglamak istiyorsun yani DVB-S destegi.

    O yuzden bu kartla uydu yayinlarini izleyemezsin. Televizyonda oldugu gibi reciver'a ihtiyacin var anlayacagin.
  • bu kadar para bayıldım kanal tarattığımda tv deki kadar net çekmiyor :(
  • slmlar avermedia card busla ilgili bi sorum olacak.
    şimdi bu cardbushttp://www.avermedia.com/avertv/TR/Product/ProductDetail.aspx?Id=69
    analog yayınlar için ya ben buna receverdan çıkan kabloyu bağlasam görüntü alabilirmiyim
    ikinci sorumda alırsınz diyorsanız, evdeki uydu kablosuna ek yapıp diğer recever a alsam görüntü kalitesi çok kaybedermiyim
    TEŞEKKÜRLER
  • Birinci Sorun icin evet alabilirsin.

    Eger recieverinda Komposit Cikis varsa (RCA- Sari Kirmizi Beyaz olan) kartin Komposit girisine takarsin. Pek goruntu kaybi yasamazsin. Eger recieverinda Komposit cikis yoksa sadece scart cikis varsa, o zaman piyasada 4-10ytl arasinda satilan scart'tan Komposite kablolar var, cogu elektronikcide var, onlari kullanabilirsin. Sonucta sadece kablo degisik olur.

    Evdeki uydu antennine ek yapip goruntu alamazsin, cunku lnb'ler sadece tek reciver ile calisir, yada cok cikisli LNB alman lazim. Ya da iki reciveri ayni anda kullanmayacan. Eger ikisini ayni anda kullanirsan reciver'a zarar verebilirsin, cunku farkli voltaj uygular iki reciver ve sorun cikarabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.