wharfedalepro EVP-X18PB sub ev için fazlamı gelir?sinema sistemimde 20 m2 lik bi odada kullanıcam daha önceden 200 vatlık bi sub vardı film izlerken iyiydide müzikte çok kötü bi performansı vardı sesi biraz falza açınca sesde bozulma oluordu bunu alıp işi bitirmeyi düşünüyorum ama alıcağım yerdeki arkadaş çooook fazla geliceğini söyledi sizin fikirlerinizi alabilirmiyim BU ARADA BENDEKİ AANFİ YAMAHA RXV.440RDS çok teşekürler arkadaşlar.........
200 watlık bır subun 20metrekarelık bır odada performans sergıleyebılecegı konusunda bıraz tedırgın oldum. nedenmı mesela rıddıck ıkıncı fılmınde ılk sahnelerınde uzay aracının magaraya gırerken cıkardıgı motor sesınde 200luk bır subun 20metrakarelık bır oda ıcerısınde dayanılmaz bır rahatsızlık vercegını şıddetle dusunuyorum. hatda bu sahnenın gurultuden ıbaret olacagını ancak uc dort kat alttakı komsunuzun bu sese ancak hayran kalabılecegının taraftarıyım. ayrıca yazdıgınız wharfedalepro EVP-X18PB modelı dınlemedım ama ınternetten teknık ozellıklerıne baktım oldukca ıyı bır sub sanırım ancak ben hala 200luk subun verecegı rahatsızlıgı dusundugum ıcın bu bahsettıgınız 600luk subun 20metrekarelık odada nasıl bır ezıyet olacagını dusunmekteyım. muzıkte subdan beklentınız hıc sub yokmus gıbı olmalı ama yınede tercıh ve kulak zevkı. son olarak herseye senın kulakların karar verecektır.
arkadaşlar ilginiz için çok teşekürler ama dediğim gibi rms 120 vat falandı bnm subın ama çok yetersizdi dediğim gibi filmlerde fazla bile çok iyi ama ben daha çok müzxik dinliyorum onun için sesi açdığımda arkasından crosover ayarlarını açdığımda daha yüksek bas versin diye ses bozuluodu çünkü aynı zamanda seside yükseltiodum hem sesi yüksek açıp hemde subı ayarladığımda bu sefer bass aşırı yetersiz kalıodu benim demek istediğim sub 40-200hz arasında bu yüzden bazı sesleri alamayıcağım galiğba sinemada artı bide korktuğum şey bu subı aldıktan sora bası kısabilirmiyim yoksa sadece yüksekdemi çalışır acaba lütfen yardım arkadaşlar PRO DESTEK BEKLİYORUM aynı zmanda çok yüksek bassı çok beğeniorum tabi çok uzun süre dinlemez ama şöle bi bassı açıp saç köklerinde bassı hissetmek arada iyi olacağını düşünüyorum arabalara takılıolar 3 tane 1000wat sub jblin bizim arkadaşda var hastasıyım süper abi böle onu beğendiysem bunuda beğenirmiyim arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum teşekürler
kardeş subın verdiği bassı hiçbişey vermior odanın büyük sublarda bulunsduğu odanın tamamını doldurma gibi bi özelliği var ama ben daha görmedim stero kolonlarda öle bişey çok sağlam bas gelio çekiç gibi ama böle uğultuyu asla veremez subdaki gibi artı bende sinema anfisi var yamaha rxv 440 rds 4 ohmde 6çarpı 110 vat bu anfi stero kolonları kaldırabilicek bi anfi olduğunu düşünmüyorum sence??
hmmm teşekürler bu durumda galiba subı alcam çok güçlü ama daha subı hiç doymadım şöle camları patlatıcak kadar büyük bi sub lazım ama komşular ne der bilmiorum büyük ihtimalle ses yalıtımı gerekicek baan hep masraf be abi bu iş
Orjinalden alıntı: JuneSUN 200 watlık bır subun 20metrekarelık bır odada performans sergıleyebılecegı konusunda bıraz tedırgın oldum. nedenmı mesela rıddıck ıkıncı fılmınde ılk sahnelerınde uzay aracının magaraya gırerken cıkardıgı motor sesınde 200luk bır subun 20metrakarelık bır oda ıcerısınde dayanılmaz bır rahatsızlık vercegını şıddetle dusunuyorum. hatda bu sahnenın gurultuden ıbaret olacagını ancak uc dort kat alttakı komsunuzun bu sese ancak hayran kalabılecegının taraftarıyım. ayrıca yazdıgınız wharfedalepro EVP-X18PB modelı dınlemedım ama ınternetten teknık ozellıklerıne baktım oldukca ıyı bır sub sanırım ancak ben hala 200luk subun verecegı rahatsızlıgı dusundugum ıcın bu bahsettıgınız 600luk subun 20metrekarelık odada nasıl bır ezıyet olacagını dusunmekteyım. muzıkte subdan beklentınız hıc sub yokmus gıbı olmalı ama yınede tercıh ve kulak zevkı. son olarak herseye senın kulakların karar verecektır.
sub fılmde alt frekans seslerını vererek fılme oldukca etkılı bır efekt yapar. alt frekans seslerını ıse ınsan normalde duyamaz sub vasıtası ıle duyabılırız. yanı ınsanın dogasında olmayan bır sesı kulaga yonlendırıyoruz eger onu yanlıs sekılde kullanırsak bu ses dogal olarak rahatsızlık verır. sesı kısacagız guzelde ozaman bu suba ne dıye bukadar para verecegız?
güçlü ve kaliteli bir sub ta film izlemekten keyifli hiç bişey olamaz home cinema camiasında bende dahil kimse kabul edemez bunu dostum . sub zaten kısık ve orta ses te dinlenir .bu orta seste bile derin bas verebilmesi için de kaliteli , dolayısıyla pahalı olması gerekir . teknik kısmını açıklar diğer değerli dostlar .
PARA İADE GARANTİLİ .....wharfadale pasıfıc evolutıon 40 (750 ytl sıfırdan farksız)---- satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm . 250 ytl .....satılık wharfadale dıamond 8 center 80 ytl
güçlü ve kaliteli bir sub ta film izlemekten keyifli hiç bişey olamaz home cinema camiasında bende dahil kimse kabul edemez bunu dostum . sub zaten kısık ve orta ses te dinlenir .bu orta seste bile derin bas verebilmesi için de kaliteli , dolayısıyla pahalı olması gerekir . teknik kısmını açıklar diğer değerli dostlar .
zorlanmayan sub gercek performansını ortaya koyamaz onemlı olan en ıyı sekılde alt frekanslara ınebılmesıdır ve ındıgı frekansta ıyı bır temızlık yaparak yanı dıger seslerı suzerek yanlızca duyurması gereken seslerı duyurması onemlıdır benım ıcın subda kalıte budur. kısık ve orta seste sub dınlemek dıye bır genelleme yapmak dogru degıldır bu tamamıyle kısıye kalmıs bırseydır. subda sesın yukseklıgı degıl ınebıldıgı frekans onemlıdır. guc apayrı bır konudur burda gucten bahsedıyoruz cunku ortada 20metrekare bır alan var. teknık kısmını bende gercekten merak ettım ustadlar buyursunlar.
by sba çok para vermemin sebebi müziklerde pisko baslar alabilmek için yoksa filmde ufak baslar bile 5.1 veya dts ve benzzeri ses kodlarında develeşirler zaten ama dediğim gibi amaç müziktede sınırsız bi bas olanağı sunmak camları patlatmak olabilir aslında
zaten kalite sublar zorlanmadan alt frekanslara iner .1000w lık bir subun yada 500 w lık bir subu zorlamak odanın içinde durulmayacak derecelere getiriyor insanın kulağını . tabi bu benim fikrim benim mantalitem . herkezin zevki farklı .. ben ya deftec referans yada super cube alıcam yakında .yada rel . bunlarında drıverlerını zorlamaya niyetim yok açıkçası .. selamlar ..
PARA İADE GARANTİLİ .....wharfadale pasıfıc evolutıon 40 (750 ytl sıfırdan farksız)---- satılık projector perdesi: lıte out marka 240 cm ye 220 cm . 250 ytl .....satılık wharfadale dıamond 8 center 80 ytl