Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bir tavsiye isteğide benden olsun...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Bir tavsiye isteğide benden olsun... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Kaiji

18 Nisan 2008; 13:42:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bende su soğutmaya geçmeyi düşünüyorum, forumdaki yorum ve açıklamaları okudukça aklımda toplayacağım sistem belirginleşmeye başladı fakat sizlere danışarak son noktayı koymak istedim. Su soğutmayı 2 adet harddiskime, ekran kartıma ve işlemcime uygulamak istiyorum ama almayı düşündüğüm parçalarla soğutma olayını efektif olarak başarabilirmiyim diye aklımda soru işaretleri belirdi, alacağım parçalar;

• radyatör: Alphacool NexXxos Pro III
  • pompa: Laing D5-Pump 12V D5-Vario 1/2" AG (1500 L/s)
  • vga bloğu: EK ATI RADEON HD3870 X2 serisi ekran kartı için pleksi sıvı soğutma bloğu
  • işlemci bloğu: ZALMAN ZM-WB4 GOLD
  • hdd bloğu: Watercool Silentstar HD-Dual

Şimdi sorularıma geçeyim;

1. 3 blok kullanacağım acaba yukarda belirttiğim 360 lık radyatör işimi görürmü?
  2. kapasitesi kaç litrelik bir su rezervuarı kullanmalıyım yada daha doğrusu sistemimde kaç litrelik sıvı kullanmam gerekir?
  3. almayı düşündüğüm pompa 1500 L/s kapasitesinde, sistemime yeterli gelirmi?

Eski Nick: Yevaud
highwayp

18 Nisan 2008; 13:48:59 

Hdd bloğu çok gereksiz ilk hevesle alırsın bir daha da kullanmazsın. Boşuna para verme derim. Saygılar.

Cooling Expert...
Kaiji

18 Nisan 2008; 18:49:00 

quote:

Orjinalden alıntı: highwayp

Hdd bloğu çok gereksiz ilk hevesle alırsın bir daha da kullanmazsın. Boşuna para verme derim. Saygılar.

fakat benim hdd ler gerçekten çok ısınıyor bazen elleyemiyorum bile o sebeple soğutma işine onlarıda ekleyeyim dedim, hatamı yaptım acaba

Eski Nick: Yevaud
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Nisan 2008; 19:26:29 

360lık radyatör işinizi görür.Ürünler de güzeller.
Harddisk bloğu bence de gereksiz,harddisklerin altına veya 2 harddisk arasından hava üfürecek şekilde ön tarafa bi sessiz fan takarsanız gayet iyi soğutursunuz.

Bu arada,ürünlerin hepsinin Bakır olduğundan,veya hepsinin aliminyum olduğundan emin olun.So soğutma sisteminde bütün kullandığınız parçaların aynı maddeden yapılmış olması şiddetle tavsiyemdir.

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
highwayp

18 Nisan 2008; 19:43:25 

quote:

Orjinalden alıntı: Yevaud

quote:

Orjinalden alıntı: highwayp

fakat benim hdd ler gerçekten çok ısınıyor bazen elleyemiyorum bile o sebeple soğutma işine onlarıda ekleyeyim dedim, hatamı yaptım acaba

Çok ısınıyor kaç derece acaba merak ettim bnm disklerim sürekli 7/24 yük altında 0 soğutmayla (Raptor 2 adet - Seagate 1 adet - Hitachi 1 adet hepsi birarada duruyor...) 40 dereceyi bulmuyolar ki ortam scıaklığı şu günlerde 20-25 arası... Saygılar.

Cooling Expert...
unicorns

27 Nisan 2008; 1:36:32 

hocam pompa yeterlimi diye sormuşsun bu sisteme bende sana cevabını vereyim:)

Laing D-5 su soğutmanın kral pompasıdır:)

2 seviyede kullanman yeterlidir 5 seviyelidir arkasında ayarı var 5.seviyede 4800 devir/dk ya ulaşır 1500 lt/h yani 2 seviyede kullanman yeter 5 seviyede benim su haznesinde resmen girdap oluşuyo

Athlon 3500-DFI Lanparty UD-XFX 7900GS XXX
Extreme Water Cooling System
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Bir tavsiye isteğide benden olsun... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Gigabyte X38-DQ6 ve X38T DQ6
Gigabyteın intelin yeni yongaseti X38e sahip anakartları
Akortek Röportajı
AMD Spider Platformu Lansmanı : Akortek Genel Müdürü Kemal HEPER ile röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç