Arkadaşlar parlak ekran hakkında sadece parladığı bilgim var. samsung 2232gw veya diğer 19in. modelindeki parlak ekranı çözemedim bana birisi detaylı yazabilirmi nasıldır nedir + sı ne eksisi ne
göreceli bir soru olmuş.... benim gibi pimpirikli iseniz parlak ekran evinize sokmazsınız. ben sabahları oyun oynarken falan ekranda kendimi görmek istemem şahsen
kendimizi görmek nasıl yani?? bende parlak ekran kullanmak istiyorum ama kendimi görürsem rahatsız olurum diye düşünüyorum
hahah :) kendini görmek ne kelime filmin ya da oyunun içinde aynen oranın bir karakteri gibi görebiliyorsun hemde :D şaka bir yana gerçekten can sıkıcı olabiliyor kendini gördüğün gibi aynı zamanda bir ışık kaynağı varsa arka tarafta (lamba, avize vs vs ) onuda bayaa bayaa gösteriyor, ışık yansıma problemi bir şekilde çözülür ama ben illede monitörümü karanlıkta kullanıcam demiyorsanız şahsen ben önermiyorum ben bu tecrübeleri nerde mi yaşadım laptopum da tabiiki masaüstünde ekran büyüyeceği için problemin daha da önem kazanacağını düşündüğümden gidip mat ekranlı benq X2200W aldım..
parlak monitörlerde gündüz kullanılacak sa parlaklık ve contrast yükseltilince yansıma azalıyor ekranın ışığını kısarsanız yansıma oluyor fotoda olduğu gibi ofotoda ortam ışığı kadar parlaklık verilseydi okadar yansımazdı ama yinede karar sizin bir tekno markete gidip görün bence ozaman daha rahat anlaşılır
edit :ilave
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 18 Nisan 2008; 23:29:41 >
monitörün ayarlarını sabah akşam değiştirmek ne kadar mantıklı şimdi odamda ışık kapalı sadece arkamda akvaryumun ısşığı var ama ekranda yansıma yapmıyor hiç, gözlerimide ağrıtmıyor. sabahta yetersiz gelme gibi bir problemim yok. bu arada %60 da parlaklık %100 yapınca tabiri caizse kamyon farı gibi oluyor
monitörün ayarlarını sabah akşam değiştirmek ne kadar mantıklı şimdi odamda ışık kapalı sadece arkamda akvaryumun ısşığı var ama ekranda yansıma yapmıyor hiç, gözlerimide ağrıtmıyor. sabahta yetersiz gelme gibi bir problemim yok. bu arada %60 da parlaklık %100 yapınca tabiri caizse kamyon farı gibi oluyor
monitörün ayarını sabah akşam değiştirmeyince nasıl kullanıyorsun ki akşam çok ışık sabah karanlık olur değişmeyecek diye bu eziyet çekilir mi , ilginç bi yaklaşım
ben hiç rahatsız olmuyorum, dün gece 2:13 de yazarkende şimdi 11:55 de yazarkende ekran aynı parlaklıkta crt kullanırken de böyle değiştiriyormuydunuz ekran parlaklığını
ben hiç rahatsız olmuyorum, dün gece 2:13 de yazarkende şimdi 11:55 de yazarkende ekran aynı parlaklıkta crt kullanırken de böyle değiştiriyormuydunuz ekran parlaklığını
tabiki değiştiriyordum günde bir keç kere değiştirdiğim olur oyunlar için ayrı text okuma için ayrı fotoğraflarıma bakarken ayrı sürekli değiştiririm sizin ki biraz yaz kış gündüz gece güneş gözlüğüyle gezmek gibi ben kesinlikle yapamam