Parlak ekran vs. normal ekran (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör

ChnGT/GTS -> Parlak ekran vs. normal ekran (17 Nisan 2008; 16:47:05)

Arkadaşlar parlak ekran hakkında sadece parladığı bilgim var. [:D] samsung 2232gw veya diğer 19in. modelindeki parlak ekranı çözemedim bana birisi detaylı yazabilirmi nasıldır nedir + sı ne eksisi ne

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (17 Nisan 2008; 21:28:23)

parlak ekran daha canlı gösteriyor monitör alırken kıyasladım bir daha hiç bakmadım mat monitörlere , öyle çok da rahatsız edecek kadar yansımıyor

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (17 Nisan 2008; 22:06:49)

göreceli bir soru olmuş.... benim gibi pimpirikli iseniz parlak ekran evinize sokmazsınız. ben sabahları oyun oynarken falan ekranda kendimi görmek istemem şahsen [8D]

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (17 Nisan 2008; 22:21:16)

kendimizi görmek nasıl yani?? bende parlak ekran kullanmak istiyorum ama kendimi görürsem rahatsız olurum diye düşünüyorum

iztech -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (18 Nisan 2008; 8:49:12)

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

kendimizi görmek nasıl yani?? bende parlak ekran kullanmak istiyorum ama kendimi görürsem rahatsız olurum diye düşünüyorum

hahah :)
kendini görmek ne kelime filmin ya da oyunun içinde aynen oranın bir karakteri gibi görebiliyorsun hemde :D
şaka bir yana gerçekten can sıkıcı olabiliyor kendini gördüğün gibi aynı zamanda bir ışık kaynağı varsa arka tarafta
(lamba, avize vs vs ) onuda bayaa bayaa gösteriyor, ışık yansıma problemi bir şekilde çözülür ama ben illede monitörümü karanlıkta kullanıcam demiyorsanız şahsen ben önermiyorum
ben bu tecrübeleri nerde mi yaşadım laptopum da tabiiki
masaüstünde ekran büyüyeceği için problemin daha da önem kazanacağını düşündüğümden gidip mat ekranlı benq X2200W aldım..

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (18 Nisan 2008; 12:41:27)

quote:

böyle yani [8D]

[simage]http://img406.imageshack.us/img406/11/picture487zv0.jpg[/simage]

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (18 Nisan 2008; 17:18:02)

teşekkürler anladım üstteki resim çok açıklayıcı adamın kullandığı mouse pad in nova killer olduğunu anladım bile [:D]

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (18 Nisan 2008; 23:28:10)

parlak monitörlerde gündüz kullanılacak sa parlaklık ve contrast yükseltilince yansıma azalıyor ekranın ışığını kısarsanız yansıma oluyor fotoda olduğu gibi ofotoda ortam ışığı kadar parlaklık verilseydi okadar yansımazdı ama yinede karar sizin bir tekno markete gidip görün bence ozaman daha rahat anlaşılır

edit :ilave

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (19 Nisan 2008; 2:13:15)

monitörün ayarlarını sabah akşam değiştirmek ne kadar mantıklı [sm=s19.gif]
şimdi odamda ışık kapalı sadece arkamda akvaryumun ısşığı var ama ekranda yansıma yapmıyor hiç, gözlerimide ağrıtmıyor.
sabahta yetersiz gelme gibi bir problemim yok. bu arada %60 da parlaklık [:'(] %100 yapınca tabiri caizse kamyon farı gibi oluyor [8D]

stonegiant -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (19 Nisan 2008; 3:04:09)

valla al ışığı önüne mis gibi odanın durumu önemli bence.

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (19 Nisan 2008; 8:20:32)

quote:

Orjinalden alıntı: MySun

monitörün ayarlarını sabah akşam değiştirmek ne kadar mantıklı [sm=s19.gif]
şimdi odamda ışık kapalı sadece arkamda akvaryumun ısşığı var ama ekranda yansıma yapmıyor hiç, gözlerimide ağrıtmıyor.
sabahta yetersiz gelme gibi bir problemim yok. bu arada %60 da parlaklık [:'(] %100 yapınca tabiri caizse kamyon farı gibi oluyor [8D]

monitörün ayarını sabah akşam değiştirmeyince nasıl kullanıyorsun ki akşam çok ışık sabah karanlık olur değişmeyecek diye bu eziyet çekilir mi , ilginç bi yaklaşım

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (19 Nisan 2008; 11:56:46)

ben hiç rahatsız olmuyorum, dün gece 2:13 de yazarkende şimdi 11:55 de yazarkende ekran aynı parlaklıkta [:'(] crt kullanırken de böyle değiştiriyormuydunuz ekran parlaklığını [sm=s19.gif]

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (19 Nisan 2008; 21:24:00)

quote:

ben hiç rahatsız olmuyorum, dün gece 2:13 de yazarkende şimdi 11:55 de yazarkende ekran aynı parlaklıkta [:'(] crt kullanırken de böyle değiştiriyormuydunuz ekran parlaklığını [sm=s19.gif]

tabiki değiştiriyordum günde bir keç kere değiştirdiğim olur oyunlar için ayrı text okuma için ayrı fotoğraflarıma bakarken ayrı sürekli değiştiririm sizin ki biraz yaz kış gündüz gece güneş gözlüğüyle gezmek gibi ben kesinlikle yapamam [sm=s15.gif]

Yazılımcı Online -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (19 Nisan 2008; 23:47:18)

quote:

quote:

böyle yani [8D]

[simage]http://img406.imageshack.us/img406/11/picture487zv0.jpg[/simage]

kardşeim monitöre sen öyle yandan mı bakıon hep [8D]

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (22 Nisan 2008; 21:54:27)

[image]http://img266.imageshack.us/img266/171/vergleichglossyw2207ft2.jpg[/image]

bu açı nasıl... [sm=s17.gif]

sezerbaris -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (22 Nisan 2008; 23:34:20)

MySun
Bende hp kullanıyorum senin gösterdiğim gibi bir durumla hiç karşılaşmadım ama tabi güneş vururken pencereyi açıp lcd yi karşısına koymadım koyarsam aynı yansıma olur herhalde.[>:]
Bu arada bende pimpirikliyimdir ama hiçbir rahatsızlık vermiyor monitör herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 0:13:52)

MySun teşekkürler ben yinede hp w2408h alacağım parlak ekran penecereden doğrudan ışık almadımı tamamdır vatan computer eda biraz danışacağım

SkYNeT-06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 3:55:11)

quote:

gündüz bir ortamda ve odanın içinde o monitörü karşına alıp kullanırken arkanda dışarıdan içeri yansıya pencere ışığı yani güneşli bir ışık varsa
parlak ekranda kendini görmen kaçınılmazdır.

ama normal odanın içinde oda ışığı yüzünden pke sorun olmuyor hatta hiç yansıma olmuyor

dediğim gibi bu parlak ekranların en büyük düşmanı pencerenizden odanıza giren aşırı gün ışığıdır
ve sizde kulandığınız monitörün ekranını pencere tarafına çevirerek kullanmayın yani pencere arkanızda olmasın

ayrıca: masa üstü resimi wallpaper kullanarak gün ışığından kaynaklanan bu yansımayı en az seviyeye indirebilirsiniz[:'(]

Reasonable -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 8:30:34)

Peki bu parlak ekran monitörlerin normal monitörlere göre ne gibi avantajları var?

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 8:47:58)

quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

Peki bu parlak ekran monitörlerin normal monitörlere göre ne gibi avantajları var?

daha canlı görüntü [:'(]

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 11:49:22)

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

gündüz bir ortamda ve odanın içinde o monitörü karşına alıp kullanırken arkanda dışarıdan içeri yansıya pencere ışığı yani güneşli bir ışık varsa
parlak ekranda kendini görmen kaçınılmazdır.

ama normal odanın içinde oda ışığı yüzünden pke sorun olmuyor hatta hiç yansıma olmuyor

dediğim gibi bu parlak ekranların en büyük düşmanı pencerenizden odanıza giren aşırı gün ışığıdır
ve sizde kulandığınız monitörün ekranını pencere tarafına çevirerek kullanmayın yani pencere arkanızda olmasın

ayrıca: masa üstü resimi wallpaper kullanarak gün ışığından kaynaklanan bu yansımayı en az seviyeye indirebilirsiniz[:'(]

Acaba daha kaç kişi anlatıcak anladıık yaw :D Bugun vatan computera gidip bakıcam arkamda su an pencere var ama yeni pc yi aldıktan sonra pencerenin önüne koyucam yani monitörün arkası penceryle bir olcak direk ışık almıcak ama bakalım yazın alıcaz ama yazın odama fena güneş girer :D

Stroma -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 13:53:31)

quote:

[image]http://img266.imageshack.us/img266/171/vergleichglossyw2207ft2.jpg[/image]

ya bu benq x2200w kullananlar neden hpw2207h ı cekemiolar anlıyamıorum pismanlık olsa gerek [sm=s17.gif]

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 14:42:02)

+1 [:'(]

proteo -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 15:29:34)

Notbook alacaksanız parlak ekran iyi bir seçenek olmazdı sanırım. Dışarıda parlak ekran ile görüntüye odaklanmak oldukça zor. Fakat ev kullanıcıları için parlak ekran iyi bir seçenek.

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 16:19:41)

quote:

Orjinalden alıntı: Stroma

quote:

ya bu benq x2200w kullananlar neden hpw2207h ı cekemiolar anlıyamıorum pismanlık olsa gerek [sm=s17.gif]

komik [:)]

millet 2207 alırken x2200w yoktu, ben x2200w alırken 2207h ve philips 220xw üçlüsünü birarda gördüm inceledim ve benq yu seçtim. sizce pişmen olabilirmiyim [&:]

ayrıca 2207 çekememek değil ilk verdiğim resim 220xw ta ait [:o]

Stroma -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 17:15:48)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Stroma

quote:

komik [:)]

millet 2207 alırken x2200w yoktu, ben x2200w alırken 2207h ve philips 220xw üçlüsünü birarda gördüm inceledim ve benq yu seçtim. sizce pişmen olabilirmiyim [&:]
ozmn söle söleyelim parlak ekran bir lcd icinde gıbte kalmıs onu bastırmaya calısıosun [:D][:D]parlak ekran monitörü ısıga göre dogru acıyı yakalarsan mat ekranı kullanmak iskence oluo bence imkanın varsa 1 hafta parlak ekran kullan sonra bide benq ya dön dicem ama mümkün degil[;)][;)]

[/

muratalagoz -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 23:46:05)

quote:

teşekkürler anladım üstteki resim çok açıklayıcı adamın kullandığı mouse pad in nova killer olduğunu anladım bile [:D]

Ekteki monitör benim arkadaşlar ama hiç rahatsiz olmuyorum ve cok kullanışlı gercekten

degetlaa -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Nisan 2008; 23:55:24)

@Stroma

Gerçek Ad said hp

Son mesajları Son açtığı konular
Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran 23 Nisan 2008; 17:15:48
Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran 23 Nisan 2008; 13:53:31
Cevap: 2232 bw alaca�ım bimeksten. kısmet olursa ! 23 Nisan 2008; 9:51:27
Cevap: HP W2207 Yİ SATIP 32'' LCD TV ALMAK MANTIKLI MI?? 21 Nisan 2008; 19:34:32

Hp reklamı yapmak için mi üye oldunuz foruma... hafta sonu alın incelemesini yapın ondan sonra övün monitörü [sm=s15.gif]

Stroma -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 9:11:12)

quote:

Orjinalden alıntı: degetlaa

@Stroma

Gerçek Ad said hp

Cevap: HP W2207 Yİ SATIP 32'' LCD TV ALMAK MANTIKLI MI?? 21 Nisan 2008; 19:34:32

Hp reklamı yapmak için mi üye oldunuz foruma... hafta sonu alın incelemesini yapın ondan sonra övün monitörü [sm=s15.gif]

akıllı mantıklı konus biraz ya benim ne cıkarım olabilirki hp yi övmekle?gidip yerinde inceleme yapdım hp yi(bimeks) bu monitör hakkında fazlasıyla bilgim var ve monitör almak istiyenleri aydınlatmaya calısıorum senin gibi kuru kalabalık yapmıorum ...

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 12:20:50)

quote:

Orjinalden alıntı: degetlaa

@Stroma

Gerçek Ad said hp

Allahım yarabbim sen kaça gidiyorsun kardeş? akıl var mantık var ... burası forum günde hp ile ilgili 30konuda açılır 1 konuda bu seni ilgilendirmez

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 13:20:11)

@Stroma

gerçekten adınız "said hp" mi [sm=s19.gif] bence degetlaa çok iyi yakalamış [8D]

Stroma -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 14:25:48)

hatipoglu kısaltma yazdım ama alay konusu olmus eywallah...

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 14:29:48)

tesadüfe bak yaw annemin kızlık soyadı hatipoğlu [:)] kütahyalı değilsinizdir herhale [:D]

Stroma -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 14:47:31)

quote:

tesadüfe bak yaw annemin kızlık soyadı hatipoğlu [:)] kütahyalı değilsinizdir herhale [:D]

muhabete bak ya [:-]

MySun -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 14:52:18)

sizin üye olup sadece hp yönünde muhabbet etmenizden garip değil sanırım [:-]

bu arada hatipoğlu soyisminde ciddiydim [8|]

Stroma -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (24 Nisan 2008; 19:53:59)

quote:

sizin üye olup sadece hp yönünde muhabbet etmenizden garip değil sanırım [:-]

bu arada hatipoğlu soyisminde ciddiydim [8|]

ben bilgimin oldugu konularda yorum yapıorum .suan hp w2207h hakkında baya bilgim var milletle paylasıorum senn gibi post kasmak iicn yazmıom hadi eyw[:'(]

Reasonable -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (26 Nisan 2008; 9:46:05)

quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

quote:

Ama kendi görüntüm yüzünden veya ışık yansıması yüzünden ben o görüntüyü göremeyeceksem bana ne gibi bir katkısı olacak ki.[8D]

Bu arada arkadaşlar konuyu tartışma ortamına çevirip saptırmayalım.

ChnGT/GTS -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (26 Nisan 2008; 10:07:58)

öğrendim artık arkanda pencere yoksa kendini görmessin merak etme zaten vatan computerdakinlerdede sorun yok 5-10 tane lamba var ama kendini görmüyorsun pencere arkana gelirse görürsün

reall -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (26 Nisan 2008; 13:55:48)

quote:

parlak ekran daha canlı gösteriyor monitör alırken kıyasladım bir daha hiç bakmadım mat monitörlere öyle çok da rahatsız edecek kadar yansımıyor

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (26 Nisan 2008; 21:27:33)

quote:

quote:

quote:

Ama kendi görüntüm yüzünden veya ışık yansıması yüzünden ben o görüntüyü göremeyeceksem bana ne gibi bir katkısı olacak ki.[8D]

bu ekranların yansıması sadece daha güçlü ışık varsa oluyor her zaman oluyormuş gibi anlatmayın büyük marketlerdeki çok güçlü ışık altında tabiki olabilir ama bir oda ortamında kesinlikle yansıma yok büyük bir keyif halini alıyor bu olay anlatılmaz yaşanır [8D]

iztech -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (28 Nisan 2008; 8:53:48)

quote:

quote:

quote:

quote:

bu ekranların yansıması sadece daha güçlü ışık varsa oluyor her zaman oluyormuş gibi anlatmayın büyük marketlerdeki çok güçlü ışık altında tabiki olabilir ama bir oda ortamında kesinlikle yansıma yok büyük bir keyif halini alıyor bu olay anlatılmaz yaşanır [8D]

hocam :) kesinlikle yansıma yok demişsin de :) benim laptopda gayet yansıma oluyo normal oda ışığında :) ve beni rahatsız ediyor açıkcası, yani her zaman gözüme batmıyor ama film ya da oyun sırasında kendimi gördüğümü de sıkça hatırlıyorum...
Yani tercih edip etmemek kişisel tercihler ama "kesinlikle yok vs" diyerek seçim yapacak arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim

Saygılarımla

Ermeydan -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (28 Nisan 2008; 10:45:43)

Benim kullandığım monitör 932GW parlak ekran. Pencereyi arkana alırsan benim eski CRT bile parlıyordu. Şu anda pencere karşımda ne sabah ne akşam daha kendimi gördüm.[:'(]

hunter06 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (29 Nisan 2008; 0:01:31)

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam :) kesinlikle yansıma yok demişsin de :) benim laptopda gayet yansıma oluyo normal oda ışığında :) ve beni rahatsız ediyor açıkcası, yani her zaman gözüme batmıyor ama film ya da oyun sırasında kendimi gördüğümü de sıkça hatırlıyorum...
Yani tercih edip etmemek kişisel tercihler ama "kesinlikle yok vs" diyerek seçim yapacak arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim

Saygılarımla

o laptop un ekranı büyük ihtimal tavandaki ışığa bakıyodur [:D]tamkarşına dik olarak koy bakalım ne olcak arkanda ışık kaynağı olmayacak tabi ki ayrıca verilen fotolar daha yanıltıcı

iztech -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (29 Nisan 2008; 8:21:49)

[/quote]
o laptop un ekranı büyük ihtimal tavandaki ışığa bakıyodur [:D]tamkarşına dik olarak koy bakalım ne olcak arkanda ışık kaynağı olmayacak tabi ki ayrıca verilen fotolar daha yanıltıcı
[/quote]

:):) yaw hadi bişiy diycem olmıycak , neyse allaha şükür bisimde aklımıs var da o kadarını düşünüyorus hocam, tavsiye için saol..

Soruya yanıt vereyim , eğer laptop ışığa bakacak şekilde oturursam yansımamı değil laptopda (eğer açı varsa tabiiiiki )ışık kaynağının kendisini bile büyük parlak bir obje olarak ekranda görürüm.
Onun dışında eğer ortamdaki aydıntlatma kuvvetliyse (loş bir ortam dışında olan herhangibir ortamı kastediyorum ) neredeyse her zaman ve her zaman kendimi görüyorum

İnsan bazen alışıp o görüntüyü görmemeye başlıyor ya da görmezden geliyor ama ara ara tekrar gözüme takılıyor (en azından benim için böyle)

Bunun dışında her ne olursa olsun odanın şeklini bilgisayara göre ayarlamak ne derece mantıklı?
Ben şuan X2200W kullanyorum , odanın şeklinden dolayı ışık arkamda kalıyo, gündüz balkon yandan monitöre bakıyor ama en ufak bir rahatsızlık yok, ama laptop kullanacağım zaman resmen köşe kapmaca oynuyorum...

Tercih meselesi diyelim ;)

kos1 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (26 Haziran 2008; 0:02:49)

kesınlıkle gormezsınız dıyen arkadaşlar bız mı cok parlağız da ışık yaratıp kendımızı goruyoruz bende de laptop var parlak ekran cayır cayır goruyorum kendımı ayna gıbı.

korozyon -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (26 Haziran 2008; 13:41:53)

quote:

Orjinalden alıntı: kos1

kesınlıkle gormezsınız dıyen arkadaşlar bız mı cok parlağız da ışık yaratıp kendımızı goruyoruz bende de laptop var parlak ekran cayır cayır goruyorum kendımı ayna gıbı.

[sm=s17.gif]

aynen, 2 farklı laptop var ikiside parlak ekran, öyle bir yansıyor ki şekilden şekile giriyorsun ekranda iş yapmak için. özellikle havalanında wireless felan bağlanıp bir deneyin bakalım nolacak.. [:'(]

dede2552 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Ekim 2008; 12:30:44)

xfhgd

Fennezs -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Ekim 2008; 18:10:59)

Ben yukarıda yazılanları okumadan yazıyorum, benim tercihim kesinlikle mat'tan yana.
Parlak başlarda güzel gözüküyor, alışınca yansımalar dert olmaya başlıyor.

Foto grafik vs. için mutlaka mat.
Odada kullanımınız karanlıkta olacaksa parlak olabilir.

Not: Eskiden mat olanı aradı insanlar, hatta sony crt'lerine ekstradan katman koyuyor mat yapıyor diye övülürdü. Bu işlerde modaya döndü sonunda herhalde.

tunaaltunbas -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (23 Ekim 2008; 19:37:11)

monitör'ün arkasına pencere gelirse tabiki yansır.ayrıca parladığı falan da yok.8 tane ampul'u açmayın aynı anda.

tahsin053 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (25 Ekim 2008; 23:52:56)

Off ya nedir bu muhabbet[:)]

Adam parlak lcd ekran ile normal lcd ekran arasındaki farkı sormuş..

Bazı arkadaşların dediği gibi çok aydınlık ortamda ekran görüntüsüye beraber kendi resmini de 'biraz' görürsün.

Normal lcd ekranlarda resmini görmezsin tamam ama görüntüyü de parlak ekran gibi göremezsin. Parlak ekranın ışık değeri normal lcd ye göre daha güçlüdür.

Ayrıca parlak ekranın verdiği renkler daha canlıdır.

Parlak ekranın bana göre tek olumsuzluğu; çizilmeye daha müsait olması ve çok toz kapması.

Yolcu_61 -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (28 Ekim 2008; 19:56:56)

quote:

Orjinalden alıntı: tahsin053

Off ya nedir bu muhabbet[:)]

Adam parlak lcd ekran ile normal lcd ekran arasındaki farkı sormuş..

Bazı arkadaşların dediği gibi çok aydınlık ortamda ekran görüntüsüye beraber kendi resmini de 'biraz' görürsün.

Normal lcd ekranlarda resmini görmezsin tamam ama görüntüyü de parlak ekran gibi göremezsin. Parlak ekranın ışık değeri normal lcd ye göre daha güçlüdür.

Ayrıca parlak ekranın verdiği renkler daha canlıdır.

Parlak ekranın bana göre tek olumsuzluğu; çizilmeye daha müsait olması ve çok toz kapması.

+1 VE bugün gördüm.Harbiden mat lcd ler arasında hemen göze çarpıyor.

Fennezs -> Cevap: Parlak ekran vs. normal ekran (29 Ekim 2008; 0:00:02)

Renklerin canlı olması hoşa gidebilir ama her durum için değil. Esasen Samsung gibi firmalar ekran varsayılan ayarlarını öyle bir ayarlıyorlar ki renkler patlasın, kontrast acayip olsun, parlaklık %90 filan olsun. Bu çok yanıltıcı ve de buna kapılmak doğru bir hareket değil. Kalibre edilen monitörler ne yazık ki ilk halleri gibi albenili görünmeyecektir belki ancak daha çok tonalite, geçişler ve daha gerçek renkler ede edersiniz.

Yani oyun vs. için tamam ama foto editing vs. gibi görsel uygulamalar için kesinlikle mat ekran şarttır.

Parlak ekran biraz moda gibi. Profesyonel ürünlerde pek olduğunu da sanmıyorum. Gece süper ama gündüz ışıkla geometrik bir köşe kapmaca oyunu gerektiriyor.

PS: Aslında ben mat parlak arasındaki farkı normal gün ile yağmurdan hemen sonra güneş açtığı zaman gibi görüyorum. Yağmur herşeyi yıkayarak renkleri temizliyıor, doyuruyor ve kontrastı uç notaya çkarıyor; havayı bile temizlediinden görüşü çoğaltıyor. Parlak ekran da biraz böyle, ıslak bir görünümü var; herşey çok güzel gibi gözüküyor ama işte herşey normal değil, ıslak [:D]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.140625