Bildirim
@@ YENI HDD - HARICI MI DAHILI MI?? @@
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence harici almak en mantıklısı. Çünkü harici diskleri kutusundan çıkarınca bilgisayara takabilirsin ve dahili olurlar. Ama dahili alsan, o diski harici yapmak için bir de ayrıca kutu alman gerekecek. Ayrıca haricilerin taşınılabilirlik özellikleri de var. Haricileri istediğin yere de götürebilirsin -
peki güç tasarrufu açısından farklılıklar ne?
dahili bir HDD sürekli güce bağlı, haricini istersen kapatabiliyorsun her halde!? -
quote:
Orjinalden alıntı: sahafiec
peki güç tasarrufu açısından farklılıklar ne?
dahili bir HDD sürekli güce bağlı, haricini istersen kapatabiliyorsun her halde!?
Harici daha tasarruflu duruyor. İstediğin zaman da basıyorsun düğmesine kapatıyorsun. -
Peki hocam haricilerde pata-sata gibi bi sorun yok değil mi? Böyle bir ayrım söz konusu değildir herhalde. -
quote:
Orjinalden alıntı: son_fırtına
Peki hocam haricilerde pata-sata gibi bi sorun yok değil mi? Böyle bir ayrım söz konusu değildir herhalde.
Soruyu tam anlamadım ama SATA harici de mevcut, PATA harici de. Nasıl bir ayrım olup olmadığını merak ediyorsunuz? -
Mesala benim laptopun Harddiski pata. Ben şimdi harici bir harddisk alırken pata mı almalıyım? -
quote:
Mesala benim laptopun Harddiski pata. Ben şimdi harici bir harddisk alırken pata mı almalıyım?
Yok öyle bir ayrım söz konusu değil -
quote:
Orjinalden alıntı: hasan_hzl
quote:
Mesala benim laptopun Harddiski pata. Ben şimdi harici bir harddisk alırken pata mı almalıyım?
Yok öyle bir ayrım söz konusu değil
Ben şimdi çok kararsız kaldım acaba harici mi alsam yoksa normal alıp yerine mi taksam. Sizce hangisi daha iyi olur?? -
quote:
quote:
quote:
Yok öyle bir ayrım söz konusu değil
Ben şimdi çok kararsız kaldım acaba harici mi alsam yoksa normal alıp yerine mi taksam. Sizce hangisi daha iyi olur??
Laptopta ekstra disk için yer bulabilecek misiniz peki?
-
Elbette hayır. İçindekini çıkaracam. 60 gb mevcut onu söküp 160 veya 250 gibi birşey düşünüyorum. Ama kararsızım işte biraz. Onun yerine taşınabilir mi alsam diye düşünüyorum. -
quote:
quote:
Elbette hayır. İçindekini çıkaracam. 60 gb mevcut onu söküp 160 veya 250 gibi birşey düşünüyorum. Ama kararsızım işte biraz. Onun yerine taşınabilir mi alsam diye düşünüyorum.
Hocam 60lığı sökmeyin, sadece harici ile sistemi kullanamazsınız ki [kullanılabilir ama...]. O kalsın. Ekstradan harici alın. Verilerinizi haricide tutun oyundur filmdir gibi. Programlar falan da dahilide olsun. -
quote:
quote:
quote:
Elbette hayır. İçindekini çıkaracam. 60 gb mevcut onu söküp 160 veya 250 gibi birşey düşünüyorum. Ama kararsızım işte biraz. Onun yerine taşınabilir mi alsam diye düşünüyorum.
Hocam 60lığı sökmeyin, sadece harici ile sistemi kullanamazsınız ki [kullanılabilir ama...]. O kalsın. Ekstradan harici alın. Verilerinizi haricide tutun oyundur filmdir gibi. Programlar falan da dahilide olsun.
Bilgiler için saolasın. Artık fiyatlara felan bakıp düşünecez bir şey.
-
Laptop için harici almak daha iyi bencede -
benim düşüncem uzun vaadeli veri depolama doğrultusunda.
yani aile fotoğrafları videoları gibi kaybetmeyi göz alamayacağım veriler.
şimdi benim sistemde 2 hhd var, 80 ve 250gb, şu an yeterli.
fakat baktım ki bir kameradan aktarılan kaset (miniDV) neredeyse 10-15gb avi dosyası oluyor.
bunu dvd'ye çevirsek 4,7gb eder. fakat ben bunu dvd'ye yazınca extradan bir de güvenlik kopyası saklamak isterim.
malum zamanla dvd'ler yıpranabiliyor.
bunları göze alarak benim 250gb diskim pek de uzun zaman idare edemeyecek gibime geliyor.
bu durumda ilk önce kasa içini extra hhd ile donatsam mı diyorum?
yoksa şimdiden mi harici hdd alsam? -
quote:
benim düşüncem uzun vaadeli veri depolama doğrultusunda.
yani aile fotoğrafları videoları gibi kaybetmeyi göz alamayacağım veriler.
şimdi benim sistemde 2 hhd var, 80 ve 250gb, şu an yeterli.
fakat baktım ki bir kameradan aktarılan kaset (miniDV) neredeyse 10-15gb avi dosyası oluyor.
bunu dvd'ye çevirsek 4,7gb eder. fakat ben bunu dvd'ye yazınca extradan bir de güvenlik kopyası saklamak isterim.
malum zamanla dvd'ler yıpranabiliyor.
bunları göze alarak benim 250gb diskim pek de uzun zaman idare edemeyecek gibime geliyor.
bu durumda ilk önce kasa içini extra hhd ile donatsam mı diyorum?
yoksa şimdiden mi harici hdd alsam?
İlk mesajımda da dediğim gibi bence direkt harici alman daha iyi olur. Zaten fiyatları neredeyde aynı aynı boyut harici ile dahilin.
-
bu konuda haklısın, fiyatlar aynı.
beni tek düşündüren şu ki benim hdd'yi her hangi bir şekilde taşımak gibi bir ihtiyacım yok.
yani dahili de alsam harici de alsam o disk zaten evi terketmeyecek.
amaç sadece ve sadece uzun vaadeli güvenli veri depolama.
acaba iki metodu karıştırsam, mesela ihtiyaç olunca önce bir dahil alsam (mesela 500gb).
ondan sonra tekrar ihtiyaç olunca bir de harici alsam, daha da sonra büyük hdd alıp haricinin kapasitesini arttırsam?
çünkü ne kasayı tamamen tıkabasa dahililerle doldurmak isterim ne de odayı haricilerle.
böyle birşey de yapılır aslında... -
wd nin falan çok güzel harici hdd leri var koy laptopun çantasına götür istediğin yere.bence harici almak daa mantıklı. -
quote:
bu konuda haklısın, fiyatlar aynı.
beni tek düşündüren şu ki benim hdd'yi her hangi bir şekilde taşımak gibi bir ihtiyacım yok.
yani dahili de alsam harici de alsam o disk zaten evi terketmeyecek.
amaç sadece ve sadece uzun vaadeli güvenli veri depolama.
acaba iki metodu karıştırsam, mesela ihtiyaç olunca önce bir dahil alsam (mesela 500gb).
ondan sonra tekrar ihtiyaç olunca bir de harici alsam, daha da sonra büyük hdd alıp haricinin kapasitesini arttırsam?
çünkü ne kasayı tamamen tıkabasa dahililerle doldurmak isterim ne de odayı haricilerle.
böyle birşey de yapılır aslında...
O zaman tercih sana kalıyor. Ama şunu da göz önünde bulundur: harici alırsan, kutusundan çıkarırsın kasana takarsın ve dahili olarak kullanırsın, kutusu da yanına kar kalır. Sonra canın isteyince koyarsın kutusuna harici olur.
-
evet prensipte doğru diyorsun.
en azından şimdiden harici kutum da olmuş olur.
sonra sadece ilaveten bir hdd almak kalır.
not:
bu arada fiyatları biraz araştırdım. harici ve dahili aynı fiyata diye birşey bulamadım.
hemde arada epey fark var.
misal:
Seagate 500 GB 7200 RPM SATA NCQ 16 MB -> en düşük fiyat 167ytl
SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 16 MB Cache, eSATA ve USB 2.0 FREEAGENT PRO -> en düşük fiyat 242ytl
yani o kutu bana yine bir 70-75ytl'ye mal oluyor. e boş kutular zaten 30-50$ (+KDV) arası.
aynı işe geliyor gibi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 19 Nisan 2008; 15:55:18 >
Benzer içerikler
- seagate garanti sorgulama
- ruxim nedir
- unexpected store exception hatası
- crucial ssd alınır mı
- twinmos ssd alınır mı
- ntfs nedir
- en iyi harddisk markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X