Biz biraz önden gidiyoruz. Malum, "fx57" Uzakdoğu turunda olduğu için haberleri de gecikmeli geliyor
Bu arada yeni haberler de var:
- 45 nm. Phenom'lar aksilik çıkmazsa Kasım ayı sonunda lanse edilebilirmiş. Eylül ayı civarında da ön test sonuçlarını görebiliriz.
- Bu İşlemciler en fazla 95 Watt harcayacakmış. Hızları da daha önce yazdığım gibi 2.4 ile 2.8 GHz civarı.
- 2.5 GHz'lik X3 8850 ile 2.2 GHz'lik X3 8550 işlemcileride bu yıl çıkacakmış.
Toparlarsak: 100-200 $ fiyat aralığında AMD'nin bir çok işlemcisi olacak. Fiyatları da daha rekabetçi olursa, AMD bu kulvarda da Intel'le rekabet edebilir duruma gelecek.
Kanarya, yeni demişsin ama örneğin K9A2 Neo-F 1 Nisan'da global siteye eklendi. Ayın 10'u civarında da forumda haberi yapıldı. Ben bu modeli yaklaşık 1 aydır bekliyorum. Gelince ya bunu ya da Gigabyte'ın MA770-DS3 modelini alacağım.
Not: MSI ve Gigabyte'ın sitesini her gün ziyaret ettiğim için biliyorum
Ekleme: Bu arada senin de belirttiğin gibi yeni olan K9A2 CF-F V2 ve K9A2VM-FD modellerini nedense global siteye hala eklememişler. MSI Tayvan merkez ofisi biraz gevşek çalışıyor galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 29 Nisan 2008; 21:32:40 >
Bu arada anakart olayı hakikatten muallakta kaldı. Ben CrossFireX tabanlı ve ileriye dönük bir anakart düşünüyordum ama sorun çıktığını felan duyunca temkinli yaklaşmak istedim. Zaten Asus sağolsun anakartıma BIOS güncellemesi ile Phenom desteği eklediler.
Şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum şimdilerde; Phenom X4 9550 alıp eski anakartımda kullanmaya başlayacağım. Ardından ekran kartı felan. İlerleyen zamanlarda AMD 7xx anakartlar makul seviyeye düşünce ya da bir ihtimal (ki nasıl yüksek bir ihtimal benim için ) AM3 soket çıkınca bir AM3 soket alıp eski anakartıma "elveda" diyeceğim. Sonra baktım işlemci yetmiyor (niye yetmesin orası da muallakta) ver elini 45nm AMD. Şimdi bu konuda AMD'nin bana yardımcı olması lazım. AM3 anakartın 65nm Phenom X4 işlemcileri desteklemesi lazım (sanırım destekler). Nasıl bir kurguysa benimki tam fantezi oldu
quote:
Orjinalden alıntı: KaraKanarya
Bu gün MSI 3 tane soket AM2+ anakartı satışa koydu arkadaşlar, bir kaç güne buradaki listelerden 3ünü de alabileceğiz. AMD 790FX K9A2 Platinum AMD 790X K9A2 CF-F V2 AMD 790X K9A2 CF-F AMD 770 K9A2 Neo-F -------yeni AMD 780G K9A2GM-FIH -----yeni AMD 780V K9A2VM-FD ------yeni
Bu arada bu anakartlar ne zaman buralarda olur? Yani alınabilir bir meblaya... Şahsen CrossFireX destekli bir anakart için 200$ vermek bana zor geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 30 Nisan 2008; 0:14:33 >
Verdiğim linkten takip ediyorum ben, haberi geldiğinde henüz satışta bulunmadığını yazmıştım, kartlar duyurulmuşlar dı sadece, bende beklediğimden sürekli takipteydim, 2 model ilgimi çekti, onboard ekran kartı basit çözümler için cazip olabilir, HDMI soketi var, bu linke daha bu gün eklediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraKanarya -- 30 Nisan 2008; 0:19:02 >
Orjinalden alıntı: AndryTR ... Şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum şimdilerde; Phenom X4 9550 alıp eski anakartımda kullanmaya başlayacağım. Ardından ekran kartı felan. İlerleyen zamanlarda AMD 7xx anakartlar makul seviyeye düşünce ya da bir ihtimal (ki nasıl yüksek bir ihtimal benim için ) AM3 soket çıkınca bir AM3 soket alıp eski anakartıma "elveda" diyeceğim. Sonra baktım işlemci yetmiyor (niye yetmesin orası da muallakta) ver elini 45nm AMD. Şimdi bu konuda AMD'nin bana yardımcı olması lazım. AM3 anakartın 65nm Phenom X4 işlemcileri desteklemesi lazım (sanırım destekler). Nasıl bir kurguysa benimki tam fantezi oldu ...
AM3 soketli anakartlarla sadece AM3 İşlemciler çalışabilecek. Kullanılacak olan RAM'ler DDR3 olduğu için bu anakartlarda DDR2 destekli İşlemcileri kullanmak mümkün olamıyor. Malumunuz bellek kontrolörü dahili.
Verdiğim linkten takip ediyorum ben, haberi geldiğinde henüz satışta bulunmadığını yazmıştım, kartlar duyurulmuşlar dı sadece, bende beklediğimden sürekli takipteydim, 2 model ilgimi çekti, onboard ekran kartı basit çözümler için cazip olabilir, HDMI soketi var, bu linke daha bu gün eklediler.
Siz Amerika sitesini takip ediyormuşsunuz; ben Global takılıyorum
Bu arada K9A2 Neo-F güzel anakart. Yine yakında çıkacak olan K9A2 CF v2 ile aynı PCB'yi kullanıyor. 140 Watt'lık İşlemcileri de çalıştırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 30 Nisan 2008; 0:50:54 >
başlık phenom fiyatları ama amd'nin serilmedik çamaşırı kalmamış... böyle bir başlık bulmuşken bende msi k9a2 platinum'la ilgili bir soru sorayım. msi'ın sitesinde v2 diye ikinci bir platinum var. biraz araştırdım ama v1'den ne farkı olduğunu bulamadım. bir bilginiz var mı?
fiyat hususunda ise: phenom'lar bu fiyatlarla pek iş yapamaz. 9750'yi anca 200$ gibi bir fiyat paklar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 30 Nisan 2008; 1:39:34 >
başlık phenom fiyatları ama amd'nin serilmedik çamaşırı kalmamış...
böyle bir başlık bulmuşken bende msi k9a2 platinum'la ilgili bir soru sorayım. msi'ın sitesinde v2 diye ikinci bir platinum var. biraz araştırdım ama v1'den ne farkı olduğunu bulamadım. bir bilginiz var mı?
fiyat hususunda ise: phenom'lar bu fiyatlarla pek iş yapamaz. 9750'yi anca 200$ gibi bir fiyat paklar...
Teşekkürler
- Benim görebildiğim kadarıyla (Specifications sayfasında) tek fark v1 de var olan 2 adet eSATA portunu v2'de iptal etmişler.
Emin değilim ama daha önce SB600 güney köprüsü ile eSATA arasında uyumsuzluk olabildiği şeklinde haberler çıkmıştı. Doğruluğunu araştırmak gerekir.
- Fiyat olayları biraz karışık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 30 Nisan 2008; 2:01:55 >
Bu günlerde yeni sistem toplayanlardan düşük konfigürasyon isteyenlere şu anakartı önerdim. HD3200 onboard ekran kartı var DX10.1 uyumlu olduğunu umuyorum., 85$ gibi fiyatlara satılıyor, AM2+ soket, Phenom işlemcilerle uyumlu, yonga seti 780G / SB700, muhtemelen AM3 işlemciler bu anakarta da takılabilecekler.16 GB ram takılabiliyor 1066mhz, MSI ın tüm soket AM2+ anakartlarına en fazla 8GB ram gösterilebiliyor, bu açıdan MSI a artısı var.
Biostar TA780G M2+ Alan kişi fazladan ekran kartı almadığı gibi x2.4600+ bir işlemci ve 35$a 2GB 800hz rami de takıp 1 yıl kadar idare edebiliyor.Antika PC leri güncellemekten daha ucuza çıkar. işlemci+anakart+ram 195$+kdv tutuyor. http://www.biostar.com.tw/app/tr/t-series/content.php?S_ID=344
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraKanarya -- 30 Nisan 2008; 15:47:54 >
Bu günlerde yeni sistem toplayanlardan düşük konfigürasyon isteyenlere şu anakartı önerdim. HD3200 onboard ekran kartı var DX10.1 uyumlu olduğunu umuyorum., 85$ gibi fiyatlara satılıyor, AM2+ soket, Phenom işlemcilerle uyumlu, yonga seti 780G / SB700, muhtemelen AM3 işlemciler bu anakarta da takılabilecekler.16 GB ram takılabiliyor 1066mhz, MSI ın tüm soket AM2+ anakartlarına en fazla 8GB ram gösterilebiliyor, bu açıdan MSI a artısı var.
Biostar TA780G M2+ Alan kişi fazladan ekran kartı almadığı gibi x2.4600+ bir işlemci ve 35$a 2GB 800hz rami de takıp 1 yıl kadar idare edebiliyor.Antika PC leri güncellemekten daha ucuza çıkar. işlemci+anakart+ram 195$+kdv tutuyor. http://www.biostar.com.tw/app/tr/t-series/content.php?S_ID=344
- Önerdiğiniz konfigürasyon standart bir kullanıcı için gayet yeterli.
- Arkadaşım, 16 GB RAM destekliyor demişsin ama 2 GB RAM takmışsın, oldu mu şimdi?